- 5 Şubat 2014
- 1.186
- 1.399
- 133
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
Canım küçük oldukları için daha vücut ısılarını koruyamıyorlar o yüzden inçe giydirme ve gece penye battaniye yerine yün bebek battaniyelerinden ört mümkün olduğunca terletmeden sıcak tutmaya çalış havanın sıcaklığına bakma senBeni anlamaniza cok sevindimbu gece denemek icin onlar uyudugunda bende uyudum ama kayinvalidemide her ihtimale karsi odada nöbetci tuttum her agladiklarinda kendim duyup uyandim. Dün bitanesinin elleri buz gibi olmus atesini bi olctum 33.8 .Bu cocuk soguk havale geciriyo diye ortaligi birbirine kattim ve sonucta aslinda sadece biraz üșümüs battaniye orttuk normale döndü.Biran once sakinlesip normale dönmem lazim yoksa bukadar stres ve uykusuzluktan sütüm cekilecek diye korkuyorum
Napcaz emotion ya benimkilerde durmuyo anacım fıkır fıkır annemde bebeklerden birini alıyım her hafta değişelim diyor çok zor böyle 3 çocuk idaresi uykusuzuz sinirlerimiz bozuluyo şu yaz bi bitse tatlılar balkaymak ama uykuda tatlı beValla çok Zor ikiz bebeğe bakmak..bende bir gün çok güçlüyüm bir gün inanılmaz kırık..benim ilk oğlumda üç çocuğa bedel büyüdü çok yıprattı bizi eksik olmasın...benim ikizler hiç sakin bebekler değil belki uzun süre küvözde kaldıkları için bilemedim...karnı tok sırtı pek hala ağlıyor biri ağlayınca diğeri de ağlıyor...eyvah eyvah benim saclar diken:)olmayan sabrım ile nasıl gidecek hiç bilmiyorum...keşke yiyip içip yatıp uyusalar:)yine tekrar ediyorum üç tane yardımcı da olsa biz emziriyoruz gece yine kalkıyoruz bak bu saat oldu hiç uyumadılar çok yıpratıcı şimdiden allahım yardım etsin artık bol bol dua ediyorum başka elden birşey gelmiyor
Ne kadar kaderiniz benziyo bende 37+5 te doğurdum 7 yaşında oğlumda var ikisi aynı anda ağlayınca işler karışıyo tabi emzik veriyorum ben gerçi onunla bile durmuyorlar bazenkızlar günaydın.
hepinizin bebişleri hayırlı olsun.. daha önce de yazmıştım. ama bir türlü tekrar topiğe bakamadım.
ben de bebişlerimi 37+4 de kucağıma aldım. şimdi 24 günlükler. çok şükür sağlıklılar. inşallah paylaşımlarımızla birbirimize destek olacağız.
kırkına kadar kayınvalidem yanımda sonra eşim 20 gün izin alıcak. ondan sonra 8 yaşındaki oğlumla beraber bakıcaz.
Allah yardımcımız olsun hepimizin de. uyku düzenlerini nasıl oluşturacağımı bilmiyorum. bi rutin oluyor mu.kız dün akşam 7 den saat bire kadar uyumadı ve hep meme istedi. 5 saatin 4 saatini onu emzirerek 1 saatini de oğlanı emzirerek geçirdim. ve son üç gündür böyle. emiyorken uyuyor. yerine bırakınca 3-5 dakika içinde kalkıyor. derin uykuya dalamıyor. büyük oğlumda uyku düzeni nasıl oluştu hiç hatırlamıyorum. ama onda çok rahattım uyku konusunda.
bi de benimkilerde küçük emzik vermek istemiyorum. ama ikisine tek bakmaya başlayınca aynı anda ağlar huysuzlaşırlarsa naparım diye korkuyorum. ne kadar dan sonra dışardan birileri çıngırak ya da konuşmayla oyalayabilir.
