• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Cok alemsin canim. Ayni fikirdeyim sut kakasi ne guzeldi. 😄😄😄
Benimki bazen 2 gunde bir yapar oldu kakasini. Dun sebze puresi yaptim pirincli patates,havuc,balkabagi karışımlı. Severek yedi masallah hatta hepsini yemek istedi vermedim. Elma suyu da verdim
Maşallah ne güzel bebeğin iştahlı, inşallah hep böyle devam eder 🙏😊

Canim yazdiklarimi okuyarak yorum yapsaydin keske ben zten cocuguma yuklenmiorm doktorum teke dusur mamayi demesini dogru bulmadigim icin sizlerden akil istedim bn mi yalnis biliorum die
Ben bunu sadece sana itafen yazmadım zaten bu gözler neleri okudu burda artık dayanamadım patladım bide sen günde kaç kere deniyorum yemiyor yazmışsın yaa sanki o kdar çok öğünle besliyorsunki bundan medet umuyorsun gibi olmuş o yüzden söyledim ama tabi burda bi çok yazandan daha masumsun en azından bilmeyip soruyorsun bazıları gibi aman ben eski usul gidiyorum nolcak sa olsun tarhana da veriyorum onu da veriyorum bunu da veriyorum mamadan daha iyi demiyorsun

Kizlar elma suyu lekesi ni neyle cikariyorsunuz? Krndimce her yolu denrdim olmuyorrr.
Ayrica ek gida dan sonra kaka lekeleri de zor cikar hale geldi. Gunde en az 2 posta çamaşır yikiyorum. Ciksa yine sukur
Elma suyu benimkilerden de cikmadi zibinlari hep lekeli oldu. Artik akillandim elma yedirirken koyu renk giydiriyorum elimi de çenesinin altına tutuyorum peçeteyle.

Kızlar 6 aylık kontrolden geliyoruz. Koskoca ayda 250 gr almışız anne sütü ile.(meyve püresi ve sebze corbasıda yiyoruz)
Doktorumuz baaya baya ek gıdaya geçiş yapalım diyor sabah ogle aksam seklinde hatta muhallebi bile yazdı inek sütü ve şekerle yapılan ben şok. O kadarda güvendiğim doktor nasıl verdi bunu anlamadım.

Kızlar 6 aylık kontrolden geliyoruz. Koskoca ayda 250 gr almışız anne sütü ile.(meyve püresi ve sebze corbasıda yiyoruz)
Doktorumuz baaya baya ek gıdaya geçiş yapalım diyor sabah ogle aksam seklinde hatta muhallebi bile yazdı inek sütü ve şekerle yapılan ben şok. O kadarda güvendiğim doktor nasıl verdi bunu anlamadım.
İlk bir yıl şeker ve tuz verilmiyor diye biliyorum canım. Doktorunuz nasıl şeker yazdı... Alerjik durumunuz var mıydı? Kilo alımını etkileyebiliyor. Benim kızım 4 aylıkken 20günde 100gr almıştı alerji yüzünden

Kizlar nolur tecrubeliler yardimci olsun kizim 6 ay 9 gunluk ve hala bsey yemio ek gida ne yapiosam almio anca 3 kasik onuda zorlaaaaa tek yogurt sewerek yiyo yediklerine katayim dedim gene almio napcagimi sasirdim mamasini da pek yemio eskisi gibi kucakta gezdirerek anca nolur bi akil verin yaptiklarim telef oluo kizim ek gida almio cildirmak uzereyim 😔
Zaten o kadar yiyorlar canim cok yemiyorlarki. Ek gidanin suan kilo aliminada bir etkisi yokmus tek amacimiz yutmayi ve cignemeyi ogretmek dedi bize doktorumuz. Bir de mesela karni cok acken veya cok tokken verme benim kizim reddediyor o sekilde. Mesela mama verdin 2 saat sonra ver. Muzu seviyorlar genellikle muz yedirdinmi hic? Ben meyve filelernden aldim e bebekten icine kayisi koyuyorum kendi kemiriyor. Bizimde cok duzensiz gidiyor yani uzulme. Biz 2 gun sonra 7 aylik olcaz seninle ayniyiz doktorm bana endiselenmemem gerektigini soyledi. Belki senin ufaklik dis cikariyordur yada atak gecriyordur ondan istahsiz olanilrmi

