- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Ben ikea antilop mama sandalyesi kullanıyorum. Hafif kendisi, ayakları metal. Tavsiye ederim sade bir şey düşünüyorsan canımAnneler selam, mama sandalyesi tavsiyeniz var mı? temizlemesi kolay ve pratik kullanımı olan bir şey düşünüyorum. Bayramda ikeanınkisine bakacağım, bir de baby&plus ın double masalısı fena gelmedi. Kullanan, memnun olan/olmayan yorum yapabilirse sevinirim.
evet canım sade istiyorum ki o minik ellerin durmadığı zamanlarda temizliği kolay olsun :)Ben ikea antilop mama sandalyesi kullanıyorum. Hafif kendisi, ayakları metal. Tavsiye ederim sade bir şey düşünüyorsan canım
Bence çok kolay, niye zor dedi acaba. Çocuk kendi kendine açamaz mesela, bence bu iyi bir özellikevet canım sade istiyorum ki o minik ellerin durmadığı zamanlarda temizliği kolay olsun :)
Ikea antilop için bir arkadaşım tablasının zor çıkıp takıldığını söylemişti, o yüzden sipariş vermedim, gidip bakıp alayım dedim. Sen memnunsun sanırım, var mı öyle bir durum ?
Bana da sacma gelen buydu anne sutu yoksa mama danki toplumumuzda mama cıs kaka gozu ile bakiolar ama aslinda anne sutune en yakin olan o bnde dinlemiorm zorlamiorm da bi sekilde oturacakÇoğu doktor mamalarin gdo lu olduğunu söylüyor ama e bizde çok istiyoruz sadece anne sütü alsın ama olmayınca olmuyor meme yoksa mama. Meme emse de ek olarak diğer gıdalara başlıyoruz mama burda anne sütü yerine geçiyor e neden onu azalt diyor ki saçma geldi bana. Bence dinleme canım sen en iyisini bilirsin:)
Ben de iken nınkini kullanıyorum memnunum. Bir de misafiğe yada annelerimize gittiğimiz de kullanmak için kumaş mama sandalyesi siparişi verdim, kumaşı normal bir sandalyeye giydirip rahatça çocuğu oturtuyorsunuz bana kullanışlı geldi ama umarım öyledir.Anneler selam, mama sandalyesi tavsiyeniz var mı? temizlemesi kolay ve pratik kullanımı olan bir şey düşünüyorum. Bayramda ikeanınkisine bakacağım, bir de baby&plus ın double masalısı fena gelmedi. Kullanan, memnun olan/olmayan yorum yapabilirse sevinirim.
Maşallah canım, çok eğelenceli anlatmışsın. Gözümde canlandı6 ay 20 gunden sesleniyorum. Tadimlara 6. Ayda basladik. Hala tadioz :)) kabak, havuc,patates, avokado, elma, kayisi yogurt tadimlarini bitirdik. Ilk baslarda ufo gormus masum koylu gibiydi. Simdilerde yemek yemeyi ogrendi ve biz sofraya oturdugumuzda o yemiyorsa ariza cikariyor :))) ama tabi 1 gunde yarim cay bardagi kadar ek gida anca aliyor oda son 2 3 gundur diyebilirim. Ek gida konusunda her doktor farkli bisey soyler arastirip dogrsunu bulmak ve uygulamak bizim gorevimiz. Bana da doktorum 5. Ayinda artik ufaktsn ver dedi ancak dinlemedim. Ki kendisi ayni zamanda 6 yildir ogljmunda doktoru cok guvenirim ama bu mevzu kizimla benim aramda :) benim icin onemli olan çiğnemeyi ogrensin yemek kulturu olussun. Suan zaten amac yesin dpysun degil alerji tespiti ve ogrenme. Suan 1 ara ogun aliyor ek gidada 7. Ayda kahvalti ogunu ile birlikte 1 ana 1 ara ogun alacak ekmekle tanisacak) ogluma yaptığım gibi kizimada kendim ekmek yapicam labneyi de suzme yogurttan kendim yapicam. 