- 5 Kasım 2018
- 139
- 217
- 103
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #2.301
Bence gece tamamen mama vermeye çalışın öyleyse. Benimkiler emmediler, sağıp veriyorum. Ama hiçbir zaman gece anne sütü vermedim. Çünkü sindirimi kolay ve çabuk acıktırıyor. Mama zaten veriyorsanız gece tercih edin, gündüz emzirin. Yada bir emzirin bir sağın. Biberonla da anne sütü vererek vaktinizi arttırabilirsiniz. Ben tek baktığım için beslenmelerini şöyle yapıyorum. Bu bebek arabasının pusetleri varya bebeklerin önlüklerini takıp ona koyuyorum. 2 tane hafif kendi yastıklarını da biberonların altına destek yapıp koyuyorum. Benimkiler bayadır bu şekilde beslendikleri için biberonlarına dokunmuyorlar. Bende ortalarına oturuyorum. Kim önce bitirdiyse gazını alıp tekrar pusetine koyuyorum. Bu şekilde hep aynı anda beslendikleri için aynı anda acıkıyorlar. Gece özellikle mutlaka önce altlarını açıp sonra bu şekilde besliyorum. Önce her zaman alt açın. Çünkü bebekler altları açıldığı zaman uyanıyorlar. Tekrar beslenince uykuya geçiş kolay oluyor.Duzen kurabilenlere masallah. Su saat oldu her isim duruyo. Kahvalti anca oglen 1 de filan yapabiliyorum. Bi yarim saat hava aldirdim disarda. Baska da bi sey yapamadim. Biri uyuyo. Oburu emerken yaziyorum. Hep meme istiyolar. Zamani hic verimli kullanamiyorumgece de memedeler cogunlukla..beraber emiyolar ama o da zor oluyo..yoruldum simdiden..4 aylik olacakalr
Mecburen beraber aliyorum. Ikisi de ayni anda istiyor. Ayri ayri uzun da suruyor zaten. Yastiklarla destek yapiyorumBeraber hiç emzirmedim ben ya nasıl beceriyorsunuz küçükkende yapamadim
Sagim hic yapmiyorum makine de var aslinda. Emdikce cogalir sut diyorlar. Bilemedim. Baslarda sagiyordum bazen iki memeden 60 cc anca cikiyordu. Sizin teknik ilgincmis. Biberonlari veris sekliniz. Bakalim ins duzene girerizBence gece tamamen mama vermeye çalışın öyleyse. Benimkiler emmediler, sağıp veriyorum. Ama hiçbir zaman gece anne sütü vermedim. Çünkü sindirimi kolay ve çabuk acıktırıyor. Mama zaten veriyorsanız gece tercih edin, gündüz emzirin. Yada bir emzirin bir sağın. Biberonla da anne sütü vererek vaktinizi arttırabilirsiniz. Ben tek baktığım için beslenmelerini şöyle yapıyorum. Bu bebek arabasının pusetleri varya bebeklerin önlüklerini takıp ona koyuyorum. 2 tane hafif kendi yastıklarını da biberonların altına destek yapıp koyuyorum. Benimkiler bayadır bu şekilde beslendikleri için biberonlarına dokunmuyorlar. Bende ortalarına oturuyorum. Kim önce bitirdiyse gazını alıp tekrar pusetine koyuyorum. Bu şekilde hep aynı anda beslendikleri için aynı anda acıkıyorlar. Gece özellikle mutlaka önce altlarını açıp sonra bu şekilde besliyorum. Önce her zaman alt açın. Çünkü bebekler altları açıldığı zaman uyanıyorlar. Tekrar beslenince uykuya geçiş kolay oluyor.
