• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
benim yarama tuz bastın yaaa:KK43:(
ben herseyim normalken sezeryanla dogum yaptım:KK43:(
keske normal dogursaydm
ama artık gecti tüm pişmanlıklarıma sünger cektim ben kızım 2. sınıfa gidiyor ve ben iyiiym çok sükür ne yapalım o zaman korktum agrı esiğim düşük hem agrı cekip hem sezeryan olursam diye bıraktım sezeryan oldum
Maalesef ağrıyı çok abartıp korkutan bir toplumda yaşıyoruz. Bunu ilk geceden başlayıp sürekli korkutarak yapıyorlar. Sonra da çözümsüz vaginismuslar çözümsüz Ağrı eşikleri :110: Batı’da sezaryen oranlarına hiç baktınız mı yok denecek kadar az. Neden mi onlar Doğum ağrılarına melekleri getiren Elçiler olarak bakıyorlar. Norveç’te Doğum sancısı değil onun adı deneyimlemesi gerekilen mutluluk getirici :KK52: ne kadar hoş isim bizde sancı

ayh ne guzel ben kılo almaya musaitim

annem 45 kilo ile evlenmış
şu an 85 kılo

gözüm korkuyo :/
valla ben de bayaa müsaitim ama annem benden zayıf 60 kg civarı ama ben ondan bi 15 cm uzunum tabi biraz ona güveniyorum bana hamileyken 50 den 85 e çıkmış hemen vermiş inşallah ben de öyle olurum

Maalesef ağrıyı çok abartıp korkutan bir toplumda yaşıyoruz. Bunu ilk geceden başlayıp sürekli korkutarak yapıyorlar. Sonra da çözümsüz vaginismuslar çözümsüz Ağrı eşikleri :110: Batı’da sezaryen oranlarına hiç baktınız mı yok denecek kadar az. Neden mi onlar Doğum ağrılarına melekleri getiren Elçiler olarak bakıyorlar. Norveç’te Doğum sancısı değil onun adı deneyimlemesi gerekilen mutluluk getirici :KK52: ne kadar hoş isim bizde sancı
aynen öyle malesef korkuta korkuta bir olduk
gecti gitti artık
yeni dogum yapacaklar iyi düşünüp karar verisn
normal yapıp sonra sezeryan olanda var mecburiyetten oda var ama
tabi ben olup cıckınca dünyam basıma yıkılmıstı
şimdiden korkutmayalım yavru kusları:)) ilk dogum yapacakları neyse

Kaç kilo ile hamile kaldınız?

