2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bize 5.ayi bitince baslatti doktorumuz cunku yeterli anne sutu almadigi icin mama veriyorduk. Simdi masallah diyeyim ek gidaya alisti artik :) doktorunuz baslatir size de. Ilk haftalar biraz zorluyor ama zamanla alisiyor bidiklar. Süt alerjisi varsa sadece meyve sebzelerle baslarsiniz muhtemelen.
Maşallah cnm insallah başlıycaz bizde yarın itibariyle ama benim için korkulu rüya oldu bu ek gıda işi

Bizim el gıda Sürecimiz ağır gidiyor bebeğim altı aylık geçen ay yoğurt elma ve havuç suyu ile başladık bu iki haftadır ek olarak çorba, yumurta sarısı, peynir pürelere başladık ama kızım yemiyor çıkarıyor çoğunlukla, zorlanıcam gibi alıltırmada

Bizim kızın hiç emmek istemediği olmadı şimdiye kadar keşke sütüm yeterli olsaydı. İşyeri çok yoğun sağım yapamıyorum olan az birseyde kesilip gidecek bu tempoda çok üzülüyorum. Bazen iyi bir anne değilmişim gibi geliyor. Zaten geceleri uyumuyor bir yerden sonra tükenip yanıma alıyorum emerek uyuyor korkuyorum zarar veririm diye dalmasını bekleyip yerine alayım diyorum. Ya yerine koyarken uyanıp ağlıyor ya da ben yorgunluktan dalıyorum. Uyuduğum az zamanlarda kendimi yokluyorum hatırlamaya çalışıyorum en son nerdeydi yanımda mı acaba hangi tarafta diye uyurken kaskatı oluyorum kol yukarda üzerini örteme:KK43: bugün çıkamadım yataktan elini boynuma dolamış ben kalkmaya çalıştıkça sarıldı işe geç kalıyordum yerine koydum ağlamaya başladı salladım daldı anneme emanet ettim. Servise yetismek için depara kalktım resmen sabah soğuk hava ciğerlerime kadar doldu saat 10 da hala öksürüyordum. Aman neyse dertliyim dostlar öyle işte
Canım hiç eksik gedik bir şeyin yok senin gittiği yere kadar emzirecegiz . Sakın bunları kendine dert etme elinden gelenin fazlasını bile yapıyorsun . Inşallah bu bıdıklar kiymetimizi bilirler ilerde bana ne yaptın sanki diyen evlatlardan olmazlar

Günaydın kızlar. 6.ay aşımızı olduk bu sabah. Çok ağladı kızım :KK43: Bir dahaki izlem 9.ayda olacakmış. Menenjit aşısı özelmiş isterseniz yapılır dedi. Ben yaptırmayı düşünüyorum. Bir de 9.ay hastanede kan değerlerine bakılacakmış. Kanı damardan mı alacaklar acaba biliyor musunuz?
Gecmis olsun canim ..Bizde bugün olduk ne ağladı kuzum insallah ateş yapmaz zaten abisi ateşli iki gündür bide o olursa zor olucak ...bende yaptiricam menenjit aşısını ...bizede haftaya gelin kan alinicak dedi bide bir ay sonra tekrar kontrole gitirin dedi sağlık ocağı ben bugüne kadarki aşılarını hastanede yaptırmıştım ilk defa sağlık ocağına gidiyorum süreç nasıl işliyor onuda bilmiyorum ...kanida elinin üstündeki damardan alıyorlar ama çok uğraşıyorlar insallah sorun olmadan alırlar benimde korkulu rüyam valla

Kizlar yawrum hic anlamadim bi andan cok kotu oksurmeye basladi :( hirilti yok burnu akmiyo kuru öksürük diyim yani :( Emmeyi azaltti emmekten cok kemiriyo beni saclarimi cok yoluyo tepeden topuzum hic acilmaz oldu artik. Cok zor olyomus iki cocuk buyuk garez yapar gibi kardesimi ozledim diyip kucugu benden gizli uyandiryo cok uzuluyorum :( herseyi unutmusum ek gidayi ne werim ne yapim nasil olyodu hep gitmis aklimdan meywe puresi weryorum corba weryorum az az daha cesitlendirmedim daha neler wereyim menulerimizi paylasalim lutfen

Kizlar yawrum hic anlamadim bi andan cok kotu oksurmeye basladi :KK43: hirilti yok burnu akmiyo kuru öksürük diyim yani :KK43: Emmeyi azaltti emmekten cok kemiriyo beni saclarimi cok yoluyo tepeden topuzum hic acilmaz oldu artik. Cok zor olyomus iki cocuk buyuk garez yapar gibi kardesimi ozledim diyip kucugu benden gizli uyandiryo cok uzuluyorum :KK43: herseyi unutmusum ek gidayi ne werim ne yapim nasil olyodu hep gitmis aklimdan meywe puresi weryorum corba weryorum az az daha cesitlendirmedim daha neler wereyim menulerimizi paylasalim lutfen