Tabiki yarı zamanda hallolur sana vakit kalır ben denedimde kayıp gidiyolar olmadiMecburen beraber aliyorum. Ikisi de ayni anda istiyor. Ayri ayri uzun da suruyor zaten. Yastiklarla destek yapiyorum
Merhaba, ben düzeltilmiş hiç takip etmedim Doğumdan itibaren. Azar azar verin yemediğinde ısrar etmeyin birkaç kaşık birkaç kaşık sonra alışacaklar arttırırsınız zaten anlarsınız yaşadıkça kızarıklık alerji için 3 gün kuralı uygulayın üst üste böylece ne dokunuyor anlarsınız kiloları iyiyse 4.ay erken bence sindirim sistemleri henüz hazır değil zayıfsa başlayın diyor birçok uzman Dr kolaylıklar dilerim.bu aylar duzeltilmis 4.ve 6.aylar mi? Benimkiler 1 ay erken dogdu yani suanda 5.ayligiz ama duzeltilmis 4 ayligiz. Bize meyve suyuyla basla dedi dr. Bende elma armut ayva ve yogurt verdim ama oglumda kizariklik oldu ben de mi 6.ayda baslasam yarin dr.u arayip sorayim en iuisi :/
Selam arkadaşım öncelikle bebeklerin hayırlı olsun sağlıkla büyüsünler inşallah. Benim ikizlerimde bıgün 4 aylık oldu ve 40ı cıktıktan sonra ben tek bakmaya başladım. Öncelikle sabırlı olman şart. İkisini aynı anda beslemeye ve aynı anda uyutmaya özen göster. Ben öyle yapıyorum. Biraz zorlanırsın ama zamanla düzen oluşuyor. Beşiklerine dönence almanı tavsiye ederim bizde cok işe yarıyor. Emziğe alıştır adeta kurtarıcı. Ben gündüzleri hangisi acıkırsa onu beşliyorum ama geceleri bebeklerden biri acıkıp uyanınca uyku arasında diğerinede veriyorum çünkü biliyorumki maksimum 1 saat sonra oda uyanıcak. Hem ben hemde bebeklerde uykularını almış oluyorlar böyleceMerhaba kizlar ben de pazartesiden itibaren ikizlerimle tek basina kalacagim. Korkmuyor degilim aslinda ama artik tek bakmayi ogrenmem gerekiyor cok zor ama biriyle ortak bakmak daha zor geliuor. Bana bi kac oneri verir misiniz? Ikisini birlikte nasil uyutuyorsunuz mesela? Ben cok denedim bazen oldu bazen hircinlasiuolar uyumuyolar.
Bu arada bana cevap yazan arkadaslarima cok tesekkur ederim
Hiç korkmayın kendinize ve bebeklerinize güvenin sizin hissiyatınız neyse aynen onlara geçer. Mis gibi bakarsınız evelallah. En zor bir yolculuk sizin hikayeniz neyse onu yaşayacaksınız, birini yanıma oturtup birine mama birine meme veriyordum ben, pusetler veya sallanır ana kucağı benim çok işimi gördü, birini ana kucağında birini kucağımda ayni anda uyuttum ki yemeğe ufak tefek ev işlerine ve dinlenmeye vakit kalsın. Yemeği 2 gün yapıp ertesi güne dinlenme yaptım. Dediğim gibi herkesin hikayesi farklı çünkü bebeklerin huyu farklı benimkiler biberon sırasını bekledi ama ben hiç çok acıkmalarını beklemedim sonrası daha zor çünkü. Bu dönemde ufak ufak oyuncaklarda verdim ellerine oyun halısı 3 aylıktan itibaren çok yardımcı oldu. Anlat anlat bitmez de beslenme ve uyku en önemlisi. Sevgiler.Merhaba kizlar ben de pazartesiden itibaren ikizlerimle tek basina kalacagim. Korkmuyor degilim aslinda ama artik tek bakmayi ogrenmem gerekiyor cok zor ama biriyle ortak bakmak daha zor geliuor. Bana bi kac oneri verir misiniz? Ikisini birlikte nasil uyutuyorsunuz mesela? Ben cok denedim bazen oldu bazen hircinlasiuolar uyumuyolar.