Rahata alıştık ya ondan zor geldi bize büyüttük oğlanları epey arası var tabi hayliyle sil baştan...yaş da var ruhen ve fiziken ağır geliyor...sen bebeleri nasıl giydiriyorsun...bu arada ufak ufak dışarı çıkmaya başladık..Napcaz emotion ya benimkilerde durmuyo anacım fıkır fıkır annemde bebeklerden birini alıyım her hafta değişelim diyor çok zor böyle 3 çocuk idaresi uykusuzuz sinirlerimiz bozuluyo şu yaz bi bitse tatlılar balkaymak ama uykuda tatlı be
Doğru diyorsun zorluyo imdatttt diye bağrasım var :)) kafa kaldırmıyo bazen , ben iç body tulum ve çorap giydiriyorum uyurken penye battaniye benim üst kat sıcak oluyo evim iyi yapıyorsun çıkarmakla yalnız çıkmam ben ama aynı anda ağlayınca elim ayağım karışıyo bide mamalı bebeler suyu tozu hazırlayana kadar yaygarayı basıyolarRahata alıştık ya ondan zor geldi bize büyüttük oğlanları epey arası var tabi hayliyle sil baştan...yaş da var ruhen ve fiziken ağır geliyor...sen bebeleri nasıl giydiriyorsun...bu arada ufak ufak dışarı çıkmaya başladık..
Bende şimdilik öyle giydiriyorum ama tek boru giydiresim var:))biz de ailecek çıktıkDoğru diyorsun zorluyo imdatttt diye bağrasım var :)) kafa kaldırmıyo bazen , ben iç body tulum ve çorap giydiriyorum uyurken penye battaniye benim üst kat sıcak oluyo evim iyi yapıyorsun çıkarmakla yalnız çıkmam ben ama aynı anda ağlayınca elim ayağım karışıyo bide mamalı bebeler suyu tozu hazırlayana kadar yaygarayı basıyolar
Benim yavrulardan oğlan geçen hafta çıktı çok şükür. Kız da yarın servise çıkarip cumartesi de eve cikarcaklar ins. Oğlan surekli memede uyuyo görünümünde. Yatağa koy sanki canini yakmisiz gibi ağlıyor. Kız da öyleymiş. Hemşireler diyor. Daha şimdiden düşünüyorum ne yapicam diye.Valla çok Zor ikiz bebeğe bakmak..bende bir gün çok güçlüyüm bir gün inanılmaz kırık..benim ilk oğlumda üç çocuğa bedel büyüdü çok yıprattı bizi eksik olmasın...benim ikizler hiç sakin bebekler değil belki uzun süre küvözde kaldıkları için bilemedim...karnı tok sırtı pek hala ağlıyor biri ağlayınca diğeri de ağlıyor...eyvah eyvah benim saclar diken:)olmayan sabrım ile nasıl gidecek hiç bilmiyorum...keşke yiyip içip yatıp uyusalar:)yine tekrar ediyorum üç tane yardımcı da olsa biz emziriyoruz gece yine kalkıyoruz bak bu saat oldu hiç uyumadılar çok yıpratıcı şimdiden allahım yardım etsin artık bol bol dua ediyorum başka elden birşey gelmiyor
Cnm gözünüz Aydın..o kadar telaşlı geçiyor ki günler kusura bakmayın takip edemedik sizleri...aşamalar hep aynı yaşadıklarını bende buradaki çoğu arkadaş da yaşadı yaşıyor..herşey zamanla yoluna giriyor hiç merak etme...allah yardım ediyorBenim yavrulardan oğlan geçen hafta çıktı çok şükür. Kız da yarın servise çıkarip cumartesi de eve cikarcaklar ins. Oğlan surekli memede uyuyo görünümünde. Yatağa koy sanki canini yakmisiz gibi ağlıyor. Kız da öyleymiş. Hemşireler diyor. Daha şimdiden düşünüyorum ne yapicam diye.
Gozunaydin canim.Hatirladim seni.Allah analı babalı büyütsün inşallah.Benim yavrulardan oğlan geçen hafta çıktı çok şükür. Kız da yarın servise çıkarip cumartesi de eve cikarcaklar ins. Oğlan surekli memede uyuyo görünümünde. Yatağa koy sanki canini yakmisiz gibi ağlıyor. Kız da öyleymiş. Hemşireler diyor. Daha şimdiden düşünüyorum ne yapicam diye.
