2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tamam canım. Toplamda en fazla 2çay bardağı verilebiliyor gün içerisinde ek gıda canım bizim aylarda. O miktardan fazlasını verme. Kaseye ona göre porsiyon koy. Kase bitince göster bitti anneciğim yemeğimiz diye. Hala yemek isterse emzir, öyle doymuş olur hem.

Tamm canim cok teşekkür ederim:) çorbadan sonra memeyi napiyim der gibi bakıyor meme verince sıpa

Kızlar günaydın 3 gün kuralıyla patatesle başladık bugün kabak deneyecektim ama kalmamış havuç denesem olur mu alerjen özelliği var doye duymuştum biraz cekiniyorum açıkçası havuç dışında ne verebilirim, bir de burada elma suyunu deneyenler olmuştu nasıl verdiniz elmayı direk eline veremem dimi katı meyve sıkacağı ile mi sıktınız
Bir de sebzeyi 12de verecegim elma suyunu ne zaman vermeliyim ayni gun ikisi fazla mi olur

Malesef anne sutu yok formul mama ile besleniyoruz doktorumda bunu kismami istior ya zten
Çoğu doktor mamalarin gdo lu olduğunu söylüyor ama e bizde çok istiyoruz sadece anne sütü alsın ama olmayınca olmuyor meme yoksa mama. Meme emse de ek olarak diğer gıdalara başlıyoruz mama burda anne sütü yerine geçiyor e neden onu azalt diyor ki saçma geldi bana. Bence dinleme canım sen en iyisini bilirsin:)

Canım her ürünü tek tek dene istersen. Önce patates sonra havuç verdik biz, çok şükür alerji olmadı ama temkinli gitmekte fayda var. Sonra o ikiliye dönüştürerek yeni sebze ekledik, üç gün bezelye, sonraki üç gün kabak vs

Elmayı da cam rendeden geçirip posasıyla birlikte verebilirsin. Katı meyve sıkacağı filan sadece suyu olur bir de o kadar fazla verilmiyor zaten.

3 gün patates verdim şimdi de havuca başlayayım o zaman ınsallah bir sıkıntı olmaz bizde de.
Burada okumuştum sanki katı meyve sıkacağını ama haklısın şimdiden biraz fazla gelir. Peki elmayı ne zaman vermeliyim acaba ayy cok soru soruyorum farkındayım kusura bakmayın olur mu acemi olduğum konularda telaş yapıyorum da

Ben 3 gün patates, 3 gün havuç, 3 gün kabak verdim. Sonra 3 gün muz, 3 gün elma şekilinde devam ettim. Alerji yapmadığını anlayınca verdiğin besini istediğin zaman yine verebiliyorsun. Biz 6.5 aylığız. 15 gündür ek gıda alıyoruz. Dün akşmüstü kabak havuç ve patatesi buharda pişirip, çatalla ezip ,1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip ondan yarim çay bardağı kadar verdim . Öğlende de çeyrek elma püresi cam rendeden geçirerek vermiştim. Toplamı bir öğün gibi oluyor. Sonra armut denemesi yapacağım. Sonra da yoğurda başlayacağım. Güzel yiyor ek gıdasını, emmesi de azalmadı şükür

Şimdi ben bugün 3 gün havuç denemesine başlayacağım elmayı vermeyeyim mi o zaman ayrı 3 gün kuralıyla mi vermeliyim

Olacak canım olacak üzülme :) Çok geçmiş olsun.
Eşinle de hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
allah razı olsun ikinizden de iyi geldi gerçekten ❤

Estağfurullah canım, ben de acemiyim yani doktorun dediklerini ve yaptıklarımı yazıyorum.. Doktor ilk hafta sebzelere başlanacak, ikinci hafta sebzelere +elma veya armut eklenecek dedi. Yeni meyve denerken yeni sebze denemezsin

Bugün havuç denemesine başladık ama pek sevmedi ondan önce patates püresi vermiştim daha kıvamlıydi havuca göre. Havuç daha pütürlü olduğu için attı tükürdu hep ağzından sizde de oldu mu böyle. Zorlamadım ben de bıraktım yarın tekrar deneyeceğiz bakalım

İlk havuç gelince ağzına tükürüyor hatta öğürüyordu canım. Normaldir. Yarın yine denersin, alerji yapmadıkça sıkıntı yok

Aynen benimkilerde öyle yaptı. Hergün aynı rutinde vermeye çalıştıkça alışmaya başlıyorlar. Ben hiç yatarak falan vermiyorum. Benimde problemim mama sandalyesi oturmak istemiyor benimkiler bende illa sandalyelerinde vermeye çalışıyorum o şekilde alışsınlar diye. Savaş ediyoruz resmen. Yatmak istiyorlar hemen hiç oturmayı sevmiyorlar

Senin tosbikler ikiz miii
Rahatlarına düşkünler demek ki annesi yavaş yavaş alışırlar inşallah yaa

Şimdi ben bugün 3 gün havuç denemesine başlayacağım elmayı vermeyeyim mi o zaman ayrı 3 gün kuralıyla mi vermeliyim
Canim verdigin bir öğünde sikinti olmadiysa 3 gun, basa ogun eklryrbilirsin. Yani elma verdin sikinti olmadi, sebzeye grctiginde elma verdiğin ogunu atlama. 3 ana 3 ara ogun olacsk şekilde beslenecekler. Sebzeyi grnelde oglemenusunde veriyorlar. Sebzeden sonra yogurda gecersin. Bu arada ara ogunden sonra, 2 ck su, ve beklemeden emzir yada formul sutver, yani neyle besliyorsan.

Normal canim endiselenme. Alerji yapmafigi sürece vermeye devam et. Karışımlarla yada suyunu verdiğinde alisir sever. Kakasinda h4men cikiyor gavuc parçaları ve kivami rengi kokusu da degisiyor yedigine göre. buna da hazırlıklı ol. 4. Gun patatesle havucu birlikte vermeyi dene. Icine zyagi da ekleyebilirsin. Ben pirinc de ekliyorum bazen. Sebzeleri buharda hasladigim suyla cok az da pirinc lapasi yapıyorum. Kıvamlı olursa anne sutu yada formülle açabilirsin kivamini.

Anneler selam, mama sandalyesi tavsiyeniz var mı? temizlemesi kolay ve pratik kullanımı olan bir şey düşünüyorum. Bayramda ikeanınkisine bakacağım, bir de baby&plus ın double masalısı fena gelmedi. Kullanan, memnun olan/olmayan yorum yapabilirse sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…