Annemdeyim birkaç gündür de ondan girebildim rahat, çok yoğun canımcım çok, bizde oturuyoruz dönüyoruz, farklı emekleme modelleri geliştirmeye çalışıyoruz ama yerde olmayı hala hiç sevmiyoruz, kucak herzamanki gibi rovaşta Oyun oynamak em büyük zevkimiz hapur hapur yiyoruz da maşallah, kakalar da düzeldi en büyük kabusum bitti. Yaza yürürüz inşallah bakalım emeklemeden yürüyen bir sürü bebek var özellikle kucak kuşları, kızımın dişi çıktı kolaydı oğlanın da eli kulağında damak kabarık, oğluş gece kucağımda uyumak için sürekli uyanıyor bunu aşarsam herşey çok güzel olacak inşallah. Regl de oldum ama hormonlar hala tavan galiba annelik beni duygusal yaptı bakıp bakıp ağlıyorum hala mucize meleklerime. Bu arada büyüdükçe zorlaşıyormuş bu da net. Yorgun'um demek ne haddimize, şükürler olsun her halimize, öptüm çok çok.Bende uzun zamandır giremiyorum...telefonu elime alamıyorum desem yeridir...ikisi aynı anda uyuduğu çok nadir oluyor dolayısıyla hiç boş kalmıyorum kalırsam da bir sürü iş beni bekliyor...10.ayın içindeyiz oturuyor ve yuvarlanıyoruz çok şükür henüz emekleme yok...ayına göre ne yenilmesi gerekiyor ise maşallah herşeyi yiyorlar..sabah kahvaltısı öğlen yemeği ara öğün gibi...hala çok minnağız:)sağlıklı olsunlar tek temennimiz...bizde durumlar böyle iyi olmanıza çok sevindim... @phuket79 senden nbr?
Öncelikle bebeklerinizi sağlıkla ve sabırla büyütmenizi dilerim. Bende ikizlerime tek bakıyorum. Emmiyorlar, sağıp biberonla veriyorum. Ağırlıklı olarak mama ile besleniyorlar. Öncelikle benimkilerin gündüz uykusu çok düzensiz. Her beslenme sonrası yarım saat falan şekerleme yapıyorlar. İkisini bir beslediğim için aynı anda acıkıyorlar ve uyuyorlar. Ben gece için uyku eğitimi veriyorum yaklaşık 2 haftadır. Çok şükür gece uykularımız düzene girmeye başladı. Benim besleme yöntemim şu şekilde. Bebek arabasının pusetleri varya ben önlüklerini takıp bebeklerimi pusete koyuyorum. Biberonlarını veriyorum. Hafif elyaf yastıklarını biberonun altına destek yapıyorum . Bende ortalarına oturuyorum. İlk bitenin gazını alıp tekrar pusetine yatırıyorum.Merhaba kizlar ben de pazartesiden itibaren ikizlerimle tek basina kalacagim. Korkmuyor degilim aslinda ama artik tek bakmayi ogrenmem gerekiyor cok zor ama biriyle ortak bakmak daha zor geliuor. Bana bi kac oneri verir misiniz? Ikisini birlikte nasil uyutuyorsunuz mesela? Ben cok denedim bazen oldu bazen hircinlasiuolar uyumuyolar.
Siz nasıl bir yol izlediniz yazar misiniz?Agladilar mı alışana kadar?Uyku eğitimini verirken sabır çok önemli kızlar. 1 hafta dişinizi sıkın sonra oluşuyor. Yemin ederim yeni yeni dinleniyorum. Kronik baş ağrım geçmeye durdu. Düzen hayat kurtarıyor cidden. Bebekleri yatırıp eşimle bir çay demleyip içiyoruz. Kendimize geliyoruz Ben çoğu işimi bile ikizleri yatırdıktan sonra yapmaya başladım. Atıyorum köfte mi yapıcam. Bebekleri yatırıp, bir yandan çayımı içip bir yandan köftemi yapıyorum. Dolaba koyup sonraki gün eşim işten gelince kızartıyorum mesela. Bebekleri yatırıp akşamdan yapmaya başladım her işimi. Bu şekilde kendimi de daha iyi hissediyorum. Tek tavsiyem bebeklere uyku eğitimi kızlar
MerhabalarÖncelikle bebeklerinizi sağlıkla ve sabırla büyütmenizi dilerim. Bende ikizlerime tek bakıyorum. Emmiyorlar, sağıp biberonla veriyorum. Ağırlıklı olarak mama ile besleniyorlar. Öncelikle benimkilerin gündüz uykusu çok düzensiz. Her beslenme sonrası yarım saat falan şekerleme yapıyorlar. İkisini bir beslediğim için aynı anda acıkıyorlar ve uyuyorlar. Ben gece için uyku eğitimi veriyorum yaklaşık 2 haftadır. Çok şükür gece uykularımız düzene girmeye başladı. Benim besleme yöntemim şu şekilde. Bebek arabasının pusetleri varya ben önlüklerini takıp bebeklerimi pusete koyuyorum. Biberonlarını veriyorum. Hafif elyaf yastıklarını biberonun altına destek yapıyorum . Bende ortalarına oturuyorum. İlk bitenin gazını alıp tekrar pusetine yatırıyorum.