Biz 300 gr almsz ve benim doktorum ek gida kilo aldirmaz suan dedi. Asil kilo aldiran anne sutu veya formul mamaymis. Banada mantkli geldi acikcasi cunku kizim yedigini aynen cikariyor sindirime ugramiyorki nasl kilo yapsin. Bence sen anne sutu de verebiliyorken emzirmeye devam et derim herkes gibi tadim asamasinda ilerle. Minicik sindrm sistemlerni zorlamann alemi yok

Benimkinin gectigimiz zamanlarda 1 ay kilo alımı durmuştu desem yeridir 200gr anca almıştır yani doktoruma söylediğimde kilosu ayına göre yeterli dış faktörler bebekleri etkiler, atak haftasına denk gelir, diş huzursuzluk yapar vb... Kilo alımı tamamen durmadığı müddetçe olabilir böyle durumlar endişelenme demişti. Sizin doktor 1 yaşında bile korka korka verilecek gıdaları nasıl bu ayda listeye ekler çok şaşırdım. Kilosu nasıl bebişin ayına göre çok geride kalma söz konusu değilse bence hiç doktorunu dinleme yani. El kadar mideleri var tadına bile alışma süreci uzunken bir anda beslenme şekline geçmek hiç sağlıklı değil.

Zaten o kadar yiyorlar canim cok yemiyorlarki. Ek gidanin suan kilo aliminada bir etkisi yokmus tek amacimiz yutmayi ve cignemeyi ogretmek dedi bize doktorumuz. Bir de mesela karni cok acken veya cok tokken verme benim kizim reddediyor o sekilde. Mesela mama verdin 2 saat sonra ver. Muzu seviyorlar genellikle muz yedirdinmi hic? Ben meyve filelernden aldim e bebekten icine kayisi koyuyorum kendi kemiriyor. Bizimde cok duzensiz gidiyor yani uzulme. Biz 2 gun sonra 7 aylik olcaz seninle ayniyiz doktorm bana endiselenmemem gerektigini soyledi. Belki senin ufaklik dis cikariyordur yada atak gecriyordur ondan istahsiz olanilrmi
Bnm doktorum paniklettirdi yoksa bnde aakin sakin gidiodum ne guzel atakta 5gun snra bitio diste suan sismis her sey uat uste geldi ne hazirladi isem yemedi ilaclarini bile icmio kasikla buharda pisirdum bugun eline verdim ole minciklaya minciklaya yedi braz en azindan

Ben bunu sadece sana itafen yazmadım zaten bu gözler neleri okudu burda artık dayanamadım patladım bide sen günde kaç kere deniyorum yemiyor yazmışsın yaa sanki o kdar çok öğünle besliyorsunki bundan medet umuyorsun gibi olmuş o yüzden söyledim ama tabi burda bi çok yazandan daha masumsun en azından bilmeyip soruyorsun bazıları gibi aman ben eski usul gidiyorum nolcak sa olsun tarhana da veriyorum onu da veriyorum bunu da veriyorum mamadan daha iyi demiyorsun
Hayir tabikide ilk bebegim cok sukur cahilde deiliz artk hersey elimizin altinda ama doktorum bana bi guvensizlik verdi okuyup arastirmalarimdan bska biseyden bahsedince bnde sizlere danışmak istedim en azindan akil akildan ustundur ve tecrubeli burada cok kisi war su sekilde yapiorm 11 de ypgurt veriorm 3 te pure veya corba veriorm tabi yemio hunlari 3 kasik alsa cok sukur diorm aksamda meyve veriorm doktorum 7 de muhallebi vermemi soyledi ama kizim onu da yemio napim hic bsey yemiooo

