• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
kızlar bu mide bulantısı herkeste bir değilddir bence olcak yada olmıcak diye şartlandırmayın kendinizi.

benimde 10 gün kadar felaket bulandı şimdi geçti sadece yogun kokularda bide sabahları bulanıyo o da cok az, ama bu demek değil ki bebeğim sağlıksız:anne:

Evet kızlar o benım ıste bebekın kalbı 15 gun olup durmus olmasına rağmen ben devamlı kusmaya devam edıyordum hatta dılara da yazmıs kurtas olduğum gun bıle kustum o horman oyle pat dıe cakılmıyor yere bugunde anneme aglayarak konustum bundada bulantım yok dıe buda kotu anlama gelemez ıns dıe dua edıuorum kussak ayrı dert kusmasak ayrı dert yarın kontrolum kese gormustuk yarınıda hayırlı haberler ıle bı atlatsam dıcem her gebelık bır deılmıs dıe

Benim 3.gebeliğim bende de yok canım ve bu söylenenleri dikkate almıyorum onlarda düşük ve kayıpların üzüntüsüyle şimdi bulantı yaşadıkları için mutlu olup avunuyorlar haklılar, sen bunu yanlış anlama her gebelikte mide bulanmaz bende de hiç bir belirti yok, az önce sonuçlarımı alınca baktı dr kalbi pıt pıt pıt atıyordu:KK200::nazar: şanslı bi hamilelik geçirdiğimi biliyorum diğer ikisini düşününce buna şükür diyorum:KK50:
Çok haklısın canım çok doğru bir yere parmak bastın. Her bulantılı gebelik sağlıklı gebelik demedim ben zaten. Burada herkes kendi fikrini beyan ediyor. Rabbim kimseye yaşatmasın o bebeklerin kalbinin duruşu, düşük, kürtaj, sonrasındaki ruh haliniz vs. çok çok zor süreçler. O yaşadığım kötü günlerden sonra bulantı yaşamak beni teselli ediyor. Yaşamayan çoğu şeyi ve hissettiklerinizi anlamıyor malesef.

Kimi arkadaşlar da bazen burada kürtajda bile kustum diyor, o zaman benim de bunu yanlış anlayıp acaba benim de mi bebeğimin kalbi durdu diye düşünmem lazım. Dediğim gibi herkes fikrini beyan ediyor ve istenilen yere çekilebilir bu söylenenler. Ben de naçizane herkes gibi hissettiklerimi söyledim. Zor ve meşakkatli bir süreç. İyi düşünelim, iyi şeyler olsun. Hepimizin hakkında Rabbimden hayırlısı.

günaydın kızlar..bende birçoğunuz gibi bulantılardan muzdaribim.kusmam yok zaten kolay kusabilen biri de değilim..ama hiç bir şey yemek istemiyor canım ne yesem midem ağzımda..zaten aklıma gelen bir yemeğin azıcık yağlı olduğunu düşünmem bile midemi kaldırmaya yetiyor..bu durumda çubuk kraker ve elma ile aç gezmeye başladım...eşim sabah yumurta haşlamış ballı süt yapmış hastalık günlerimden kalan alışkanlıkla..içemedim midem bulandı :KK43: sadece ev yapımı yoğurt ve ayran konusunda midemin olumsuz tepkisi yok..haa birde otobüse filan binmek ölüm :KK43: dur kalklar beni mahvediyor otobüslerden inmek zorunda kalıyorum..işe de metro ile gidiyorum bu aralar kendim de araba kullanmamaya çalışıyorum..bu haftlarda et-süt gibi protein almamız gerek ama bende sıfır yemek durumu..napcaz aklıma yemek geldikçe bi fena olurken ne yicez şimdi biz :KK43:

Cubuk kraker yagli geliyor bana da yag kokuyor resmen ondan tiksinmem hos olmadi galiba :) insallah devam etmez bulanti fln.
Ilk kizimda hic bulanmamisti.

ama bi de şöyle düşünün kızlar: çok özel bi süreç. karnınızda bi canlı var. Allahın en büyük mucizesi. keyfini çıkaralım 9 ayın :)

Aynennn :) hayatinizda belki 1 kere daha belki 2 kere daha yasayabileceginiz bisy ve cok guzel.Tadini cikarmak lazim.Simdi saka gb gelir ama cok özleniyoorrr❤

S Sevimlipanduf lena_ lena_
Kızlar hic oyle dusunmeyin.Ve kimseyle kiyaslamayin kendinizi.Benim.ilk gebeligimde hic olmamisti bulanti fln.
Bu sizin hikayeniz,sadece size özgü❤
Onumuzde upuzun bir yol var herkesin hicbirseyi bir olmayacak❤

