• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Evet ya çok fena oldular

Bi de kızım saç çekmeyi öğrenmiş ablasının benim saçlarımı yoluyor o da sinirli filan değilken yani oyun yapıyor kendince bugün yine aynısını yaptı kızdım bende koltuktan kalkamayacaksın dedim ve orda uyuyup kaldı ben şokk 😱😱😱 ilk defa kendiliğinden uyudu 🤣🤣🤣🤣

Bi de dinlediği şarkıları da unutmuyor tatilden gelirken araba -gidek gidek adanaya gidek— şarkısını dinledi 2 gündür dilinden düşmüyor hem söylüyor hem gülüyor🥳🥳🥳
Haha benimki sinirliyken elinde ne varsa atıyor yere. Şarkı hafızası bizde de var. Neredeyse dinlediği tüm şarkılara kendince eşlik ediyor. Dans etmeyi çok seviyor. Geçen akşam parka gittik kafeler var canlı müzikler falan bebek arabasında oturduğu yerden oynamaya başladı tempo tutuyor 😀😀
Şu corona virüsü olmasaydı bu yaz çok daha rahat hareket ederdik. Parklarda bile tenha yerlere gidip öyle yürütüyorum çocuğu sosyalleşme tam anlamıyla olamıyor.
Büyüyor cimcimeler ya her konuda pür dikkatler artık.

Haha benimki sinirliyken elinde ne varsa atıyor yere. Şarkı hafızası bizde de var. Neredeyse dinlediği tüm şarkılara kendince eşlik ediyor. Dans etmeyi çok seviyor. Geçen akşam parka gittik kafeler var canlı müzikler falan bebek arabasında oturduğu yerden oynamaya başladı tempo tutuyor 😀😀
Şu corona virüsü olmasaydı bu yaz çok daha rahat hareket ederdik. Parklarda bile tenha yerlere gidip öyle yürütüyorum çocuğu sosyalleşme tam anlamıyla olamıyor.
Büyüyor cimcimeler ya her konuda pür dikkatler artık.
Aynen ben oyun evlerine götürmeyi düşünüyordum aslında virüsten dolayı herşey kaldı😥😥😥

Benim kızımda elinde ne varsa telefon kumanda bardak herşeyi fırlatıyor umarım uzun sürmez bu hareketleri

Birde ben 3 yaşına girince hemen bir spor dalıyla ilgilensin istiyorum ama karar veremedim jimnastik yüzme bale sen düşünüyor musun hemen spora başlatmayı🤔🤔🤔

Aynen ben oyun evlerine götürmeyi düşünüyordum aslında virüsten dolayı herşey kaldı😥😥😥

Benim kızımda elinde ne varsa telefon kumanda bardak herşeyi fırlatıyor umarım uzun sürmez bu hareketleri

Birde ben 3 yaşına girince hemen bir spor dalıyla ilgilensin istiyorum ama karar veremedim jimnastik yüzme bale sen düşünüyor musun hemen spora başlatmayı🤔🤔🤔
Bende düşünüyorum yüzme olabilir benimki seviyor yüzmeyi baya. Ya da jimnastik evin yakınında var çocuklar icin jimnastik salonu. Enerji atması için güzel olur. Orada da sosyallesebilir. Kreş 5-6 yaşında düşünüyorum çünkü orada çok sık hastalık oluyor biraz daha bağışıklık güçlensin sonra gider ama spor şart.

Kızlar merhaba, nasılsınız?
Tuvalet eğitimi durumları nasıl gidiyor?
Kızçe hazır değil diye hiç niyetim yoktu. Bugün kızçe çıkar çıkar diyerek bezini çekiştiriyordu, çıkardık. Denemek için hadi tuvalete dedim beraber gittik. Lazımlığına oturup çişini yaptı içine. Şimdi zırt pırt gitmek istiyor oraya, çok hoşuna gitmiş. Sonrasında yapılan el ve popo yıkama meselesi de var tabi bayıldığı.
Ne yapmalıyım acaba devamında? Tavsiyeleriniz var mı

Kizlar merhaba
Benim bebeler masallah cumle kuruyorlar. Isteklerini net bir sekilde soyluyorlar. Ama arkadasiminda ikizleri var 18 ayliklar daha konusamiyorlar. Dr.a goturmeyi dusunuyor. Bende telaslanmamasini soyledim sizce o zamanlarda konusmaya baslamis olmalari mi gerekirdi.

