2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım bahsettiğin öksürük diş çıkarırken de olurmuş tükürükten sebep herhalde, öyle duymuştum. Ek gıdada biz meyve püresi, sebze püresi, yoğurt, bazen de muhallebi şeklinde gidiyoruz. Meyve püresini elma, armut cam rendede püre haline getirip veriyoruz. Sebze pürelerini de (havuç, bal kabağı, brokoli, patates) bazen tek bazen karıştırarak haşlayıp, biraz suyundan da ekleyip çatalla eziyoruz içine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekliyoruz. Bazen bu sebze püresi içine ekstra irmik hazırlayıp sebze püresine ekliyorum severek yiyor :)

Kızlar bebeğinizin severek oynadığı oyuncak varmı aktivite masası falan alan varmı sizce gerekli mi evi oyuncakla doldurmak istemiyorum daha çok kitap alıp okuyorum bi kaç parça çıngırak tarzı bez oyuncağı var genelde dişleri kaşındığından ağzına alıp dişini kaşımaya çalışıyor sizde durum ne

Rabbim yardımcın olsun ben de bitik haldeyim en azından evdeyim bari aralarda yatıp dinleniyorum

Aktivite masası için erken bence, su an herşeyi diş kaşımak için kullanıyor. Hatta kumanda, ıslak mendilin poşeti, sarj kablosu daha çok ilgisini çekiyor eğitici köpekcik almıştım ben o biraz ilgisini çekiyor

Bilemiyorum canım, inşallah olmuştur.. Ah tadına bakabilsem :)

Şimdi İnci güne 7'de mi 10'da mı başlamış oluyor Canım? Benim oğlan 4 uyku yapardı, birden 3'e düşürdü.. İki üç gün sonra 2 uykuya düşürdü.. Uykuları en fazla 1 saat, ayakta sallayarak ve arada uyanıp emiyor tekrar sallıyorum, ayağımdan bırakamıyorum bile.. Eğer kendi üç buçuk yedi arasında uyuyorsa gayet güzel.. 6.aydan sonra gündüz uyku ihtiyaçları 2.5-3.5 saatmiş.. Yılmakta yok, çok güzel bir annesin.. Her insanın harcı değil valla.. Görümcemin çocuğu bir kez kalkar duymaz bile.. Biz ıhh deseler kalkıyoruz.. Dağa göre kar veriyor Rabbim.. İnşallah bir an önce düzelirler tabi.. Vücut sinyal veriyor çünkü

Aynen o ıslak mendil poşeti için deliriyor resmen

Özenerek aldığımız hiçbişeyle oynamıyor kronik in dediği gibi kablo,kutu kapakları,ıslak mendil poşeti,kıyafetlerin aksesuarlarına bayılıyor mesela .renkli poşetler bi de ablasının masal kitaplarına bayılıyor yırtıyor tabi Ablası da üzülüyor.müzikli kalın kitap aldım oyalansın diye ama yok alınan bişeyi oynamıyor çocuk

Benim kız da öksürmeye başladı sanki kuru öksürük gibi hatta biz oyun yapıyor herhalde diyoruz sanki zordan öksürüyor gibi , dişten olabilir, yoksa uyurken öksürük falan yok. Valla benim oğlan da aynı devam kardeşini sıkıyor sevgi adı altında odasına girmeye kalkıyor uyuduğunda, bizi mahvediyor valla ne yapacağım bilmiyorum artık bunaldim. Ek gıda vs hep unutmuşum ben de, yeniden sanki ilk çocuğum gibi hep bir araştırma içindeyim, bazen oğlandan fırsat bulamıyorum bisey yapmaya kız için işte böyle bacım, allah sağlık versin tabi ama akşamları iple çekiyorum, akşamları çocuklar uyuduğunda 2 saat bile koltukta sakin oturmak huzur veriyor

