- 1 Aralık 2014
- 1.571
- 9.385
- 208
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #2.321
cok tatlisin :)benım bebeklerde 1 yaşına geldi. Yakın yaşta bebelerı olan anneler ne alemdesınız ? Ben buaralar hayal kırıklıgı yasıyorum. Sanırım geerceklerle karsılaştıgım ıcınuyku düzenimiz cok guzeldı dokuzda hemen uyurlardı. Ama suaralar resmen cıldırıyorum gece sürekli emmeye kalkıyorlar dahada düzelecegı yerde bozuldu resmen duzen. Sanırım buyume atagında oldukları ıcın artık koltuklara tırmanıyorlar, mutfaktakı tencere tava hep yerde, cekmecelerı bosaltıyorlar, biri napıyorsa otekıde aynını yapmaya calısıyor, gel gelelim bu durumlar (suanlık) benım coook hosuma gıdıyor en guzelide artık beni paylaşamıyorlar yere yatınca ceylan görmüş kaplan gıbı üstüme cullanıyorlar falan analık sen ne kutsal birseymıssın eskıden dışarı cıkarken hangı cantayı taksam diye dusunurken artık yanımda termosla sıcak yemek tasıyorum
kucukken nasil ayni anda emzirebildin canim? Ben kizim ememye baayali sayili sayida ayni anda emzirebildim. Hep bu gunlerin hayalini kurardim cok sukur oldu. Ama hep diger bebegi baskasi tuttu. Ben tek basima yapabilir miyim bilemiyorumBizdee 1 yaşımızı koccaaaman pasta patlatarak kutladıkiyiki dogmuslarrr
Bizde hıc bırı olmadı canım
aynı anda emzırmek sütü cok fazla artırıyor. Cunku beyine cok bebek var sinyali gidiyormus ve vucut daha fazla süt üretıyormuş. Zor oluyor ama arada sırada aynı anda emzırın. Benımkıler 1 yasına geldı suan kedı gıbı acıyorum ıkı memeyı cak cuk gelıp emıyolar
kucukken nasil ayni anda emzirebildin canim? Ben kizim ememye baayali sayili sayida ayni anda emzirebildim. Hep bu gunlerin hayalini kurardim cok sukur oldu. Ama hep diger bebegi baskasi tuttu. Ben tek basima yapabilir miyim bilemiyorum
Nice yılları olsun en sevdiklerinizle uzun omürleri olsun canımbenım bebeklerde 1 yaşına geldi. Yakın yaşta bebelerı olan anneler ne alemdesınız ? Ben buaralar hayal kırıklıgı yasıyorum. Sanırım geerceklerle karsılaştıgım ıcınuyku düzenimiz cok guzeldı dokuzda hemen uyurlardı. Ama suaralar resmen cıldırıyorum gece sürekli emmeye kalkıyorlar dahada düzelecegı yerde bozuldu resmen duzen. Sanırım buyume atagında oldukları ıcın artık koltuklara tırmanıyorlar, mutfaktakı tencere tava hep yerde, cekmecelerı bosaltıyorlar, biri napıyorsa otekıde aynını yapmaya calısıyor, gel gelelim bu durumlar (suanlık) benım coook hosuma gıdıyor en guzelide artık beni paylaşamıyorlar yere yatınca ceylan görmüş kaplan gıbı üstüme cullanıyorlar falan analık sen ne kutsal birseymıssın eskıden dışarı cıkarken hangı cantayı taksam diye dusunurken artık yanımda termosla sıcak yemek tasıyorum
Nice yılları olsun en sevdiklerinizle uzun omürleri olsun canım
Eakamlara çok güldğm öncelikle hayırlı olsun diyeyim canım bende bebeklerimin 40ı çıktıktan sonra tek bakmaya başladım kendi isteğimle şimdi 4 aylık oldular. Şuanda herşeyimi rahatlıkla yapıyorumKizlar hepinize merhaba
Bugun yazdigim gibi bebelere tek bakmaya basladim korktugum kadar zor olmadi 2 saat sonra esim gelecek insallah
Onceden yemegim vardi sabahta bebekleri oyun halisina biraktim hizlica kahvalti ettim
Sonra yanlarina gelip gune basladim
28273637 kez emzirdim
2 defa mama verdim
Kizim 27636282828 kez kustu ve ust degistirdim
82383636 kez uyutmaya calistim ve yarim saat uyuyup uyandilar
Ben de uyuyayim dedim ama olmadi hemen uyandiklari icin dalamadim.
Sindi uyudular ikisi de bakiim ben de uyuyabilecek miyim?
