• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
İlk bir yıl şeker ve tuz verilmiyor diye biliyorum canım. Doktorunuz nasıl şeker yazdı... Alerjik durumunuz var mıydı? Kilo alımını etkileyebiliyor. Benim kızım 4 aylıkken 20günde 100gr almıştı alerji yüzünden
Atopik dermatitimiz var yanaklarında. Polen zamanı biraz sıkıntılıydı suan iyi. Alerji nasıl etkiliyormuski

Atopik dermatitimiz var yanaklarında. Polen zamanı biraz sıkıntılıydı suan iyi. Alerji nasıl etkiliyormuski
Besin alerjisi demek istemiştim, eksik yazmışım. Besin alerjisi benim bebeğimde kilo alımını zorlaştırıyor.

Bu dönemlerde dikkatleri kolay dağılıyor, emme süreleri kısalıyor, hareketleri atıyor filan. 250gr çok da az değil sanki. Boyu uzamış mı kuzunun annesi?

Merhaba arkadaslar size bir sey danisnak istiyorum kızım tam 6 aylık oldu mama ile beslendigi icin bir aydır ek gıdaya baslıyalı ama bu bir haftadır kızıma ne verirsem agzında tutuyor asla yutmuyor cok korkuyorum istahsız bir bebek olucak diye ilk kızımda cok cektim o yüzden bir hafta boyunca ek gıda vermiyim diyorum agzında tutmayı unutsun diye mamayı bile hala 90 ccyi bitirmiyor yani cok istahlı degil yani size sorum ek gıdayı biraz ertelersem unuturmu agzinda tutmayı aceba

Kesinlikle canım, annelik işte her zaman içimizde bi kuşku.. benimkinin dudağı içinde yamuk, beyniyle alakalı bi sorun olabilir falan dendi. Şimdi sürekli aklımdan sorular kuşkular geçiyor ama içim ferah allahın izniyle hiç bişey çıkmayacak. Yürüyüp koştuklarında da başka şeylere endişelenicez. Zaten annelik te bu değil mi :) bu günlerimize şükür.
Çok geçmiş olsun bu arada nasıl oldu kuzucuk? Sen nasılsın? Eşinle aranız nasıl yakında konuşamadık.. umarım herşey yolundadır
inşallah allah yardımcımız olsun bebekler de bi problem çıkmasın canım ya koşup konuşsun en mutlu günüm o olur Allahını izniyle :) hastanedeydik geçen haftan1 hafta kaldık bronşit oldu çıkardık şuandaha iyi :) ben iyi değilim eşimle çok problemliyiz bebeğimin sağlıklı bi bebek olduğunu gösterirse allahim bana ayrılmayı düşünüyorum o zaman

Benim ilk oğlum çok iştahlıydı, sadece anne sütü alıyordu ve kilo alımı çok iyiydi. Ek gıdaya başladım aynen senin gibi çocuk bir çay kaşığı bile yemiyordu öğürüp çıkarıyordu ağzındakini. Hiç de dert etmedim sonra 7 Aydan sonra bir başladı yemeye ne versem götürdü. Onun için hiç dert etme canım en iyi doktor annedir ve annenin içgüdüleri ne diyorsa doğrudur. Sen çocuğunun mama alması gerektiğini düşünüyorsan mama ver gerisini de boşver :)
Tesekkur ederim cnm verdiginiz ozguven ve destek icin herbirinize gercekten braz rahat birakacagim kndi beynimi yerseyer yemezse yemez artk

Besin alerjisi demek istemiştim, eksik yazmışım. Besin alerjisi benim bebeğimde kilo alımını zorlaştırıyor.

Bu dönemlerde dikkatleri kolay dağılıyor, emme süreleri kısalıyor, hareketleri atıyor filan. 250gr çok da az değil sanki. Boyu uzamış mı kuzunun annesi?
Evet evet 2 cm uzamıs boyu.
Besin alerjisi yogurdu ilk verdiğimdr çenesi kızardı erteledik. Am o ara bişey yemese de kızarıyodu babası peçeteyle silmis sanırım ondsn. Bugun tekrar denedim herhanfi bi tepki vermedi cok sukur. Benım asıl üzüldüğüm doktor arayışına giricek olmam. Nasıl verir şeker ve inek sütünü :(