8. Ayda et ile tanisacak 2 kere cekilmis kuzu kiyma ile baslayacagim. O ay ayni zamanda salcasiz domatessiz ama arpacik sogan ile sulu yemek yapip icine ince bulgur ilave edicem. Irmik.pirinc muhallebi gibi seylere pek sempatim yok ogluma hic muhallebi kasik mamasi pirinc unlu muhallebi falan vermedim. Pirinc yiyecekse yiyebilecegi donem gelince pilav olarak yedi olabildigince yediklerini kendi yedigimiz sekillere uydurmaya calisarak verdimki normal yemeklere gecince yadirgamasin ama kuru meyvelerle tatlandirilmis tam bugday ve keciboynuzu unundan pankek yapip 9. Aydan sonra vermistim kizima da oyle yaparim die dusunuyorum. Corba isine de 10 11 ayda falan girdim. Oglan 9 10 aylikken kasikla kendi yogurdunu yiyordu. Kasik.kullanimi ilerleyince corbaya basladim. Asiri blw ve asiri klasikci degilim :)) kizda simdiden ben kasikla besledigimde kasigi benimle birlikte tutup agzina goturuyor. Benim icin onemli olan bu adim adim yemek yemeyi ogrenmesi ne kadar yedigi degil. Sizde yemiyo die kendinizi uzmeyin. Suan ana besini anne sutu veya formul sut. Mama tu kaka degil kesinlikle. Mama icecegine ek gida yesin hic degil. Mama veriosunuz die bebeginizi zehirlemiosunuz.
Yaaa siz baya tecrübelisiniz aranan kan bulundu yani benim için6 ay 20 gunden sesleniyorum. Tadimlara 6. Ayda basladik. Hala tadioz :)) kabak, havuc,patates, avokado, elma, kayisi yogurt tadimlarini bitirdik. Ilk baslarda ufo gormus masum koylu gibiydi. Simdilerde yemek yemeyi ogrendi ve biz sofraya oturdugumuzda o yemiyorsa ariza cikariyor :))) ama tabi 1 gunde yarim cay bardagi kadar ek gida anca aliyor oda son 2 3 gundur diyebilirim. Ek gida konusunda her doktor farkli bisey soyler arastirip dogrsunu bulmak ve uygulamak bizim gorevimiz. Bana da doktorum 5. Ayinda artik ufaktsn ver dedi ancak dinlemedim. Ki kendisi ayni zamanda 6 yildir ogljmunda doktoru cok guvenirim ama bu mevzu kizimla benim aramda :) benim icin onemli olan çiğnemeyi ogrensin yemek kulturu olussun. Suan zaten amac yesin dpysun degil alerji tespiti ve ogrenme. Suan 1 ara ogun aliyor ek gidada 7. Ayda kahvalti ogunu ile birlikte 1 ana 1 ara ogun alacak ekmekle tanisacak) ogluma yaptığım gibi kizimada kendim ekmek yapicam labneyi de suzme yogurttan kendim yapicam. 8. Ayda et ile tanisacak 2 kere cekilmis kuzu kiyma ile baslayacagim. O ay ayni zamanda salcasiz domatessiz ama arpacik sogan ile sulu yemek yapip icine ince bulgur ilave edicem. Irmik.pirinc muhallebi gibi seylere pek sempatim yok ogluma hic muhallebi kasik mamasi pirinc unlu muhallebi falan vermedim. Pirinc yiyecekse yiyebilecegi donem gelince pilav olarak yedi olabildigince yediklerini kendi yedigimiz sekillere uydurmaya calisarak verdimki normal yemeklere gecince yadirgamasin ama kuru meyvelerle tatlandirilmis tam bugday ve keciboynuzu unundan pankek yapip 9. Aydan sonra vermistim kizima da oyle yaparim die dusunuyorum. Corba isine de 10 11 ayda falan girdim. Oglan 9 10 aylikken kasikla kendi yogurdunu yiyordu. Kasik.kullanimi ilerleyince corbaya basladim. Asiri blw ve asiri klasikci degilim :)) kizda simdiden ben kasikla besledigimde kasigi benimle birlikte tutup agzina goturuyor. Benim icin onemli olan bu adim adim yemek yemeyi ogrenmesi ne kadar yedigi degil. Sizde yemiyo die kendinizi uzmeyin. Suan ana besini anne sutu veya formul sut. Mama tu kaka degil kesinlikle. Mama icecegine ek gida yesin hic degil. Mama veriosunuz die bebeginizi zehirlemiosunuz.
