- 7 Nisan 2017
- 2.554
- 1.798
- 53
- 34
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
Canım benim üzüldüm duruma ederiz tabi dua. Mama veriyorsan eger arkadaş olur aileden olur arada uyu uykusuzlukta yıpratıyor biraz uyusan psikolojin düzeliyor.varsa etrafında çocukları kendi evinde emanet edecegin birilerini çağır arada. Bende arada işten eşimi çağırıyorum öyle ikare ediyorumMerhaba arkadaşlar kusura bakmayın burasi belki yeri değil ama çok zor günler geçiriyorum bebeklerim şükür iyi ama ben çok kötüyüm psikolojik olarak ne ailem ne eşimin ailesi yardım etmiyor herseyi tek başıma yapıyorum eşimde bıktım yoruldum diyip duruyo 3 çocukla evle tek başıma mücadele içindeyim konuşacağım dertlesecegim kimse yok sizden ricam bana dua edin herseyin düzelmesi için dua istiyorum burda gerek hamileyken gerekse doğum sonrası dualar ettik birbirimize kimin duası kabul olur bilinmez banada dua edin ne olur evlatlarımin varlığına bin şükür ama yaşadıklarım çok yoruyor beni
Amin hepimizin evlatlarını korusun Allah'ım. Nerde duaya muhtaç iyileşmeyi bekleyen yavru varsa rabbim iyileştirsin inşallah bu da içimden geldi akşam akşam.Kıyamam sana yaa...kolay mı üç çocuk sana yine bravo başından beri süper anne oldun...senin ilki de küçük...ne kadar insan o kadar sıkıntı bence..bende aksine annem de dahil sınırlı yardım isterim..eşimin işinden dolayı evde kaldığı da oluyor belki o yüzden çocuklarıma kendim bakmak istiyorum...insanın kendi düzeni gibi yok arada ev işlerini yemeği falan yapan olursa bence her anne çocuklarına yeter...bu zamanda bence anneyi en yıpratan şey emzirmek hele de iki bebeyi bu konuda da kimse yardım edemeyeceğine göre iş bize düşüyor yine...biraz dışarı falan çıkabilsen süper olurdu aslında ama ilki küçük işte...inşallah CNN bugünlerde geçecek gencecik üç çocuk annesi mis gibi günler gelecek..yaz buraya çekinme
Oyyy ateş ve su maşallah isimleri ile yaşasınlar...çocuklar isimlerinin anlamını taşıyor haberin olsun:)))benim bir emirim var maşallah tam emir:)))allah acılarını göstermesin
Burası tam da yeri arkadaşım,hep doğum,bebek haberlerini paylaşacak değiliz ya,aile gibi olduk burda elbet elimizden gelen neyse yapmaya çalışacağız,dua ederim senin için bende,ama iyi gelecek tek şey sana yine sensin unutma,zoru basariyorsun bu bir,harika bir annesindir eminim bu iki,biz özel anneleriz rabbimin hediyeleriyle bu üç.Kimseden yardım umma bu eşin bile olsa.Beklentiye girersen mutsuz olursun.Ne kayınvalide ne anne boş hepsi.Bebeklerine en iyi sen bakarsın.Varsin evin çok temiz olmasın,varsın dolmalar sarmalar değil de makarna menemen yensin,sonuçta bugunler geçecek öyle değil mi?Hep hatırlatalım kendimize,bugunler gecici ve de çok ozlenecek.Allah yardımcın olsun arkadaşım,dualarimdasin.Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın burasi belki yeri değil ama çok zor günler geçiriyorum bebeklerim şükür iyi ama ben çok kötüyüm psikolojik olarak ne ailem ne eşimin ailesi yardım etmiyor herseyi tek başıma yapıyorum eşimde bıktım yoruldum diyip duruyo 3 çocukla evle tek başıma mücadele içindeyim konuşacağım dertlesecegim kimse yok sizden ricam bana dua edin herseyin düzelmesi için dua istiyorum burda gerek hamileyken gerekse doğum sonrası dualar ettik birbirimize kimin duası kabul olur bilinmez banada dua edin ne olur evlatlarımin varlığına bin şükür ama yaşadıklarım çok yoruyor beni
Hayırlı olsun annelige hoşgeldiniz:)ilk zamanlar bunu yaşamanız çok normal ama abartmadiginiz sürece:)Benimde nefeslerini dinlediğim çok oldu ama onlar uyurken uyumalisiniz dinlenmelisiniz ki hem sutunuz hem gücünüz olsun çünkü birkaç gün sonra uykuya hasret olacaksınız sabahlayacaksiniz şimdiden uykuyu depolayin derim.Allah evlatlarımızı bize bagislasin.
