• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Valla artik ruyalarima bile girdin! Sana uzuntumden kac gun kafayi yedim. Hic kusura bakma. Günlerce dua ettik. Ne diye, bebegin iyi olsun iyi bak diye. Madem dikkat etmeyeceksin, yakınma da o zaman. Kırıcı oldum evet. Kendimi tutup yazdiklarim bu.

Baskasini dinlemek yerine doktorlari dinle. Bile bile hata yapma. Benim soyleyeceklerim bu kadar. Kac kisi uyardi seni. Biraz dikkat et. Amacim azarlamak degil. Kafandaki soru isaretlerini silmek. Yardimci olmak. Artik ne anlarsan anla. Hem cesaretli oldugunu soyledigim icin kirildiysan diyecek bisey yok...
Bak konu çok başka yere geldi ve hala da fazlasıyla kırıcısın ben bana yapılan hiç bir duayı unutmadım hala da hepiniz için dua ediyorum bununla bunun ne alakası var anlayamadım ama her neyse ben kırıcı olmak istemiyorum o nedenle de konuyu burda kapatıyorum ayıp ettiğinin farkında bile değilsin dua ettik kusura bakma lafta ederim gibi oldu birşey demiyorum tekrardan allah razı olsun dua ettiğiniz düşündüğünüz için .

Evet arkadaş biraz sert konuşmuş ama söz konusu bi bebek olunca aman bana ne deyip geçemiyor insan. O kadar zor zamanlardan geçtin senin ekstra dikkatli olman gerekiyor. Bebe bisküvisi ne Allah aşkına. Sağlıklı bebekler için bile doğru bi şey değil. Muhtemelen içeriginde süt de vardir. Glüten de zararlı bağırsakları hassas bebeklere. Bu kadar sabırsız davranma. Çok karıştırıyorsun verdiklerini. Tek tek haşlanmış sebze dene azıcık zeytinyağı karıştırıp sadece birer kaşık. Biraz zaman tanı çocuğun bagirsaklarina. Deneme tahtası değil ki bu dur şunu deneyeyeyim bakalım ne olacak diyebileceğin. Macera arama bence. Git iyi bir doktora ve ne diyorsa harfiyen uy. Orda su yazıyor bu bunu diyor diye kafanı karıştırma. Bi iki sene sık dişini sonra çok pişman olabilirsin Allah korusun.
Cnm İnan ben öyle boş vermiş durumda olup her gün birşeyler denetmiyorum dr dediklerini yapıyorum ki yavaş yavaş aç diyen de o ve bana çok evhamlısın rahat ol çocuğu rahat bırak takılma bu kadar diyen de dr ki ben kaç tane değiştim yanı kafama göre haret etmiyorum cahil hiç değilim çok haklısınız evet daha dikkatli olmam gerekiyor ama burda birşeyler söylerken ve ya olabilir mi gibi soruma bu şekil de bir cvp üzdü beni evet biraz fazla sert konuşmuş ark ama olsun ben burda öyle yanlış şeyler yapanı da gördüm ama hiç bir zaman kimseye kırıcı davranmadım hala da aynıyım çünkü ben bana yapılan iyiliği unutmadım

yazdim zaten bebekten giremiyorum wcye zor giriyorum bi sorunum oldugunda girip ariyorum diye valla bi tencere yemek zor yapiyorum tele de giremiyorum pek.zaten iyi ki de girmiyorum girsem cikamam bebegime vakit ayiramam
9 ay derdini dinledik derken dinlemeseydin arkadasim...bu nasil üslüp ya bu ne sinir girme mecburiyetim mi var benim her gün her gün Allah Allah
Maşallah derdin olunca zaman bulup satırlarca yazıyorsun ama biz burda neler yaşadık kaç kişinin bebeği hastanelere yattı çıktı oralı olmadın ayrıca hiçbirimiz evde hizmetçilerle bakıcılarla bebek büyütmüyoruz bizde tek bakıyoruz kucağımızda bebek çorbada karıştırıyoruz yeri geliyor sabaha kadar uyumuyoruz hasta oluyorlar hastanelerde sürünüyoruz sosyal hayatımıza devam ediyoruz ayrıca buraya girmek zorunda da değilsin beni ilgilendirmez Doğum yaptın kayboldun sadece bişey soracağın zaman sordun cevabını aldın ve yine yoktun derdin olunca gir soracağın olunca sor değil burası 9 ay arkadaşlık yaptık dertlerimizi dinleyip birbirimize destek olduk senin ki sadece kendi çıkarınmış aylarca yazdın dertlendin her sorununa yardımcı olduk bilseydik seni tınlamazdık

