- 15 Aralık 2017
- 510
- 583
- 53
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #2.261
Sen gittinmi canım doktora bende aynını düşünüyorum psikolojik ya sürekli olsamda rahatlasam bi diye düşünüyorum
Kızlar bende henüz adet olmadım ve doğumdan sonrada çok kanamam olmadı ama nefes alıp verince bile kendimi rahatsız hissediyorum
Teşekkür ederim cok sağol seninkilerde insallahcanım daha yeni doğum yaptın sayılır. benim 8 ay oldu da olmadım. bu arada yazamadım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebişlerini inşallah. sağlıkla, mutlulukla, huzurla.
Aynısını bende yaşıyorum canım kelin ilacı olsa başına sürer durumu benim kaynanam kayın babam kaliyo fena güvendi onlaraArkadaşlar merhaba ben sizlerle bi derdimi paylaşmak istiyorum. Benim ikizlerim 2.5 aylık. Hamileliğim biraz sıkıntılı geçti, annem hep bizde kaldı. Sonra doğum oldu kalmaya devam etti. Tabi ilk zamanlar özellikle lohusalık dönemimde kalmadi iyi geldi, tecrübesinden faydalandım. Ama şöyle bir durum var, annem inanılmaz huysuz, inanilmaz alıngan ve benim düşüncelerimi zerre onemseyemeyen bi kadın. Bizim eski o cabbar zamane annelerden. Inanılmaz çok sıkıntılar atlatmış ve hayattan artık yorulmuş bunalmis bi kadın. Suratı hep asik, morali hep bozuk, ya başı ağrıyor ya halsiz. Yardımı olmuyor mu evet çok oluyor, Allah bin kere razı olsun. Ama inanılmaz enerjimi düşürüyor, bütün modum yerlerde geziyor bütün gün. Neden bu kadar etkileniyorsun diyeceksiniz ama inanın etkilenmemek mümkün değil. Sürekli bizde kalıyor hiç gitmiyor, git de denmez. Ee hamilelik boyunca zaten eşimle yalnız kalamadik, ne bileyim oturup bi karşılıklı yalnız basimiza bi kahve icip birbirimize nasilsin bi derdin var mı bile demedik tek basimiza. 6 yıldır evliyiz biz daha, 20 yıl değil, paylasacaklarimiz bitmedi. Durumun beni üzen tarafı şu, eşim hiç daha bana gelip annen gitse bi kaç gün yalnız kalsak dediğini gormedim . Çünkü annemin gittiği bi kaç gün doğal olarak eşim bana yardım etmek zorunda kaldı. Ikiz bakımı zor biliyorsunuz, ne bileyim mama hazırlarken ağlayan bebeklerimizi susturmak ya da hiç uyuyamadigim günlerde beni 2 saat uyuyup çocuklarla kalmak gibi yardımlar. Öyle ahım şahım şeyler değil yani. Tabi şimdi annem var, onun olması demek kendisine hiç iş düşmemesi demek. Annem varken beni gün içinde 1 kez bile aramıyor. Çünkü biliyor ki annem var herşey yolunda. Anneme git diyemiyorum, dediğim gibi çok alıngan. Eşim ilgisizlesti annem var diye. Resmen arada kaldım. Ne yapmalıyım sizce, desteklerinizi bekliyorum
Merhabalar öncelikle evlatlarınızı sağlıkla büyütmenizi diliyorumArkadaşlar merhaba ben sizlerle bi derdimi paylaşmak istiyorum. Benim ikizlerim 2.5 aylık. Hamileliğim biraz sıkıntılı geçti, annem hep bizde kaldı. Sonra doğum oldu kalmaya devam etti. Tabi ilk zamanlar özellikle lohusalık dönemimde kalmadi iyi geldi, tecrübesinden faydalandım. Ama şöyle bir durum var, annem inanılmaz huysuz, inanilmaz alıngan ve benim düşüncelerimi zerre onemseyemeyen bi kadın. Bizim eski o cabbar zamane annelerden. Inanılmaz çok sıkıntılar atlatmış ve hayattan artık yorulmuş bunalmis bi kadın. Suratı hep asik, morali hep bozuk, ya başı ağrıyor ya halsiz. Yardımı olmuyor mu evet çok oluyor, Allah bin kere razı olsun. Ama inanılmaz enerjimi düşürüyor, bütün modum yerlerde geziyor bütün gün. Neden bu kadar etkileniyorsun diyeceksiniz ama inanın etkilenmemek mümkün değil. Sürekli bizde kalıyor hiç gitmiyor, git de denmez. Ee hamilelik boyunca zaten eşimle yalnız kalamadik, ne bileyim oturup bi karşılıklı yalnız basimiza bi kahve icip birbirimize nasilsin bi derdin var mı bile demedik tek basimiza. 6 yıldır evliyiz biz daha, 20 yıl değil, paylasacaklarimiz bitmedi. Durumun beni üzen tarafı şu, eşim hiç daha bana gelip annen gitse bi kaç gün yalnız kalsak dediğini gormedim . Çünkü annemin gittiği bi kaç gün doğal olarak eşim bana yardım etmek zorunda kaldı. Ikiz bakımı zor biliyorsunuz, ne bileyim mama hazırlarken ağlayan bebeklerimizi susturmak ya da hiç uyuyamadigim günlerde beni 2 saat uyuyup çocuklarla kalmak gibi yardımlar. Öyle ahım şahım şeyler değil yani. Tabi şimdi annem var, onun olması demek kendisine hiç iş düşmemesi demek. Annem varken beni gün içinde 1 kez bile aramıyor. Çünkü biliyor ki annem var herşey yolunda. Anneme git diyemiyorum, dediğim gibi çok alıngan. Eşim ilgisizlesti annem var diye. Resmen arada kaldım. Ne yapmalıyım sizce, desteklerinizi bekliyorum