- Hanimlar gecen sali 34+1 de suyum geldigi icin 2200 ve 2400 olarak ikizlerimi dogurdum,bebeklerimin ikiside küvöze girdi
ama şükürler olsunki bugun ikisinide alip evimize getirdik. Cok guzel ama bir okadarda zormus..Zorlugu onlarin bakimi degil,ya kaybedersem korkusu sanirim lohusa depresyonuna girdim,ya kusar bogulursa ya burnu kapanir nefes alamazsa diye dusunup dusunup agliyorum dogum yapan arkadaslar ilk zamanlarda gece bebekleriniz uyurken sizde yatip uyuyormuydunuz,bisey olursa seslerini duyurabilirlermi. Biraz once yedirdim gaz cikardim suan uyuyolar ama ben oturdum bekliyorum
Canım kesinlikle o kaybetme duygusunu bende çok yaşadım 2. Ayım çıkana kadar.benim geçti şuan ilk hafta saat kurup 2 saate bir uyanıyordum kesin ikisi arka arkaya uyanıyordum oğlum zaten ağlayarak uyandığı için saat kurmayı bıraktım.
- Hanimlar gecen sali 34+1 de suyum geldigi icin 2200 ve 2400 olarak ikizlerimi dogurdum,bebeklerimin ikiside küvöze girdi
ama şükürler olsunki bugun ikisinide alip evimize getirdik. Cok guzel ama bir okadarda zormus..Zorlugu onlarin bakimi degil,ya kaybedersem korkusu sanirim lohusa depresyonuna girdim,ya kusar bogulursa ya burnu kapanir nefes alamazsa diye dusunup dusunup agliyorum dogum yapan arkadaslar ilk zamanlarda gece bebekleriniz uyurken sizde yatip uyuyormuydunuz,bisey olursa seslerini duyurabilirlermi. Biraz once yedirdim gaz cikardim suan uyuyolar ama ben oturdum bekliyorum
Tabiki iyi bakıyoruz bebeklere kendimize bakamıyoruz koca bölünüyo çocuk desen öyle karıştık aile olmak böyle bişeymiş bizde tek çocukla anlamadık bilemedik sen iyi patladın 5. Ayda ben şimdiden bunaldım daraldım bide onca yardım eden varken zormuş tatlıda bi o kadar geçecek diyorum kendimede senin geçmiş olmuşsun bile bundan sonrası en güzel olsunSağol canım benim çocuklarıma bakmak falan değil insanların yaptıkları yoruyor zaten eşimde üstüme gelince psikolojik olarak bitmiş hissediyorum ailemde eşimin aileside yarım saat mesafede oturuyorlar ama gelmiyorlar allah yardım ediyo şükür bebeklerim 5 aylık oldu bile çok da iyi baktığıma inanıyorum herkes öyle söylüyo
canım valla cocuklarimla beni tek biraksinlar laf söz söylemesin kimse şikayetim yok 5 ay nasıl baktımsa yine bakarım ama baktığım halde eşimin tavrı ve ailelerin umursamazliği sinirlerimi bozdu es desteği çok önemli çocuk büyütürkenTabiki iyi bakıyoruz bebeklere kendimize bakamıyoruz koca bölünüyo çocuk desen öyle karıştık aile olmak böyle bişeymiş bizde tek çocukla anlamadık bilemedik sen iyi patladın 5. Ayda ben şimdiden bunaldım daraldım bide onca yardım eden varken zormuş tatlıda bi o kadar geçecek diyorum kendimede senin geçmiş olmuşsun bile bundan sonrası en güzel olsun
