• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar benim kuzu püskürtmeyi öğrendi yiyip yiyip püskürtüyor saç baş batıyor cok pasaklı olduk😀
Hele suyu görür görmez heycanlanıyor verdiğim gibi püskürtyor. Tam bi ivedik 😀 bazen öyle biriktirip püskürtüyor ki gözüne kaçıyo korkuyo😀 çok şebek oldu çook. İlk doğdugunda neyini seyviyo muşum diyorum bazen sadece yatıyodu öyle 😀

Kızlar benim dondurucuda çok fazla sütüm var. Atmaya da kıyamıyorum mamalarina su yerine katıyorum. Acaba saçma bı şey mi yapıyorum sizce. Sonuçta yeni tatlara alismasini mi engelliyorum acaba diye düşünüyorum bazen.

İlikli kemik suyu ağır gelmezmi sen kendin mi yapıyorsun hazır mı aldın e bebekten bende bakmıştım ama tarhanadan sonra almaya çekindim
Ben doktor arkadaşıma danışdm oda kendi çocuğuna et sulu yada kemik sulu veriyormuş, ben kendim yapıyorm önce et haşlayıp et suyuyla başladım bünyesi alışsın dedim, sonra etki kemik haşladım vermek için ebenekde gördüm ama muhakkak raf ömrümuzun olsun diye katkı maddelidir kendimiz yapmak daha sağlıklı bence fazlsını buz torbalarına koyup diffirize attm

Kızlar benim dondurucuda çok fazla sütüm var. Atmaya da kıyamıyorum mamalarina su yerine katıyorum. Acaba saçma bı şey mi yapıyorum sizce. Sonuçta yeni tatlara alismasini mi engelliyorum acaba diye düşünüyorum bazen.
Anne sürü bağışıklık için çpk önemli ne güzel çok sütün varmış bence kesinlikle değerlendirmelisin her fırsatta içirmelisin yeni tatlara elbette alışıcak ama o tatların hiç biri anne sütü etkisi yapmıcak ben hiç dolaba koyamadm bence doğru yapıyorsn

Ne kadar süredir saklıyorsun ki günü geçtiyse mecbur atilacak. Ama geçmediyse yapilabilir

Ne kadar süredir saklıyorsun ki günü geçtiyse mecbur atilacak. Ama geçmediyse yapilabilir
2 ay filan oldu. Calismaya başlayınca veririm diye depoladim ama bu seferde çocuğun içtiği kadar sagmazsam sütüm azalır diye düşünüp günlük sagdim çalışmaya başlayınca da. Bu sütler de elimde kaldı. Kıyamıyorum da atmaya. Yoğurt yaptim tutmadi.

2 ay filan oldu. Calismaya başlayınca veririm diye depoladim ama bu seferde çocuğun içtiği kadar sagmazsam sütüm azalır diye düşünüp günlük sagdim çalışmaya başlayınca da. Bu sütler de elimde kaldı. Kıyamıyorum da atmaya. Yoğurt yaptim tutmadi.
Bende 3-4poşet saklamiştim. Dün attım.benim 4 ay falan olmustu. Atarken kıyamadım degil yani :)

Ek gıdada besleyici özelliği yüksek şeyler dene istersen mesela püre yerine sebze çorbası yap kabak havuç patates içine biraz kıyma kavurup koy ve çorbanın suyuna mutlaka et suyu yada ilikli kemik suyu kat , ben denedim açıkcası böyle çorba yapıyorm aradada yoğrt veriyorm bu ay kilo alımı maşallah daha iyiydi ve önemli olan yedirip uyutmak yiyip enerji harcamadan uyutrsan kilo aldırır bi arkadaşıma doktpru bu şekilde tavsiye etmiş, uykudan ömce beslenme saati yapmak iyi oluyormş
et suyu, kemik suyu, ilik suyu için erken değil mi? bizim doktorumuz 7. ay kontrolümüzde erken dedi. sanırım 8-9'da başlayacağız.

