• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
zaten bu kilolarım da hep hamileliklerimden kaldı :( 2015 haziranda ilk hamile kaldığımda 59 kiloydum birden bire şiştim resmen 8 haftada fazla yemediğim halde 63 kiloya geldim sonra onu veremedim üstüne aldım stresten bi de tedavide de kilo aldım önceki gebeliğimde 66 kilo oldum 10 hafta ikizlerde 68 küsüre çıktım geçen yıl bu sene zar zor 65,5 e düşmüştüm bakalım bu sefer ne hızla kilo alıcam :KK49::KK49::KK49:

bende 57 kiloyum
kızıma diğer gebeliğimde 52 ile hamile kaldım
72 ile doğum yaptım
temmuzun 07 sinde dogum yaptım eylülde 20 kilo gitmişti 52 kiloydum:nazar::nazar:
ne güzel verebilinıyor demek ki

bende hesap yapıyorum ortala 10-12 kilo alsam
en az 72 :)

şişmek kadınları korkutuyor

e tabi beni de.
:)

ne güzel verebilinıyor demek ki

bende hesap yapıyorum ortala 10-12 kilo alsam
en az 72 :)

şişmek kadınları korkutuyor

e tabi beni de.
:)
verilir yaa emzirince veriliyor hemen ben emizrdiğim için verdim
birde hareketliyim bebeğimn herseyine kosturdum
evde hep hareket olacak hemen verirsin. ablamda verdi hemen onun iki cocugu var 55 kilo falan oda.

Kızlar sizlerde çok sıktım biliyorum bu son testim zaten eltimin kızı 3 aylik hamile onda yedek varmış aldım yaptım 4 5 dakka içinde böyle oldu Eki Görüntüle 2056686

İnanın ben de göremiyorum sizin testleriniz de ki çizgiyi, adet tarihiniz geçtimi yoksa heyecandan erkenden testler mi yapıyorsunuz. Bence çok üstünde durmayın unutun gitsin. Zaten olunca size belli edecektir kendini :)

verilir yaa emzirince veriliyor hemen ben emizrdiğim için verdim
birde hareketliyim bebeğimn herseyine kosturdum
evde hep hareket olacak hemen verirsin. ablamda verdi hemen onun iki cocugu var 55 kilo falan oda.
ayh ne guzel ben kılo almaya musaitim

annem 45 kilo ile evlenmış
şu an 85 kılo

gözüm korkuyo :/

kilolardan bahsetmişiniz. ben ilkinde 13kilo aldım 13kilo emzirirken gitti. ama ne yazıkki 4 ay emdi oğlum 4.aydan sonra kilo almaya başladım.ve hiç veremedim :skandal: emzirmek bebek için en sağlıklısı anne için de iyi kilo veriyorsunuz. ama emmeyince kilo vermem durdu. şimdi doğum yaptığım kilomdan 2 eksiğim. 70 kiloyum 72ile doğum yapmıştım. bunda da inşallah 12kiloyu aşmam çok şişmem... :dua::dua::dua:

