- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
Benimkilerde emmiyor. Haftaları iyi ama kiloları düşük soğdular. Küveze girmedik ama memeyle savaş veriyoruz hergün. 14 günlük oldular. Ağızlar minnacık benim göğüslerde fazla büyük. Güçleri yetmiyor, sinirleniyorlar. İyice biberon rahatlığına alışıyoruz korkuyorum giç mememi almayacaklar diye. Silikon uç takıyorum ancak öyle biraz.Gozun aydin olsun. Proteinden bende aldim eczaci getirtti 160 tl ye. 10 gun kadar kullandik. Benim bebislerde hic emmiyolardi. Uyuyorlardi surekli surekli emzirmeye calistim sonra siringayla sagdigim sutu protein katip verdim. Cok cok zordu 13 gun kuvezde kaldilar. 10 gun sonra emmeye basladilar sukur. Simdide birakmak istemiyorlar zor yorucu ama ikisini emzirmek cok guzel allah yardim etsin insallah
Canimm cok tesekkur ederim.Seninkiler kac gunluk yada aylik oldular.sadece sütle beslemek mümkün oluyormu
Bugun bende küvözdeki bebeklerimi gormeye gittim,iyiki dogurmusum dedim:) onlara bakinca icime huzur doluyor,Allahin onlari bana hediye ettigine hala inanamiyorum,oradan alip eve getirecegim günü dört gozle bekliyorum. İkizlerine yalnizmi bakiyosun canim,zorlaniyormu insanBenim sütüm gitti 3 kuruş sütüm vardı kesildi mamaya talim kızlar memelerinizin kıymetini bilin :))kutusu dünya para cok cok 2 günde bitiyo canları sağolsun reflü gaz yok çok şükür ay ne güzel doğurduk bunları ya vallahi iyiki uğraşıp yaptım diyorum bi daha çocuğun olmaz diyen Dr a nispet :))
İnşallah tez vakitte kavuşursun canım ben annemle bakıyorum telaşşsız sakin olmak lazım sen rahat olunca bebeklerde rahat oluyoBugun bende küvözdeki bebeklerimi gormeye gittim,iyiki dogurmusum dedim:) onlara bakinca icime huzur doluyor,Allahin onlari bana hediye ettigine hala inanamiyorum,oradan alip eve getirecegim günü dört gozle bekliyorum. İkizlerine yalnizmi bakiyosun canim,zorlaniyormu insan
Benimde kayinvalidem bende kalmaya basladi,6-7 ay falan birlikte yasamayi dusunuyoruz ama dahami cok gerilirim diye korkuyorumİnşallah tez vakitte kavuşursun canım ben annemle bakıyorum telaşşsız sakin olmak lazım sen rahat olunca bebeklerde rahat oluyo
Tam 33 de dogum yaptim 13 gun kuvezde kaldilar 3 gun sonra 2 ayliklar sadece anne sutu veriyorum masallah ilk zaman 10 ml geliyodu. Sonra yavas yavas artti moralini bozma sicak dus al masaj yap gogsune sut gelecek de kendi kendine. 2 saatte bi sagdim gece kalktim sagdim.sut miktari degisir 20 gun sagdim bir memeden 60 70 ml geliyodu. Suan emziriyorum bilmiyorum ne kadar geliyor ama doyuyorlar sukur. Bazen buzlukta ki sutten veriyorum. Kisiylede alakali tabi. Rezene incir tahin karpuz bende guzel sut yapiyor. Beslenmene dikkat et gece bile yiyorum bazen sut olmuyor cunku.allah yardimcin olsun moralini bozma☺ pozitif dusun guzel olsun resimlerine bak bebiklerinin yanina gelecegini dusun oda sut artiriyor bence@asliayet E Emotionn35 Hanimlar sizde erken dogum yapmissiniz,bir sorum olacakti.Ben 3gün once 34+1 de dogum yaptim bebeklerim küvözde. Birisi solunum destegi aliyor,biride yedigini kusuyormus onu arastiriyorlar. Ben taburcu oldum süt sagip götürmeye basladim.sütüm daha yeni gelmeye basladi ama henüz cok az. Kac saatte bir kac dk. sagiyorsunuz,mesela 2saatte bir kac ml. sütüm gelirse iki bebege yeterli olur,sadece anne sutuyle beslenmemiz mumkunmu. Sütü artirmak icin bisey yapiyormusunuz
Allah yardimcin olsun o zorlugu iyi biliyorum ama bence biberon verme siringayla ver. Hic tutmazlarsa sutun azalir allah korusun. Emzirmek daha kolay nerde olursa olsun cikar memeyi ver. Ilk biraz sag sutun coklugundan tutamiyorlarsa. Zor ama gececek aglayarak emzirmeye calisiyodum gecti gitti simdi hangisini ilk emzirecegimi dusunuyorum cok sabirsizlarBenimkilerde emmiyor. Haftaları iyi ama kiloları düşük soğdular. Küveze girmedik ama memeyle savaş veriyoruz hergün. 14 günlük oldular. Ağızlar minnacık benim göğüslerde fazla büyük. Güçleri yetmiyor, sinirleniyorlar. İyice biberon rahatlığına alışıyoruz korkuyorum giç mememi almayacaklar diye. Silikon uç takıyorum ancak öyle biraz.
