• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Nerfeyse 5 buçuk aylık olduk meme reddi olmaz diye düşünüyordum ama evet haklısın her zaman olabilir. Su için 3 delikli olanı dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim
Canım ben de çalışmaya başladım meme reddi ihtimaline karsi materni kaşık biberon kullanıyoruz. Sütü emerek içmediği için sıkıntı yaratmiyor. Meme reddi olmasa bile memede ve biberonda farkli teknikleri kullarak emdikleri için emme kabiliyetinde bozulmaya neden oluyormuş biberon kullanımı. Zamanla bebek memeden yeterli sütü emememeye basliyormus ve meme bosalmadigi icin de süt üretimi azalıp bitiyormus.En az iki sene emzirmek istiyorsan biberona hiç başlama bence her ihtimale karşı.

Ondandır cnm biz ek gıdaya tamamen geçmememize rağmen her gün 5 6 kez kaka yapan bebek dün mesela hiç yapmadı bugün yaptı sulu sulu yanı sanırım normal bir durum bağırsak ilk kez farklı mikropla tanışıyor biz istediğimiz kadar hijyenik şeyler verelim yine de engel olamadığımız mikroplar var böyle böyle bağışıklık sağlıyorlar zaten bol bol masaj yap en azından gazını çıkar
Akşam yaptı canım.bende ek gıdaya geçtim günde 1kez yapıyor suan

Hırıltıdan doktora götürdüm bugün. Polen alerjimiz çıktı. Sabah 10 ile 4 arası dışarı çıkarma dedi. Burun spreyi ile alerji damlası verdi. Ayni zamanda 3 gün sonra 5.ayımız doluyor. Bu ay 700 gram almişiz.
Alerji nasıl tespit edildi canm?

Hadi ya bir yaş sonrası olmadı mi hiç ? Ne bileyim bronşit filan oldu mu önce ve sonra ?aynen çok heyecan yapmıştım hazırlarken filan çok keyifli geliyor bana bi okadar zor bebeği bırak o arada hazırla ağladı mı koş git al getir güzel ve zor anlar
Bir değil canım 2.5 yaşında geçti yanlış yazmışım büyük oğlum bu seneye kadar hiç hasta olması desem yeridir ufakta tanıştık hastalıklarla büyük oğlum duruyordu ben hiç koştur koştur olmuyorum ama ufak çok fena kucağımdan indiremiyorum

kizlar moralim bozuk biraz kimseyle paylasamadigim icin buraya yazim dedim
esimden ilk anneler gunu hediyesi beklerken hic bisey almadi bi de ustune yarin annemlere hediye alalim dedim.tmm okuzdur falan ama bu benim ilk anneler gunumdu hic boyle hayal etmemistim.benim icin onemli olan onun icin defilmis demekki
Zaten anca derdin olunca yazıyorsun mutluluk paylaşmak bizim dertlerimizi paylaşmak Yok sende 9 ay derdini dinledik

Canım ben de çalışmaya başladım meme reddi ihtimaline karsi materni kaşık biberon kullanıyoruz. Sütü emerek içmediği için sıkıntı yaratmiyor. Meme reddi olmasa bile memede ve biberonda farkli teknikleri kullarak emdikleri için emme kabiliyetinde bozulmaya neden oluyormuş biberon kullanımı. Zamanla bebek memeden yeterli sütü emememeye basliyormus ve meme bosalmadigi icin de süt üretimi azalıp bitiyormus.En az iki sene emzirmek istiyorsan biberona hiç başlama bence her ihtimale karşı.
Araştıracağım canım ilk defa duydum kaşık biberon. Bu arada nasıl bıraktın bebişi ne zamandır bıraktın kim bakıyor? Zorlandın mı? Eylülde bırakacağım ben de şimdiden gözümde büyüdükçe büyüyor

H haticeci0606 sizin süt alerjiniz Yok mu canım büsküvi vermişin büsküvi özelmi sütsüz mü
Cnm hippin bebe bisküvisini almıştım denemek amaçlı ilk yarım verdim kendi sütümle ezip ishal gibi oldu sonra bir daha verdim baktım herzaman ki gibi sadece kaka sayısı azaldı gaz da oluyor ama çok şükür kan yada dermatitde azma gibi bi durum olmadı ama hergün vermiyorum 3 4 günde bir evet bize süt allerjisi var denildi ama anlamış değilim var mı yok mu belirtiler uyuyor fakat ben bir dilim peynir yemeğe başladım perhiz yaptığım gibi yani bir şey değişmedi ben de çözemedim bu allerji işini sizin de vardı dimi? Ya sizde hırıltı ve kaka da mukus var mı?