Harika bilgiler ozellikle sizin icin girip bakiyorum birseyker yazmissaniz kacirmamak icin. Luften labne ve ekmek tariflerinize oaylasin bizinle. Kahvaltidada neler vereceginzii ve nasil vereceginizi6 ay 20 gunden sesleniyorum. Tadimlara 6. Ayda basladik. Hala tadioz :)) kabak, havuc,patates, avokado, elma, kayisi yogurt tadimlarini bitirdik. Ilk baslarda ufo gormus masum koylu gibiydi. Simdilerde yemek yemeyi ogrendi ve biz sofraya oturdugumuzda o yemiyorsa ariza cikariyor :))) ama tabi 1 gunde yarim cay bardagi kadar ek gida anca aliyor oda son 2 3 gundur diyebilirim. Ek gida konusunda her doktor farkli bisey soyler arastirip dogrsunu bulmak ve uygulamak bizim gorevimiz. Bana da doktorum 5. Ayinda artik ufaktsn ver dedi ancak dinlemedim. Ki kendisi ayni zamanda 6 yildir ogljmunda doktoru cok guvenirim ama bu mevzu kizimla benim aramda :) benim icin onemli olan çiğnemeyi ogrensin yemek kulturu olussun. Suan zaten amac yesin dpysun degil alerji tespiti ve ogrenme. Suan 1 ara ogun aliyor ek gidada 7. Ayda kahvalti ogunu ile birlikte 1 ana 1 ara ogun alacak ekmekle tanisacak) ogluma yaptığım gibi kizimada kendim ekmek yapicam labneyi de suzme yogurttan kendim yapicam. 8. Ayda et ile tanisacak 2 kere cekilmis kuzu kiyma ile baslayacagim. O ay ayni zamanda salcasiz domatessiz ama arpacik sogan ile sulu yemek yapip icine ince bulgur ilave edicem. Irmik.pirinc muhallebi gibi seylere pek sempatim yok ogluma hic muhallebi kasik mamasi pirinc unlu muhallebi falan vermedim. Pirinc yiyecekse yiyebilecegi donem gelince pilav olarak yedi olabildigince yediklerini kendi yedigimiz sekillere uydurmaya calisarak verdimki normal yemeklere gecince yadirgamasin ama kuru meyvelerle tatlandirilmis tam bugday ve keciboynuzu unundan pankek yapip 9. Aydan sonra vermistim kizima da oyle yaparim die dusunuyorum. Corba isine de 10 11 ayda falan girdim. Oglan 9 10 aylikken kasikla kendi yogurdunu yiyordu. Kasik.kullanimi ilerleyince corbaya basladim. Asiri blw ve asiri klasikci degilim :)) kizda simdiden ben kasikla besledigimde kasigi benimle birlikte tutup agzina goturuyor. Benim icin onemli olan bu adim adim yemek yemeyi ogrenmesi ne kadar yedigi degil. Sizde yemiyo die kendinizi uzmeyin. Suan ana besini anne sutu veya formul sut. Mama tu kaka degil kesinlikle. Mama icecegine ek gida yesin hic degil. Mama veriosunuz die bebeginizi zehirlemiosunuz.
Yazdıklarınız çok ilgimi çekti.bir kere pirincin glisemik indeksi çok yuksek oldugu icin (haslanmis pirinc 85) bebek beslenmesinde yeri yok. Bir onceki postunuzda 3 ana 3 ara ogun beslenecek yazmissiniz bunuda 6 aylik bebek icin yazmadiniz sanirim.cunku 3 ana 2 ara ogune 18.ayda 3 ana 3 ara ogune 24.ayda geciliyor.Normal canim endiselenme. Alerji yapmafigi sürece vermeye devam et. Karışımlarla yada suyunu verdiğinde alisir sever. Kakasinda h4men cikiyor gavuc parçaları ve kivami rengi kokusu da degisiyor yedigine göre. buna da hazırlıklı ol. 4. Gun patatesle havucu birlikte vermeyi dene. Icine zyagi da ekleyebilirsin. Ben pirinc de ekliyorum bazen. Sebzeleri buharda hasladigim suyla cok az da pirinc lapasi yapıyorum. Kıvamlı olursa anne sutu yada formülle açabilirsin kivamini.