ben 61. hala 61im

5+5 hamileyim

ben 3 aylık iğnelerle korunduğum için fazladan 12 kilo ile hamile kaldım 74 kilo.inşallah doğumdan sonra veririm.
Ablam ilk doğumunu hastanede yapmıştı ben öğün başka bir hastanede nöbetteydim. İlk Doğum olduğu için ilk ağrıda hastaneye koşmuştu halbuki anlatmıştım evde ağrı çek ağrılar beş dakikada bir gelince hastaneye git diye ama anlıyorum onu kimse yok ilk çocuk ilk telaş. Hasteneye vardığında açılma bir santim doğal olarak rutin uygulanan suni sancı ve sabaha kadar bitmeyen ağrılar. Allah hep iyilerle karşılaştırsın birde zor bir doktor ve hemşire/ebeye rastladıysanız o gece bitmez. Ablama da öyle oldu maalesef ve gündüz onbir gibi doğumu oldu. Hastaneden çok korktu ve ikinci çocuğuna hamileyken benden söz istedi doğumumu sen yaptır diye :KK66: bunu söylerken ağladığı ve hamileliği yeni başladığı için üzülmesin diye tamam diyiverdim. Ablam o gün rahatladı fakat tüm planlarını da benim doğurtacağım üzerine kurdu tekrar vazgeçiremedik
-‘ riskli bebeğe zarar gelirse yeterli malzeme yok’ nafile çünkü ablamın evi hastaneye sadece beş dakika uzaklıkta bişey olursa gideriz dedi. Doğumun yaklaştığı zamanlar bende görev değişikliği yapmıştım eğitimlere gidiyordum ki öğün de eğitimdeydim. Ablam telaşla aradı suyum geldi çabuk gel diye :KK66: size bir Bilgi daha vereyim bazı insanlarda su önce gelir ağrı yoksa Doğum başladı sayılmaz en erken sekiz saatte Doğumun gerçekleşmesi gerekir. Zaten suyun gelmesi işe ağrı başlayacaktır.
Ablamı sakinleştirdim eğitimi bitirip doğru ablama hani filmlerde olur ya su kaynatın :KK45: efsane onlar hiç gerek yok kaynatan suya onu bebeklerin yıkanması için kaynatırlarmış şuan ki uygulama göbek bağı düşene kadar bebeğin yıkanmaması ki göbek enfeksiyon kapmasın.
Tabi bizimse kaynattığımız steril malzemelerimiz di ki sadece makas kullandım göbek bağını kesmek için. Ablamın ağrıları yavaş yavaş artmaya başladı. Hastenedeki bir uygulamadan nefret ediyorum. Kişi kesinlikle kaldırılmıyor ve nst hiç çıkarılmıyor. Yazık yatmaktan kadınların beli ağrıyor zaten suni sancı çekiyor kadın. En güzel ağrı ayaktayken gelir. Aprı geldiğinde çömelir pozisyona gelinir ve bebeğin ilerlemesine yardım edilir. Öylede yaptık bebeğin başını görene kadar ayakta ağrıyı çekti ablam. Ablam geliyor hemen uzan dedim uzandı son bir ıkınma ile gelmesi gerekiyordu ama bebecik gelemiyordu. Tekrar nefes al ablam ağrı gelince bir daha ıkın yok ablamında gücü kalmadı hemen karnında ne destek verdimaprıtla beraber karnına baskı ile çıktı Musabımız. Niye gelemediğini çıkınca anladım o kadar küçük bir kordonu vardı ki yavrumun bir kere de boynuna dolanmış. Emin ol ablam hastanede olsaydın sezaryene alırlarmış dedim. Çok şükür normal ve hiç bir yeri yırtılmadan doğumu oldu. Doğumdan sonra ablam dedi ki çok fazla ağrı çekmedim bu sefer ben ilkinde son gelen ağrıyı sabaha kadar çektim ve bana aman kalkma aman ıkınma dediler hep o ağrı ile ıkınsaymışım demek ki doğuracakmışım dedi. Şimdi üçüncü yolda Aralık’ta inşallah onu da kucağımıza alırız sağlıkla.. şunu eklemeden geçmeyim Allah Doğum yapanın hep yardımcısıdır. Bol dua edin o halde iken. Spontane gelişen bir eylemdir Doğum ve her anne doğurabilir biz sağlıkçıların tek görevi oluşan yada oluşacak komplikasyonları önlemek..
Ve bir annenin bebeğine en güzel hediyesi normal Doğum ve sütüdür. Aman kızlar korkuyoruz diyerek sezaryen istemeyin. Diğer sağlık sorunları başka tabi ama hastaneler özellikle özel hastaneler sezaryeni çok sever temiz iş uğraştırmıyor gözüyle bakarlar daha dokular ve ağrılar hazırlanmadan sancı odalarında suni sancılar ile uğraştırırlar anneyi sonrada ilerlemeyen eylem olarak sezaryene alırlar :KK34:
Çok yazmışım da sanki çok daha anlatacaklarım var gibi :ukala:

normal doğum gerçekten harika.Allah bunda da inşallah normal doğum nasip eder Rabbim.benim de 3.doğumda 2 tur kordonu dolamıştı gelmesi biraz zor oldu ama şükür oldu;)

