2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
KIZLAR bebeğiniz günde kaç çay bardağı ek gıda yiyor ? On gündür kızım aynı kiloda gerçi birden alıyor bazen durup durup ama ne bileyim günlük menulerimizi mi paylassak bugün ne verdiniz mesela ? 6-9 ay arası ek gıda iki çay bardağı olmalı yazıyor bizim kesinlikle okadar yemek istemiyor kilitli ağzı o yüzden zorlamıyorum nefret etmesin diye

Tam aklımdakileri yazmışsın canım , benim kız çok çok yemiyor ama şöyle yapıyorum
Sabah 6.30 meme
Saat 8.30 da 120 cc mama
Saat 11.00 da yarım kahve fincanı sebze püresi + 60 cc mama ( püre yemezse sadece mama )
11.30-13.00 uyku
Saat 13.30 da 1 bazen yarim kahve fincani yoğurt/ meme
15.30-16.30 uyku
Saat 17.00 1 kahve fincani meyve püresi/ meme
Saat 19.30 tahilli kasık maması/ meme
20.00 akşam uykusu
Saat ve yediği miktarlar farklılık gösterebiliyor ama mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum. Az yediğinde meme ve mama miktarı artıyor .
Öğle uykusu saatleri de verdigim saatlerde yarım saat 45 dk erken yada geç olabiliyor.

Kaç çay bardağı mı? Bir çay kaşığı yemiyor.. Ben veriyorum o çıkarıyor.. Halbuki atılıyor sürekli ağzını açıyor.. Verince çıkarıyor ağzında bekletip

Aynen alti saat uyudugum gunleri az uyudum sayardim smdi nerdee o kadar uyku:) canim tarifte ben bes kasik sekeri iki kasik olarak degistirip biraz bitter cikolata eritiyorum tereyagla birlikte.hep boyle yaptim lezzetli oluyor cocuklugumdaki tat ben begeniyorum misafirler de oyle.seninki de guzel olmustur eminim dert etme

Benimki bal kabagini sevdi diye yine oyle bi menu yaptim bugun.yulaf unu ve irmigi az bi suyla pisirdim.baya kivamli olmasini istedim cunku anne sutu ekledim ocaktan aldiktan sonra.balkabagini ayriyeten pisirmistim onu ve ruseymi ekledim tahminimden fazla yedi.sonlara dogru keciboynuzu ozu ekledim belki sevmezse heba etmeyelim öğünü diye.bugun kahvaltı disinda bisi yememisti iyi oldu ya az once yedirdim icim rahatladi.emmeyi de istemiyor pek corba da sevmiyor napicam bilmiyorum.yogurt da kalmamisti evde.yeni mayaladim yarina artik az da olsa yer ins.

Canım bence seninki fena değilmiş birini az yiyince meme yada mamayı arttırıyor :)
Bizim 5.30 meme 7.30 meme 9da bi kaşık labne biraz yumurta sarısı ve iki dilim elma cam rendede rendeleyip karıştırdım yarısını yedi türlü şebeklik yaptım .40 dk uyudu 10.30 meme 13.00 meme iki saat uyudu . 15.00 kayısı ve armut u rendeledim organik pirinç unu ile muhallebi yaptım verdim tadı gayet iyiydi yine bi kısmını yedi bugün ek gıda sonrası meme istemedi . AAz önce biraz süt içti sallıyorum

Ruseymi nerden almıştın canım bizimkide bal kabağı ni diğer şeylere göre daha çok sevdi

Yani, bir günü bir gününü tutmuyor ama iyi diyelim şükür. Sen de sebzeyi saat 1 den önce, pirinç ününü akşam gibi ver canım. Bir de aynı rutini oluşturmak bebekler için güven veriyor ve alışmaları kolay oluyor.

Kızlar tavuk, balik , kıyma vs vermeye başlayan var mı? hep görüyorum hazır kavanoz mamalar hep balıklı tavuklu vs., ben de ev yapımı yapayım diyorum şöyle mis gibi bebek için

Şu an 2 numara kullanıyorum ama osrarla devam bakalım. Mamalar çöpe gidiyor ama olsun(

Bizim kızın hiç emmek istemediği olmadı şimdiye kadar keşke sütüm yeterli olsaydı. İşyeri çok yoğun sağım yapamıyorum olan az birseyde kesilip gidecek bu tempoda çok üzülüyorum. Bazen iyi bir anne değilmişim gibi geliyor. Zaten geceleri uyumuyor bir yerden sonra tükenip yanıma alıyorum emerek uyuyor korkuyorum zarar veririm diye dalmasını bekleyip yerine alayım diyorum. Ya yerine koyarken uyanıp ağlıyor ya da ben yorgunluktan dalıyorum. Uyuduğum az zamanlarda kendimi yokluyorum hatırlamaya çalışıyorum en son nerdeydi yanımda mı acaba hangi tarafta diye uyurken kaskatı oluyorum kol yukarda üzerini örteme bugün çıkamadım yataktan elini boynuma dolamış ben kalkmaya çalıştıkça sarıldı işe geç kalıyordum yerine koydum ağlamaya başladı salladım daldı anneme emanet ettim. Servise yetismek için depara kalktım resmen sabah soğuk hava ciğerlerime kadar doldu saat 10 da hala öksürüyordum. Aman neyse dertliyim dostlar öyle işte

Kızlar bebekleriniz gündüz 3uyku mu 2 uyku mu yapiyir
Ben evdeyken 3 uyku kesin yapardı şimdi uyutamıyorlar. Bugün sabah 7 de ben uyutup bıraktım 10 da uyanmış öğleden sonra 2.30 daha uyumamıştı. Ben 3.30 gibi uyuttum akşam 7 de uyandı:) hala uyanık ama uyutmaya kalkarsam çığlık atıyor. Annemler aldılar ben ağlatıyormuşum onlara kalsa hiç uyumasın ama onlarda bakmasın. Karanlık odadan çıkartmıyordum ben şimdi tv olan odada böyle saçma bir düzen

Aslında 3uykuya devam etmesi lazım benimkinin de ama ben bile uyuyamama ya başladım annemler benimde hiç uyutamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…