- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #44.521
Off maşallah diyeyimYanıma aldım 6 da emerek uyudu 11 de kalktık cin gibiyim valla
evet araştırdım da şimdi, içindeki asit miktarı yoğurt bekledikçe artıyormuş ve böbreklere zararı varmış. Ama kafamda oturtamıyorum bir türlü. Hergün sadece 1 minik kavanoz yoğurt yapılsa, bunun için de hergün 1 lt.günlük süt alınsa ziyan olmaz mı o süt? Nasıl olacak bilemedim.Şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama mayalanan yoğurt bekledikçe içerisinde bir asit mı ne birikiyormus. Bebekler çok minik olduğu için günlük mayalamak daha iyiymiş. Öyle bir açıklaması vardi
Şimdi ben de biraz göz attım. Çok araştırma fırsatım olmadı ama gerçekten güvenilir midir acaba? Eğer öyleyse ben de internet üzerinden sipariş edebilirim. Bu arada Trakya'da mı yaşıyorsun? Hangi şehir?
Kızlar bebeklerimize yoğurt mayalayacağız ya, o yoğurdu hergün mü mayalamak gerekecek? Annem bugün yoğurt mayalayacak ama 4 minik kavanoza mayalayacakmış, yani 4 günlük yoğurt çıkacak. 4 gün içinde mayalanan yoğurda birşey olmaz değil mi? Bazı yerlerde günlük olarak mayalanması gerektiği yazıyor
Lastik asit birikiyormuş böbrekleri yoruluyormus en fazla 48 saat diyorlarŞimdi tam olarak hatırlamıyorum ama mayalanan yoğurt bekledikçe içerisinde bir asit mı ne birikiyormus. Bebekler çok minik olduğu için günlük mayalamak daha iyiymiş. Öyle bir açıklaması vardi
evet araştırdım da şimdi, içindeki asit miktarı yoğurt bekledikçe artıyormuş ve böbreklere zararı varmış. Ama kafamda oturtamıyorum bir türlü. Hergün sadece 1 minik kavanoz yoğurt yapılsa, bunun için de hergün 1 lt.günlük süt alınsa ziyan olmaz mı o süt? Nasıl olacak bilemedim.
:) Edirneliyiz biz de. Ben İstanbul doğumluyum ama annem babam Edirne doğumlular. Karaağaç ve Ayşekadın :) Uzun zaman oldu gidemedik. Doktoruna gittiğinde öğrenebilirsen paylaşır mısın bu günlük mayalamanın önemini?Urunlerinin garantisini veremem tabiki hic almadim ve tanimiyorum.ama internet alisverisi icin sknti cikmaz alan cok kisi var.ben bi gittigimde elden almayi düşünüyorum kirklarelide satis magazalari ve uretim yerleri.ben edirnedeyim
Benim doktorum da gunluk mayalayin yazmisti.yarin gidicem zaten kismetse ulfet hocaya tekrar sorarim ek gida ile ilgili bilgiler
Ahh nasil imrendim maşallah sizeYanıma aldım 6 da emerek uyudu 11 de kalktık cin gibiyim valla
Çok imrenme o pes etmislik 6 ya kadar uyumadıAhh nasil imrendim maşallah size
Bence kavanozlar sırasıyla açılacağı için bişey olmaz sanki.bilgi değil yorum içerirKızlar bebeklerimize yoğurt mayalayacağız ya, o yoğurdu hergün mü mayalamak gerekecek? Annem bugün yoğurt mayalayacak ama 4 minik kavanoza mayalayacakmış, yani 4 günlük yoğurt çıkacak. 4 gün içinde mayalanan yoğurda birşey olmaz değil mi? Bazı yerlerde günlük olarak mayalanması gerektiği yazıyor
Valla instagramda kaç anne takip ediyorum hepsi bi kaç kavanoza mayaliyor bende öyle yapmayı düşünüyorum ağzını da acmiyacagiz ne de olsa çok ufak kavanozlar var onlar iyi olurevet araştırdım da şimdi, içindeki asit miktarı yoğurt bekledikçe artıyormuş ve böbreklere zararı varmış. Ama kafamda oturtamıyorum bir türlü. Hergün sadece 1 minik kavanoz yoğurt yapılsa, bunun için de hergün 1 lt.günlük süt alınsa ziyan olmaz mı o süt? Nasıl olacak bilemedim.