Bak konu çok başka yere geldi ve hala da fazlasıyla kırıcısın ben bana yapılan hiç bir duayı unutmadım hala da hepiniz için dua ediyorum bununla bunun ne alakası var anlayamadım ama her neyse ben kırıcı olmak istemiyorum o nedenle de konuyu burda kapatıyorum ayıp ettiğinin farkında bile değilsin dua ettik kusura bakma lafta ederim gibi oldu birşey demiyorum tekrardan allah razı olsun dua ettiğiniz düşündüğünüz için .
Bu kadar mesajlardan anladigin kısım buysa anlatmaya gerek bile yok. Bence iyi oku olur mu mesajlari, onu mu demek istemisim. Inan seni dusunmek suçmuş. Gunlerce nasil anlatsam diye dusundum durdum, yavas yavas yazdim kirilma diye ama anlamak istemedin. Seni ve bebegini dusunmesem parmagimi oynatmam bile mesaj yazmayi birak. Kirildiysan kusura bakma ama guzellikle anlatamadigim icin kirdim. Kendine gelirsin silkelenirsin diye. Silkelendiysen ne mutlu bana. Kizsan da, kussen de silkelenmis olursun ben uzulmem aksine mutlu olurum. Kotu olan ben olayim onemli degil, yeter ki duzene girsin hersey. Benden bu kadar. Hala kiricisin diye yazarsan bir daha da yazmam...

H haticeci0606 cnm birden baslama ek godaya ben daha baslamadim ama bi doktora gittim bana ek gida çıktisi verdi.
okuyup ogrendigim bilgilere gore 3 gün kuralina uy.bebeginin neye alerjisi var anca oyle ogrenirsin.
bizim sute alerjimiz yok o yuzden ilk yogurtla baslicam 1.gun 3 kasik ikindi zmni yogurt vericem el yapimi 2.gun 4 kasik 3.gun 5 kasik vericem.3 gun bittiya patates puresi yapicam seker tuz vs hic bisey olmicak bildigin patatesi haslayip ezicem püre yapicam ayni gun kuralina uyucam ama kabiz olmamasi icin bi kac samla zeytinyagi koyucam.ve yanina da eger ki yogurda alerjisi olmazsa yanina 1 2 kasik da yogurtla desteklicem daha sonra boyle boyle devam edicem mevsimlik sebzelerle ve gun icinde dr cam rendeyle bi tane mesela cilek vericem elma vericem falan filan.ve ben fileli emzik alicam ona koyucam bi dilim elma kemirsin dursun zaten diş cikarma asamasindayiz iyi gelir.
ama senin de bi doktor bulup bebegine ne yeirip ne yedirmiceninizi konusmaniz lazim doktordan tarif iste me yapiyim ne pisiritim de.ben oyle dedim çıkti verdi dergi verdi sagolsun sen de iste cnm
bebe biskuvisi zaten hazirinda o kadar seker varki ve basli basina süt urunu.
madem cocukta hirilti var ishal var bu doktor ne diye ye pogaca peynir diyoki dememsi lazim senin de acil baska doktora gitmen gerek
elbetteki cocugunun annesi sensin bile isteye zulmetmezsin tabiki sen de alissin diye veriyosun yiyosun ama cocugun demekki alismasi icin daha zamana ihtiyaci var yazik iahaldi hiriltiydi cocuk ne kadar zorlaniyodur yeme cnm. cocugunu doktordan en iyi sen bilirsin baktin rahatsizligi deva ediyo yazik gunah yapma cnm
Cnm ben zaten allerji dr gidecem kesinleştirmek için kestim zaten yemiyorum yine ona da vermiyorum bu dediklerim bir kaç gün önceydi haklısın ne yazikki allerjik bebeklerin ek gıdası da biraz sıkıntılı oluyor bakalım dr ne diyecek tek isteğim hepimizin ne allerjik sorunu varsa bir an önce bitmesi

