• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hamilelik açısından faydalarını değerlendirecek olursak başlıca yararları şunlardır: 1. Hamilelik döneminden üç ay önce başlanması ve tüm hamilelik boyunca alınması gereken folik asit bakımından da hurma oldukça zengin bir meyvedir. Folik asit yeni hücre yapımında ve hücre yenilenmesinde önemli rol oynar.
2. Potasyum vücutta su dengesinin de korunmasını sağlar. Potasyum bakımından oldukça zengin olan hurma bu anlamda da hamilelere çok faydalıdır.
3. İçerisinde demir barındıran hurma hamilelikte kansızlık sorununu açısından da faydalıdır. Hamileler hurma yiyerek de demir ihtiyaçlarının bir kısmını giderebilirler.
4. Hurmada bulunan kalsiyum iskelet yapısının şekillenmesi açısından da fayda sağlar.
5. İçerdiği magnezyumdan dolayı da böbrekler açısından çok önemli bir besin kaynağıdır.
6. A vitamini barındıran hurma özellikle hamilelik döneminde vücut direncinizi arttırmanızı sağlar.
o zaman yemekte sakınca yok :) ya çok canım çekti kızımda yedim mi hatırlamıyorum.Yedikten sonra aklıma takıldı zararlı erken Doğum habercisi diye aklımda kalınca araştırmak istedim bu defa da arada kalmıştım ☺️

Kızlar doğum konuşmak için erken biliyorum ama doktorlarınızın normal yada sezeryan yanlısı olduğuna dikkat ettiniz mi? Ben dün bir çok tavsiye üzerine bir dr a başladım. İlk doğumum normal olmuştu. Dr bana sen kan sulandırıcı kullanıyorsun nasıl normal doğum yaptın, sezeryan daha iyi olur senin için dedi. Bu sözünden bana sezeryan doğum yaptıracağını anlamış oldum. İğne kullanıp normal doğum yapan çok var ama kafam karıştı. Başka dr a mı gitsem yoksa tavsiyesini dikkate mi alsam bilemiyorum :KK17:

Benim eşim öğle arası yemek gonderiyo sabahtan meyvemi falan hazirliyo odaya hiç kalkmadan yaşlı sehpasi gibi üstü dolu bi sehpam var artık:KK70:

Ben hamilelikten önce çok severdim dışarıdan yemeyi şimdi hem bebeğime zararlı diye hemde midem almıyor keşke yiyebilsem neler yerdim kfc menüleri mi dersin çiğköfteler mi dersin :KK70:

Aynen oyle biz kendimiz gibi yandik tum negatiflere Allah biliyo bunu
Oyle tbkide bn iki negatif gecrdm o arada uckez kistm cikti neler neler geldi basima yanls tedaviler drun verdigi yanls ilac hersey bizim icin ama bn uzulrken sevnnlere kizmazdm yadirgmazdm cnku bz hamileligi zor elde eden insanlriz onlrin okdr asiri sevnmesbi ve sorglamalarni ck gormezdm olsn belki kotu gnlerine denk gelmszdir o kizin bilemeyiz

Kızlar doğum konuşmak için erken biliyorum ama doktorlarınızın normal yada sezeryan yanlısı olduğuna dikkat ettiniz mi? Ben dün bir çok tavsiye üzerine bir dr a başladım. İlk doğumum normal olmuştu. Dr bana sen kan sulandırıcı kullanıyorsun nasıl normal doğum yaptın, sezeryan daha iyi olur senin için dedi. Bu sözünden bana sezeryan doğum yaptıracağını anlamış oldum. İğne kullanıp normal doğum yapan çok var ama kafam karıştı. Başka dr a mı gitsem yoksa tavsiyesini dikkate mi alsam bilemiyorum :KK17:

Ilk dogum normal olduysa, ikinci dogum daha kolay olmaz mi normal? Ilk dogumda da ayni olay var miydi? Ben de genelde risk almamak icin sezaryan yapildigini biliuorum ama demek ki oluyormus, bazi dr.lar baya pimpirikli oluyor. Bir kac yere sormakta fayda var

Ilk dogum normal olduysa, ikinci dogum daha kolay olmaz mi normal? Ilk dogumda da ayni olay var miydi? Ben de genelde risk almamak icin sezaryan yapildigini biliuorum ama demek ki oluyormus, bazi dr.lar baya pimpirikli oluyor. Bir kac yere sormakta fayda var
İlk doğumda da iğne kullanıyodum , üstüne bide kordon dolanması vardı, bide doğuma asistan dr girdi :KK48: her şeye rağmen sorunsuz bir doğum oldu cok sükür. Son anda vazgeçmiştim sezeryan istemiştim ama dr normal die diretti. Öyle böyle normal doğurdum:KK9:

Oyle tbkide bn iki negatif gecrdm o arada uckez kistm cikti neler neler geldi basima yanls tedaviler drun verdigi yanls ilac hersey bizim icin ama bn uzulrken sevnnlere kizmazdm yadirgmazdm cnku bz hamileligi zor elde eden insanlriz onlrin okdr asiri sevnmesbi ve sorglamalarni ck gormezdm olsn belki kotu gnlerine denk gelmszdir o kizin bilemeyiz
Boswer sende yazma daha fazla diger topige Allah herkesin kalbine gore wersin

İlk doğumda da iğne kullanıyodum , üstüne bide kordon dolanması vardı, bide doğuma asistan dr girdi :KK48: her şeye rağmen sorunsuz bir doğum oldu cok sükür. Son anda vazgeçmiştim sezeryan istemiştim ama dr normal die diretti. Öyle böyle normal doğurdum:KK9:

O zaman ikincinin sezaryan olmasina gerek yok ki.masallah cok guzel dogum olmus. Doktoru degistirmek daha mantikli:halay:

Back