Evet evet 2 cm uzamıs boyu.
Besin alerjisi yogurdu ilk verdiğimdr çenesi kızardı erteledik. Am o ara bişey yemese de kızarıyodu babası peçeteyle silmis sanırım ondsn. Bugun tekrar denedim herhanfi bi tepki vermedi cok sukur. Benım asıl üzüldüğüm doktor arayışına giricek olmam. Nasıl verir şeker ve inek sütünü :KK43:
Boyu da uzamış ne güzel işte.. İnşallah daha iyi bir doktor çıkarsın karşınıza Allah

Hayir tabikide ilk bebegim cok sukur cahilde deiliz artk hersey elimizin altinda ama doktorum bana bi guvensizlik verdi okuyup arastirmalarimdan bska biseyden bahsedince bnde sizlere danışmak istedim en azindan akil akildan ustundur ve tecrubeli burada cok kisi war su sekilde yapiorm 11 de ypgurt veriorm 3 te pure veya corba veriorm tabi yemio hunlari 3 kasik alsa cok sukur diorm aksamda meyve veriorm doktorum 7 de muhallebi vermemi soyledi ama kizim onu da yemio napim hic bsey yemiooo
Dahaa ne yesin 36 yaşındayım benden çok şey yedirmeye çalışıyorsun aç kalan yok hepimiz yiyoruz oda yer cnm bol bol emir yiyecek hep var anne sütü yok

inşallah allah yardımcımız olsun bebekler de bi problem çıkmasın canım ya koşup konuşsun en mutlu günüm o olur Allahını izniyle :) hastanedeydik geçen haftan1 hafta kaldık bronşit oldu çıkardık şuandaha iyi :) ben iyi değilim eşimle çok problemliyiz bebeğimin sağlıklı bi bebek olduğunu gösterirse allahim bana ayrılmayı düşünüyorum o zaman
Yine derdi ne kocansunun tam dayaklık ha oda bulmus senin gibisini tepesinde taşıyacagına, senin tüm hamilelik sonrası doğum ve bebeğin büyüme sürecinde kan kusurdu.bi boşada yokluğunda anlasın dünya kaç bucak

Kizlar kizima cuma gunu kabak havuc bezelye den pure yaptm hepsi 3 gun kuralina uygun gidalar. Bu sefer icine biraz pirinc koydum cumartesi ve bugun iki gundur kabiz. Ve kusmasi var. Mamasinin miktarini 60 cc azalttgm halde kusuyor. Ates huysuzluk yok. Sadece kabiz ve kusuyor. Sabah kayisi kaynatip hem suyunu hem kayisidan verdim. İki cay kasigida zeytinyagi verdim. Bugun 3 defa kaka yapti hepside kabiz sert ve top seklmde poposuna yapisiyor. Mosmor oluyor onu cikarana kadar. Yarin saglik ocagina goturcem ama basina boyle birsey gelen varmi? Daha once ishal ve kusmayi duymustum ama kabiz ve kusmayi ilk defa goruyorum. Ne yapabilrm sizce

Yine derdi ne kocansunun tam dayaklık ha oda bulmus senin gibisini tepesinde taşıyacagına, senin tüm hamilelik sonrası doğum ve bebeğin büyüme sürecinde kan kusurdu.bi boşada yokluğunda anlasın dünya kaç bucak
bebeğim iyi olursa inşallah yapacağım ilk iş bu olcak. hayatın da ki en kötü insan benim ona göre ve beni hep terbiye etmeye çalışti allaha havale ediyorum

bebeğim iyi olursa inşallah yapacağım ilk iş bu olcak. hayatın da ki en kötü insan benim ona göre ve beni hep terbiye etmeye çalışti allaha havale ediyorum
Niye napmissin anasinida mi koynuna alacakmissin vicdansiz kusura bakma uzun süredir okuyup saydırıyorum artık dayanamadım.