Ben doktor arkadaşıma danışdm oda kendi çocuğuna et sulu yada kemik sulu veriyormuş, ben kendim yapıyorm önce et haşlayıp et suyuyla başladım bünyesi alışsın dedim, sonra etki kemik haşladım vermek için ebenekde gördüm ama muhakkak raf ömrümuzun olsun diye katkı maddelidir kendimiz yapmak daha sağlıklı bence fazlsını buz torbalarına koyup diffirize attm
Etli kemikmi ilikli kemikmi şu ilikli kemiğin doğru yapılışını bi öğrenemedim ben sen biliyormusun kaç saat suda bekletip kaç saat kaynatmalı ki

et suyu, kemik suyu, ilik suyu için erken değil mi? bizim doktorumuz 7. ay kontrolümüzde erken dedi. sanırım 8-9'da başlayacağız.
Ben kendi doktorumuza sordum 6. Aydan itibaren verebilirsin sıkıntı yok dedi ama kendi doktoruma güvenmiyorm değiştiricez memnun değilim güvenemedipğm için şuan çocuğu 1.5 yaşında olan bir arkadaşm var doktoru baya iyi ona sordum oda verin demiş hatta o direk ilikli kemik suyundan başlamış ben belki ağır gelir diye düşündüm önce et suyu verdim bir on gün ön alıştrma olsun diye, doktorlarn bir standartı yok bence, tamamen güvenle alakalı ben kendi doktorumla güven bağı kuramadm yeterince açıklayıcı ve önemseyici değil ama kimi doktor sebzeyle başlatıyor kimi meyveyle kimi eti 8. Ayda veriyor kimi 6. Ayda sanırım düşünüp taşınıp akla en yatan güvendiğin fikri yapmak , ben püre vermedim mesela bu kadar sıvı beslenirken bile kabız oluyordu bebeğim püreyi kaldıramaz diye düşündüm çorba ve yoğrt verdim şuan bile düzeni bozuldu , doktorunuzdan memnunsanız onun fikri aklınıza yatıyorsa devam edin derim ama bizde et ürünleri maşallah bir sorun yaşatmadı çok şükür

Ben kendi doktorumuza sordum 6. Aydan itibaren verebilirsin sıkıntı yok dedi ama kendi doktoruma güvenmiyorm değiştiricez memnun değilim güvenemedipğm için şuan çocuğu 1.5 yaşında olan bir arkadaşm var doktoru baya iyi ona sordum oda verin demiş hatta o direk ilikli kemik suyundan başlamış ben belki ağır gelir diye düşündüm önce et suyu verdim bir on gün ön alıştrma olsun diye, doktorlarn bir standartı yok bence, tamamen güvenle alakalı ben kendi doktorumla güven bağı kuramadm yeterince açıklayıcı ve önemseyici değil ama kimi doktor sebzeyle başlatıyor kimi meyveyle kimi eti 8. Ayda veriyor kimi 6. Ayda sanırım düşünüp taşınıp akla en yatan güvendiğin fikri yapmak , ben püre vermedim mesela bu kadar sıvı beslenirken bile kabız oluyordu bebeğim püreyi kaldıramaz diye düşündüm çorba ve yoğrt verdim şuan bile düzeni bozuldu , doktorunuzdan memnunsanız onun fikri aklınıza yatıyorsa devam edin derim ama bizde et ürünleri maşallah bir sorun yaşatmadı çok şükür
evet çok haklısın her doktor farklı başlatıyor. Belki bebeğin durumunu da gözetiyordur. Güvenilir ve açıklayıcı bir doktor bulmaz önemli gerçekten. Bizim doktor muayenelerimiz tam 1 saat sürüyor. Randevuları arasında hep birer saat var. Kişisel gelişiminden, beslenmesine kadar herşeyi detaylıca anlatıyor. Biz 5. ayda yoğurt ve meyve ile başladık. 6. ayda bunlara ek olarak sebzeli çorbalara başladık. 7. ayda da çorba yoğurt ve meyveye ek olarak kahvaltıya başladık. şuan 3 öğün yiyoruz yani.