Harika paylasim icin tesekkur ler canim Ben bir de senin sayende gercek lessen ablanin evde dogum hikayeisni paylasmani rica edebilir miyim cok merak ediyorum ve cok sicak bakiyorum
Ablam ilk doğumunu hastanede yapmıştı ben öğün başka bir hastanede nöbetteydim. İlk Doğum olduğu için ilk ağrıda hastaneye koşmuştu halbuki anlatmıştım evde ağrı çek ağrılar beş dakikada bir gelince hastaneye git diye ama anlıyorum onu kimse yok ilk çocuk ilk telaş. Hasteneye vardığında açılma bir santim doğal olarak rutin uygulanan suni sancı ve sabaha kadar bitmeyen ağrılar. Allah hep iyilerle karşılaştırsın birde zor bir doktor ve hemşire/ebeye rastladıysanız o gece bitmez. Ablama da öyle oldu maalesef ve gündüz onbir gibi doğumu oldu. Hastaneden çok korktu ve ikinci çocuğuna hamileyken benden söz istedi doğumumu sen yaptır diye ;) bunu söylerken ağladığı ve hamileliği yeni başladığı için üzülmesin diye tamam diyiverdim. Ablam o gün rahatladı fakat tüm planlarını da benim doğurtacağım üzerine kurdu tekrar vazgeçiremedik
-‘ riskli bebeğe zarar gelirse yeterli malzeme yok’ nafile çünkü ablamın evi hastaneye sadece beş dakika uzaklıkta bişey olursa gideriz dedi. Doğumun yaklaştığı zamanlar bende görev değişikliği yapmıştım eğitimlere gidiyordum ki öğün de eğitimdeydim. Ablam telaşla aradı suyum geldi çabuk gel diye ;) size bir Bilgi daha vereyim bazı insanlarda su önce gelir ağrı yoksa Doğum başladı sayılmaz en erken sekiz saatte Doğumun gerçekleşmesi gerekir. Zaten suyun gelmesi işe ağrı başlayacaktır.
Ablamı sakinleştirdim eğitimi bitirip doğru ablama hani filmlerde olur ya su kaynatın :KK45: efsane onlar hiç gerek yok kaynatan suya onu bebeklerin yıkanması için kaynatırlarmış şuan ki uygulama göbek bağı düşene kadar bebeğin yıkanmaması ki göbek enfeksiyon kapmasın.
Tabi bizimse kaynattığımız steril malzemelerimiz di ki sadece makas kullandım göbek bağını kesmek için. Ablamın ağrıları yavaş yavaş artmaya başladı. Hastenedeki bir uygulamadan nefret ediyorum. Kişi kesinlikle kaldırılmıyor ve nst hiç çıkarılmıyor. Yazık yatmaktan kadınların beli ağrıyor zaten suni sancı çekiyor kadın. En güzel ağrı ayaktayken gelir. Aprı geldiğinde çömelir pozisyona gelinir ve bebeğin ilerlemesine yardım edilir. Öylede yaptık bebeğin başını görene kadar ayakta ağrıyı çekti ablam. Ablam geliyor hemen uzan dedim uzandı son bir ıkınma ile gelmesi gerekiyordu ama bebecik gelemiyordu. Tekrar nefes al ablam ağrı gelince bir daha ıkın yok ablamında gücü kalmadı hemen karnında ne destek verdimaprıtla beraber karnına baskı ile çıktı Musabımız. Niye gelemediğini çıkınca anladım o kadar küçük bir kordonu vardı ki yavrumun bir kere de boynuna dolanmış. Emin ol ablam hastanede olsaydın sezaryene alırlarmış dedim. Çok şükür normal ve hiç bir yeri yırtılmadan doğumu oldu. Doğumdan sonra ablam dedi ki çok fazla ağrı çekmedim bu sefer ben ilkinde son gelen ağrıyı sabaha kadar çektim ve bana aman kalkma aman ıkınma dediler hep o ağrı ile ıkınsaymışım demek ki doğuracakmışım dedi. Şimdi üçüncü yolda Aralık’ta inşallah onu da kucağımıza alırız sağlıkla.. şunu eklemeden geçmeyim Allah Doğum yapanın hep yardımcısıdır. Bol dua edin o halde iken. Spontane gelişen bir eylemdir Doğum ve her anne doğurabilir biz sağlıkçıların tek görevi oluşan yada oluşacak komplikasyonları önlemek..
Ve bir annenin bebeğine en güzel hediyesi normal Doğum ve sütüdür. Aman kızlar korkuyoruz diyerek sezaryen istemeyin. Diğer sağlık sorunları başka tabi ama hastaneler özellikle özel hastaneler sezaryeni çok sever temiz iş uğraştırmıyor gözüyle bakarlar daha dokular ve ağrılar hazırlanmadan sancı odalarında suni sancılar ile uğraştırırlar anneyi sonrada ilerlemeyen eylem olarak sezaryene alırlar :KK34:
Çok yazmışım da sanki çok daha anlatacaklarım var gibi :ukala:

Buda ebe teyzesinin kuzusu ;) çocuk ne diyeceğini şaşırmış durumda en son Babanne diyordu :KK49:

Eklentiler

• B540BDED-8922-4F9B-9B4A-359EED9B2958.jpeg
    B540BDED-8922-4F9B-9B4A-359EED9B2958.jpeg
    48,3 KB · Görüntüleme: 171
Ablam ilk doğumunu hastanede yapmıştı ben öğün başka bir hastanede nöbetteydim. İlk Doğum olduğu için ilk ağrıda hastaneye koşmuştu halbuki anlatmıştım evde ağrı çek ağrılar beş dakikada bir gelince hastaneye git diye ama anlıyorum onu kimse yok ilk çocuk ilk telaş. Hasteneye vardığında açılma bir santim doğal olarak rutin uygulanan suni sancı ve sabaha kadar bitmeyen ağrılar. Allah hep iyilerle karşılaştırsın birde zor bir doktor ve hemşire/ebeye rastladıysanız o gece bitmez. Ablama da öyle oldu maalesef ve gündüz onbir gibi doğumu oldu. Hastaneden çok korktu ve ikinci çocuğuna hamileyken benden söz istedi doğumumu sen yaptır diye :KK66: bunu söylerken ağladığı ve hamileliği yeni başladığı için üzülmesin diye tamam diyiverdim. Ablam o gün rahatladı fakat tüm planlarını da benim doğurtacağım üzerine kurdu tekrar vazgeçiremedik
-‘ riskli bebeğe zarar gelirse yeterli malzeme yok’ nafile çünkü ablamın evi hastaneye sadece beş dakika uzaklıkta bişey olursa gideriz dedi. Doğumun yaklaştığı zamanlar bende görev değişikliği yapmıştım eğitimlere gidiyordum ki öğün de eğitimdeydim. Ablam telaşla aradı suyum geldi çabuk gel diye :KK66: size bir Bilgi daha vereyim bazı insanlarda su önce gelir ağrı yoksa Doğum başladı sayılmaz en erken sekiz saatte Doğumun gerçekleşmesi gerekir. Zaten suyun gelmesi işe ağrı başlayacaktır.
Ablamı sakinleştirdim eğitimi bitirip doğru ablama hani filmlerde olur ya su kaynatın :KK45: efsane onlar hiç gerek yok kaynatan suya onu bebeklerin yıkanması için kaynatırlarmış şuan ki uygulama göbek bağı düşene kadar bebeğin yıkanmaması ki göbek enfeksiyon kapmasın.
Tabi bizimse kaynattığımız steril malzemelerimiz di ki sadece makas kullandım göbek bağını kesmek için. Ablamın ağrıları yavaş yavaş artmaya başladı. Hastenedeki bir uygulamadan nefret ediyorum. Kişi kesinlikle kaldırılmıyor ve nst hiç çıkarılmıyor. Yazık yatmaktan kadınların beli ağrıyor zaten suni sancı çekiyor kadın. En güzel ağrı ayaktayken gelir. Aprı geldiğinde çömelir pozisyona gelinir ve bebeğin ilerlemesine yardım edilir. Öylede yaptık bebeğin başını görene kadar ayakta ağrıyı çekti ablam. Ablam geliyor hemen uzan dedim uzandı son bir ıkınma ile gelmesi gerekiyordu ama bebecik gelemiyordu. Tekrar nefes al ablam ağrı gelince bir daha ıkın yok ablamında gücü kalmadı hemen karnında ne destek verdimaprıtla beraber karnına baskı ile çıktı Musabımız. Niye gelemediğini çıkınca anladım o kadar küçük bir kordonu vardı ki yavrumun bir kere de boynuna dolanmış. Emin ol ablam hastanede olsaydın sezaryene alırlarmış dedim. Çok şükür normal ve hiç bir yeri yırtılmadan doğumu oldu. Doğumdan sonra ablam dedi ki çok fazla ağrı çekmedim bu sefer ben ilkinde son gelen ağrıyı sabaha kadar çektim ve bana aman kalkma aman ıkınma dediler hep o ağrı ile ıkınsaymışım demek ki doğuracakmışım dedi. Şimdi üçüncü yolda Aralık’ta inşallah onu da kucağımıza alırız sağlıkla.. şunu eklemeden geçmeyim Allah Doğum yapanın hep yardımcısıdır. Bol dua edin o halde iken. Spontane gelişen bir eylemdir Doğum ve her anne doğurabilir biz sağlıkçıların tek görevi oluşan yada oluşacak komplikasyonları önlemek..
Ve bir annenin bebeğine en güzel hediyesi normal Doğum ve sütüdür. Aman kızlar korkuyoruz diyerek sezaryen istemeyin. Diğer sağlık sorunları başka tabi ama hastaneler özellikle özel hastaneler sezaryeni çok sever temiz iş uğraştırmıyor gözüyle bakarlar daha dokular ve ağrılar hazırlanmadan sancı odalarında suni sancılar ile uğraştırırlar anneyi sonrada ilerlemeyen eylem olarak sezaryene alırlar :KK34:
Çok yazmışım da sanki çok daha anlatacaklarım var gibi :ukala:
benim yarama tuz bastın yaaa:((
ben herseyim normalken sezeryanla dogum yaptım:((
keske normal dogursaydm
ama artık gecti tüm pişmanlıklarıma sünger cektim ben kızım 2. sınıfa gidiyor ve ben iyiiym çok sükür ne yapalım o zaman korktum agrı esiğim düşük hem agrı cekip hem sezeryan olursam diye bıraktım sezeryan oldum

Back