Cok fazla gıda takviyesi yaptiginiz ici yemiyor.Ben burda okuduklarima cok sasirdim gercekten.doktorunuz beslenme tavsiyeleri konusunda yetersiz kaliyorsa bir beslenme uzmanindan randevu alip 1 randevuda egitim alabilirsiniz.bende beslenme uzmaniyim ve calistigim yari ozel hastanede muayene ucreti 85tl hatta kızılayda 60tl yani mutlaka butcenize gore bir yer bulabilirsiniz diye dusunuyorum.anne sutu yoklugunda formul mama yeterli.formul mamalar bebeginizin sindirim sistemi icin en dogru sekilde hazirlanan ogundur.anne sutune en yakin oldugu dusunulen keci sutu bile anne sutunun 2.5 kati protein icerir ve bebeginize bu kadar pritein yuklemesi erken yaşta bobreklerde hasara yol acar olur.9.aya kadar yarim cay bardagini asmayan sekilde kati gida 9 -12 ay arasi 1 ana 1 ara ogun 12 15 ay arasi 1 ana 2 ara ogun seklinde beslenmesi yeterlidir.Bakin 50kg uzerindeki saglikli bor yetiskin icin bile 1 elma 1 ara ogundur. Ara ogun bebeginizin avuc ici kadar ana ogun bebeginizin avucu kadar olmalidir.Hayir tabikide ilk bebegim cok sukur cahilde deiliz artk hersey elimizin altinda ama doktorum bana bi guvensizlik verdi okuyup arastirmalarimdan bska biseyden bahsedince bnde sizlere danışmak istedim en azindan akil akildan ustundur ve tecrubeli burada cok kisi war su sekilde yapiorm 11 de ypgurt veriorm 3 te pure veya corba veriorm tabi yemio hunlari 3 kasik alsa cok sukur diorm aksamda meyve veriorm doktorum 7 de muhallebi vermemi soyledi ama kizim onu da yemio napim hic bsey yemiooo
Bizim doktorumuz da sizin yazdıklarınıza benzer açıklamalar yaptı. Benim de içime sinen,aklıma yatan bu şekilde olması. Açıklamalar için teşekkürler.Cok fazla gıda takviyesi yaptiginiz ici yemiyor.Ben burda okuduklarima cok sasirdim gercekten.doktorunuz beslenme tavsiyeleri konusunda yetersiz kaliyorsa bir beslenme uzmanindan randevu alip 1 randevuda egitim alabilirsiniz.bende beslenme uzmaniyim ve calistigim yari ozel hastanede muayene ucreti 85tl hatta kızılayda 60tl yani mutlaka butcenize gore bir yer bulabilirsiniz diye dusunuyorum.anne sutu yoklugunda formul mama yeterli.formul mamalar bebeginizin sindirim sistemi icin en dogru sekilde hazirlanan ogundur.anne sutune en yakin oldugu dusunulen keci sutu bile anne sutunun 2.5 kati protein icerir ve bebeginize bu kadar pritein yuklemesi erken yaşta bobreklerde hasara yol acar olur.9.aya kadar yarim cay bardagini asmayan sekilde kati gida 9 -12 ay arasi 1 ana 1 ara ogun 12 15 ay arasi 1 ana 2 ara ogun seklinde beslenmesi yeterlidir.Bakin 50kg uzerindeki saglikli bor yetiskin icin bile 1 elma 1 ara ogundur. Ara ogun bebeginizin avuc ici kadar ana ogun bebeginizin avucu kadar olmalidir.