-Akşamları saat 20:45 te mutlaka besliyorum.(ben istikrarlı bir şekilde 9 da yataklarına yatırıyorum. Örneğin en son 19:30 da mı mama içtiler mesela 100 ml. Ben 20:45 te tekrardan 50 yapıyorum ne kadar içerlerse. Besleyip yatırıyorum ki 1-2 saat sonra acıkıp uyanmasınlar ve uykuları bölünmesin. Öncelikle mutlaka beslenmeden önce alt açıyorum ki uykuları açılmasın diye. Tamamen karanlık olan odalarına hafif su sesi açıp uyku vakti diyip öpüp bırakıyorum. Gece kendilerinin kalkmalarını bekliyorum. Ben kesinlikle kaldırmıyorum. Acıktıklarında kalkıyorlar çünkü. Yatırdıktan sonra ,Odalarında ağlarlarsa çok şiddetli olmadığı müddetçe almıyorum,odalarına girip bakmıyorum.5-10 dk Sonra susuyorlar zaten. Gece kalktıklarında onları görebileceğim şekilde ışık açıyorum. Hala gece olduğunu bilsinler uykuları açılmasın diye. Yeni yeni alışıyorlar. Allah a şükürler olsun düzene girmeye başladılar Benim için gece uykum çok önemli kızlar çünkü inanılmaz bir baş ağrısı çekiyorum. Ve süte geçmeyecek ilaçlar kesmiyor ağrımı. Uyku eğitimine başlayana kadar ne çektim ben biliyorum. Eğer bebekleriniz mama alıyorsa kesinlikle akşamları ve geceleri mama verin. Çabuk doyarlar ve uykuya hemen geçerler. Ben sağdığım sütleri gündüz veriyorum. Akşam mamaya geçiyorum. Gündüz de yine aynı şekilde aynı anda besliyorum. İşlerimi hafta sonu eşim evdeyken yapıyorum. Sağolsun o çok yardımcı oluyor. Ben aylık temizlikçi alıyorum dip bucak heryeri temizletiyorum. Kendimde haftalık işleri yapıyorum canım. Ben eşim geldiği zaman kolay yemekler yapıyorum bir tık fazla yapıp sonraki gün ben öğlen yiyorum. Hafta sonu hamurişi falan yapıyorum. Mutlaka kendime bir kek veya kurabiye yapıyorum. Bebekler şekerleme yaparken kahve eşliğinde yemek beni aşırı motive ediyor anlatamam
Merhabalar. Ben öncelikle bebeklerim 2,5 aylık olunca birşeylerin ters gittiğini anladım. Gündüz uykuları hala düzenli değil daha doğrusu her beslenme sonrası şekerleme yapıyorlar, uzun uyumuyorlar. Gündüze alıştık neyse. Baktık bu sefer gece de rahat değiliz sık sık uyanıyorlar ne biz rahatız, uykumuzu alıyoruz anne babaları olarak ne de onlar. İnstagramdan takip ettiğim sayfalar var.Siz nasıl bir yol izlediniz yazar misiniz?Agladilar mı alışana kadar?
Amin inşallah 3 aylıklar. Ve sizin içinde tam zamanı. Doktor bize gece uyandırmamamızı, acıktıklarında kendilerinin kalkacağını söyledi.Merhabalar
Uzun süredir topuğun sesiz tetikçilerindenim ..Bende 2018 ikiz annesiyim..Iki kızım var 3.5 aylıklar.. biz hala 3 saatte bir kalkıyoruz.. sizin bebeleriniz kaç aylık..gece kalmalarını bende artık yavaş yavaş uzatmak istiyorum ama daha erkenmi diye endişeleniyorum..
Allah yavrularımızı korusun bagislasin insallah..
Çok teşekkür ederim uzun uzun da yazmissiniz sağ olun.Merhabalar. Ben öncelikle bebeklerim 2,5 aylık olunca birşeylerin ters gittiğini anladım. Gündüz uykuları hala düzenli değil daha doğrusu her beslenme sonrası şekerleme yapıyorlar, uzun uyumuyorlar. Gündüze alıştık neyse. Baktık bu sefer gece de rahat değiliz sık sık uyanıyorlar ne biz rahatız, uykumuzu alıyoruz anne babaları olarak ne de onlar. İnstagramdan takip ettiğim sayfalar var.