Etli kemikmi ilikli kemikmi şu ilikli kemiğin doğru yapılışını bi öğrenemedim ben sen biliyormusun kaç saat suda bekletip kaç saat kaynatmalı ki
Ben söyle yaptım önce bebek alışsın diye kuş başı etim vardı onu bir taşım haşladım kanı çıkıyor malum o kanlı suyu döküyorum tenceriyi yıkıyıp tekrar temiz tencerede kaynatıyorum önce çorbalarına et suyu koydum, sonra etli kemik aldım her bölgede farklı adı var sanırım bizim burda söğüş derler onuda aynı şekilde önce bir taşım kaynatıp kanlı suyu akıtıyorum sonra tekrar temizini hazırlıyorum, bundan sonrada kasaptan bebek için ilikli diz kemiği alıp yaptık, ben hemen ağır gelir diye böyle ilerledim . Ben kendimiz içimde etkerin kanından huylandığımdan böyle yapıyorm ama direk ilk kaynatmadaki suyu kullananlarda var, bazılarıda benm gibi haşlayp kanlı suyu çıkarmak yerine etleri yada etli kemikleri haşlamadan önce 2-3 saat suda bekletiyormuş oda bir yöntem , etli kemiği haşlarken suyuna havuç soğan kereviz gibi sebzelerde konulabilir ben daha sebzeli yapmadım yani bende bu işi çok iyi bildiğimden değil ama bu şekilde yapıyorum sonrada buz torbasına koyuyorm pratik olıyor tarhananın yada diğer çorbaların suyuna ekleniyor boş suyla hazırlanan çorbadan daha besleyici olıyor bide kavrulmuş kıyma ilave ediyorum çorbalara, blenderdan çekince kayboluyor kıymalar yok gibi oluyor rahat yiyor bizim sorunumz kızımın iştahsızlığı her şeyi çok zor yiyor ağzını kitliyor bende madem az yiyor besleyici olsun derdindeyim

evet çok haklısın her doktor farklı başlatıyor. Belki bebeğin durumunu da gözetiyordur. Güvenilir ve açıklayıcı bir doktor bulmaz önemli gerçekten. Bizim doktor muayenelerimiz tam 1 saat sürüyor. Randevuları arasında hep birer saat var. Kişisel gelişiminden, beslenmesine kadar herşeyi detaylıca anlatıyor. Biz 5. ayda yoğurt ve meyve ile başladık. 6. ayda bunlara ek olarak sebzeli çorbalara başladık. 7. ayda da çorba yoğurt ve meyveye ek olarak kahvaltıya başladık. şuan 3 öğün yiyoruz yani.
Bizim doktorumuz hiç böyle değil , özel hastaneye götürüyorum birde,odaya girmemiz çıkmamız kızımı soyundurmam giyindirmem konuşmamız on dakika maksimum on beş dakika sürüyor hiç bir konuda sormazsam bilgi vermiyor aslında hiç memnun değilim ancak kızım bi akciğer enfeksiyonu geçirdi hastanede yattı bu doktor bakdı ciğerlerinin durumunu o biliyor diye götürüyorm ama değişicem arayışdayım, kızıma dokunurken bile hiç sevecen değil tek yaptığı boy kilo ağız ve kulak içine bakıp tartmak zaten bebekle hiç iletişim kurmadığından çocuk muayne boyunca çok ağlıyor, oyüzden ben sadece kendi doktormzun fikriyle ilerlemiyorum güvendiğim kişilere danışıyorum

Canim bnm doktorum direk ilikli kemikle baslayabilirsin dedi 7 aylik kizim 1 aydir katiyorum yaptilarimin icine hic sorun olmadi bn su sekilde kaynattim ilikli kemige 2 litre su koydum bi cay kasigi elma sirkesi koydum ilikleri icinden rahat ciksin die bi butun sogan koydum bi dis sarimsak duduklude 3 saat kaynattim snra suzdum iliklerini cikarttim buz torbalarina koydum her yemekte cikarip atiorm icine

Kızlar bebekleriniz biryerleri tutarak kalkmaya başladı mı benimki yaklaşık 1haftadir yatağının kenarına veya bizim üzerimiz tutarak kalkıyor 6.5 aylık bu arada

Kızlar bebekleriniz biryerleri tutarak kalkmaya başladı mı benimki yaklaşık 1haftadir yatağının kenarına veya bizim üzerimiz tutarak kalkıyor 6.5 aylık bu arada
biz yeni yeni bastırmaya başladık. doktorumuz anca izin verdi. bugün instagramda bir video izledim desteksiz oturmaya başlamadan bastırmayın diyor. dolayısıyla henüz öyle kalkma durumları da yok.

Back