2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Pazartesi aşı var bu arada bir tane mi vuruyorlar ? Takvimde sanki öyle gördüm. Doğum günü yaptık bu sene bol bol mum üfledi kendisi pasta görünce mum üflemek istiyor artık.
Evet canım tek bacaktan yapıyorlar ama neden sen pazartesiye kaldın normalede tam 2 yaşda yapıyorlar

Benimde aynı canım gece çok geç yatyor nerdeyse 12 oluyor ve çok ugrasyorum uyumak istemiyor direniyor çok aşırı hareketli buara aslan gnu kukruyor:)
Ya nerden buluyorlar enerjiyi
Benim kızımın da uyku saatleri böyle ama bu sıralar dalmakta zorlanıyor neden böyle anlamadım bütün dişlerinizde çıktı

Ben bu sıralar parka götürmüyorum malum hala bulduğu şeyleri ağzına atma var
Evin önüne indiriyorum hergün 2 saate yakın oynuyor oynamak dediğim koşuyor sürekli sonra yukarı çık banyo yap yemeğini yedir filan ama full enerji çıkıyoruz eve

Ay bacağa mı yapiliyor ? 18 aylik aşısında oğlumun bacağına vurdular. Çocuğum topalladı 2 gün. Bir daha bacaktan vurdurtmiycam dedim o zaman
Canım hemşire sordu koldan da yapabilirim diye ama benim kızı tutamadık o yüzden bacaktan yapim dedi

Evet canım tek bacaktan yapıyorlar ama neden sen pazartesiye kaldın normalede tam 2 yaşda yapıyorlar
3 gün önce 2 yaş oldu sağlık ocağındaki hemşire pazartesi getir dedigi için öyle gidicem heralde ilk hepatitle arasındaki tarih anca denk geliyor.

Benimki o ağzına atma huyundan vazgeçti ondan rahatım hatta komşu çocuklarıyla birlikte oynuyor bende dışarıda oturup dinlenebiliyorum merdiven falan kendi çıkabildiği için kaykay konusunda da rahatım. Bu sıralar duygularını derdini daha güzel ifade etmeye başladı.

Çok iyi yaaaaa benim kızım hala ağzına atıyor

Yok ben parka bile gitsem rahat oturamıyorum sürekli bir koşma halinde gözümü ayıramıyorum

Dert anlatma herşeyi konuşma bizde de var benimle oturup sohbet ediyor cadı

Canım öğle yemeğini saat kaçta yiyorsunuz?

Bu ara bizimki de sohbete meraklı hele babası işten gelince tüm gün neler yaptığını anlatıyor kendince

Aşı olanlar nasıl geçti süreç?
Sağlık ocağının olduğu sokağa girince ağlamaya başlıyordu en son benimki, kabusum oldu aşılar, kontroller.
Haftaya da aşısı var

bol bol resim çizip boyama yapıyoruz, konuşmayı çok seviyor. Şarkılar uydurup dans ediyor kendi kendine.
Yemek konusunda hala problemler devam ediyor ama şükür buna da.

Selam kızlar uzun zamandır yazamadım maşallah çocuklarınıza. Bizde doğumgünü yaptık dündü aslında ama İstanbul'a gittik pazar günü yaptım orada. İşe esnek geliyoruz artık çarşambadan çarşambaya tam gün geliyorum bakıcımız vardı annesi ameliyat oldu beyninden İstanbul'da artık gelebileceği meçhul bu arada kayınpederimi kaybettik haziranda babalar gününden bir gün önce. Kimsemiz kalmadı burada. Annem oğlan için gelecekti doktor kontrolü var ekim başında gelecek eşimin dersler başlamadı bugün o var yanında.

Mert malesef hala konuşmuyor birşeyler geveliyor ama baba mama kaka var daha yok önceden iki kelimelik cümle bile kurardı algıları çok iyi herşeyi anlıyor anlaşıyoruz kaka yaptıysa anladıysam kaka yapmışız diyorum anlıyor kalkıyor oturduğu yerden dışarı çıkıp gelince hadi banyoya diyorun koşuyor giyindiyse ayakkabılarını getiriyor her komutu yapıyor tüm uzuvlarını sorunca gösteriyor doktor algıları iyiyse sorun yok benim bir çocuğumda 3 yaşını geçti konuştu dedi zekayla alakalı sorun yoksa geç konuşacak demek ki dedi. Ayrıca çok asosyal yani parkta falan sorun yok ama evde kalabalık varsa ya da dışarda çok kalabalık market falan asla durmuyor doğumgününde az kişiydik ama yıktı ortalığı fotoğraf zor çekildik hep ağladı hep hiçbirşey anlamadım kreşe başlatacaktım malum pandemi yollayamıyorum. Bul takları çok seviyoruz, legoları getirip yapıyor kendisi sök çıkar bayılıyor renkleri yavaş yavaş ayırt ediyor soruyor artık ıh ıh diye magnet hayvanlar sebze meyveler var alıp eline konuşamadığı için hırçın çok napıcam bilmiyorum kimse yok ki çocuklu götüreyim kaynaşsın

Pazartesi yaptırdım aşı bir tane oldu bacaktan vurdu agri ateş yapmadı.
Bu sıra bizde sürekli kalemle oyalanıyoruz hep bir şeyler boyuyor bir iki ay daha geçsin sulu boya almayı düşünüyorum kışın iyi aktivite olur.

Başınız sağolsun çok üzücü bir durum atlatıyorsunuz. Şehirde yalniz kalmak çok zor oluyor benim annemlerin olduğu şehire tasinma imkanım oldu daha oglum 3 aylıkken çok rahatlamıştım. Etrafta es dost akraba olması biraz daha rahatlatıyor insanın içini.
Konusma mevzusunda bende doktorunuz gibi düşünüyorum gelişiminde hiçbir problem yoksa zaten 36 aya kadar normal sayılıyor bir kaç kelime söylemesi. O yüzden sıkıntı etmeyin sonuçta takibini yapıyorsunuz ilgileniyorsunuz illa ki öğrenecek. Komutları algılamasa emin olun daha tedirgin olurdunuz çünkü bu defa başka hastalık faktörleri devreye girerdi.

Teşekkür ederimm
İnşallah sıkıntısız atlatırız aşı serüvenini.
Kalemler için bir tane karton kutu ayarladık, odaların içinde onu taşıyıp duruyor, kendisi topluyor sonunda kalemlerini bir de
Sulu boya ben de düşünüyorum şu sıralar

Bende kalem kutusu aldım ona topluyor kuru ve keçeli kalemleri bir de silgisi var kuru boya yapıp bazen siliyor sanırsın okullu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…