Sağol canım allah razı olsun zaten ailem gibi gördüğüm için yazdım benim beklentim yok zaten erken doğum riskim vardı o zaman bile yalnızdim ben ilk cocugumuda tek büyüttüm eşimde kötülük olsun diye söylemiyor belki ama tavrı çok üzdü sen kimsesiz misin niye yardım etmiyorlar diyo alıştım ben yalnız herseyimi halletmeye çok şükür Rabbim yardım ediyoBurası tam da yeri arkadaşım,hep doğum,bebek haberlerini paylaşacak değiliz ya,aile gibi olduk burda elbet elimizden gelen neyse yapmaya çalışacağız,dua ederim senin için bende,ama iyi gelecek tek şey sana yine sensin unutma,zoru basariyorsun bu bir,harika bir annesindir eminim bu iki,biz özel anneleriz rabbimin hediyeleriyle bu üç.Kimseden yardım umma bu eşin bile olsa.Beklentiye girersen mutsuz olursun.Ne kayınvalide ne anne boş hepsi.Bebeklerine en iyi sen bakarsın.Varsin evin çok temiz olmasın,varsın dolmalar sarmalar değil de makarna menemen yensin,sonuçta bugunler geçecek öyle değil mi?Hep hatırlatalım kendimize,bugunler gecici ve de çok ozlenecek.Allah yardımcın olsun arkadaşım,dualarimdasin.
canım sadece emiyorlar zaten biri baksın gibi bi isteğim yok esim niye kimse yardım etmiyor diye kızıyor herseyi tek başıma hallettim bugune kadar eşimde istiyoki ailelerimız evimize çok uzak değiller gelsinler halini hatrini sorsunlar seni biraz dinlendirsinler ama yapmıyo kimse o da bana söyleniyor haliyle senin kimsen yok mu diyeCanım benim üzüldüm duruma ederiz tabi dua. Mama veriyorsan eger arkadaş olur aileden olur arada uyu uykusuzlukta yıpratıyor biraz uyusan psikolojin düzeliyor.varsa etrafında çocukları kendi evinde emanet edecegin birilerini çağır arada. Bende arada işten eşimi çağırıyorum öyle ikare ediyorum
Canim bende kimseden yardım istemiyorum esimde ona kızıyor neden kimse sana yardım etmiyor diyo çok şükür bakıyorum ben tek sıkıntım oğlumu eskisi gibi dışarı cikaramiyorum ama evde oynamaya çalışıyorum eşim izinli olunca o çıkarıyor hallediyoruz bi şekilde eşim istiyor ki bana yardım eden biri olsun ben ondan hiç yardım istemiyim yardım derken iki kızımda kucak istiyor artık yorucu oluyo o da bazen eşime diyorum biraz sende kucağına al veya büyük oğlumu dışarı çıkar benim tek izinli günüm var bende dinlenmek istiyorum diyo yardım eden olmayınca bozuluyor haliyleKıyamam sana yaa...kolay mı üç çocuk sana yine bravo başından beri süper anne oldun...senin ilki de küçük...ne kadar insan o kadar sıkıntı bence..bende aksine annem de dahil sınırlı yardım isterim..eşimin işinden dolayı evde kaldığı da oluyor belki o yüzden çocuklarıma kendim bakmak istiyorum...insanın kendi düzeni gibi yok arada ev işlerini yemeği falan yapan olursa bence her anne çocuklarına yeter...bu zamanda bence anneyi en yıpratan şey emzirmek hele de iki bebeyi bu konuda da kimse yardım edemeyeceğine göre iş bize düşüyor yine...biraz dışarı falan çıkabilsen süper olurdu aslında ama ilki küçük işte...inşallah CNN bugünlerde geçecek gencecik üç çocuk annesi mis gibi günler gelecek..yaz buraya