Elma suyu benimkilerden de cikmadi zibinlari hep lekeli oldu. Artik akillandim elma yedirirken koyu renk giydiriyorum elimi de çenesinin altına tutuyorum peçeteyle.
Csnim brnimki onlukten nefret ediyor, pecete fslan zat3n tutturmuyor. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Birseycyerken illa elitle dalmak istiyor.
Sadece kendi değil brnim ustumu yerleri heryeri batiriyor varsin batırsın ama cikmiyor lekeleri.ozene bezene aldigim tum kiyafetleri lekeli.

Kizlar nolur tecrubeliler yardimci olsun kizim 6 ay 9 gunluk ve hala bsey yemio ek gida ne yapiosam almio anca 3 kasik onuda zorlaaaaa tek yogurt sewerek yiyo yediklerine katayim dedim gene almio napcagimi sasirdim mamasini da pek yemio eskisi gibi kucakta gezdirerek anca nolur bi akil verin yaptiklarim telef oluo kizim ek gida almio cildirmak uzereyim 😔
Canım benim kızım 6.ay kontrolunda 200g aldığı halde Dr önemli değil ek gıda sadece tadımlık zorlama sakın dedi.7.ay biraz arttırırsın 8 den sonra daha fazla vericem şu an sadece tatsın hiç üzülme yemezse dedi.bence sen de rahatla , Önene koy biraz oynasın yemekle , sen de istediği kadar ver. Asıl öğün anne sütü veya formül mama.
Güzel anneler merhabalar. Yine size bir soruyla geldim. Bu bayram tatili eşim ikizlerle birkaç günlüğüne tatile gidelim diyor. Gidersek eğer bebekler ne kadar denizde kalmalı biliyor musunuz? Veyahut dikkat etmemiz gereken neler var ?
Bize dr güneşte kalmayın , gölgede durun genelde , denizde de çok uzun süre kalmasın dedi.deniz kenarındayken güneş kremi kullanın dedi. Normalde hiç güneş kremi kullanmayın demişti çünkü. Islak bırakmayın kurulan mayo varsa üstünde değiştirin dedi. Bir de 6 aylık aşılarını oldular dimi , 6 ay aşısında önce izin vermiyorlar denizeç
Benim kız da 200 g almıştı ama Dr çok hareketlendi olur öyle sen yine emzirmeye devam et ek gıda tadımlık şu an dedi.

Hayir tabikide ilk bebegim cok sukur cahilde deiliz artk hersey elimizin altinda ama doktorum bana bi guvensizlik verdi okuyup arastirmalarimdan bska biseyden bahsedince bnde sizlere danışmak istedim en azindan akil akildan ustundur ve tecrubeli burada cok kisi war su sekilde yapiorm 11 de ypgurt veriorm 3 te pure veya corba veriorm tabi yemio hunlari 3 kasik alsa cok sukur diorm aksamda meyve veriorm doktorum 7 de muhallebi vermemi soyledi ama kizim onu da yemio napim hic bsey yemiooo
Zamanla alışacak ve yiyecek şuan normal bi çocuk gbi yemesini bekleme zaten bi kaç kasık yiyorsa tamam o kadar.. gerisi mama yada meme olacak çok kafaya takıp yemiyor demek bu dönemde yersiz mama da yemiyor diyorsan benim bebeğiminde çok yediği söylenemez mamayi sağlıklıysa kilonun bi önemi yok