Kızlar benim mide bulantım yok(sadece çok koku duyuyorum bütün alıcılarım açık) ama burada okudukça ben geriliyorum doktora bile sordum yanlış anlamayın beni ama mide bulantım yoktu gebeliğim düşükle sonuçlandı, mide bulantım yoktu bebeğimin kalbi durdu gibi şeyleri kesinlikle okumak istemiyorum okumadan geçiyorum mide bulantısı sağlıklı bi gebelik belirtisi demek değil hiç mi midesi çok bulanıp da bebeğini kaybeden insanlar yoktu, yani bunu onunla bağdaştırmayalım, doktorum da çok şanslı olduğumu söyledi rahat bir gebelik geçirdiğim için, yani tabiki Allah'ın dediği olur ondan gelen her şeye razıyım ben neylerse güzel eyler, ama genelleme yapmayın ben üzülüyorum nolur midem bulanmıyor diye ağladığım zamanlar oldu :KK43: :KK43: :KK43:
Benim ilk hamileliğimdede hiç bulantım yoktu şimdide yok. Bu 3. Hamileliğim 2. Çocuğum olacak allah kısmet ederse ve muhtemelen birdaha hamile kalmak istemeyeceğim. (2 çocuk yeter diyorum) ve hayatımda hamileliğim boyunca hiç kusmamış olacağım diye üzülüyorum bazen :) her bünye farklı,mide bulantısı sağlıklı gebelik demek değildir.

Kimi arkadaşlar da bazen burada kürtajda bile kustum diyor, o zaman benim de bunu yanlış anlayıp acaba benim de mi bebeğimin kalbi durdu diye düşünmem lazım. Dediğim gibi herkes fikrini beyan ediyor ve istenilen yere çekilebilir bu söylenenler. Ben de naçizane herkes gibi hissettiklerimi söyledim. Zor ve meşakkatli bir süreç. İyi düşünelim, iyi şeyler olsun. Hepimizin hakkında Rabbimden hayırlısı.
Ben tartışma olsun diye yazmadım yalvaran bir Yen'i anne olarak yazdım yanlış anlayıp sert çıkışlar yapmanızın ne size ne bebeğinize ne de bana bi faydası yok farkındaysanız ben kimseyi etiketleyerek de yazmadım üzmeyeyim kırmayayım diye, sizinde kendinize göre önceki gebeliğinizde sorun olmuş istenmeyen durumla sonuçlanmış olabilir ama bakın gene eylül anneleri grubundayız demekki mevlam gene nasip etmiş size bunu hepimiz neden buradayız heyecanlarımızı Sevinçlerimizi deneyimli annelerin tecrübelerinden yararlanmak bizleri gelecek dönemler için neler beklediğini konuşmak için buradayız herkesin aklında soru işaretleri var dün doktora gitsek acaba bugün nasıl diye gene gidesimiz geliyor o yüzden geçmiş üzüntüleriniz tabiki hala sizinle unutamazsınız kimse unutmanızı da bekleyemez ancak bu kadar geçmişe takılırsanız şuan ki bebeğinizi düşünemezsiniz pozitif bir ortam burası yani herkes bebek bekliyor ve ister istemez kendimize yontuyoruz burada yazılanları aa onda şu var bende neden yok acaba ya da benim şuram ağrıyor acaba kk da sorayım onların da oyle ağrıları var mı diye merak etmiyor muyuz özellikle ilk bebekleri olacaklar olarak bilmiyoruz bilmediğimiz her şey de insanı korkutur demek istediğim bunlardı, yine de eğer kırdıysam bi anneyi özür dilerim

Çok doğru diyorsun canım, burda biri kendi yaşadığı durumu anlatıyor,hemen hemrn bende öyle birşey yok acaba bi sıkıntı mı var diye düşünmeye başlıyor insan. Çok yanlış herkes hamileliği farklı şekillerde yaşıyor. Hepimiz için ortak olan en önemli nokta bu süreci stres yapmadan geçirmek olmalı. Allah herkesin yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Benim ilk hamileliğimdede hiç bulantım yoktu şimdide yok. Bu 3. Hamileliğim 2. Çocuğum olacak allah kısmet ederse ve muhtemelen birdaha hamile kalmak istemeyeceğim. (2 çocuk yeter diyorum) ve hayatımda hamileliğim boyunca hiç kusmamış olacağım diye üzülüyorum bazen :) her bünye farklı,mide bulantısı sağlıklı gebelik demek değildir.
Benim de çevrem de mide bulantısız sağlıklı gebelikler geçiren oldu ama ister istemez etkileniyorum ben doktora bile sordum benim midem bulanmıyor sorun olur mu diye güldü bana ☺️

Benim de çevrem de mide bulantısız sağlıklı gebelikler geçiren oldu ama ister istemez etkileniyorum ben doktora bile sordum benim midem bulanmıyor sorun olur mu diye güldü bana ☺️