1-)ikiz üçüz dördüz anneleri isimli bir sayfa
Orda da anneler deneyimlerini paylaşıyorlar uyku ile veyahut her konu ile ilgili.
2-)Ünlü oyuncu doğa rutkayın doarutkay sayfası.
Omunda ikizleri var ve deneyimlerini paylaşıyor. O bir konuşmasında dedi ki ben bebeklerime doğdukları günden itibaren uyku eğitimi verdim dedi. Her akşam banyo yaptırdım, besledim, odalarına bıraktım, asla sallamadım dedi.
Ben ikizlerime oda yaptım mobilya beşikli falan. Ayrıyeten de elektirikli sallanan beşikleri vardı bizim odamızda. Uzmanlar ilk 3 ay anne baba yanı diyor aslında göz önünde olsunlar diye. Çoğu kişi de en baştan beri ayrı odaya koyup daha rahat ettiklerini söylüyor. Eşimle konuştuk. Bu çocuklara uykuyu öğretirsek rahat edecez, sabredelim,öğretelim dedik. Önce şuna karar verdik çocuklar 9 olunca yataklarında olacaklar ve ikimizde sabırlı olacağız. Sonra internetten uyku eğitimi ile ilgili okumalar yaptık benzeri şeyler sabır ve istikrar yazıyor. Nasıl tuvalet alışkanlığı öğretiliyorsa uyumakta öğrenilebilir diye. Önce rutin oluşturduk.
1-)Nerdeyse 20 gün boyunca her akşam 8 de banyo yaptırdık. ( mesela bebek beslenmiş 1,1.5 saat sonra banyo )
2-) Banyo sonrası besleme( kesinlikle mama ile hem doyurucu hem uzun süre tok tutuyor. Gazlarını çıkarınca hadi uyku vakti diyip odalarına götürüyoruz.)
3-) Ben fermuarlı büyük boy 90cm olan bebek battaniyelerim var yakınım Almanya dan getirmişti. Onu sadece gece uyurken giydiriyorum . Ki onu giyince uyku zamanı geldiğini anlasınlar diye.
4-) Battaniyelerini giydirip beşiklerine yatırıyorum.Uyku vaktimiz geldi diyoruz. Öpüyoruz babaları ile birlikte iyi geceler diyoruz. Başka da konuşmuyoruz. Ben e bebekte indirimden müzik çalan bir maymun almıştım. Onda fışkıyeden çıkan su sesi gibi bir ses var. Bebekleri rahatsız etmeyecek şekilde kısık bir seste onu açıyorum. Odaları kesinlikle çok karanlık oluyor. Bırakıp çıkıyoruz. Kapıyı da kapatıyoruz. ( biz telsiz aldık bunun için dinliyoruz telsizde).
5-) İlk zamanlar ne yalan söyleyim şöyle 1 hafta falan ağladılar. Ama ilk 2 gün 20 dk ağladılarsa 3. Gün 10 dk ağladılar. Çok şükür şimdi ağlasalar bile 5 dk ağlıyorlar. Oğlum maşallah ağlamıyor ama uyuduktan 1 saat sonra emzik için ağlıyor. Hiç ışık falan açmadan odaya girip emziğini verip çıkıyorum, tekrar uyuyor. Büyüdükçe anlıyorlar daha iyi kavrıyorlar.
Gece uzun uyku için karanlık şart arkadaşlar. Uyku hormonu melatonin karanlıkta salgılanıyor ve akşam 11 gibi salgılanmaya başlıyormuş. O yüzden bebekleri 9-10 gibi yatırmak(9 çok ideal) çok mantıklı. Eğer hem mama hem meme veriyorsanız bence gündüz meme daha çok verin. Gece tamamen mama verin. (Yatırmadan ve gece uyanınca)
Benim bebekler gece saat 3-4 gibi kalkıyorlar. Önce hangisi uyandıysa öbürünü de ağlayarak uyandırıyor. Yada ben altını açarak uyandırıyorum. Ben telefonun fenerini açıyorum. Odalarında yastığın arkasına koyarak sadece bebekleri göreceğim şekilde hemen altlarını açıyorum. Babaları o sırada mamalarını hazırlıyor . Pusetlerine koyup anlattığım yöntem gibi besliyoruz. Hemen gazlarını alıp tekrar yatırıyoruz. Bu sefer müzik falan açmıyorum. Yine karanlık odada uyuyorlar ışık falan da açmıyorum. Hiç konuşmuyoruz. Beşiklerinde tekrar uyku moduna geçiyorlar. Sabah kaçta uyandıkları belli olmuyor ama çok şükür 8 den önce uyanmıyorlar. Gece saat 23:00 ile 02:00 arası full melatonin salgılanıyor. Artık acıkınca kendileri uyanıyorlar biz asla uyandırmıyoruz. Benimkiler birbirini uyandırıyorlar genelde. Aynı anda besleyip yatırmak çok önemli.