Masallah size. Guzel duzen kurmusunuz. Benimkiler 3 aylik. Sistem kuramadim. Esim yardimci oluyor. Arada annem veya ablam gelip kaliyor. Tek bakmadim. Ama zamani verimli kullanamiyorum. Oyle debeleniyor gibi hissediyorum.Ben eşim işten gelince hemen çok kolay pratik bir yemek yapıyorum. Yanına çorba, salata..vs. Yemeğimi bir tık fazla yapıp sonraki gün öğlen ben yiyorum. Eşimin izinli olup evde olduğu gün bolca hamurişi poğaça, açma falan yapıyorum. Haftaiçi kahvaltı hazırlamaya fırsat olmuyor daha doğrusu uyuyoruz. Uyanınca hemen bir çay, kahve yapıp açma veya poğaçayla içip eşim işe ben bebeklere bakıp evimi toparlıyorum. Akşam bebekleri uyuyunca mutlaka bir kahve içip günün kritiğini yapıyoruz. 4 müz çok daha keyifli vakit geçiyoruz. Misal ben beslediğimde ona veriyorum gazını çıkarıyor. Banyo yaptırırken ben tutuyorum o su döküyor. Bebeklerle anne olarak bizler zaten duygusal bağı çok güçlü yaşıyoruz. Ben elimden geldiğince eşiminde baba olarak bu bağının güçlenmesini destekliyorum. Ayda bir temizlikçi alıp komple evimi temizletiyorum. Her hafta sonu kendim süpürüp, çamaşırdır wc dir banyodur yıkayıp tozumu alıp yani haftalık temizliğimi yapıyorum. Sistemli ve düzenli olunca çok yorulmuyorsunuz. Bebeklerimi aynı anda besleyip yatırıyorum. Uyuduklarunda bir çay demleyip bir film, dizi izliyoruz. Birlikte kimse olmadan daha rahat üstesinden geliyoruz yani. Uzun oldu ama umarım yardımcı olabilirimBence önce yorulursunuz düzen oturtana kadar ama sonra daha çok seveceksiniz bu durumu
Amin inşallah Benim bebeklerim beni emmedi maalesef. Sütüm çok yok ama yinede az da olsa sağıp veriyorum. Ama emzirseydim de birini emzirir aynı anda öbürüne mama verir diğer turda tam tersini yapmaya çalışırdım. Belki de emziremediğim için daha kolay düzen kurdum bilemiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah Sağlık olsun da hepsi hallolurMasallah size. Guzel duzen kurmusunuz. Benimkiler 3 aylik. Sistem kuramadim. Esim yardimci oluyor. Arada annem veya ablam gelip kaliyor. Tek bakmadim. Ama zamani verimli kullanamiyorum. Oyle debeleniyor gibi hissediyorum.
Benim bebekler meme arti mama aliyordu. Bir tanesi mamayi reddediyor. Biberona agliyor. Memede saatlerce durmak istiyor. Digeri de mamayi az icmeye basladi. O da memeye dusuyor. Oyle olunca da cok yorucu. Doymalari uzun suruyor. Ayni anda emzirmeye calisiyorum. Onlar da ben de sekilden sekle giriyoruz. Allah kolaylik versin hepimize.
Şimdi tekrardan merhabalarTekrar merhaba, k.bakmayin anca yazabiliyorum, malûm ikizlerimiz var, telefonu elimize almamız biraz zor verdiğiniz cevaplar için, destekleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten okuyunca ohh dedim. Kesinlikle ben de düzenimi kurdum. Herşey yolunda, bebeklerim ner3deyse 3aylik olacaklar. Her gece üşenmeden yıkıyorum onlari. 12de yatıp 6 da uyanıyorlar. Kendimi yorgun hissetmiyorum. Benim tek sorunum anneme gelme diyememek. Yalniz kalmak istiyorum, çocuklarımla olmak istiyorum sadece. Inanın yorgunluk umrumda değil. Kimse olmasın istiyorum yanimda. Annem anlasabildigim biri olsa isterdim ama anlattığım gibi hiç bir konuda aynı görüşte degiliz. Benim düşüncelerime zerre önem ve destek vermeyen, sen nerden bilirsin diyen biri. Sıkıldım yoruldum...
Yılbaşından önce aramıştım 489 lira düşmesi gerekiyomus kişi başı 4 kişilik aile için üzerinede bişey olmayacak tabiSlm kızlar ikiz yardımı alan oldum şartları ne merak ettim
Tombuldut nasılsın ne alemdesin eşin yanındadır inşallah merak ettim seni
Ayy ne güzel biz daha 4 ayımızı bitirdik rabbim hayırlı uzun ömürler versin inşallahBiz artık 1 yaşındayız doğum günümüzü yaptık 1 yaş aşımızı olduk çok şükür kızlar ya büyüdüler valla doğumdu kuvezdi gazdı ek gıdaydı derken ikizcanlar 1 yaşına geldi bile dile kolay tabiki çok zor günlerden geçtik hala öyle zor ama ikiz annesi olmak ayrı bi güzel
Bizde 3 ayı yenı bitirdik çok zor 1 yasında rahatlarız dıye umut edıyorum. Bir yuruseler bide konuşsalar tamamdır bu iş. Allahım cümlemize yardım etsin.Ayy ne güzel biz daha 4 ayımızı bitirdik rabbim hayırlı uzun ömürler versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?