Canım biz bugün doktora gittik daha.. Ama ben beşinci aydan beri patates veriyorum :) her sabah patates yiyebildiğim için, o da ağzını açtığından alışsın diye verdim.. Bir çay kaşığı yedi yemedi.. Şimdi bizim bebekler alerjili olunca peynir, yumurta, yoğurt yiyemeyecekler.. Doktor üç öğün ver, Öğün öyle saat beşe filan kalmasın dedi.. Nasıl olacak dedim.. Sabah kahvaltı on bir gibi meyve iki gibi çorba dedi.. İlginç geldi.. Üç öğün; sebze, meyve ve çorbadan oluşacakmış.. Sabah sebze yerine muhallebide verebilirmişiz.. Muhallebi yapıldığında protein olsun diye sütünden ilave et dedi.. Şimdi bu üç öğünü de pat diye vermiyoruz.. Önce bir öğünü, 3 gün kuralı ile veriyoruz.. Mesela patatesi üç gün, sonra havuç dahil edilip üç gün daha.. Sorun yoksa ikinci öğüne başlıyoruz.. Sabah patates, havuç öğlen cam rendeden elma üç gün.. Yine sorun yoksa elma yerine ya da yanına armut.. Meyve de elma, armut, muz ile sebze de patates ve havuçla başla dedi.. Bizim süt, yumurta, dana eti ve balık alerjimiz var.. Normalde kıyma da ver diyecekmiş ama erteledik.. Herşeye zeytinyağı ekliyoruz ve kaynatılmış soğutulmuş sudan içsin, istediği kadar dedi.. Umarım aktarabildim, yorgunum da baya :)
Canım benim oğlum dört gün kaka yapmayınca; iki adet gün kurusuna iki kaşık su ekleyip haşladım ve ezdim.. Kayısının kabuklu değil iç kısmını verdim oğluma.. Zeytinyağı da ekledim biraz.. Tabi sonuç kaka gene yapmadı