2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
dualarinizi bekliyorum..bugun 2 yaisndaki yegenimin losemi olabilecegeni ogrendik cok üzgünüm kardeism baska sehirde polis gayet metanetli dinledim hickira hickira agliyordu daha 2 yasinda bebek o dedikten sonrasini hatırlamıyorum. gorseniz oyle akilli oyle tatli ki.bakmaya kiyamazsiniz ailecek cok uzgunuz dua edin lutfen kan degerleri disuk olduğu icin hematolojiye yonlendirdiler.
Çok geçmiş olsun canım ya Allah yardımcıları olsun şifa versin.. inşallah aklınıza gelen değildir kötüyü düşünmeyin canım .

Eniyi diş kasiyiciyi keşfettim avent soothie emzik😊 sophie elinde en fazla 1 dakika kalıyor düşüyor sonra sulu kasiyiciyi benim tutmam lazım bir yere sürülünce toz oluyor hemen ıslak gibi çünkü. Ama bunun kenarlarını çok güzel ısırıyor emiyor falan. Video çektim ama yükleyemedim.

Başta emerken uyuyordu ama şimdi meme reddinden dolayı çok huysuz ayakta sallamaya alıştı .. Belki iyi bişey değil ama canım benim kızım ayaktan başka bir yerde uyumuyor . Bende ayakta sallıyorum. Çalışacağım iki haftaya kadar annem de ayakta sallar diye çok fazla üzerinde durmadım Benin için rahatlık oldu
Ya bende ayakta sallıyorum sallamayı hiç kesmezsem yarım saat uyuyor ama hiç indirmemeliyim.o arada bende sut sağıyorum zaten. Ana kucagkna koyuyirum 10 dakika uyiyup uyanıyor. Meme zaten gunduz emmiyor 🙄
çalışmaya başladığımdan bu yana hiç düşünmüyorum valla gündüz uykularını. Annem ve kayınvalidem nasıl uyutursa uyutsun. Ben akşamları rahat uyutuyorum nasıl olsa :KK70:
Yaa deme öyle çok kıskandım şimdi. Bizim ki artık akşamları 7-8 gibi uyumaya başladı. Babamız perişan kızını sevemiyor diye.ben perişanım sabah 6da uyanıyoruz çünkü 🙁🙁

Ya bende ayakta sallıyorum sallamayı hiç kesmezsem yarım saat uyuyor ama hiç indirmemeliyim.o arada bende sut sağıyorum zaten. Ana kucagkna koyuyirum 10 dakika uyiyup uyanıyor. Meme zaten gunduz emmiyor 🙄

Yaa deme öyle çok kıskandım şimdi. Bizim ki artık akşamları 7-8 gibi uyumaya başladı. Babamız perişan kızını sevemiyor diye.ben perişanım sabah 6da uyanıyoruz çünkü 🙁🙁
canm geçen hafta bizimki de akşam 7-8 gibi uyumaya başlamıştı. Sabah 5-6'da uyanıyordu. Çok uykusuz kalıyorduk. Ben işyerinde uyukluyordum. Baktık olmuyor artık akşamları erken uyutmuyoruz oyalıyoruz bir şekilde. 9'da banyosunu yaptırıp uyutuyoruz. Böyle enazından sabah 7:30-8'e kadar uyuyor.

dualarinizi bekliyorum..bugun 2 yaisndaki yegenimin losemi olabilecegeni ogrendik cok üzgünüm kardeism baska sehirde polis gayet metanetli dinledim hickira hickira agliyordu daha 2 yasinda bebek o dedikten sonrasini hatırlamıyorum. gorseniz oyle akilli oyle tatli ki.bakmaya kiyamazsiniz ailecek cok uzgunuz dua edin lutfen kan degerleri disuk olduğu icin hematolojiye yonlendirdiler.

Canım çok çok geçmiş olsun ama daha h8cbir şey net değil. Artı herşeyin çaresi var artık. Benim küçük gorumcem 14 yaşında akciğer kanseri oldu. Tam 4 yıl tedavi gördü nerdeyse 1 sene hastanede yattı. Ameliyat olamaz çıkmaz dediler. radyoterapi ise yaramaz dediler. Onlarca kür Kemoterapi aldi. Ama atlattı çok şükür. Şimdi kocaman bir kadın oldu 25 yaşında. Geçen baharda evlendi.
Akliniza hep iyi şeyleri getir. Erken teshis çok önemli unutma.