ne güzel mesleğiniz var ablanız çok şanslı.bizler herşeyi abartıyoruz ve milleti daha çok korkutuyoruz.yok 18 dikiş atılmış yok normal beklerken 24saat sancı çektim sezeryana aldılar yine beni bitmiyor insanların hikayeleri.ben ilkinde nasıl doğurcam yaaa diye günlerce ağladım sonra doktorum dedi bak dışarı hepsi birşekilde doğmuş ama normal ama sezeryan allaha teslim et kendini hakkında hayırlısı nasıl ise öyle yaparsın inşallah doğumunu demişti. sonra bi cesaret geldi doğururum oldu herkes doğurmuş ben mi doğuramıcam oldu :) benimde çok güzel geçti doğumum suni sancıyla yaptım ama gram memnuniyetsizliğim yok. doktorum çok iyidi. çok ilgilendi sağolsun. hep anlatırlar suni sancı çk kötü diye sakın inanmayın ben çok kötü yanını görmedim benim ne suyum geldi ne sancım 1cm açılmam vardı turp gibiydim doktorum günlerin bitti istersen suni sancıyla alabiliriz dedi ok dedim. 8saatin sonunda yavrum kollarımdaydı.doğumhaneye yürüyerek gittim açılmama bakıcaklardı bi baktılar doğum başlamış bebeğin kafası gözüküyr dediler ben ağlaaa eşimle annemle helalleşemedim diye doktor dedi sakin ol saçmalama 20dk sonra yanlarında olucaksın dediği gibi de oldu 20dk doğum bitti doktor bebeğin kilosunu söyleyin hemen dedi şaşırdı çok kilolu beklemiyordu hemşireler 4.100gr dedi :nazar: ben bunu böyle tahmin etseydim seni direk sezeryana alırdım dedi amaan iyiki tahmin etmemişiniz dedim. 3 dikişim oldu hemen ayaklandım. inşallah bunda da çok güzel geçer doğumum hayırlısıyla alırız evlatlarımızı kucağımıza....:anne:

Ablam ilk doğumunu hastanede yapmıştı ben öğün başka bir hastanede nöbetteydim. İlk Doğum olduğu için ilk ağrıda hastaneye koşmuştu halbuki anlatmıştım evde ağrı çek ağrılar beş dakikada bir gelince hastaneye git diye ama anlıyorum onu kimse yok ilk çocuk ilk telaş. Hasteneye vardığında açılma bir santim doğal olarak rutin uygulanan suni sancı ve sabaha kadar bitmeyen ağrılar. Allah hep iyilerle karşılaştırsın birde zor bir doktor ve hemşire/ebeye rastladıysanız o gece bitmez. Ablama da öyle oldu maalesef ve gündüz onbir gibi doğumu oldu. Hastaneden çok korktu ve ikinci çocuğuna hamileyken benden söz istedi doğumumu sen yaptır diye :KK66: bunu söylerken ağladığı ve hamileliği yeni başladığı için üzülmesin diye tamam diyiverdim. Ablam o gün rahatladı fakat tüm planlarını da benim doğurtacağım üzerine kurdu tekrar vazgeçiremedik
-‘ riskli bebeğe zarar gelirse yeterli malzeme yok’ nafile çünkü ablamın evi hastaneye sadece beş dakika uzaklıkta bişey olursa gideriz dedi. Doğumun yaklaştığı zamanlar bende görev değişikliği yapmıştım eğitimlere gidiyordum ki öğün de eğitimdeydim. Ablam telaşla aradı suyum geldi çabuk gel diye :KK66: size bir Bilgi daha vereyim bazı insanlarda su önce gelir ağrı yoksa Doğum başladı sayılmaz en erken sekiz saatte Doğumun gerçekleşmesi gerekir. Zaten suyun gelmesi işe ağrı başlayacaktır.
Ablamı sakinleştirdim eğitimi bitirip doğru ablama hani filmlerde olur ya su kaynatın :KK45: efsane onlar hiç gerek yok kaynatan suya onu bebeklerin yıkanması için kaynatırlarmış şuan ki uygulama göbek bağı düşene kadar bebeğin yıkanmaması ki göbek enfeksiyon kapmasın.
Tabi bizimse kaynattığımız steril malzemelerimiz di ki sadece makas kullandım göbek bağını kesmek için. Ablamın ağrıları yavaş yavaş artmaya başladı. Hastenedeki bir uygulamadan nefret ediyorum. Kişi kesinlikle kaldırılmıyor ve nst hiç çıkarılmıyor. Yazık yatmaktan kadınların beli ağrıyor zaten suni sancı çekiyor kadın. En güzel ağrı ayaktayken gelir. Aprı geldiğinde çömelir pozisyona gelinir ve bebeğin ilerlemesine yardım edilir. Öylede yaptık bebeğin başını görene kadar ayakta ağrıyı çekti ablam. Ablam geliyor hemen uzan dedim uzandı son bir ıkınma ile gelmesi gerekiyordu ama bebecik gelemiyordu. Tekrar nefes al ablam ağrı gelince bir daha ıkın yok ablamında gücü kalmadı hemen karnında ne destek verdimaprıtla beraber karnına baskı ile çıktı Musabımız. Niye gelemediğini çıkınca anladım o kadar küçük bir kordonu vardı ki yavrumun bir kere de boynuna dolanmış. Emin ol ablam hastanede olsaydın sezaryene alırlarmış dedim. Çok şükür normal ve hiç bir yeri yırtılmadan doğumu oldu. Doğumdan sonra ablam dedi ki çok fazla ağrı çekmedim bu sefer ben ilkinde son gelen ağrıyı sabaha kadar çektim ve bana aman kalkma aman ıkınma dediler hep o ağrı ile ıkınsaymışım demek ki doğuracakmışım dedi. Şimdi üçüncü yolda Aralık’ta inşallah onu da kucağımıza alırız sağlıkla.. şunu eklemeden geçmeyim Allah Doğum yapanın hep yardımcısıdır. Bol dua edin o halde iken. Spontane gelişen bir eylemdir Doğum ve her anne doğurabilir biz sağlıkçıların tek görevi oluşan yada oluşacak komplikasyonları önlemek..
Ve bir annenin bebeğine en güzel hediyesi normal Doğum ve sütüdür. Aman kızlar korkuyoruz diyerek sezaryen istemeyin. Diğer sağlık sorunları başka tabi ama hastaneler özellikle özel hastaneler sezaryeni çok sever temiz iş uğraştırmıyor gözüyle bakarlar daha dokular ve ağrılar hazırlanmadan sancı odalarında suni sancılar ile uğraştırırlar anneyi sonrada ilerlemeyen eylem olarak sezaryene alırlar :KK34:
Ayy canım ne güzel bi hikaye.. ne güzel bi an .. ne güzel bi anı.. Allah bizlere de kısmet etsin inşallah.. ama ben ağrı eşiği biraz düşük biriyim mesela regl ağrısında bile bayılmışlığım var defalarca.. En son kürtaj sırasında sedasyonlu olduğum halde tüm ağrıları duydum ayıldıktan sonra da ağrıdan geri bayıldım.. boyum uzun 38 bedenim kalıplıyım ama sanırsın çıtkırıldım biriyim bunları söylerken bile kalıbımdan utanıyorum.. O sebeple normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum bayılmaktan korkuyorum sancı sırasında galiba bayılmamak gerekiyomuş :(