En önemlisi sabır ve istikrarlı olmanız. Ağlamalarına dayanmak zor maalesef. Ama güzel şeyler de sıkıntılı süreçleri atlatınca geliyor arkadaşlar. Dediğim gibi düzensiz uyumaktan kronik baş ağrım vardı. Çok şükür başımın ağrısı geçti. Bebekleri 9 da yatırıyoruz. Çay demliyorum. Eşimle bir film, dizi izliyoruz. Yapılacak işlerim varsa yapıyorum. Tek diyeceğim şu ki zor ama buna değiyor.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Sevgiler
Ne demek inşAllah yardımcı olabilirim. Cesaret edip uygulayın İnanın keşke daha önceden alıştırsaydım dersiniz kolaylıklar diliyorumÇok teşekkür ederim uzun uzun da yazmissiniz sağ olun.
Tesekkurederim uzun uzun yazmışsin..uyku eğitiminde darisi basimiza:)Merhabalar. Ben öncelikle bebeklerim 2,5 aylık olunca birşeylerin ters gittiğini anladım. Gündüz uykuları hala düzenli değil daha doğrusu her beslenme sonrası şekerleme yapıyorlar, uzun uyumuyorlar. Gündüze alıştık neyse. Baktık bu sefer gece de rahat değiliz sık sık uyanıyorlar ne biz rahatız, uykumuzu alıyoruz anne babaları olarak ne de onlar. İnstagramdan takip ettiğim sayfalar var.
1-)ikiz üçüz dördüz anneleri isimli bir sayfa
Orda da anneler deneyimlerini paylaşıyorlar uyku ile veyahut her konu ile ilgili.
2-)Ünlü oyuncu doğa rutkayın doarutkay sayfası.
Omunda ikizleri var ve deneyimlerini paylaşıyor. O bir konuşmasında dedi ki ben bebeklerime doğdukları günden itibaren uyku eğitimi verdim dedi. Her akşam banyo yaptırdım, besledim, odalarına bıraktım, asla sallamadım dedi.
Ben ikizlerime oda yaptım mobilya beşikli falan. Ayrıyeten de elektirikli sallanan beşikleri vardı bizim odamızda. Uzmanlar ilk 3 ay anne baba yanı diyor aslında göz önünde olsunlar diye. Çoğu kişi de en baştan beri ayrı odaya koyup daha rahat ettiklerini söylüyor. Eşimle konuştuk. Bu çocuklara uykuyu öğretirsek rahat edecez, sabredelim,öğretelim dedik. Önce şuna karar verdik çocuklar 9 olunca yataklarında olacaklar ve ikimizde sabırlı olacağız. Sonra internetten uyku eğitimi ile ilgili okumalar yaptık benzeri şeyler sabır ve istikrar yazıyor. Nasıl tuvalet alışkanlığı öğretiliyorsa uyumakta öğrenilebilir diye. Önce rutin oluşturduk.
1-)Nerdeyse 20 gün boyunca her akşam 8 de banyo yaptırdık. ( mesela bebek beslenmiş 1,1.5 saat sonra banyo )
2-) Banyo sonrası besleme( kesinlikle mama ile hem doyurucu hem uzun süre tok tutuyor. Gazlarını çıkarınca hadi uyku vakti diyip odalarına götürüyoruz.)
3-) Ben fermuarlı büyük boy 90cm olan bebek battaniyelerim var yakınım Almanya dan getirmişti. Onu sadece gece uyurken giydiriyorum . Ki onu giyince uyku zamanı geldiğini anlasınlar diye.