Dildildil Dildildil canım bir de gündüzleri uzun uyutmanın sırrı yüzüstü yatırmak. Ben haftasonları öyle yatırıyorum 3-3:30 saat kesintisiz uyuyor. Normalde yarım saat uyuyup kalkardı hemen.

İlk ay doktor mama desteği verin demişdi verdik sindiremedi çok sancılandı gazdı kabızdı hasta etti bırakdım, emzirdim şiödiye kadar iyiydi kilosuda arttı ama son bir haftadır emerken tatmin olmuyor ağlıyor çekiştiriyor göğüslermde sertleşmiyo ömceki gibi hep yumuşak, sağdığımda 30 cc anca çıkdı acaba azalıp arttığı bir dönemdemiyim böyle bişey olurmu bilemiyorm daha da azalr biter diye korkuyorm artması için napıcam bilmiyorm ama mamaya geri dönmek istemiyorm benm bebeğim mamayı kaldıramıyor
Canım onu sen anlayamazsın belki başka şey için huysuzluk yapıyor. Belki ağzında yara var belki damağı kaşınıyor . Sen kafanda sütüm yok stresi olduğu için hemen ona yoruyorsun muhtemelen. Çişli bezini takip et. Kilo alımını takip et. Memeler zaten ilk aydan sonra sertlesmiyor kolay kolay. Benim sadece sabahları gece az emdiyse sert oluyor mesela. Bazı insanların sütü de pompayla gelmiyor. Bebeğin emince senin sağdığınin kat kat fazlasını cekebiliyordur endişelenme. Doktorun hemen mama tavsiye eden bir doktorsa değiştir bence düşünmeden. Benim ki de başta öyle bı doktordu. Mama başla dedi hemen ama çok şükür bebeğim ne biberonu ne mamayı kabul etti de başlamadan kurtuldum. Doktoru değiştirdim başka bı doktora gidiyorum şimdi. Bu ay bebeğim 260 Gr almis sadece. Ona rağmen bahsetmedi bile mamadan. Bebek az kilo alıyorsa mamaya başlanmaz annenin emzirme alışkanlıklarında düzeltmeye gidilir dedi. Ben 2 saatte bir emzirmeye çalışıyordum 4 e çıkar dedi bana. Meme reddinin sebebi o da olabilir dedi. Dolu mideye tekrar tekrar beslemeye çalışmak hem aktif ememesine neden olur hem de reddebilir dedi. Senin ki kaç aylık bilmiyorum ama 3 aydan sonra yeni doğan gibi beslenmesini beklemek yanlismis. Daha seyrek ve daha az emmek isteyip daha çok çevreyle ilgilenip oyun oynamak isterlermiş

Dildildil Dildildil canım bir de gündüzleri uzun uyutmanın sırrı yüzüstü yatırmak. Ben haftasonları öyle yatırıyorum 3-3:30 saat kesintisiz uyuyor. Normalde yarım saat uyuyup kalkardı hemen.
Canım ben bu gün doktora gittim yatirma kesinlikle yüzüstü dedi. 1 yaşına kadar ani beşik ölümü riski var dedi. Burda bı arkadaş da demişti. Yüzüstü yatirilmamasinin sebebi ağzı kapanacak nefessiz kalacak diye değilmiş. Bebekler o pozisyonda anne karnında gibi hissedip derin uykuya dalıyorlar, kendi kendilerine solunum yapmayı birakiyorlarmis. Özellikle mama kullanan bebekler daha derin uyuduğu için daha büyük riskmiş.

Allah yardımcıları olsun canım. İnşallah değildir. 🙁

Canım ben bu gün doktora gittim yatirma kesinlikle yüzüstü dedi. 1 yaşına kadar ani beşik ölümü riski var dedi. Burda bı arkadaş da demişti. Yüzüstü yatirilmamasinin sebebi ağzı kapanacak nefessiz kalacak diye değilmiş. Bebekler o pozisyonda anne karnında gibi hissedip derin uykuya dalıyorlar, kendi kendilerine solunum yapmayı birakiyorlarmis. Özellikle mama kullanan bebekler daha derin uyuduğu için daha büyük riskmiş.
bizim doktor da ısrarla yüzüstü yatır çok sağlıklı diyor. Her gittiğimizde de soruyor yüzüstü yatırıyorsun değil mi diye. :işsiz:

Dualarım yigeninle cnm insallah temiz sonuclar alsinlar.

