2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama mayalanan yoğurt bekledikçe içerisinde bir asit mı ne birikiyormus. Bebekler çok minik olduğu için günlük mayalamak daha iyiymiş. Öyle bir açıklaması vardi
evet araştırdım da şimdi, içindeki asit miktarı yoğurt bekledikçe artıyormuş ve böbreklere zararı varmış. Ama kafamda oturtamıyorum bir türlü. Hergün sadece 1 minik kavanoz yoğurt yapılsa, bunun için de hergün 1 lt.günlük süt alınsa ziyan olmaz mı o süt? Nasıl olacak bilemedim.

Urunlerinin garantisini veremem tabiki hic almadim ve tanimiyorum.ama internet alisverisi icin sknti cikmaz alan cok kisi var.ben bi gittigimde elden almayi düşünüyorum kirklarelide satis magazalari ve uretim yerleri.ben edirnedeyim

Benim doktorum da gunluk mayalayin yazmisti.yarin gidicem zaten kismetse ulfet hocaya tekrar sorarim ek gida ile ilgili bilgiler

Valla basimiza is alicaz ek gida diye heves heves bekleyip bide gunluk yogurtile ugrasmak.kimisi sutu ilk aldiklarinda kaynatiyor ama o an yapamadiysa ertesi gun tekrar isitip oyle mayaliyor.ilk gunki gibi olmadigini duydum ama denemedim.eger saglik acisindan sknti olmayacaksa yarisiyla ertesi gun yogurt mayalayabiliriz ayni sutle

:) Edirneliyiz biz de. Ben İstanbul doğumluyum ama annem babam Edirne doğumlular. Karaağaç ve Ayşekadın :) Uzun zaman oldu gidemedik. Doktoruna gittiğinde öğrenebilirsen paylaşır mısın bu günlük mayalamanın önemini?

Bence kavanozlar sırasıyla açılacağı için bişey olmaz sanki.bilgi değil yorum içerir

Valla instagramda kaç anne takip ediyorum hepsi bi kaç kavanoza mayaliyor bende öyle yapmayı düşünüyorum ağzını da acmiyacagiz ne de olsa çok ufak kavanozlar var onlar iyi olur

10 dk çok değilmi ben 2 dk sonra Altını kapatırım ocağın,bebek için değil henüz başlamadık zaten kendimiz için böyle pişiririm.çok kaynatılan yumurtanın sarısının etrafında yeşillenme oluyor ve o da zararlıymış canım dikkat et çok kaynatma. 2-3 dk yeterli bence kayısı yada çiğ olmuyor tam pişiyor

Valla instagramda kaç anne takip ediyorum hepsi bi kaç kavanoza mayaliyor bende öyle yapmayı düşünüyorum ağzını da acmiyacagiz ne de olsa çok ufak kavanozlar var onlar iyi olur
Evet canım ben de o minik kavanozlardan aldım geçenlerde denk geldim, 4 tane aldım 4 günlük mayalanır diye. Ama iyice araştırmak lazım kafamı karıştırdı günlük yoğurt mayalama olayı.

Kızlar ek gıdaya geçenlerimiz bebişine labne vermeye başlayanlar için ev yapımı labne tarifi gördüm nette paylaşmak istedim belki denemek isteyenlerimiz olur.market labnesi vermektense içimiz biraz daha rahat veririz hem.ben de birdahaki ay için tarif biriktiriyorum da

Aslında bana da 4 günlük yoğurt masum geliyor ama zararı dokunsun istemem. Bu mayalananı veririm 4 gün, sonrakiler için de birşeyler düşüneceğiz artık.
Kavanoz kapağı açılmadan ekşime olmuyor yoğurtta belki laktik asit üremesi olmuyordur o zaman bunu bi araştırmak lazım hakkaten

Labne kesinlikle ev yapımı öneriliyor Ben de baya tarif biriktirdim, hatta onları kağıda döküp mini tarif defteri yaptım :) Kendi adıma acemilik böyle birşey çünkü

Henüz dış yok ama damaklar sertleşiyor acaba memeler yine pert olacak başa mi dönüyoruz korktum valla

Herseyi derken cnm?mesela yumurtayi nasil pisiriyorsun katimi?
Yumurtayı katı haşladım hep. Her şeyi dediğim de kahvaltıya önüne ayrı ayrı peynir, zeytin içi, yumurta sarısı, ıhlamur falan veriyordum ilerleyen zamanlarda, yemeğe alışınca kendi yiyordu 7 aylık falandi

Aaa nasil 7aylikken bu dediklerini kendimi yiyordu yani???

Bugun labneyle verdim yumurtayi yedi cnm.ne bileyim karistirmak istiyom :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…