4-) Battaniyelerini giydirip beşiklerine yatırıyorum.Uyku vaktimiz geldi diyoruz. Öpüyoruz babaları ile birlikte iyi geceler diyoruz. Başka da konuşmuyoruz. Ben e bebekte indirimden müzik çalan bir maymun almıştım. Onda fışkıyeden çıkan su sesi gibi bir ses var. Bebekleri rahatsız etmeyecek şekilde kısık bir seste onu açıyorum. Odaları kesinlikle çok karanlık oluyor. Bırakıp çıkıyoruz. Kapıyı da kapatıyoruz. ( biz telsiz aldık bunun için dinliyoruz telsizde).
5-) İlk zamanlar ne yalan söyleyim şöyle 1 hafta falan ağladılar. Ama ilk 2 gün 20 dk ağladılarsa 3. Gün 10 dk ağladılar. Çok şükür şimdi ağlasalar bile 5 dk ağlıyorlar. Oğlum maşallah ağlamıyor ama uyuduktan 1 saat sonra emzik için ağlıyor. Hiç ışık falan açmadan odaya girip emziğini verip çıkıyorum, tekrar uyuyor. Büyüdükçe anlıyorlar daha iyi kavrıyorlar.
Gece uzun uyku için karanlık şart arkadaşlar. Uyku hormonu melatonin karanlıkta salgılanıyor ve akşam 11 gibi salgılanmaya başlıyormuş. O yüzden bebekleri 9-10 gibi yatırmak(9 çok ideal) çok mantıklı. Eğer hem mama hem meme veriyorsanız bence gündüz meme daha çok verin. Gece tamamen mama verin. (Yatırmadan ve gece uyanınca)
Benim bebekler gece saat 3-4 gibi kalkıyorlar. Önce hangisi uyandıysa öbürünü de ağlayarak uyandırıyor. Yada ben altını açarak uyandırıyorum. Ben telefonun fenerini açıyorum. Odalarında yastığın arkasına koyarak sadece bebekleri göreceğim şekilde hemen altlarını açıyorum. Babaları o sırada mamalarını hazırlıyor . Pusetlerine koyup anlattığım yöntem gibi besliyoruz. Hemen gazlarını alıp tekrar yatırıyoruz. Bu sefer müzik falan açmıyorum. Yine karanlık odada uyuyorlar ışık falan da açmıyorum. Hiç konuşmuyoruz. Beşiklerinde tekrar uyku moduna geçiyorlar. Sabah kaçta uyandıkları belli olmuyor ama çok şükür 8 den önce uyanmıyorlar. Gece saat 23:00 ile 02:00 arası full melatonin salgılanıyor. Artık acıkınca kendileri uyanıyorlar biz asla uyandırmıyoruz. Benimkiler birbirini uyandırıyorlar genelde. Aynı anda besleyip yatırmak çok önemli.
En önemlisi sabır ve istikrarlı olmanız. Ağlamalarına dayanmak zor maalesef. Ama güzel şeyler de sıkıntılı süreçleri atlatınca geliyor arkadaşlar. Dediğim gibi düzensiz uyumaktan kronik baş ağrım vardı. Çok şükür başımın ağrısı geçti. Bebekleri 9 da yatırıyoruz. Çay demliyorum. Eşimle bir film, dizi izliyoruz. Yapılacak işlerim varsa yapıyorum. Tek diyeceğim şu ki zor ama buna değiyor.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Sevgiler
Biz artık 1 yaşındayız doğum günümüzü yaptık 1 yaş aşımızı olduk çok şükür kızlar ya büyüdüler valla doğumdu kuvezdi gazdı ek gıdaydı derken ikizcanlar 1 yaşına geldi bile dile kolay tabiki çok zor günlerden geçtik hala öyle zor ama ikiz annesi olmak ayrı bi güzel
Canım bir yaş aşısının çok ağır olduğu söyleniyor neler yasadiniz?Ateş huzursuzluk falan oldu mu?
Beraber hiç emzirmedim ben ya nasıl beceriyorsunuz küçükkende yapamadim
Merhaba kizlar ben de pazartesiden itibaren ikizlerimle tek basina kalacagim. Korkmuyor degilim aslinda ama artik tek bakmayi ogrenmem gerekiyor cok zor ama biriyle ortak bakmak daha zor geliuor. Bana bi kac oneri verir misiniz? Ikisini birlikte nasil uyutuyorsunuz mesela? Ben cok denedim bazen oldu bazen hircinlasiuolar uyumuyolar.
Tek bakmak baskalarıyla bakmaktan bin kat guzel. İnsanın kendıne guvenı gelıyor daha bi guclu hıssedıyor yeterki kendıne guven
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?