- 10 Şubat 2013
- 516
- 577
- 123
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #62.321
Benimki de titreşimli bi uyku arkadaşı vardı onla uyuyordu. Bozuldu. Zürafayı duydum sma hep sesi az dediler. Bakayım bi sağol canım.Zürafayı mı diyorsun canm. Biz doğduğundan beri onu kullanıyoruz. O olmadan uyumuyor. sesi az diyenler pilini değiştirsin :) beyaz gürültü var.
Bizimki 5,5 ayda oturamiyordu bile. Çok ilginç gerçekten:)))))Geçmişte gördüm erken ayağa kalkanları benim ilk çocuğumda 3 ayda döndü, 5.5 ayda ayakta. 6 ayda evi sıralıyodu. 10 ayda yürümüştü. Şimdiki yavrum 5 aya 1 gün ksla döndü. 4.5 aydan beri yuvarlanıyor. Geri geri emekliyor, bu ayağa kalkmadı daha.. iki kardeş bile farklı oluyor.
Bizi artık parmak kesmiyor komple eli sokmaya çalışıyor öğürüyor buna da gülüyor ne kadar saçma sapan ses hareket varsa hepsine gülüyor benim oğlum emzik biberon hiç sevmiyor ama ben zorla uyuturken emziğe hala alıştırmaya çalışıyorum çünkü hiç yalnız kalmıyor yani kendi kendine oyalanayım yok hep biri onu eyleyecek uyurken bileKızlar bebişlerinizin parmak emmeleri ne alemde):)
Biz tam gaz devam edıyoruz sadece uyandıgında uykuya dalarken cokur cokyr emip uyutuyor kendını. Emzıgı asla kabul etmiyor doktor 2yasına kadaf engelleme dedi. Sanırım alışkanlık olarak kalacak bize
Ben soğan kullanıyorum canım. Pirinç, mercimek, vs de ekliyorum. Lezzetli oluyor. Tek olunca yemiyor.Kızlar bir sorum olacak. Ben 15-20 gündür çocuğuma sebze sevdiremedim kabak havuç bezelye patates balkabağı hepsini denedim tek tek en son karışık yaptım yine sevmedi ama içine sadece doktorun dediği gibi zeytinyağı koyuyorum. Dün söylemesi ayıptır güveç yapmıştım annemler bizdeydi çocuğa biraz vereyim dedi nasıl yiyor patatesini kabağını anlatamam hatta içindeki eti bile denedik yediacaba çorbaları tatlandırmam mi lazım. Baharat kullanıyor musunuz? Yada soğan sarımsak filan? Bu arada meyveye geçtim kayısıyı çok sevdi
Mesela yrşil kabak havuç soğan rendeleyip pişiriyorum ocaktan almadsn önce bebe irmiği kıvam alsın diye.... Semiz otu, havuç rendesi, soğan az bulgur, az pirinç. Buda çok güzel oluyor. Artık 7 ay oldular nerdeyse çoğu şeyi deneyerek yiyebiliyolar.Kızlar bir sorum olacak. Ben 15-20 gündür çocuğuma sebze sevdiremedim kabak havuç bezelye patates balkabağı hepsini denedim tek tek en son karışık yaptım yine sevmedi ama içine sadece doktorun dediği gibi zeytinyağı koyuyorum. Dün söylemesi ayıptır güveç yapmıştım annemler bizdeydi çocuğa biraz vereyim dedi nasıl yiyor patatesini kabağını anlatamam hatta içindeki eti bile denedik yediacaba çorbaları tatlandırmam mi lazım. Baharat kullanıyor musunuz? Yada soğan sarımsak filan? Bu arada meyveye geçtim kayısıyı çok sevdi
Şu ile pişiriyorsun değil mi canım? Yağla kavrulmuyor yani? Baharat olark muskat filan katıyor musun ya da başka bir şey?Mesela yrşil kabak havuç soğan rendeleyip pişiriyorum ocaktan almadsn önce bebe irmiği kıvam alsın diye.... Semiz otu, havuç rendesi, soğan az bulgur, az pirinç. Buda çok güzel oluyor. Artık 7 ay oldular nerdeyse çoğu şeyi deneyerek yiyebiliyolar.