Güzel anneler merhabalar. Yine size bir soruyla geldim. Bu bayram tatili eşim ikizlerle birkaç günlüğüne tatile gidelim diyor. Gidersek eğer bebekler ne kadar denizde kalmalı biliyor musunuz? Veyahut dikkat etmemiz gereken neler var ?
Canım güneş kremi mevzusu önemli ki ona dikkat edeceğini yukarıda yazmışsın. Benim için en önemli nokta ıslak mayo ona dikkat et. İkinci önemli olanda hani denizden ilk çıkarsın ıslak olursun ve o halde rüzgar vurur üşürsün ya ben ona çok dikkat ederim. Ben şöyle yaparım mesela denizden çıkmadan önce eşim durur suda çocukla ben çıkarım havluyu alır gelirim direk sararım. Çünkü bu sebepten mide üşütmesi çok oluyor bebeklerde ve kusmaya başlarlar nefret bir durumdur. Ayy şimdi okuyanlar diyecekti ne tuhaf kadın buna mı dikkat ediyormuş diye :)) bu arada güneş kremi aldın mı bilmem ama ben trukid i öneririm hem doğal hem de yıllardır kullanıp memnun kaldığım bir üründür.

Kızlar Pazartesi 6 aylık aşılarını olduk 3 gün birşey yoktu ondan sonra ciddi bir ateş başladı oğlumda. Bugün 3. Gün hala devam ediyor. Günde iki kere Calpol veriyorum ama canımı baya sıkıyor bu durum. Araya haftasonu girdiği için doktora da götüremiyorum mecbur pazartesini bekleyeceğim. İnşallah geçer o güne. Sizlerden başına böyle birşey gelen oldu mu acaba ? Bu arada çok şükür 7 kiloyu geçmiş oğlum boyu da 68 cm ve biz 3+ beze yeni geçtik

Bnm doktorum paniklettirdi yoksa bnde aakin sakin gidiodum ne guzel atakta 5gun snra bitio diste suan sismis her sey uat uste geldi ne hazirladi isem yemedi ilaclarini bile icmio kasikla buharda pisirdum bugun eline verdim ole minciklaya minciklaya yedi braz en azindan
Annelik her daim endise hali. İnsallah kendi kendilerine anne aciktim dedikleri günleride görürüz. Hatta anne yemek hazrladim beraber yiyelimmi diyecegi zamanlar :))

Benim ilk oğlum çok iştahlıydı, sadece anne sütü alıyordu ve kilo alımı çok iyiydi. Ek gıdaya başladım aynen senin gibi çocuk bir çay kaşığı bile yemiyordu öğürüp çıkarıyordu ağzındakini. Hiç de dert etmedim sonra 7 Aydan sonra bir başladı yemeye ne versem götürdü. Onun için hiç dert etme canım en iyi doktor annedir ve annenin içgüdüleri ne diyorsa doğrudur. Sen çocuğunun mama alması gerektiğini düşünüyorsan mama ver gerisini de boşver :)

Herkese merhaba. Geçmiş sayfaları okuyamadım belki bu konuda yazan olmuşsa affedin.
Emzirme konusunda hep zorladındım. Hep mücadele ettim. Gün içinde kabul etmiyordu ben de uyumak üzereyken emziriyordum ya da bi dönem yatarak emmeyi kabul ediyordu. Neyse zaten da sık sık kilo problemimiz de oluyordu yeterli emse dahi.
Yok 3. Ayda meme reddi normal yok 4. Ay da böyle derken 6 ay 21 günlük olduk ve emzirmek hala bir mücadele içinde geçiyor. Artık gün içinde uyku sayısı azaldığından mı kızım 4 saatte 1 falan emiyor yani gündüz 4 kere falan emiyor.
Günde 4 kez emmesi normal mi?

sfyg sfyg çok teşekkür ederim. Denizden çıkar çıkmaz hemen mayolarını değiştiririm, hemen sararım kuzucukları 💃🏻 Dediğiniz kreme baktım 30 faktörü gördüm. Ben daha yüksek koruyuculu alayım diyordum araştırıp alayım öyleyse. Çok teşekkürler tekrardan 💐

Back