Bu arada sadece ogle yemegimi hazirlayip kaldirdim bebelere havuc haslayip yedirdim birde bebelerin camasirlarini makineye atyim ve astim
Koca gun baska hicbir is yapamadim
Mumkun degil olmuyor. Belki ilerleyen gunlerde yaparim simdi antreman yaptigim icin is yapmiim dedim
benimkilerde 5 aylik bakiliyormus yav :)Eakamlara çok güldğm öncelikle hayırlı olsun diyeyim canım bende bebeklerimin 40ı çıktıktan sonra tek bakmaya başladım kendi isteğimle şimdi 4 aylık oldular. Şuanda herşeyimi rahatlıkla yapıyorum
islerini nasil yapiyosun canim?Eakamlara çok güldğm öncelikle hayırlı olsun diyeyim canım bende bebeklerimin 40ı çıktıktan sonra tek bakmaya başladım kendi isteğimle şimdi 4 aylık oldular. Şuanda herşeyimi rahatlıkla yapıyorum
Büyük temizliğe kadın alıyorum canım 2 haftada bir günlük işleri kendim bebekler yatınca yada oyun halısında oynadıkları zamanislerini nasil yapiyosun canim?
Kızımın kabızlığı dısında her sey yolunda sukur. Bizde bir ay sonra yaşımıza giricez inşallahSagol canımm senın kuzular nasıllar
•Allah kolaylık versin.Kizlar hepinize merhaba
Bugun yazdigim gibi bebelere tek bakmaya basladim korktugum kadar zor olmadi 2 saat sonra esim gelecek insallah
Onceden yemegim vardi sabahta bebekleri oyun halisina biraktim hizlica kahvalti ettim
Sonra yanlarina gelip gune basladim
28273637 kez emzirdim
2 defa mama verdim
Kizim 27636282828 kez kustu ve ust degistirdim
82383636 kez uyutmaya calistim ve yarim saat uyuyup uyandilar
Ben de uyuyayim dedim ama olmadi hemen uyandiklari icin dalamadim.
Sindi uyudular ikisi de bakiim ben de uyuyabilecek miyim?
Bu arada sadece ogle yemegimi hazirlayip kaldirdim bebelere havuc haslayip yedirdim birde bebelerin camasirlarini makineye atyim ve astim
Koca gun baska hicbir is yapamadim
Mumkun degil olmuyor. Belki ilerleyen gunlerde yaparim simdi antreman yaptigim icin is yapmiim dedim
evet bence de ben cok aradim benim gibi tek bakmak isteyen yada bakan birileri var mi diye. Cevremdekiler imkansiz bakamazsin diyorlar hep. Ilk aylar evet bakamazdim cunku kizim emmiyordu onu emmeye alistirana kadar akla karayi sectim hep sagdim oncesinde memeye tuttum. Memeye tutunca ve emmeyince basiyordu cigligi hem onu sakinlestirip hem de sagim yapamiyordum. Birinin onu sakinlestirmesi benimde sut sagmam gerekiyordu. Akjnlarimiz hep uzaktalar. Bende 3 ay kadar yardimci tuttum o da sagolsun yaydi poposunu oturdu. Isleri birakip bebeklerle oynuyordu. Ben de sinirden kendjmi yiyordum. Kizim da cok sukur emmeye baslayinca yardimcima abla artik gelme dedim. Zaten nisan gibi birakicam demisti. Ben 2 ay evvel gelme dedim. Annem varken denedim baktim yapiyorum. Annemde sagolsun guc kuvvet verdi. Cok sukur Allah.a yardim ediyor. Ayda 2 sefer temizlikci aldim. Bugun geldi evim mis gibi oldu. Camlar kapilar tertemiz. Etraf toplu. Bebekler de yanimda bi yandan yikanmis camasir katliyorum bi taraftan onlari eyliyorum. Yapiliyor yani uzun lafin kisasi. Baska biriyle cocuk bakimini paylasmak cok zor.•Allah kolaylık versin.
•Bence gayette süper işler başarmışsınız, neticede yeni başladınız.
•Herşey hemen hallolmuyor zaten zamanla oturuyor. (Bebeklerin de günü gününü tutmuyor bize sadece onlara ayak uydurmak ve düzeni devam ettirmek düşüyor.)
•Bu arada bebeklerimizin ağlamaktan başka yapabilecekleri hiçbirşey yok maalesef. Eğer karınları toksa, altları temizse, gazı çıktıysa veyahut gaz döneminde çıkarmaya çalışıyorsa, görünürde de bir sıkıntı yoksa çok üzerinde durmamak gerekiyor ağlamaların.
•Bu arada tek bakmaya devam eden ben ve diğer anneler, tek bakmaya artık başlayan anneler,tek bakmak isteyipte cesaret edemeyen anneler, bebeklerini bekleyen anneler için bence deneyimlerimizi devamlı paylaşalım ki hem bebek bekleyenlere yardımımız dokunsun hem cesaret edemeyen annelerimize yardımımız dokunsun ve hem de birbirimize yardımımız dokunsun inşAllah
5 ayimiz bitti canim senin kac aylik oldular?
Aynen canım, bir biz kaldık eskilerden neredeler ne yapıyorlar bende merak ediyorumM mrckrc
Geleceksin biliyorum
jeliboni
Dmrz
F followingsf
Twinss6380
Avrenim
cennet35
@erva_erva
ukyo
PembeHelvam
Bu etıketledıklerım nerdesınız cogunuza baktım aylar once gırenler var.... doguranlar yok oldu birer birer :)Twinss6380 bi senınle kopmadık galıba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?