Niye napmissin anasinida mi koynuna alacakmissin vicdansiz kusura bakma uzun süredir okuyup saydırıyorum artık dayanamadım.
yok canım ne kusuru en ağır lafları hakediyor bana göre de evlendiğimden beri neredeyse kapı daki köpek için bile benden ustun gorup hakli gorup trip attı bana keşke saygısız bi insan olsaydım da o annesinin her yaptığını eşime söyleyip huzursuzluk yaratacagima annesiyle kavga etseydim keşke karakterim onlar gibi olsaydı. çirkef kavgacı saygısını büyük küçük bilmeyen insanlar eşim hariç çirkef değil içine kapanık ama saygısız . severek evlendik oysa birlikte kavuşalım diye neler yapmıştı bilmiyorum benim yüzümden mi bu hale geldik onun yüzünden mi bilmiyorum sorguluyor insan ana beni bu hale onlar getirdi bunu çok net söyleyebilirim

Olacak canım olacak üzülme :) Çok geçmiş olsun.
Eşinle de hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :KK43:

yok canım ne kusuru en ağır lafları hakediyor bana göre de evlendiğimden beri neredeyse kapı daki köpek için bile benden ustun gorup hakli gorup trip attı bana keşke saygısız bi insan olsaydım da o annesinin her yaptığını eşime söyleyip huzursuzluk yaratacagima annesiyle kavga etseydim keşke karakterim onlar gibi olsaydı. çirkef kavgacı saygısını büyük küçük bilmeyen insanlar eşim hariç çirkef değil içine kapanık ama saygısız . severek evlendik oysa birlikte kavuşalım diye neler yapmıştı bilmiyorum benim yüzümden mi bu hale geldik onun yüzünden mi bilmiyorum sorguluyor insan ana beni bu hale onlar getirdi bunu çok net söyleyebilirim
Hata tek taraflı değildir ama bu kadar saygisizlik vicdansızlık fazla sen güçlü bir kadınsın ve annesin çocuğunun öyle bir babadan çok sağlıklı bir anneye ihtiyaci var.uzun süredir belki duymadın seni seviyorum ve çok kıymetlisin asla unutma bunu

Herkeze günaydın oğlum 6 buçuk aylık oldu bu ek gıda işi kafamı acayip karıştırıyor :confused: yoğurt veriyorum sadece 3 gun kuralını denedik bişey olmadı tek öğün veriyorum yoğurdu öğlen sadece acaba yeterli mi yoksa 1 günde dahafazla mi vermeliyim emiyor 3 öğünde 30 ml mama veriyorum 2 gün öncede dişimiz çıktı . Yanlız yemek yedirmiyor bende yiycem diyor sürekli vermezsem kızıyor bende çok az yediğimiz yemeklerden veriyorum yanlışmı yapıyorum acaba?

Herkeze günaydın oğlum 6 buçuk aylık oldu bu ek gıda işi kafamı acayip karıştırıyor :confused: yoğurt veriyorum sadece 3 gun kuralını denedik bişey olmadı tek öğün veriyorum yoğurdu öğlen sadece acaba yeterli mi yoksa 1 günde dahafazla mi vermeliyim emiyor 3 öğünde 30 ml mama veriyorum 2 gün öncede dişimiz çıktı . Yanlız yemek yedirmiyor bende yiycem diyor sürekli vermezsem kızıyor bende çok az yediğimiz yemeklerden veriyorum yanlışmı yapıyorum acaba?
Canım ilk bir yıl tuz ve şeker asla verilmiyor. Yediklerinizden vermemelisin bence. Sebzeleri 3 gün kuralıyla deneyip siz yemek yerken ona da özel sebzesini haşlayıp (ezip püre gibi yapabilirsin çatalla) verebilirsin. Ya da demediğin sebzelerle bi sebze çorbası (normalden daha koyu kıvamlı ve hafif pütürlü olmalı) yapıp taze taze verebilirsin

Canım ilk bir yıl tuz ve şeker asla verilmiyor. Yediklerinizden vermemelisin bence. Sebzeleri 3 gün kuralıyla deneyip siz yemek yerken ona da özel sebzesini haşlayıp (ezip püre gibi yapabilirsin çatalla) verebilirsin. Ya da demediğin sebzelerle bi sebze çorbası (normalden daha koyu kıvamlı ve hafif pütürlü olmalı) yapıp taze taze verebilirsin
Çorba denemiştim hepsini yiyim istiyor bu kezde o doyuruyor sanırım emmek istemiyor kafam karıştı emmeyi bırakır diye korkuyorum da sizleri takip edip bi düzen oturur inşallah. Çok teşekkür ederim vermiyorum artık yediklerimizden :)

Back