içinde salça ve tuz olan güveci mi yedirdinizKızlar bir sorum olacak. Ben 15-20 gündür çocuğuma sebze sevdiremedim kabak havuç bezelye patates balkabağı hepsini denedim tek tek en son karışık yaptım yine sevmedi ama içine sadece doktorun dediği gibi zeytinyağı koyuyorum. Dün söylemesi ayıptır güveç yapmıştım annemler bizdeydi çocuğa biraz vereyim dedi nasıl yiyor patatesini kabağını anlatamam hatta içindeki eti bile denedik yediacaba çorbaları tatlandırmam mi lazım. Baharat kullanıyor musunuz? Yada soğan sarımsak filan? Bu arada meyveye geçtim kayısıyı çok sevdi
Ben de buharda hasliyordum başlarda yiyordu ama pek keyif alarak yetmiyordu. Şimdi zeytinyagli yemek yapar gibi sebzeleri çiğ olarak tencereye koyuyorum çok az su ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum. Himm himm diye sesler cikara çıkara yiyorKızlar bir sorum olacak. Ben 15-20 gündür çocuğuma sebze sevdiremedim kabak havuç bezelye patates balkabağı hepsini denedim tek tek en son karışık yaptım yine sevmedi ama içine sadece doktorun dediği gibi zeytinyağı koyuyorum. Dün söylemesi ayıptır güveç yapmıştım annemler bizdeydi çocuğa biraz vereyim dedi nasıl yiyor patatesini kabağını anlatamam hatta içindeki eti bile denedik yediacaba çorbaları tatlandırmam mi lazım. Baharat kullanıyor musunuz? Yada soğan sarımsak filan? Bu arada meyveye geçtim kayısıyı çok sevdi
Canım kaşık kaşık yedirmedim annem eliyle bir parça sebzeleri yiyip yemediğine baktıiçinde salça ve tuz olan güveci mi yedirdinizben soğan, sarımsak, dereotu, zerdeçal, tarçın kullandım şimdiye kadar.
Soğan sarımsak koyuyor musun peki? Bende avent in buharda pişirme aleti var aynı işlevi görmüyor o zaman haşlamakla. Bir ton paraBen de buharda hasliyordum başlarda yiyordu ama pek keyif alarak yetmiyordu. Şimdi zeytinyagli yemek yapar gibi sebzeleri çiğ olarak tencereye koyuyorum çok az su ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum. Himm himm diye sesler cikara çıkara yiyor
Suyla pişiriyorum, en son zeytin yağı ekliyorum. Bide benim oğlum cıvık olunca yiyemiyor. Zaten sırf su yedirmemek için katı vermek lazım, katı yoğurt kıvamında olunca rahat yiyorŞu ile pişiriyorsun değil mi canım? Yağla kavrulmuyor yani? Baharat olark muskat filan katıyor musun ya da başka bir şey?
Başlarda koymuyorum ama artık koyuyorum. Kimyon karabiber gibi baharatlar da ekliyorum. Yağla birlikte pişmesi lezzet katıyor bence. Bı de muskat yazmışsın bı yerde. Muskat güvenli bı baharat mi? Halüsinojen bir baharat diye biliyorum.Soğan sarımsak koyuyor musun peki? Bende avent in buharda pişirme aleti var aynı işlevi görmüyor o zaman haşlamakla. Bir ton paraOcakta yaparım bende...
Canım muskati az verirsen birşey olmaz ondan ziyade karabiber daha zararlı bebek için çok alerjen bir baharat çünküBaşlarda koymuyorum ama artık koyuyorum. Kimyon karabiber gibi baharatlar da ekliyorum. Yağla birlikte pişmesi lezzet katıyor bence. Bı de muskat yazmışsın bı yerde. Muskat güvenli bı baharat mi? Halüsinojen bir baharat diye biliyorum.
Benim okuduğum kadarıyla bebeklerde gaz için kullanılmaya başlanan ilk baharat çok çok az miktarda kullanmak yeterli olur zaten çok güçlü bir aroması olduğu için.Başlarda koymuyorum ama artık koyuyorum. Kimyon karabiber gibi baharatlar da ekliyorum. Yağla birlikte pişmesi lezzet katıyor bence. Bı de muskat yazmışsın bı yerde. Muskat güvenli bı baharat mi? Halüsinojen bir baharat diye biliyorum.
Biz bu ay başladık ek gıdaya 6 aylık doktorun verdiği listede olmadığı için ben vermiyorum bizimkide tek başına kabak pirinç zeytinyağı sevmiyor mesela havuçla tatlandırıyorum sadece yada yoğurdu sevdiği için yoğurtla tadlandırıyorumKızlar bir sorum olacak. Ben 15-20 gündür çocuğuma sebze sevdiremedim kabak havuç bezelye patates balkabağı hepsini denedim tek tek en son karışık yaptım yine sevmedi ama içine sadece doktorun dediği gibi zeytinyağı koyuyorum. Dün söylemesi ayıptır güveç yapmıştım annemler bizdeydi çocuğa biraz vereyim dedi nasıl yiyor patatesini kabağını anlatamam hatta içindeki eti bile denedik yediacaba çorbaları tatlandırmam mi lazım. Baharat kullanıyor musunuz? Yada soğan sarımsak filan? Bu arada meyveye geçtim kayısıyı çok sevdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?