Bende düşünüyorum yüzme olabilir benimki seviyor yüzmeyi baya. Ya da jimnastik evin yakınında var çocuklar icin jimnastik salonu. Enerji atması için güzel olur. Orada da sosyallesebilir. Kreş 5-6 yaşında düşünüyorum çünkü orada çok sık hastalık oluyor biraz daha bağışıklık güçlensin sonra gider ama spor şart.
Ayyy valla benim kızım bazen o kadar çok yoruyor ki diyorum ki kreşe vereyim ben işe başlayayım sonra yok yok kızıma çok kızarlar diyorum vazgeçiyorum🤣🤣🤣🤣

Kızçe hazır değil diye hiç niyetim yoktu. Bugün kızçe çıkar çıkar diyerek bezini çekiştiriyordu, çıkardık. Denemek için hadi tuvalete dedim beraber gittik. Lazımlığına oturup çişini yaptı içine. Şimdi zırt pırt gitmek istiyor oraya, çok hoşuna gitmiş. Sonrasında yapılan el ve popo yıkama meselesi de var tabi bayıldığı.
Ohhhhhhh ne güzel canım biz bezi bıraktık çoktan 🥰🥰🥰🥰🥰

Bak hevesliyken sende başarabilirsin hiç kızma her zaman sabırlı ol oyun yaparak alkış yaparak ilerle emin ol çocuklarımız çok zeki hemen kapıyorlar olayı

Hadi kolay gelsin canım😘😘😘😘

Kizlar merhaba
Benim bebeler masallah cumle kuruyorlar. Isteklerini net bir sekilde soyluyorlar. Ama arkadasiminda ikizleri var 18 ayliklar daha konusamiyorlar. Dr.a goturmeyi dusunuyor. Bende telaslanmamasini soyledim sizce o zamanlarda konusmaya baslamis olmalari mi gerekirdi.
Bence 18 ay erken gibi biraz daha beklemeleri gerekiyor

Benim kızım da herşeyi anlatıyor ama ilk kızım bu kadar erken konuşmadı konuştu ama bu küçük daha aceleci çıktı🥰🥰🥰

Kizlar merhaba
18 ay için normal bir durum. 36 aya kadar normal olarak karşılıyor doktorlar. 3 yaşından sonra belirli kelime sayısına ulaşmıyorsa tedaviye başlıyorlar genellikle. Bence telaş yapmasın

Oh ne güzel darısı bize. Bende acele etmiyorum bezi çekiştiriyor falan ama biraz daha zamanı var. Bu sıra gece cis yapması biraz azaldı. Geceden sabaha tamamen kuru bez olursa o zaman başlayacağım 😀 teo nun kaka kitabı vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam orada tuvalet eğitimini eğlenceli anlatmışlar yorumları baya iyiydi. İstersen o kitabi al beraber okursunuz ilerlemek kolay olabilir.

Bak hevesliyken sende başarabilirsin hiç kızma her zaman sabırlı ol oyun yaparak alkış yaparak ilerle emin ol çocuklarımız çok zeki hemen kapıyorlar olayı

Teşekkür ederim canım. Oyun oynuyor daha çok, öyle şirin ki kızamıyorum 😹 ama banyodan çıkartmak çok zor debeleniyor, bağırıp çağırıyor. Üç kere haber verdi dünden beri ikisinde tuvaletr yaptı. Birinde tvde en sevdiği çizgi film başladı diye bırakıp gitti, bezine yaptı. Biraz külot falan edindiktne sonra bez takmadan deneyeceğim. Bezine gönderiyor şimdi 😹
Oh ne güzel darısı bize. Bende acele etmiyorum bezi çekiştiriyor falan ama biraz daha zamanı var. Bu sıra gece cis yapması biraz azaldı. Geceden sabaha tamamen kuru bez olursa o zaman başlayacağım 😀 teo nun kaka kitabı vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam orada tuvalet eğitimini eğlenceli anlatmışlar yorumları baya iyiydi. İstersen o kitabi al beraber okursunuz ilerlemek kolay olabilir.
Sabaha kadar bezi dolu oluyor, ben de hazır olduğunu düşünmüyorum aslında bu yüzden. Çok hevesli ama tuvaletini lazımlığa yapma konusunda bir yandan 😅
Teşekkür ederim, hemen bakayım kitaba, birkaç tane eklemiştim ben de sipariş vermemiştim daha önce. Hızlandırsam iyi olacak.