Bu kadar mesajlardan anladigin kısım buysa anlatmaya gerek bile yok. Bence iyi oku olur mu mesajlari, onu mu demek istemisim. Inan seni dusunmek suçmuş. Gunlerce nasil anlatsam diye dusundum durdum, yavas yavas yazdim kirilma diye ama anlamak istemedin. Seni ve bebegini dusunmesem parmagimi oynatmam bile mesaj yazmayi birak. Kirildiysan kusura bakma ama guzellikle anlatamadigim icin kirdim. Kendine gelirsin silkelenirsin diye. Silkelendiysen ne mutlu bana. Kizsan da, kussen de silkelenmis olursun ben uzulmem aksine mutlu olurum. Kotu olan ben olayim onemli degil, yeter ki duzene girsin hersey. Benden bu kadar. Hala kiricisin diye yazarsan bir daha da yazmam...
Aslında anlıyoruz bir birimizi bak sen de farkındasın eyvallah biliyorum bu lafların hepsini benim için yavrum için yazdın saol konu o değil ben zaten burda olan herkese minnettarım bu konuda sorun yok sadece biraz fazla serttin ki ben yine kırıcı olmadım normal de böyle sakin biri değilimdir hatta fevriyim ama hamilelik Doğum beni çok değiştirdi daha ılımlı olmayı insanları kırmamayı öğrendim yaşım öyle çokta genç değil hani ben konuyu kapattım uzamasın ikimiz de biliyoruz ne demek istediğimizi sorun yok 1/5 yıl oldu burda dertleşeli rabbim hep iyi günlerde yazışmayı nasip etsin bize

Ayyy herkes çok sinirli 🙈 bizde bugün doktor kontrolüne gittik doktorumuzu değiştirdik pediatride girilen ay değil biten ay söylenirmiş yani 5 aylığız 😄 15 gün sonra tekrar gideceğiz kaç gr alışına göre sütümü doyumunu belirleyecekmiş kakayı 10 güne çıkardığımız için gerçi anne sütü aldığı için normalmiş ama bakalım çok gazlı bir bebek doğduğundan beri dedim muayene vs çocuğun hiçbir şeyiyok çok sağlıklı ayından önde gidiyor gaz ilacına gerek yok dedi e dedim bu çocuk neden mıyk mıyk sürekli kişiliği bu ben 19 ay çektim saat başı uyanırdı dedi ay dedim sağolun doktor hanım şuan koltuğa çöktüm 🤣

H haticeci0606 cnm birden baslama ek godaya ben daha baslamadim ama bi doktora gittim bana ek gida çıktisi verdi.
okuyup ogrendigim bilgilere gore 3 gün kuralina uy.bebeginin neye alerjisi var anca oyle ogrenirsin.
bizim sute alerjimiz yok o yuzden ilk yogurtla baslicam 1.gun 3 kasik ikindi zmni yogurt vericem el yapimi 2.gun 4 kasik 3.gun 5 kasik vericem.3 gun bittiya patates puresi yapicam seker tuz vs hic bisey olmicak bildigin patatesi haslayip ezicem püre yapicam ayni gun kuralina uyucam ama kabiz olmamasi icin bi kac samla zeytinyagi koyucam.ve yanina da eger ki yogurda alerjisi olmazsa yanina 1 2 kasik da yogurtla desteklicem daha sonra boyle boyle devam edicem mevsimlik sebzelerle ve gun icinde dr cam rendeyle bi tane mesela cilek vericem elma vericem falan filan.ve ben fileli emzik alicam ona koyucam bi dilim elma kemirsin dursun zaten diş cikarma asamasindayiz iyi gelir.
ama senin de bi doktor bulup bebegine ne yeirip ne yedirmiceninizi konusmaniz lazim doktordan tarif iste me yapiyim ne pisiritim de.ben oyle dedim çıkti verdi dergi verdi sagolsun sen de iste cnm
bebe biskuvisi zaten hazirinda o kadar seker varki ve basli basina süt urunu.
madem cocukta hirilti var ishal var bu doktor ne diye ye pogaca peynir diyoki dememsi lazim senin de acil baska doktora gitmen gerek
elbetteki cocugunun annesi sensin bile isteye zulmetmezsin tabiki sen de alissin diye veriyosun yiyosun ama cocugun demekki alismasi icin daha zamana ihtiyaci var yazik iahaldi hiriltiydi cocuk ne kadar zorlaniyodur yeme cnm. cocugunu doktordan en iyi sen bilirsin baktin rahatsizligi deva ediyo yazik gunah yapma cnm

Ben de ek gidaya meyvelerle basladim ama cilek 9.aya kadar yasak alerji yapiyor.Komsumun bebeginde hic sut alerjisi falan yoktu bir gun cilek yedirdi her yeri sivilce cikardi cocugun