Sorma ya bizde de war burun akiyo oksuruk war bide uzeerine balgam war.evden adim atmiom nasil oluyo anlamadim.uzerini devamli degistirrim teri sogumasin die.evet bizimkide yolmaya basladi saclarimi.pat diye geciriyo elini yuzume:KK66: qaaaa ne diosun uyandiriyomu ya tuh.bende sabah meyve puresi weriom cnm elma muz icine 2tane cicibebe.ogleden sora corba havuc parates balkabagi yada bska sebzem warsa.icine yumurta ve peynir ezip koyuyorum sadece peynirle yunurta yemiyo kusma refleksi yapio.bugun mesela menumuzde balik wardi minik minik verdik yedi bi guzel sasirdim ;)

Sorma ya bizde de war burun akiyo oksuruk war bide uzeerine balgam war.evden adim atmiom nasil oluyo anlamadim.uzerini devamli degistirrim teri sogumasin die.evet bizimkide yolmaya basladi saclarimi.pat diye geciriyo elini yuzume:KK66: qaaaa ne diosun uyandiriyomu ya tuh.
Fena bizim bu ogluslar canim. Esim diyo bu bizi dowcek herhalde donmeleri cok guzellesti. Ama uyumaya cok zor gecyo. Hele uyku bolundumu hic uyumak istemiyo. Yapmaz mi buyuk ilgi cok ister oldu bu ara ne istekleri bitiyo ne aglamasi.Beni sewmiyosun opmuyosun bana sunu almiyosun bunu almiyosun. diyo bende diyorum annem soruyorum istediklerini surekli degistirirsen ben bilemem ki hanqisini dha cok istediqini diyorum. uyandiryo opyo sewiyo kiskancliktan olmadiqinida bilyorum ama uyandiqinda uyumadigini anlatmama ragmen hep opyo dokunyo uyandiryo ;(

Kızın üst iki dişi çıkıyor galiba ikiside baya kabarmış, dün gece çığlıkları arşa ulaştı. Gece 2 de kucağımda zıplatıyordum. 3 e doğru uyudu 1 saat sonra kalktı yanıma aldım emerken uyuduk uyuma denirse kac kez meme degistirdim hatırlamıyorum bile berbat haldeyim

Canım ayni soruyu bende sorucaktim 6 aylık oldumu artık gece beslenmesini kesmek lazımmış en geç 9 da karanlikta yatırıp büyüme hormonu salgılanmasını desteklemek gerekiyormuş uyuyan bebeği beslemek için kesinlikle uyandırmamak gerekmiş hemde reflu gelisiyomus bebekte ....aranızda gece beslenmesini kesen varmı kızlar ? ???

bebek gece uyanıyorsa beslemek lazım ama hiç uyanmadan uyuyorsa vermeye gerek yok dediğin gibi 6.aydan sonra gece uykusu daha önemli.. benim oğlum acayip uykusuz ya 11-12-1 gibi uyur gece yine uyanır sabah da 8-9 gibi uyanır gündüz uykusu da az bu çocuk neden böyle uykusuz :( abisi de aynı uykusuz valla artık benim gücüm kalmadı sızıp kalacağım bir yerlerde bunlar enerjiyi nasıl buluyor anlamadım ben

KIZLAR bebeğiniz günde kaç çay bardağı ek gıda yiyor ? On gündür kızım aynı kiloda gerçi birden alıyor bazen durup durup ama ne bileyim günlük menulerimizi mi paylassak bugün ne verdiniz mesela ? 6-9 ay arası ek gıda iki çay bardağı olmalı yazıyor bizim kesinlikle okadar yemek istemiyor kilitli ağzı o yüzden zorlamıyorum nefret etmesin diye

bizimki de hiç kilo almamıştı ama 2 hafta çocuğum hastaydı :( 1 ay içinde her saferde yarım çay bardağından 1 çay bardağına çıkmalı demişti doktorumuz bizimki ek gıdayı maşallah güzel yiyor ama beni emmek istemiyor :(

Kızlaarr giremiyorum eskisi gibi yaa. İşe başladığımdan beri çok yorgunum, uykusuzum. Geçmişi hiç okuyamadım:KK43: canım benim ek gıdaya epey oldu başlayalı. İyi gidiyor öok şükür. Zaten benim ki oburiks resmen.
Biz önce meyve ile başladık, sonra sebze püreleri. Şimdi de kahvaltıda yumurta peynir veriyorum. Yani annem veriyor. Doyumluk veriyoruz artık. Bir öğün püre yiyorsa bir öğün süt ya da mama veriyoruz.
Miktar da bir kahve fincanı bitiyor :)

ne kadarlıkken kahvaltıya başladınız? bizim dr 7.ay bitince başlattırıyor 1 ocak itibariyle başyalacağız bakalım

Back