Kızlar bizde cümle yok kelime de az hala telaslanmiyoeum bnde eninde sonunda konuşacak diye buarada akşam ne yemek yapacaksınız aklıma bisey gelmiyor bu akşam fikir alayım bnde tuvalet eğitimine başlıcam bakalım haftaya bu hafta halkbankası sınavına giricem sonra başlıcam inşllah çabuk ogrenir

Kızlar bizde cümle yok kelime de az hala telaslanmiyoeum bnde eninde sonunda konuşacak diye buarada akşam ne yemek yapacaksınız aklıma bisey gelmiyor bu akşam fikir alayım bnde tuvalet eğitimine başlıcam bakalım haftaya bu hafta halkbankası sınavına giricem sonra başlıcam inşllah çabuk ogrenir
Fırında tavuk kanat düşünüyorum yemek olarak.
Tuvalet eğitimine de benim sabrım yok galiba, alay ediyor sanki bizle dakka başı kakaa diyip banyoya koşuyoruz. Sabahtan beri tık yok😆
Orda takılmayı sevmiş

sonrasında üzerini giydirmek falan eziyet gibi zorla yapıyoruz.

Fırında tavuk kanat düşünüyorum yemek olarak.
Tuvalet eğitimine de benim sabrım yok galiba, alay ediyor sanki bizle dakka başı kakaa diyip banyoya koşuyoruz. Sabahtan beri tık yok😆
Orda takılmayı sevmiş

sonrasında üzerini giydirmek falan eziyet gibi zorla yapıyoruz.
Ne güzel canım seninki kendiliğinden başlamış bu değerlendir bence hazır hevesliyken :) tesekkur ederim canim fikir icin

Sen nasil biraktirdiiiinnnnnnnnnn 😂 ay bende dün gorurdum oturttm cisini yaoti ama oturagin disina bnm ayagima 😂😂 bugunde cis dedm baktm banyiya gidiyo hosuna gitti galiba hergn 1 2 gotureym diyorum
Ben daha emzirmeyi de biraktiramadim 🙄 deli gini emiyo 🙈

Napiyosunuz kizlar biz daha konusmayi tam sökemedik kendinxe biseyler diyo ama hic anlamiyorum bezden de kurtulamadik emzirmeyide birakmadik 😂 naocam bilmiyorum agustos sonu 2 yasina giriyo yavastn baslamak lazim galiba

Sen nasil biraktirdiiiinnnnnnnnnn 😂 ay bende dün gorurdum oturttm cisini yaoti ama oturagin disina bnm ayagima 😂😂 bugunde cis dedm baktm banyiya gidiyo hosuna gitti galiba hergn 1 2 gotureym diyorum
Ben daha emzirmeyi de biraktiramadim 🙄 deli gini emiyo 🙈
Canım 1 haziranda bıraktık biz ilk 3 gün zor oldu aslında az az sık sık çişini yaptı hiç kaka kaçırmadı (bir kere park haricinde)
3. Günün sonu herhalde yapamıyacağım dediğimde annem hemen pes etme bekle bir kaç gün daha dedi sabahına artık söylemeye başladı
Netten bak istiyorsan 3 günün anlamına şuanda çok iyiyiz🥰🥰🥰

3 haftadır da emziği bıraktık👍👍👍

Canım 1 haziranda bıraktık biz ilk 3 gün zor oldu aslında az az sık sık çişini yaptı hiç kaka kaçırmadı (bir kere park haricinde)
3. Günün sonu herhalde yapamıyacağım dediğimde annem hemen pes etme bekle bir kaç gün daha dedi sabahına artık söylemeye başladı
Netten bak istiyorsan 3 günün anlamına şuanda çok iyiyiz🥰🥰🥰

3 haftadır da emziği bıraktık👍👍👍
3 gun diye bisey mi varmis binarastiraym sagol kuzumm

Back