Cnm hippin bebe bisküvisini almıştım denemek amaçlı ilk yarım verdim kendi sütümle ezip ishal gibi oldu sonra bir daha verdim baktım herzaman ki gibi sadece kaka sayısı azaldı gaz da oluyor ama çok şükür kan yada dermatitde azma gibi bi durum olmadı ama hergün vermiyorum 3 4 günde bir evet bize süt allerjisi var denildi ama anlamış değilim var mı yok mu belirtiler uyuyor fakat ben bir dilim peynir yemeğe başladım perhiz yaptığım gibi yani bir şey değişmedi ben de çözemedim bu allerji işini sizin de vardı dimi? Ya sizde hırıltı ve kaka da mukus var mı?
Kakada mukus a takılma ama hırıltı geçmiyor ise diyetinde kaçak var demektir yani senin yediğin bir dilim peynir etkiliyor bebeğini kakasında kan olmuyor ama hırıltı olarak tepki veriyor bebek. Bebeğin için nolur düzgün bir çocuk doktoru ya da alerji doktoruna gitmeni tavsiye ederim. Doktor belki 1 ay düzgün diyet yap sonra şu şekilde açarız diyecek . Ama sen bu şekilde yaparak bebeğinin bağırsaklarına zarar veriyorsun. Ayrıca hırıltı demek solunum olarak tepki demek. Ve bu ilerde Allah korusun astıma çevirebilir.

kizlar moralim bozuk biraz kimseyle paylasamadigim icin buraya yazim dedim
esimden ilk anneler gunu hediyesi beklerken hic bisey almadi bi de ustune yarin annemlere hediye alalim dedim.tmm okuzdur falan ama bu benim ilk anneler gunumdu hic boyle hayal etmemistim.benim icin onemli olan onun icin defilmis demekki
Yalnız değilsin canım kutlama olmadığı gibi üstüne birde kavga ettik kuduruyorum sinirden hiç unutmiycam ilk anneler günümü berbat etmesini

Kakada mukus a takılma ama hırıltı geçmiyor ise diyetinde kaçak var demektir yani senin yediğin bir dilim peynir etkiliyor bebeğini kakasında kan olmuyor ama hırıltı olarak tepki veriyor bebek. Bebeğin için nolur düzgün bir çocuk doktoru ya da alerji doktoruna gitmeni tavsiye ederim. Doktor belki 1 ay düzgün diyet yap sonra şu şekilde açarız diyecek . Ama sen bu şekilde yaparak bebeğinin bağırsaklarına zarar veriyorsun. Ayrıca hırıltı demek solunum olarak tepki demek. Ve bu ilerde Allah korusun astıma çevirebilir.
Cnm ya çok sordum ve allerjisi olmayan bebeklerin bile hırıltısı var çözemedim şu işi var mı yok mu diye yani aylarca yaptım diyet yok yine vardı ki ben bildiğin hiç birşey yemiyordum ya ama aynıydı şuan da aynı gidecem inş bakalım ne diyecek

Canım anneler günü yarın.alır belki daha:) ayrıca eşinden niye böyle bir hediye bekliyorsun ki ilerde çocugun alır işte..
ilk anneler gunum cnm bekledim iste ne bilim hic boyle hayal etmemistim ya.
yok cnm almadi hatta anneme ne aliyim birlikte bakalim dedi bi de ustune sana da bisey almadim ama dedi.yok dedim benim e guzel hediyem kizim zatem dedim icim buruldu ya bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum

Belirtilerinin hepsi oldugunu gosteriyor ki doktorun birisi de var demis. Hala neye inanamiyorsun acaba. Kac gundur kafama takiliyor. Niye bir suru yontem deniyorsun. Bende 1 aydir diyetteyim. Korkudan ketcap bile yiyemiyorum. Sendeki bu cesaret nerden geliyor. Nuye alerjinin ustune gidip duruyorsun, soylenenleri gözardı ediyorsun. Sonra en cok sen üzülmüyor musun?
Inan kırmak istemiyorum ama yap su diyetini!

Back