Canim hakan kılıç videolarını izleyerek ve kendi doktorumun tavsiye edip verdigi listeye gore ilerliyorum ben. 1 tatli kasigi kepekli ve organik pirinc veriyorum ve arada dedim dikkat ettiysen. Arada dan kastim 2 kere ekledim bugune kadar. 3 ana 3 ara ogun derken de, ana ogunu zaten anne sutu, ara ogunde ise verdigim tadimlik ek gidadan bahsediyorum. Anne sutu yada formul mama ana ogun, arada tattirdigim ek gidalar da ara ogun olarak geçiyor .Soyle aciklayayim istersen;Yazdıklarınız çok ilgimi çekti.bir kere pirincin glisemik indeksi çok yuksek oldugu icin (haslanmis pirinc 85) bebek beslenmesinde yeri yok. Bir onceki postunuzda 3 ana 3 ara ogun beslenecek yazmissiniz bunuda 6 aylik bebek icin yazmadiniz sanirim.cunku 3 ana 2 ara ogune 18.ayda 3 ana 3 ara ogune 24.ayda geciliyor.
Organik kepekli pirinc verdiginizi yazdiginiz postu gorememekle birlikte esmer pirinc yurt disindan ithal edilir Q10 ve antioksidan icerir.kepekli pirincin lif orani fazladir ve ulkemizde yetisir ancak her ikosininde glisemik indeksi yuksektir glsmik indeks 100gr sekerde %100 iken haslanmis patates ve pirincte %85tir ve ilk 1 yıl şeker içeren gıdaların bebek beslenmesinde yeri yoktur.çok okuyup arastirdiginiza gore bunlari biliyorsunuzdur tabi mutlaka.Canim hakan kılıç videolarını izleyerek ve kendi doktorumun tavsiye edip verdigi listeye gore ilerliyorum ben. 1 tatli kasigi kepekli ve organik pirinc veriyorum ve arada dedim dikkat ettiysen. Arada dan kastim 2 kere ekledim bugune kadar. 3 ana 3 ara ogun derken de, ana ogunu zaten anne sutu, ara ogunde ise verdigim tadimlik ek gidadan bahsediyorum. Anne sutu yada formul mama ana ogun, arada tattirdigim ek gidalar da ara ogun olarak geçiyor .Soyle aciklayayim istersen;
Uyandiginda emiyor,oglen sebze veriyorum,yerse,ikindi yogurt yada meyve .bazen meyve , yogurt, sebzeyi 1 gune boldugum de oldu.gerisi hep anne sutu. Doyumluk degil tadımlık veriyorum o konuda da dikkatini cekerim, ki, yedigi zaten en fazla 1 tatli kasigi. O da her defasında degil sevmedigi birseyi zaten kabul etmiyor zorlamayip o ogunu es geciyorum. Bugune kadar kontrollu ve sikintisiz ilerledim cok sukur. Bugun de yumurra tattridim mesela.
Yutmayi ogrenmesi, bizimle beraber masaya oturmasi, mama deyince tepki verip algilamasi, kasigi elimden alip agzina goturmeye calismasi paha bicilemez seyler brnim icin ve bu hallerine duygulaniyorum bile. Ben boyle yapiyorum ve boyle ilerliyorum ve siznle de paylastim bilincsiz bir anne de degilim. Egitimci olmama ragmen Cok okuyup cok arastirip cok irdeleyip boyle yapmaya karar verdim boyle uygun uygun gordum ben. Isteyen uygular istemeyen uygulamaz. Bebegi icin en iyisini tabiki annesi bilir.
Pirinc dedim arkadasim seker degil.Organik kepekli pirinc verdiginizi yazdiginiz postu gorememekle birlikte esmer pirinc yurt disindan ithal edilir Q10 ve antioksidan icerir.kepekli pirincin lif orani fazladir ve ulkemizde yetisir ancak her ikosininde glisemik indeksi yuksektir glsmik indeks 100gr sekerde %100 iken haslanmis patates ve pirincte %85tir ve ilk 1 yıl şeker içeren gıdaların bebek beslenmesinde yeri yoktur.çok okuyup arastirdiginiza gore bunlari biliyorsunuzdur tabi mutlaka.
CANIM.