gözün aydin canım sağlıkla kucağına almissin kuzularini benimkilerde 2200 2500 gr.di 1 hafta kuvezde kaldılar eve gelince emzirip uyuttum kendi yatagimin yanindaydi onlarda bende onlar uyuyunca uyudum zaten nefes alış sesine bile uyaniyordum allaha emanetler meleklerimiz sende uykunu al ki sütün çoğalsın her fırsatta dinlen
Oy hoşgeldin kaygılı annecik, bebeklerimiz önce Allah'a sonra bize emanet canım. Bu korkular ağlamalar çok olası bende şükürle ağlıyorum Allahım korusun esirgesin aman onlara bişey olmasın diye ağlıyorum ben yeğenlerimde o aman nefes alır mı durumlarını çok yaşamıştım her zaman yan yatırıyorum olurda kusarlarsa yutmasınlar diye eski yöntemde olsa gece yatarken kundaklıyorum bıraktığım pozisyonda uyuyorlar okuyorum üflüyorum rabbim sana emanetiz melekler korusun evlatlarımı diyorum yatıyorum çünkü onlara daha iyi bakabilmek sütün yinelenmesi için dinlenmek ve uyku şart. Zaten anneliğin verdiği içgüdü ile a deseler duyuyorsun. Yıpratma kendini canım sen önlemini al gerisi Allah'a emanet. Hepimizin evlatlarını korusun esirgesin rabbim.
Valla çok Zor ikiz bebeğe bakmak..bende bir gün çok güçlüyüm bir gün inanılmaz kırık..benim ilk oğlumda üç çocuğa bedel büyüdü çok yıprattı bizi eksik olmasın...benim ikizler hiç sakin bebekler değil belki uzun süre küvözde kaldıkları için bilemedim...karnı tok sırtı pek hala ağlıyor biri ağlayınca diğeri de ağlıyor...eyvah eyvah benim saclar diken:)olmayan sabrım ile nasıl gidecek hiç bilmiyorum...keşke yiyip içip yatıp uyusalar:)yine tekrar ediyorum üç tane yardımcı da olsa biz emziriyoruz gece yine kalkıyoruz bak bu saat oldu hiç uyumadılar çok yıpratıcı şimdiden allahım yardım etsin artık bol bol dua ediyorum başka elden birşey gelmiyorCanim bende kimseden yardım istemiyorum esimde ona kızıyor neden kimse sana yardım etmiyor diyo çok şükür bakıyorum ben tek sıkıntım oğlumu eskisi gibi dışarı cikaramiyorum ama evde oynamaya çalışıyorum eşim izinli olunca o çıkarıyor hallediyoruz bi şekilde eşim istiyor ki bana yardım eden biri olsun ben ondan hiç yardım istemiyim yardım derken iki kızımda kucak istiyor artık yorucu oluyo o da bazen eşime diyorum biraz sende kucağına al veya büyük oğlumu dışarı çıkar benim tek izinli günüm var bende dinlenmek istiyorum diyo yardım eden olmayınca bozuluyor haliyle
Beni anlamaniza cok sevindimHayırlı olsun annelige hoşgeldiniz:)ilk zamanlar bunu yaşamanız çok normal ama abartmadiginiz sürece:)Benimde nefeslerini dinlediğim çok oldu ama onlar uyurken uyumalisiniz dinlenmelisiniz ki hem sutunuz hem gücünüz olsun çünkü birkaç gün sonra uykuya hasret olacaksınız sabahlayacaksiniz şimdiden uykuyu depolayin derim.Allah evlatlarımızı bize
bagislasin.
