• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Gecmis olsun canım.ins bebege zararı dokunmaz.dün benim bebeğimin kalp atisini duyamadik.neden oldu bu diye düşünürken herseyi kurcaladim.aklıma birden folik asit geldi.kaç tane iciyorsunuz diye sordum.bi arkadaşta sağolsun duyarsiz kalmadı cvp yazdı.öyle çıktı meydana.ben 5 mg o ise 400 mcg kullaniyormuş.
Ins senin bebeğine bisey olmaz.
Bu arada sen adminsin.söyle bi uygulama yapsaniz çok iyi olur.herkes doktorun kendine ilac olarak ne yazdigıni kac mg oldugunu günde kac tane icilmesi gerektigini yazsin.doktor nasil bi tedavi uyguluyor.hangi testleei istiyor.nerde kontrole gidiyor.ayrıntılı olarak paylasın.baya fayda görürsünüz.
Ben artık bu grupta olamam.bebeğimin kalp atisi yok.muhtemelen haftaya alirlar.ins sizin bebeklerinize bisey olmaz.Allah bebeklerinizi size bağışlasın.
Canım sen demedin mi dün 6+1 diye. 8. Haftaya kadar vaktiniz var, üzme kendini lütfen yaa

sakin sakin geçmişi okuyordum ama yarıda bıraktım .... folik asit mevzusundan dolayı ...

arkadaşlar sabahta yazmıştım... hepiniz mi günde 1 kullanıyorsunuz diye ?

bana sabah akşam verildi ... folbiol 5 mg ! yani günde 10 mg folik asit alıyorum ben ...

sağlık ocağı dr u verdi ... kendi doktorum da devam dedi ... ama ona sabah akşam olduğunu söylemedim .

sinirim bozuldu şu an ...

bunu araştırma gereği duymadım ...çünkü gebelik planı ile beraber folik asit başlaır biliyordum ... ben gebe olduğumu öğrenince başladım ve mg nı vs hiç araştırmadım ..sonuçta yazan dr .

benin kah tahlili sonuçlarımda normal .... folik asit bakıldı mı ? bakıldı ise tahlillede ki adı ne ?

b12 dvit ferritin kan sayımı hepsi çok iyi ...
Cnm bn kendm baktirdim adi fokat die gecio drlar genelde yapmio genlerimi arastirrken dusuk dedi dr snra bn 5mg kullandm snra dedm bi olctureym olcturdum yuksek cikti ama dr devam et dedi devam ettm snra baska drye gttm dedi sn napiosn suan gnde 400 kullanacaksn bakti snucuma folikasitim firlams hamilelkte ck skbti dedi ozmn dha hamile kalmamistm 5 i hemen at 400 kullan dedi 5 i eksikligi olana onerioz dedi. Anlayacagn okdr dr bna folikasitin yuksek nden 5 kullanion demedi...! Snra dr um bir hafta brktirdi snraki ay kullanmaya basladm ve hamile kaldm belkide kalamama sebebmdi bilemiorm

Son düzenleme:
Maalesef dr arkadaşım da ... hemşire arkadaşım da dozun çok olduğunu söyledi .. muhtemelen 2*1 ibaresi otomatikmiş ..aile hekimi onu düzeltmeyi unutmuş dedi dr arkadaş :KK62:

yaştan dolayı mı diye fazla doz diye de bi düşündü ... (79 luyum)

ama sonuçta 1 aydır günde 10 mg folik asit alıyorum ben .. kafama göre de değil ... dr yazdı diye .

cidden çok sinirim bozuldu . bugün burada konuşulmasa ... kendi dozumu araştırma gereği de duymazdım .

ha bebeğe zararı yoksa hadi onu da içtik.. eyvallah diyip geçeyim ... küçük olduğu için zararı olmaz diyor da bence beni teselli için .
Bu folik asit cidden değişik bir mevzu bazılarının değeri düşük olduğu için günde üç tane içiliyor. Folbiol ise bir tane içiliyor. Bende folbiole baktım, internette fazlasının zararının olmadığını yazmışlar. Ben geçen hamileliğimde de folbiol içiyordum, şimdi de üç doktor devam et dedi. Yine bu forumda da folik plus mı folbiol mü mevzusunda folbiol kullanan bir çok kişi vardı. Sıkıntı olsa belirtirlerdi. Bana da şaşırtıcı geldi baya. Yarın doktorundan öğrendikten sonra yazabilir misin canım?

Canım sen demedin mi dün 6+1 diye. 8. Haftaya kadar vaktiniz var, üzme kendini lütfen yaa
Ultrasonda 6+1 ama sata göre 8.doktor bana 8.haftaya girmissin.artik görmen gerekiyordu dedi.kese de bozulmuş dedi.bebek keseye göre ćok kücük kalmıs dedi.bebeği ben ayırt edemedim bile.o kadar görünmuyor.