Oh iyi bari emzirmek buyuk rahatlik ya insallah bol bol emzir yeter sutun. Biraz kamburlasip sirtin agriyacak ama olsun anayiz biz ana ☺☺☺Ayy hiç sorma bir de benimkiler uyumuyor sabahlıyoruz zombi gibi oldum
Çok tşk ederim..bende aynı senin gibi yaptım denemediğimiz şey kalmadı...o ilk hengameler geçti çok şükür benimkilerde artık emiyorlar bin kere şükür..biri kg alımı yavaş zaten küvözde beslenme sorunu yaşamıştık o yüzden dünden beri ona iki kere günde prematil veriyoruz.dr size protein gerekmiyor dedi şimdilerde tek dileğim sağlıkla kg almaları inşallah
Biliyorsun ben 32 haftalık doğum yaptı ..epey sancılı geçti Küvöz desen 1,5 ay sürdü..seni çok iyi anlıyorum..benimde biri birkaç gün solunum sıkıntısı yaşadı diğeri de seninki gibi beslenme sorunu yani kusma vs..Yenidoğanda görülen şeylermiş bunlar İnşallah şeninde fazla uzamaz sağlıkla kucağına alırsın..süt sağımına gelince doğum yaptığım günden beri hergün gece de dahil en fazla 3 saatte bir sağdım..dışarı çıksam da manuel pompamı yanıma aldım sağdım...şimdi senin yapacağın şey bol su iç...gönlünü ferah tut bol dua et...emin ol ben dibini yaşadım hepsi geçiyor Allah’ın izniyle..senin haftan da kg ları da çok iyi maşallahhh...herşey Allah’ın takdiri
Kayinvalideyle 6 7 ay ben yapamazdim sanirim benim 3 bucuk yasinda oglum var 2 aylik ikizler her bakimlarini ben yapiyorum ama benim esim evde yani isi evde o yuzden rahatim buyuk oglani o oynatiyor ben yemek bulasik bebe derken gun bitiyor cok yorucu ama kaynanadan iyidir. Not kaynanamla aram iyi ☺Benimde kayinvalidem bende kalmaya basladi,6-7 ay falan birlikte yasamayi dusunuyoruz ama dahami cok gerilirim diye korkuyorumyalniz bakmakmi yoksa kayinvalideyle ayni evde yasamakmi daha zor olur bilemiyorum
Bende aynı durumdayım 6 aya kadar k.v. benimle kalacak ama biz daha 19. Günde ben daralmaya başladım bizimki hiçbirşeye karışmadığı halde bu lohusa kafasıyla ancak kendi annenle geçinebilirsin bence. Eşimle ilk kez kırıcı bir konuşmamız oldu dün gece. Uykusuzluk yorgunluk vs. Ile insan ne dediğini ne yaptığını bilemiyor.Benimde kayinvalidem bende kalmaya basladi,6-7 ay falan birlikte yasamayi dusunuyoruz ama dahami cok gerilirim diye korkuyorumyalniz bakmakmi yoksa kayinvalideyle ayni evde yasamakmi daha zor olur bilemiyorum
Ah canim ne guzel yazmissin,yasayan insan halden anliyor..Bugun aksam bebeklerimden birine emzirme denemesi yapicaz cok heyecanliyim..Beslenmeme dikkat ediyorum ama dogumdam beri uykuya dalmakta cok zorlaniyorum uykusuzlukta sütü etkiliyormus.Bebeklerimi alinca hersey yoluna girer insallhTam 33 de dogum yaptim 13 gun kuvezde kaldilar 3 gun sonra 2 ayliklar sadece anne sutu veriyorum masallah ilk zaman 10 ml geliyodu. Sonra yavas yavas artti moralini bozma sicak dus al masaj yap gogsune sut gelecek de kendi kendine. 2 saatte bi sagdim gece kalktim sagdim.sut miktari degisir 20 gun sagdim bir memeden 60 70 ml geliyodu. Suan emziriyorum bilmiyorum ne kadar geliyor ama doyuyorlar sukur. Bazen buzlukta ki sutten veriyorum. Kisiylede alakali tabi. Rezene incir tahin karpuz bende guzel sut yapiyor. Beslenmene dikkat et gece bile yiyorum bazen sut olmuyor cunku.allah yardimcin olsun moralini bozma☺ pozitif dusun guzel olsun resimlerine bak bebiklerinin yanina gelecegini dusun oda sut artiriyor bence
Insallah hemen tutar canim ilk kucaga alma cok guzel ya ☺ bence bebisler cikmadan iyice toparlan dinlen bol bol uyu. Bebek gelince anca emzirmede oturabiliyosun. Ama hepsinin guzelligi ayri.☺ allah kavustursun bir an once insallahAh canim ne guzel yazmissin,yasayan insan halden anliyor..Bugun aksam bebeklerimden birine emzirme denemesi yapicaz cok heyecanliyim..Beslenmeme dikkat ediyorum ama dogumdam beri uykuya dalmakta cok zorlaniyorum uykusuzlukta sütü etkiliyormus.Bebeklerimi alinca hersey yoluna girer insallh