10 dk çok değilmi ben 2 dk sonra Altını kapatırım ocağın,bebek için değil henüz başlamadık zaten kendimiz için böyle pişiririm.çok kaynatılan yumurtanın sarısının etrafında yeşillenme oluyor ve o da zararlıymış canım dikkat et çok kaynatma. 2-3 dk yeterli bence kayısı yada çiğ olmuyor tam pişiyorlolita555 canım ben yumurtayı kayısıdan biraz katı yapıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim. Küçük cezvede ocağın kücük gözünde kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatıyorum. Ve birşeyle karıştırmadan elimle parça parça veriyorum ağzına. Büyük bir keyifle yiyor. İlla neden karıştırmak istiyorsun birşeylerin içine. Yumurtasını yesin sonra yoğurt ver.
ucurtma_avcisi canım ben haftalık mayalıyorum yoğurdunu. Yoğurt zaten bozulmaz da ekşir. Ve bebek yemek istemeyebilir ekşi olduğundan
Aslında bana da 4 günlük yoğurt masum geliyor ama zararı dokunsun istemem. Bu mayalananı veririm 4 gün, sonrakiler için de birşeyler düşüneceğiz artık.Bence kavanozlar sırasıyla açılacağı için bişey olmaz sanki.bilgi değil yorum içerir
Evet canım ben de o minik kavanozlardan aldım geçenlerde denk geldim, 4 tane aldım 4 günlük mayalanır diye. Ama iyice araştırmak lazım kafamı karıştırdı günlük yoğurt mayalama olayı.Valla instagramda kaç anne takip ediyorum hepsi bi kaç kavanoza mayaliyor bende öyle yapmayı düşünüyorum ağzını da acmiyacagiz ne de olsa çok ufak kavanozlar var onlar iyi olur
Kavanoz kapağı açılmadan ekşime olmuyor yoğurtta belki laktik asit üremesi olmuyordur o zaman bunu bi araştırmak lazım hakkatenAslında bana da 4 günlük yoğurt masum geliyor ama zararı dokunsun istemem. Bu mayalananı veririm 4 gün, sonrakiler için de birşeyler düşüneceğiz artık.
Labne kesinlikle ev yapımı öneriliyorEki Görüntüle 2206119 Kızlar ek gıdaya geçenlerimiz bebişine labne vermeye başlayanlar için ev yapımı labne tarifi gördüm nette paylaşmak istedim belki denemek isteyenlerimiz olur.market labnesi vermektense içimiz biraz daha rahat veririz hem.ben de birdahaki ay için tarif biriktiriyorum da
Yumurtayı katı haşladım hep. Her şeyi dediğim de kahvaltıya önüne ayrı ayrı peynir, zeytin içi, yumurta sarısı, ıhlamur falan veriyordum ilerleyen zamanlarda, yemeğe alışınca kendi yiyordu 7 aylık falandiHerseyi derken cnm?mesela yumurtayi nasil pisiriyorsun katimi?
Yumurtayı katı haşladım hep. Her şeyi dediğim de kahvaltıya önüne ayrı ayrı peynir, zeytin içi, yumurta sarısı, ıhlamur falan veriyordum ilerleyen zamanlarda, yemeğe alışınca kendi yiyordu 7 aylık falandi
lolita555 canım ben yumurtayı kayısıdan biraz katı yapıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim. Küçük cezvede ocağın kücük gözünde kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatıyorum. Ve birşeyle karıştırmadan elimle parça parça veriyorum ağzına. Büyük bir keyifle yiyor. İlla neden karıştırmak istiyorsun birşeylerin içine. Yumurtasını yesin sonra yoğurt ver.
ucurtma_avcisi canım ben haftalık mayalıyorum yoğurdunu. Yoğurt zaten bozulmaz da ekşir. Ve bebek yemek istemeyebilir ekşi olduğundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?