Ya arkadaşlar, özür dileyerek bir ricam var. Mesajlarımızda noktalama işareti(en azından nokta) kullansak ve kelimeleri kısaltmasak :oops: vallahi çok utanıyorum ama çoğu yazılan cümleleri, sesli harf olmadığından anlayamıyorum. Akıllı telefonlar çoğu yazdığımız kelimeyi kendilerince düzeltiyor, ve yanlış yazmamıza neden oluyor ama bizde bir nokta bir sesli harf kullanabiliriz sanki. Özür diliyorum tekrar.

Kızlar panik yapmayın ben de dr tanıdığına sordum düşükle folik asitin alakası yok dedi. Ben de günde 1 tane folbiol alıyordum. Testte folik asit değerim yüksek cıktı.Dr yarıya dusurelim dedi dr tanıdığına sordum aynen şöyle dedi ;
1 kişi B vitamini eksikliği için ilaç kullanırken kanda değeri 1000 cikiyor ilaci bırakınca 100 cikiyor. Şimdi sen folik asiti bıraktığında değerin düşecek ve çocuğun beyin ve omurilik gelişimi yavaşlayacak.Sonra belki de özürlü olduğu için vücut atacak bebeği.
O yüzden panik olmadan dr unuza danışarak ilaç kullanım dozunu ayarlayın. Evet dr.lar ilgisiz ve duyarsız olabiliyor o yüzden ilk biz kendi vücudumuzu gozleyip kendi dr.umuz olacağız.Sonra dr a sormaktan çekinmeyeceğiz rahat konusacagiz

Gecmis olsun canım.ins bebege zararı dokunmaz.dün benim bebeğimin kalp atisini duyamadik.neden oldu bu diye düşünürken herseyi kurcaladim.aklıma birden folik asit geldi.kaç tane iciyorsunuz diye sordum.bi arkadaşta sağolsun duyarsiz kalmadı cvp yazdı.öyle çıktı meydana.ben 5 mg o ise 400 mcg kullaniyormuş.
Bu arada sen adminsin.söyle bi uygulama yapsaniz çok iyi olur.herkes doktorun kendine ilac olarak ne yazdigıni kac mg oldugunu günde kac tane icilmesi gerektigini yazsin.doktor nasil bi tedavi uyguluyor.hangi testleei istiyor.nerde kontrole gidiyor.ayrıntılı olarak paylasın.baya fayda görürsünüz.
Ben artık bu grupta olamam.bebeğimin kalp atisi yok.muhtemelen haftaya alirlar.ins sizin bebeklerinize bisey olmaz.Allah bebeklerinizi size bağışlasın.
Canım senin ruh halini çok iyi anlıyorum. Ama senin yolk sac görülmüş hala umut var bence.Mayıs ayında benzer şeyleri yaşadım kesem gelişmedi 8 hafta bekledik hiç bir ilerleme görülmedi kürtaj oldum. Fakat bunun folik asitle ilgili olduğunu sanmıyorum kaldı ki ben o dönem femivit kullanıyordum. Şimdi yarim doz folbiol içiyorum doktorlar da bu kadar kişiyi bilerek tehlikeye atmaz herhalde. Strese girmeyelim bence Rabbim korusun bebeklerimizi.

Canım senin ruh halini çok iyi anlıyorum. Ama senin yolk sac görülmüş hala umut var bence.Mayıs ayında benzer şeyleri yaşadım kesem gelişmedi 8 hafta bekledik hiç bir ilerleme görülmedi kürtaj oldum. Fakat bunun folik asitle ilgili olduğunu sanmıyorum kaldı ki ben o dönem femivit kullanıyordum. Şimdi yarim doz folbiol içiyorum doktorlar da bu kadar kişiyi bilerek tehlikeye atmaz herhalde. Strese girmeyelim bence Rabbim korusun bebeklerimizi.

Kızlar panik yapmayın ben de dr tanıdığına sordum düşükle folik asitin alakası yok dedi. Ben de günde 1 tane folbiol alıyordum. Testte folik asit değerim yüksek cıktı.Dr yarıya dusurelim dedi dr tanıdığına sordum aynen şöyle dedi ;
1 kişi B vitamini eksikliği için ilaç kullanırken kanda değeri 1000 cikiyor ilaci bırakınca 100 cikiyor. Şimdi sen folik asiti bıraktığında değerin düşecek ve çocuğun beyin ve omurilik gelişimi yavaşlayacak.Sonra belki de özürlü olduğu için vücut atacak bebeği.
O yüzden panik olmadan dr unuza danışarak ilaç kullanım dozunu ayarlayın. Evet dr.lar ilgisiz ve duyarsız olabiliyor o yüzden ilk biz kendi vücudumuzu gozleyip kendi dr.umuz olacağız.Sonra dr a sormaktan çekinmeyeceğiz rahat konusacagiz
Teşekkür ederim verdiğin bilgi için:KK200: tahlillerde acaba folik asit ya da b12 vitamini ne diye geçiyor biliyor musun? Benimkilerde var mi bakmak istedim.