Nekadar guzel yazmissin Allah senden razi olsunOy hoşgeldin kaygılı annecik, bebeklerimiz önce Allah'a sonra bize emanet canım. Bu korkular ağlamalar çok olası bende şükürle ağlıyorum Allahım korusun esirgesin aman onlara bişey olmasın diye ağlıyorum ben yeğenlerimde o aman nefes alır mı durumlarını çok yaşamıştım her zaman yan yatırıyorum olurda kusarlarsa yutmasınlar diye eski yöntemde olsa gece yatarken kundaklıyorum bıraktığım pozisyonda uyuyorlar okuyorum üflüyorum rabbim sana emanetiz melekler korusun evlatlarımı diyorum yatıyorum çünkü onlara daha iyi bakabilmek sütün yinelenmesi için dinlenmek ve uyku şart. Zaten anneliğin verdiği içgüdü ile a deseler duyuyorsun. Yıpratma kendini canım sen önlemini al gerisi Allah'a emanet. Hepimizin evlatlarını korusun esirgesin rabbim.
Nekadar guzel yazmissin Allah senden razi olsunkayinvalidem yanimda sagolsun temizlige yemege camasira cok yardimci oluyor ama benim bu endiselerimi cok yersiz buluyor ve elestiriyor burada beni anlayanlarin oldugunu bilmek icimi rahatlatti
Allah güç kuvvet versin canımValla çok Zor ikiz bebeğe bakmak..bende bir gün çok güçlüyüm bir gün inanılmaz kırık..benim ilk oğlumda üç çocuğa bedel büyüdü çok yıprattı bizi eksik olmasın...benim ikizler hiç sakin bebekler değil belki uzun süre küvözde kaldıkları için bilemedim...karnı tok sırtı pek hala ağlıyor biri ağlayınca diğeri de ağlıyor...eyvah eyvah benim saclar diken:)olmayan sabrım ile nasıl gidecek hiç bilmiyorum...keşke yiyip içip yatıp uyusalar:)yine tekrar ediyorum üç tane yardımcı da olsa biz emziriyoruz gece yine kalkıyoruz bak bu saat oldu hiç uyumadılar çok yıpratıcı şimdiden allahım yardım etsin artık bol bol dua ediyorum başka elden birşey gelmiyor
Hepimizden razı olsun. Bu dönem hepimiz için zor canım, benim kayınvalidem gitti seçim münasebetiyle şükür onu bırak kendi annenin bile batıyor yeri geliyor demek hepimiz aynıyız bi kırklansak da rahatlasak vallahi. yardımları paha biçilemez ama bu süreç böyle geçecek işte, tabii korkucaksın onlar da korkuyordu zamanında kalp kırmadan tatlı tatlı söylüyorum ben sen olmamı bekleme benden diye sonra da diyorum lohusanın 40 gün ayıbına bakılmaz eskiler bunu da demiş diye:)) çok bunaldın mı sarıl yavrularına kokla ve de ki geçecek bu günler..Nekadar guzel yazmissin Allah senden razi olsunkayinvalidem yanimda sagolsun temizlige yemege camasira cok yardimci oluyor ama benim bu endiselerimi cok yersiz buluyor ve elestiriyor burada beni anlayanlarin oldugunu bilmek icimi rahatlatti
Canım bence sen kendince haklısın ama onlara göre değil...büyük ihtimal gelenler senin düzenine uymuyorlar kendileri düzen oluşturmaya çalışıyorlar sende bunalıp daralıyorsun.bende öyleyim olmasalar daha iyi eşin biraz destek olsq kimseye ihtiyacın olmaz... Gerçi benimki destek oluyor ama iki kere annesi yüzünden tartıştık benim anneliğimi sorgulamaya kalktı...mümkün olduğunca bende yardım istemiyorum o günden beri...Rabbim bize yardım etsin kimseye muhtaç olmayalım inşallah. Ben hep öyle dua ediyorum.Sağol canım allah razı olsun zaten ailem gibi gördüğüm için yazdım benim beklentim yok zaten erken doğum riskim vardı o zaman bile yalnızdim ben ilk cocugumuda tek büyüttüm eşimde kötülük olsun diye söylemiyor belki ama tavrı çok üzdü sen kimsesiz misin niye yardım etmiyorlar diyo alıştım ben yalnız herseyimi halletmeye çok şükür Rabbim yardım ediyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?