Canım benim annemde iki hamileliğinde de hiç kusmamış benimde sabahları ve öğlene doğru biraz oluyor o kadar takma bu kadar bu konuyu ne güzel işte benim az da olsa o an mahvediyor beni

Günaydınnn:anneadayı:

Zaten yemek yiyemiyorum bir de içinde ne kadar olmaması gereken şey varsa bana denk geliyor :KK43:

İnsanın kimseye muhtaç olmaması ne büyük lüksmüş Allahım. Sanki herkes pis kimsenin yaptığı yemeği yiyemiyorum, Allah ne güzel ter temiz yaratıyor elmayı al kütür kütür ye ama köftenin içinden taş çıksın :KK12:

Bu gidişle kimseyi beğenmeyen misafirlikte tabağına dokunmayan pimpirikli bir kDın olup çıkacağım :işsiz:
Bende öyleyim malesef kimsede yemek yiyemiyorum kayınvalidem çok titiz bi insan ama yiyemiyorum kendi yaptığım yemekte kokusu vuruyo sadece kendi yaptıklarımı yiyorum salçaya karşıda tiskinti geldi kullanamıyorum :mad:

Hastaneden sonuçlarımı aldım Kızlar doktor gelip muayene de eder şimdi:dondurma: yarında başka dr da randevum var iki gün görücem bebişi heyecanlıyım:dua: benim evde kedim var k yüzden toxoplasma testide yapıldı şu an aktif değil ama geçirmişim o enfeksiyonu daha önce bakalım ne diyecek dr. Birde idrarımda bol bakteri 20-25lökosit çıktı:işsiz: bakalım ne diyecek
Benim idrarımdada öyle yazıyo ama 2,3 diyo bakalım doktor ne dicek haberdar et ben antibiyotik kullanmak istemiyorum artık daha yeni kullandım maf oldum

Gunaydine kızlar cumartesi hastaneye yattım 1 gün kaldım mide bulantısından hastaneye yatırdı doktor çok şükür şimdilik iyiyim miniğimi gördüm artık hareket ediyodu o kadra duygulandim ki çok şükür bu günleri gördüğüm için darısı hepinizin başına
Mide bulantılarına üzüldüm inşallah en kısa zamanda geçer yavaş yavaş bebeğini görmenedr çok sevindim bizlerede nasip olsun hareketlerini gördüğümüz zamanlar inşallah kaç haftada gördünüz hareketlerini maşallah da diyelim :KK200:

Canım benim annemde iki hamileliğinde de hiç kusmamış benimde sabahları ve öğlene doğru biraz oluyor o kadar takma bu kadar bu konuyu ne güzel işte benim az da olsa o an mahvediyor beni
Yok İnan'ın takmıyorum doktora sorduktan sonra özellikle anladım boşuna kuruntu yaptığımı, Allah mide bulantısı olanlara sabır versin tez zamanda 13-14. Haftalara gelelim bitsin bulantılarınız inşaallah, tabiki bulantısı olan yazacak benim kimin ne yazdığına karışma hakkım olamaz benim düşünmek istemediğim hani önceki kayıpları bulantı olmamasına bağlamaları buna çok üzülüyorum :(

EnSlm hamisler Nasılsıniz, ben sık giremiyorum Afacan bir oğlum var uyudukca girmeye çalışırım ama.
Biraz okudum geçmişi, hiç bir şeyi kafanıza takmayin stres yapmayın Herkesin hayatta bir imtihanı var kiminin fakirlik kiminin sağlık kiminin kayıplar. .. işte yaşanan bebek dusuklerde bir imtihan. ..
Allah hepimizi imtihanı gecenlerden eylesin. .
Güzel şeyler düşünelim konuşalım. .
Mesela 20.haftada hareketlerini hissetmeye başlayacağız
Sonra sancım var suyum geldi ertesi gün bebeğim doğdu diye yazacagiz.
Bunlar güzel telaslar en kötü günümüz mide bulantısı olsun Allah dertsiz derman vermesin.
Hepiniz sağlıkla kucaginizq alın bebislerinizi.

Yok İnan'ın takmıyorum doktora sorduktan sonra özellikle anladım boşuna kuruntu yaptığımı, Allah mide bulantısı olanlara sabır versin tez zamanda 13-14. Haftalara gelelim bitsin bulantılarınız inşaallah, tabiki bulantısı olan yazacak benim kimin ne yazdığına karışma hakkım olamaz benim düşünmek istemediğim hani önceki kayıpları bulantı olmamasına bağlamaları buna çok üzülüyorum :KK43:

Canım onu kim dediyse hangi doktorsa saçmalamış bulantının olmamasıyla onun alakası yok ki senin bünye öyle zaten beta hcg baya bir yükselmiş oluyor ve öyle pat diyede sıfırlanmıyor yani bulantısı olanın da bulantısı bebeğe birşey olsa bile kesilmez öyle

Back