kuzucuklar ya öyle böyle yawas yawas aliscaklar iste canim :) cok tatlilastilar

hele bana canim hele bana banyomu erteliyorum kuafore gidemiyorum cise gitcem korkarak giriyorum artik ew isini yapmak hele eziyet kucakta is yapyorum ek gida da emmeyi azaltiyo bide memeye burun kiwiriyo resmen uzuluyorum birakir diye

hele bana canim hele bana banyomu erteliyorum kuafore gidemiyorum cise gitcem korkarak giriyorum artik ew isini yapmak hele eziyet kucakta is yapyorum ek gida da emmeyi azaltiyo bide memeye burun kiwiriyo resmen uzuluyorum birakir diye
Ben artık memeden çoktan geçtim, emiyor hala zaten teki ufaldı süt az diye, diğeri de sanmıyorum doğurduğunu gittiği yere kadar ama artık emmese de dert değil, napayım

7 ye kadar gece 16466483829 kez kalkıyor. 7 de kalktığında tekrar emziriyorum annem sallayarak 10 a kadar uyutuyormuş. Ben yokken ilk mamasını 10.30 ya da 11 gibi yiyor. Bugün diş jeli ve ağrı kesici fitil aldım çok darda kalırsam yarım fitil yapacağım beynim çınlıyor çığlık sesinden çıkamadı üst dişleri acaba ne zamana çıkar

Bebegi sacini yolanlar arasında ben de varim.son bi aydir kucagima alir almaz saclarima yapisiyor ve bir avuc dolusu sac koparmadan birakmiyor. sarilmaya korkuyorum kizima en hassas yerlerden tutuyor bide.bu bebekler cok guclu bazen elinden kurtulamiyorum kel kalmasam iyidir

Bende elime sesleniyorum hep kurtarsın diye.. Ooooğlummm bırak annenin saçını, aaa ne ayıp diyor, tabi kahkaha atarak.. Çok yerden çektiklerinin acısı bir yere kadar da önden yanaklara ve alına yakın yerden çekince acayip acıtıyor.. Birde ağzına götürmeye çalışıyor.. Dediğin gibi baya baya güçlüler canım

Neden böyle bu çocuklar anlayamıyorum.. Okul zamanı da böyle olurlar mı dersin? Bizde bazen yarım saat bile uyumuyoruz.. Ben en geç 7.30 da kaldırıyorum, uyutmuyorum.. Zaten kendi de uyumaz, sanmam.. 9 gibi artık gözleri kızarıyor, kaşıyıp duruyor.. Bir 45 dk yatıyor.. 7 gibi güne başlamazsa akşam geç yatar.. En azından 9 gibi akşam uykusuna başlatıyorum.. Yine yarım saate kalkar, eşimin yanına gidip bir tv izleyemem, tv de ne var hiçbir bilgim yok :) başında beklerim.. Çünkü ağlayarak uyanıyor, ben salondan gelene kadar durdurulamaz hâl alıyor.. Bende başında bekliyorum mecbur..
Bizim hiç diş çıkmadı.. Hep, ilki çıksın gerisi daha kolay çıkar herhalde diyordum.. Senden anladığım kadarıyla gerisi de hiç kolay gelmeyecek.. İnşallah jel işe yarar canım

Bizimki gece 12 1 lerden önce asla uyumaz. Baya nefessiz kalana kadar ağlıyor. Eskiden emzirir uyuturdum onunda yolunu buldu direkt ısırıyor. Diş jeli ise yaramadı yine mızmız saatlerdir ağlıyordu kanguruda zorla uyuttum. Tam uyudu babam geldi gayet yüksek sesle napiyosun çocuğa dedi uyandı. Babamlada kavga ettik sanki ağlarken bakıyorlar. Zorla uyudu 20 dk sonra kalkar. Yarın tam gün çalışacağım umarım bi yerlerde yığılıp kalmam bu gecede uyuyacağını düşünmüyorum. Arkadas uyumasın ama sussun yok sürekli mızmız kıyametleri koparıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…