canım benim kızlar kuvezden çıkarken doktor emzir emdikten sonra 30 ml mama yap ver dedi ama benimkiler emdikten sonra mamayi yemediler mama olarakta doktor SMA 1 numara al demişti benim kızlar saat başı emiyordu halada öyle 2 saatten fazla durmazlar emmek isterlerHANİMLAR LUTFEN CEVAP YAZİN. Yenidogan bebeklerinizi nesekilde besliyosunuz ben doyup doymadiklarini nasil anlicamsadece meme verirsek yetip yetmedigini nasil bilicem sütümde cok degil. Sagip biberonla versem yada mama takviyesi yapacak olsam kac saatte kacar ml veriyorsunuz. Birde mama kullananlar hangi markadan memnun kaldiniz
Canımcım öncelikle açlarsa anlamaman mümkün değil aranıp ağlarlar hemen. Ben hem emziriyorum hem mama veriyorum, ortalama 4 saatte bir 60ml suya hip organik 2 ölçek koyuyorum fakat kabızlık yaşıyoruz bugün aptamil 1 aldım onu deniycem, emzirme ise mama saatlerin dışında kalan her ağladığında , eğer 3 saatten fazla uyuyorlarsa kaldırıp emziriyorum ki bu durum çok nadir illa uyanıyorlar. Bende senin gibiydim doyuyorlar mı diye zamanla oturuyor merak etme hatta mama bitiremedikleri oluyor bazen 60 değil 40ml yapıyorum. zamanla sistemi kuracaksın, senin ölçün 30-40 ml olabilir ölçeği 1-1,25 kaşık gibi kontrollerde beslenme konuş 2 haftadan sonra 50-60ml'e şimdi 60ml çıktık biz gibi gibi..HANİMLAR LUTFEN CEVAP YAZİN. Yenidogan bebeklerinizi nesekilde besliyosunuz ben doyup doymadiklarini nasil anlicamsadece meme verirsek yetip yetmedigini nasil bilicem sütümde cok degil. Sagip biberonla versem yada mama takviyesi yapacak olsam kac saatte kacar ml veriyorsunuz. Birde mama kullananlar hangi markadan memnun kaldiniz
Henüz tek yıkamadım canım ama bence yıkanır gündüz birşey olacağını sanmıyorum...şahsen bende inanmıyorum o tarz şeylereArkadaşlar 40günü bitirmişler ve içindelere bir sorum var; 40 dolmadan evde tekken bebişlere banyo yaptırdınız mı? Hurafelere inanmıyorum da yine küçük bi acaba oluyorum
Özgüvenim tavan canım besmeleyi çektim kuzularımı yıkadım pamuk gibi uyuyolar şimdi, bi anda cesaret geldiHenüz tek yıkamadım canım ama bence yıkanır gündüz birşey olacağını sanmıyorum...şahsen bende inanmıyorum o tarz şeylere
Çok iyi yapmışsın bende daha tek yıkamadım ama yıkarım hiç korkmam ben hiç inanmıyorum öle şeylereÖzgüvenim tavan canım besmeleyi çektim kuzularımı yıkadım pamuk gibi uyuyolar şimdi, bi anda cesaret geldi
Canım sma kullanıyorum beninkiler doydukları zaman 5 ml dahi içmezler fazla. Kızım bazen ne içtiğini bilmez fazla içince zaten fazlasıyla kusuyor.emzirdikten sonra 20.30 cc falan yap içerse biraz daha yaparsınHANİMLAR LUTFEN CEVAP YAZİN. Yenidogan bebeklerinizi nesekilde besliyosunuz ben doyup doymadiklarini nasil anlicamsadece meme verirsek yetip yetmedigini nasil bilicem sütümde cok degil. Sagip biberonla versem yada mama takviyesi yapacak olsam kac saatte kacar ml veriyorsunuz. Birde mama kullananlar hangi markadan memnun kaldiniz
Süpersin maşallah hiç şüphem yoktu zaten...evvelallah iş başa düştü mü illaki herşeyin üstesinden geleceğiz...Özgüvenim tavan canım besmeleyi çektim kuzularımı yıkadım pamuk gibi uyuyolar şimdi, bi anda cesaret geldi
Ay hep çok korkuyordum tek nasıl yıkarım diye bi anda cesaret geldi, inanmıyorum bende de biraz tırsağım ben işteÇok iyi yapmışsın bende daha tek yıkamadım ama yıkarım hiç korkmam ben hiç inanmıyorum öle şeylere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?