2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Mühendisinoglu yan etkileri yüzünden bexero aşısını yaptırmıyormuş. Ne yan etkileri var ki menenjit aşısının bileniniz var mı?
Savcı Hüseyin ayyayla'da ikiz çocuklarına hiç aşı yaptırmamış.Gogleden yapmama nedenini savunmasını okurmusunuz?Birde daha bir hafta oldu haberlerde menenjit aşısı sonrası komaya girip ölen bebek var onuda arat Google den.Birde önceden aşı zorunluyken şuan devlet aileye bırakıyor yaptırıp yaptırmamayı.Ama aile hekimi ebeler bu konuda bize bilgi vermiyor üstelik mecbursunuz diyor.Bende çocuğumun bronşit olmasını aşıya bağlıyorum inanmak istemeyene saçma gelebilir.

Bende yaptırmak istemiyorum ama eşim tek başına karar veremezsin ben yaptırtmak istiyorum diyor çok büyük ikilemdeyim

Bende yaptırmak istemiyorum ama eşim tek başına karar veremezsin ben yaptırtmak istiyorum diyor çok büyük ikilemdeyim
Benim eşim bana bıraktı sorumluluk almayı pek sevmez Birazda güvenir.Birde encok aşıdan korkma sebebim kendim. Tetanoz aşısı olduktan sonra dizden ayak bileğine kadar ağrılarım oldu geçmek bilmeyen,biraz araştırınca bu aşıdan olduğunu öğrendim kii burda bu aşıyı çok savunmuştum eski msjlarımda var cezalandırıldım sanki.

Ya benim oğlumda 1aylik olmadan bronşit falan oldu biraz araştırdım eşime direttim ama inat az kendisi bide bana göre daha baskın karakter olunca el mahkum

Ben aşılara kar zarar olarak bakıyorum.
Menenjit yaptırmasam ve menenjit olsa ne olur? Bunu göze alabilir miyim? O sebeple yaptıracağım.
Otizm ile ilgili bir kursa katılmıştım. Kimse sebebini bilemiyor bu sebeple önlenemiyor. Gdo lu gıdalar, hava kirliliği ve hatta tüp bebeğin bile artırdığı yönünde düşünceler var.

Bana bexero menenjit aşısını sağlık ocağındaki hemşire önermemişti zaten. Cok yeni bir aşı ben bebeğime yaptırmayacağım demişti. Aşı takviminde de yok. Kimi doktor çok gerekli görüyor kimisi de yan etkilerinden ötürü çekiniyor demek ki.

Aşı takviminde olan bir menenjit aşısı var karma aşının icinde sanırım. Menenjitin çeşitleri varmış. Bexero nimenrix de baska bir türü için vuruluyor. Valla google bakmaya kalkarsan youtube da hayatinda hic aşı olmamis insanlarin geçirdikleri hastalik neticesinde ne hallere geldiklerinin videoları da var. Menenjit yüzünden uzuvlarini kaybeden bireyler var. Çocuklarımız hasta olduğunda nasil ilaca başvuruyorsak aşı da bir nevi ilaç. Yarar zarar dengesi var ortada. Ben sadece bexero aşısı için sormuştum çünkü yeni bir aşı ve takvimde yok.

Sen cocugunun bronşit oldugunu düşünüyorsun ama aşı karsitlari yuzunden kizamik su çiçeği hortlamaya başladı. Bu hastaliklar geçmişte ne canlar aldı. Aşı karşıtı değilim hatta gerekli olduğunu düşünüyorum. Aşı vurdurmayanlarin çocukları da aşılı çocuklar sayesinde o hastalığa yakalanmiyorlar. Ama herkes onlar gibi düşünüp yaptirmasa eskinin kizamigi su çiçeği verem i hortlar. Virüslerin bulunduğu ortama ve zamana göre güçlendiğini düşünürsek sonuçlar çok daha vahim olur kanaatindeyim.

Bexsero yeni değil ki ülkemizde yeni ama Avrupada 8 yıldır yapılıyor

Ülkemizde dawn sndromlu birde otizmli bireyler çığ gibi büyüyor.Bizimkiler hâla su çiçeği kızamığın derdindeBen şu çiçeği, kızamık, kızamıkçık ve kabakulak çıkarmış biri olarak söylüyorum bunlar grip gibi atlatması kolay abartacak hiçbir şey yok.Varsa yapabiliyorlarsa engelli olmalarına sebep oldukları çocukları normale çevirsinler.Bazen nasihatler işe yaramaz musibet gelmeyene kadar.Aşı karşıtları dediklerinizin bı çoğu çocuğunu kaybetmiş hasar görmüş çocuğa sahip anneler, napsınlar sizde yaptırıp bizim gibi olunmu desinler? Biz yandık siz yanmayı diyorlar..

Bilmiyordum, saglik ocagindaki hemşire bana yeni bir aşı demişti
Pek bilinmiyor sanırım.
Benim doktorum ekonomik olarak bu düzeyde bir ülke olmasak aşı takviminde kesinlikle yer alırdı dedi ve ısrarla yaptırmamı söyledi.
Açıkçası başta çok sıcak bakmadım ama sonra menenjitin sebep olabileceği kalıcı hasarları düşününce pişman olmak istemedim. Bugün yaptırıyorum hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…