Oncelikle hem takdir edip hem linc etmen ilginc amaci anlamaya calisiyorum. Evet verdigim pirincin ozlelluklwrini aynen saydiginiz gibi arastirip verdim.Organik kepekli pirinc verdiginizi yazdiginiz postu gorememekle birlikte esmer pirinc yurt disindan ithal edilir Q10 ve antioksidan icerir.kepekli pirincin lif orani fazladir ve ulkemizde yetisir ancak her ikosininde glisemik indeksi yuksektir glsmik indeks 100gr sekerde %100 iken haslanmis patates ve pirincte %85tir ve ilk 1 yıl şeker içeren gıdaların bebek beslenmesinde yeri yoktur.çok okuyup arastirdiginiza gore bunlari biliyorsunuzdur tabi mutlaka.
CANIM.
Ayrica mevzumuz bu degilken, verdigim kepekli organik prinicin paket icerigini, anavatanini, ve iceerdigi lif oranını da bizlerle paylasitigin icin teşekkür ederim. Bunlari zaten bildiğim icin uygun gorup ekledim.Pirinc dedim arkadasim seker degil.
Oncelikle hem takdir edip hem linc etmen ilginc amaci anlamaya calisiyorum. Evet verdigim pirincin ozlelluklwrini aynen saydiginiz gibi arastirip verdim.
Ayrica Pirinc dedim farkindaysan,seker degil.
Kalkmis bana verdigim 8 gram pirincle (1 tatli kasigi pirinc 8 gram eder) 100gram seker karsilastirmasi yapiyorsun. Nasil ikisini bir tutarak bana yukleniyorsun acaba?
Beslenme uzmani degilim senin gibi. Egitimci bir anneyim.
Arastirmalarim, ve doktorumun da bilgisi,tavsiyesi dahilinde, Ben boyle uyguluyorum. Bebegimi Oturtup doyumluk verdigimi flan mi saniyorsun acaba? Kaldi ki Yedigi 1 tatli kasigi bile degil 1 gunun toplaminda!
3 gunde bir sebze puresine ekledigim 8 gram organik pirincin hesabini da kimseye vermicem.
Rica ederim,nedemek.Ayrica mevzumuz bu degilken, verdigim kepekli organik prinicin paket icerigini, anavatanini, ve iceerdigi lif oranını da bizlerle paylasitigin icin teşekkür ederim. Bunlari zaten bildiğim icin uygun gorup ekledim.
Anladik beslenme uzmanisin ama 8 gram pirincle 100 gram sekeri bir tutup katsilastirma yapmasaydin iyiydi.
6 ay sonrasinda anne sutunun besleyici iceriginin azaldigini da biliyorsundur tabi uzmansin ya.
Calistigin yari ozel hastanenin muayane ucretini paylasman da çok ilginc bir ironi.
Burda kendi yediği yemeklerden tattiran arkadaşlar da var, gunde 2 cay bardagi ara ogunle besleyen de, henuz baslamayan da. Kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz. Cunku bebegi icin en iyisi anne bilir. Yeni uye oldugunuz forumda, Insanlara ukalaca elestirmektense, kendinize yen ibir forum acip derin bilgilerinizi orda paylaş ip ahkaminizi da orada kesin lutfen.
Bazen yanlış da yapıypruz hepimiz ama birbirimizi böyle bir dille uyarmaya gerek yok. Burda herkes birbirinden bir şey öğreniyor lütfen bu uslupla yazmayın çünkü amacınız gerçekten yardımcı olmak ise böyle yazınca amaca ulaşılamıyor.Organik kepekli pirinc verdiginizi yazdiginiz postu gorememekle birlikte esmer pirinc yurt disindan ithal edilir Q10 ve antioksidan icerir.kepekli pirincin lif orani fazladir ve ulkemizde yetisir ancak her ikosininde glisemik indeksi yuksektir glsmik indeks 100gr sekerde %100 iken haslanmis patates ve pirincte %85tir ve ilk 1 yıl şeker içeren gıdaların bebek beslenmesinde yeri yoktur.çok okuyup arastirdiginiza gore bunlari biliyorsunuzdur tabi mutlaka.
CANIM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?