Amin canım.bizi de bu internet korkuttu.bi arkadaş burda bizim aldıgımızdan 10 kat fazla doz aliyorsun diyince korktuk.zararli filan dedi.nettede aynı seyler yaziyordu.inş bi zararı olmaz.

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için:KK200: tahlillerde acaba folik asit ya da b12 vitamini ne diye geçiyor biliyor musun? Benimkilerde var mi bakmak istedim.
Canım aynen adıyla geçiyor. Folik asit ve Vitamin B12 yazıyor. Folik asit Biyokimya tahlili , Vitamin B12 Hormon test sonuçlarının altında yer alıyor.

Yoktu.11.gün yumurtladım
Allah büyük arkadaşım, inşallah enn güzellerini yaşarsınız. Önce sen sağlıklı olmalısın. Vücut, sıkıntılı bebeği kabul etmezmiş. Hep diyoruz, Rabbim sağlıklı, sıhhatli versin diye. Aksi durumda elbet yavrumuz ama hayat önce ona zor olur.
Bir arkadaşım kürtaj oldu, üzüm gebeliği olmuş. Çok çok.küçük bir ihtimalmiş ve başına geldi. Sonra sık sık doktora gitti. Farkedildi ki, rahmi kalp şeklindeymiş ve bir zar varmış. O zaman bebeği kürtaj olmasaymış 4-5 aylık olduğunda doktorlar mecbur almak zorunda kalacaklarmış. Şimdi ameliyat oldu. Yani her şerde bir hayır oluyor. Olumlu olmasa dahi 4-5 Ay sonra tekrar nasip eder Rabbim, bu da çok çok geç bir zaman değil :KK200:

Asla umudunu yitirme nolur. Allah bebeğini sana bağışlasın. Allah'a imkansız yoktur Ol emreder ve olur.. Ben senin için bebeğin için duâ edicem.

Kızlar doktor bana tahlil yapmadan daha önce kullandığım bir ilacı kullanmamı istedi içinde folik asit çinko kalsiyum demir iyot ne ararsanız var. Kullanmasam mı tahlil yaptırmadan benim aklım çok karıştı doktoramı gitsem hemen :(

Allah büyük arkadaşım, inşallah enn güzellerini yaşarsınız. Önce sen sağlıklı olmalısın. Vücut, sıkıntılı bebeği kabul etmezmiş. Hep diyoruz, Rabbim sağlıklı, sıhhatli versin diye. Aksi durumda elbet yavrumuz ama hayat önce ona zor olur.
Bir arkadaşım kürtaj oldu, üzüm gebeliği olmuş. Çok çok.küçük bir ihtimalmiş ve başına geldi. Sonra sık sık doktora gitti. Farkedildi ki, rahmi kalp şeklindeymiş ve bir zar varmış. O zaman bebeği kürtaj olmasaymış 4-5 aylık olduğunda doktorlar mecbur almak zorunda kalacaklarmış. Şimdi ameliyat oldu. Yani her şerde bir hayır oluyor. Olumlu olmasa dahi 4-5 Ay sonra tekrar nasip eder Rabbim, bu da çok çok geç bir zaman değil :KK200:
Çok saol canım morel verdiğin icin.yapacak hicbiseyim yok.sabredip şükredecem.Allahım elbet birgün yine nasip eder.

Maalesef dr arkadaşım da ... hemşire arkadaşım da dozun çok olduğunu söyledi .. muhtemelen 2*1 ibaresi otomatikmiş ..aile hekimi onu düzeltmeyi unutmuş dedi dr arkadaş :KK62:

yaştan dolayı mı diye fazla doz diye de bi düşündü ... (79 luyum)

ama sonuçta 1 aydır günde 10 mg folik asit alıyorum ben .. kafama göre de değil ... dr yazdı diye .

cidden çok sinirim bozuldu . bugün burada konuşulmasa ... kendi dozumu araştırma gereği de duymazdım .

ha bebeğe zararı yoksa hadi onu da içtik.. eyvallah diyip geçeyim ... küçük olduğu için zararı olmaz diyor da bence beni teselli için .
Testte folik asit b9 ya da folat diye yazar. Ben de iki dahiliye druna sordum bişey olmaz ilk üç ay dediler ama ben yine de olcturcem cumartesi ve günde yarima dusurcem

Back