Bence heryardımı kabul et ama sen sakin ol eğer gerçekten yardım etmekse niyeti illaki bi yerde ortak nokta bulunur pamuk gibi bakarsınız gerçekten çok yorucu ikiz bebekler hele ilk bebekse çok zorlarBenimde kayinvalidem bende kalmaya basladi,6-7 ay falan birlikte yasamayi dusunuyoruz ama dahami cok gerilirim diye korkuyorumyalniz bakmakmi yoksa kayinvalideyle ayni evde yasamakmi daha zor olur bilemiyorum
Çok şükür iyiyiz phuketcim, yuvarlanıp gidiyoruz, ikizler yiyip uyuyorlar ben de 2 saat uyursam öpüp başıma koyuyorum mama veriyorum ama her ağladıklarında meme veriyorum kız kilo alsın oğlana da hak geçmesin diye, ay bu hormonlarla benim de başım dertte şimdilerde bakıp şükür duası ile ağlıyorum, ya bebişlerime bişey olursa diye ağlıyorum Allah korusun.. başka çocuğum yok ama tahmin edebiliyorum zorlukları en büyük yardımcı bu süreçte sevgi. Şanslı bıdılıklar mükemmel anneleri var, hem sen hem E Emotionn35 sevginiz anaçlığınız hepsine yetecek. Şaka maka bizde 2 gün sonra yarı kırk olucaz, hastane dışında evden çıkmadık yarı kırk uçurmayaca çıkıcaz sonra da çıkarız artık eskiler ne çok şey söylemiş ya bitmiyor bitmiyor hurafeler.. benim az az kanamam var hala 40 gün sürermiş pöf adet görmemek iyiydi ya, dikkatli sağlıklı besleniyorum ama benim de gazım çok bebekler benden iyi çıkarıyor valla maşallah.. Biraz da bel ağrım var, evim serin olmasına rağmen çok ta sıcaklıyorum dengeyi sevgimle kuruyorum ben de, ne güzel şeymiş annelik, işte böyle.. bir de bu göbeği napıcaz geçen haftaya kadar Allah kurtarsın diyordu beni görenE Emotionn35Dta82 nasılsınız kızlar ben büyük oğlumla daha çok uğraşıyorum emotion sen beni anlarsın,ikizler yiyip içip uyuyorlar temmuz başı kontrol var bakalım iyiye gidiyorlar topladılar kendilerini evde alışma süreci geçiriyoruz ben regl oldum yarı kırkta olur diyo annem biraz zamana ihtiyacımız var lohusalık arada moralimi düşürüyo arada çıkarıyo illaki düzelip bi denge tutturucaz
Aynı beni anlatmışsın sanki. Bende de kanama az az devam ediyor yarın 20 günlük oluyoruz. Uykusuzluktan başka dert olmasın diye dua ediyorum ama moralim bozuldukca süt azalıyor ve zaten ikizlere süt yetirmek bir mucize sanırım biz mamaya mecburuz. Kilo olarak hamile kaldığım kiloya inmişim ama göbek yumuşak ve hafif sarkık şu an. Toparlarız insallah.Çok şükür iyiyiz phuketcim, yuvarlanıp gidiyoruz, ikizler yiyip uyuyorlar ben de 2 saat uyursam öpüp başıma koyuyorum mama veriyorum ama her ağladıklarında meme veriyorum kız kilo alsın oğlana da hak geçmesin diye, ay bu hormonlarla benim de başım dertte şimdilerde bakıp şükür duası ile ağlıyorum, ya bebişlerime bişey olursa diye ağlıyorum Allah korusun.. başka çocuğum yok ama tahmin edebiliyorum zorlukları en büyük yardımcı bu süreçte sevgi. Şanslı bıdılıklar mükemmel anneleri var, hem sen hem E Emotionn35 sevginiz anaçlığınız hepsine yetecek. Şaka maka bizde 2 gün sonra yarı kırk olucaz, hastane dışında evden çıkmadık yarı kırk uçurmayaca çıkıcaz sonra da çıkarız artık eskiler ne çok şey söylemiş ya bitmiyor bitmiyor hurafeler.. benim az az kanamam var hala 40 gün sürermiş pöf adet görmemek iyiydi ya, dikkatli sağlıklı besleniyorum ama benim de gazım çok bebekler benden iyi çıkarıyor valla maşallah.. Biraz da bel ağrım var, evim serin olmasına rağmen çok ta sıcaklıyorum dengeyi sevgimle kuruyorum ben de, ne güzel şeymiş annelik, işte böyle.. bir de bu göbeği napıcaz geçen haftaya kadar Allah kurtarsın diyordu beni gören
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?