Kızlar ben hiç adet olmadım bebegim 3 aylık oldu dün sancılandım olcam sandım peçeteye 1 damla kadar açık renk geldi sonra hiç gelmedi sancımda yok noldu anlamadım hiç

bizim doktor da ısrarla yüzüstü yatır çok sağlıklı diyor. Her gittiğimizde de soruyor yüzüstü yatırıyorsun değil mi diye. :işsiz:
Çok alem bu doktorlar ya 😀 hepsi aynı okuldan mezun olmuyorlar sanki. İnsanın kafasını karmakarisik ediyorlar. İlk 6 ayı geçsin çok ciddi bı hastalık olmadıkça gitmeyeceğim doktora filan ben. Yordu beni iyice bu çelişkiler. Oturmayı sordum bu gün, oturmanın değil oturtmamanin sakıncası var bu saatten sonra dedi. Seninki de oturtma demişti di mi?

Çok alem bu doktorlar ya 😀 hepsi aynı okuldan mezun olmuyorlar sanki. İnsanın kafasını karmakarisik ediyorlar. İlk 6 ayı geçsin çok ciddi bı hastalık olmadıkça gitmeyeceğim doktora filan ben. Yordu beni iyice bu çelişkiler. Oturmayı sordum bu gün, oturmanın değil oturtmamanin sakıncası var bu saatten sonra dedi. Seninki de oturtma demişti di mi?
vallahi çok ilginçler:) genelde benimki herkesten zıt şeyler söylüyor. Hayır tecrübeli de bir doktor 60-65 yaşlarında. Belki biraz geri kafalı mı acaba yada gelenekçi bilmiyorum :KK70:evet benimki daha oturtmuyoruz dedi. Ayağına bastırabilirsin, elinden tutup kaldırabilirsin ama oturtmuyoruz dedi :)

vallahi çok ilginçler:) genelde benimki herkesten zıt şeyler söylüyor. Hayır tecrübeli de bir doktor 60-65 yaşlarında. Belki biraz geri kafalı mı acaba yada gelenekçi bilmiyorum :KK70:evet benimki daha oturtmuyoruz dedi. Ayağına bastırabilirsin, elinden tutup kaldırabilirsin ama oturtmuyoruz dedi :)
Bebeğim 4 aylık benim 4. Doktorum🤣 bence sen de bi ikinci fikir al. hepsine gıcık oluyorum bi şeylerden dolayı. Her önerileni deniyorum. Aslında iyi yapmıyorum ama tam kafama yatacak bı doktor da bulamıyorum. Bursalı arkadaşlardan doktorundan memnun olup önerebilecek var mı?

Kızlar bu yanağa müdahale etmesem geçer mi kendiliğinden? 18948E7A-E42B-41D3-8920-711933E31D68.webp

Bebeğim 4 aylık benim 4. Doktorum🤣 bence sen de bi ikinci fikir al. hepsine gıcık oluyorum bi şeylerden dolayı. Her önerileni deniyorum. Aslında iyi yapmıyorum ama tam kafama yatacak bı doktor da bulamıyorum. Bursalı arkadaşlardan doktorundan memnun olup önerebilecek var mı?
perşembe günü hastanede gelişimsel pediatri randevumuz var. Yüzüstü yatma durumunu ve destekli oturtma olayını onlara da soracağım. Yeni doğduğunda gittiğimizde bize bir daha geleceği güne kadar oturtmuyorsunuz demişlerdi. Bakalım şimdi ne diyecekler.

perşembe günü hastanede gelişimsel pediatri randevumuz var. Yüzüstü yatma durumunu ve destekli oturtma olayını onlara da soracağım. Yeni doğduğunda gittiğimizde bize bir daha geleceği güne kadar oturtmuyorsunuz demişlerdi. Bakalım şimdi ne diyecekler.
Bize de yaz değişik bi şeyler söylerse

Back
X