Ayy canım ne güzel bi hikaye.. ne güzel bi an .. ne güzel bi anı.. Allah bizlere de kısmet etsin inşallah.. ama ben ağrı eşiği biraz düşük biriyim mesela regl ağrısında bile bayılmışlığım var defalarca.. En son kürtaj sırasında sedasyonlu olduğum halde tüm ağrıları duydum ayıldıktan sonra da ağrıdan geri bayıldım.. boyum uzun 38 bedenim kalıplıyım ama sanırsın çıtkırıldım biriyim bunları söylerken bile kalıbımdan utanıyorum.. O sebeple normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum bayılmaktan korkuyorum sancı sırasında galiba bayılmamak gerekiyomuş :KK43:
işte cesaret önemli anacığım birde agrıya dayanamayan insan kendini bilir
ben bide sunu söyleyim sezeryanda anne hayatı riskli normalde bebek hayatı biraz riskli
bende sezeryanı sectim hıı simdiki aklım olsa yapmazdım normal denerdim ama ne yapalım böyle gelişti
kısmet bu işler saglıklı dogsunda sıkıntı yok herkez iyileşiyor

işte cesaret önemli anacığım birde agrıya dayanamayan insan kendini bilir
ben bide sunu söyleyim sezeryanda anne hayatı riskli normalde bebek hayatı biraz riskli
bende sezeryanı sectim hıı simdiki aklım olsa yapmazdım normal denerdim ama ne yapalım böyle gelişti
kısmet bu işler saglıklı dogsunda sıkıntı yok herkez iyileşiyor
valla insan tabi doğal şekilde olsun istiyo ama işte ben bayaa bayılgan biriyim seviyorm bayılmayı hahahaha :oops::oops:

Bi günaydında ben bırakayım şuracığa:KK200:

Sonra gidip biraz daha :uykucu:

Bu sabah midem gel gitli:) dünyada dönüyor sanki :KK49:

Biraz daha uyuyayım hele ... 2 saattir ayaktayım .

canım selam ve tüm kızlar sizlerede selam,
Çok şükür benimde kesem görüldü.
ALLAH ın mucizesi 5. gün embiryosu tek transfer edildi bölünüp tek yumurta ikizleri olmuşlar şimdi daha riskli olaylar diye korku ve endileşler içindeyim inşallah sağlıkla hepimizi kavuşuruz.
Duanızı bekliyorum pazartesi kalplerini duyabileyim :)

Kızlar oğlumda 6kilo aldım bende 52-53 kiloyla doğuma girdim ve normal kilomdan -1 kilo ile çıktım. şimdi daha zayıfım en son üç ay önce 42 kiloydum ve bu sebepten işimi bıraktım kendimi toparlayıp kilo almak için, şimdi istiyorum ki bulantı filan olmadan Allah ne verdiyse yiyeyim. Oğlum da 9ay boyunca bulantı çektim çok zordu inşallah bu sefer olmaz.

ALLAH ın mucizesi 5. gün embiryosu tek transfer edildi bölünüp tek yumurta ikizleri olmuşlar şimdi daha riskli olaylar diye korku ve endileşler içindeyim inşallah sağlıkla hepimizi kavuşuruz.
ayy ne güzel yaa maşallahh :nazar::nazar: tıpatıp 2 tane bebekk yerim ben onları :KK200::KK200::KK200: inşallah duyarsın canım bişey kalmadı p.tesiye :KK15:

AY YAAA NE GÜZEL BENDE NORMALDE NORMAL DOĞUM İSTEMİŞTİM AMA MAALESEF ÇATI DARLIĞINDAN VE İRİ BEBEK OLDUĞUNDAN DOLAYI 3 HASTANEDE BENİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMAYA YÖNLENDİRİP SEZERYAN YAPMAMI SÖYLEDİLER Kİ ÖYLE DE OLDU
Buda ebe teyzesinin kuzusu :KK66: çocuk ne diyeceğini şaşırmış durumda en son Babanne diyordu :KK49:
MAŞALLAH PAŞAYA

Cnm hayirli olsn Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin
Kan degerlern kac cikmisti ?

Back