Maşallah derdin olunca zaman bulup satırlarca yazıyorsun ama biz burda neler yaşadık kaç kişinin bebeği hastanelere yattı çıktı oralı olmadın ayrıca hiçbirimiz evde hizmetçilerle bakıcılarla bebek büyütmüyoruz bizde tek bakıyoruz kucağımızda bebek çorbada karıştırıyoruz yeri geliyor sabaha kadar uyumuyoruz hasta oluyorlar hastanelerde sürünüyoruz sosyal hayatımıza devam ediyoruz ayrıca buraya girmek zorunda da değilsin beni ilgilendirmez Doğum yaptın kayboldun sadece bişey soracağın zaman sordun cevabını aldın ve yine yoktun derdin olunca gir soracağın olunca sor değil burası 9 ay arkadaşlık yaptık dertlerimizi dinleyip birbirimize destek olduk senin ki sadece kendi çıkarınmış aylarca yazdın dertlendin her sorununa yardımcı olduk bilseydik seni tınlamazdık
tınlama o zmn bu saatten sonra yahu
ben de bu asamada cooook sey yasadim bunu da belirttim burada
tasindim taş dusurdum kaynanam ameliyat oldu esimin dedesi öldü vs.vs....hatta biraz sonra hastaeneye gididem yine.bunu da yazdim seni alintilayarak sen de cevap yazmadin alintilayip zaten
biz de güllük gülistanlik yasamiyoruz hayati bizkm de sorunlarimiz oluyo.benim kizim kucaktan baska bi yerde durmuyo oturtsam da hemen 15 dk sonra beni al diyo.sallayarak uyutunca ayagimda uyuyo gunduzleri yatagina yatirinca hemen kalkiyo.ben de buraya girincr cikamiyorum o yuzdem de girmiyorum bi sorunum olunca soruyorum cikiyorum
iyi bak sana aferin hem sen tek elinle corba kariatirip hem buraya laf yetistirebiliyomussun ben yapamiyomusum demekki ayakta alkisliyorum seni
ayrica bi cok kisi kayip olmus zaten bana mi sardin hayrola ne kadar buyuttun ya bu sinir ne boyle bebeginle ilgilen biraz teli birak da sinirlerin yatissin....
yazma arkadas bana bu saatten sonra tinlama zaten ben de seni tinlamiyorum şu andan itibaren
bak sana kac kere alintiladim neden girmedigimi yazdim hic birine cevap vermedin 2 gun once paylasim yaptim esimle alakali hemen masallah alintilayiverdin
cevao mevap yazma banlanacak derecede kirici olurum ramak kaldi !

Ben de ek gidaya meyvelerle basladim ama cilek 9.aya kadar yasak alerji yapiyor.Komsumun bebeginde hic sut alerjisi falan yoktu bir gun cilek yedirdi her yeri sivilce cikardi cocugun
ya hic sorma herseyi arastiran ben bunu goz ardi etmisim daha dun baktim neten verilmemesi gerekiyomis bi daha töbe Alla tan bizde bisey olmadi

Cnm ben zaten allerji dr gidecem kesinleştirmek için kestim zaten yemiyorum yine ona da vermiyorum bu dediklerim bir kaç gün önceydi haklısın ne yazikki allerjik bebeklerin ek gıdası da biraz sıkıntılı oluyor bakalım dr ne diyecek tek isteğim hepimizin ne allerjik sorunu varsa bir an önce bitmesi
insallah biter cnm kendini kotu hissetme biz seninle 9 ay kustuk mide problemlerini had safhada yasadik milllet yer icerken biz baktik defalarca kustuk nelere gogus gerdik bak neyse ki yiyebiliyorsun artik sen de cocugun alissin diye vermek istemissindir ama napcan olmayinca olmuyo zamani varmis demekki senin minik biraz daha zahmetli olucak ama olsun bi gulusleri yetiyo cidden Allah baska dert vermesin ne hastaliklar var cnm bu gecici bi durum oyle dusun
coo sukur bizde alerjik bi rahatsizlik simdilik yok be de kendimden cekiyorum sirt agrilari bel agrilari taş dusuruyorum onun agrilari bende hamilelikten sonra agrilar bitmedi kizim da asiri kucakci insallah yurumeye baslayinca gecer.senin bebisinin de alerji sorunu gecer insallah hemencik
zaten baska doktorlar ek gidaya gecmenin mukuslu kakakyi onleyebilecegini soylerken bazi doktorlar da tam tersi diyor.
alerjik bebekler icin ozel mamalar almak gerekiyo cnm onlardan kullanman gerekiyo sanirim onlar da bayagi pahali ama herse cocuklarimiz icin cnm.
sen diyetine devam et anneligini kendini sorgulama kimsenin de sorgulamasina izin verme herkesin bebegi bir degil her alerjik bebek de bir degil.sen yemene icmene dikkat et demekki bir dilim peynir bile cocugunu zorluyosa varsin yeme bosver alerjik bebekler icin tarifler vardir nette onlara bakip biseyler yap
ama mutlaka baska doktoraem kisa zamanda git cnm o seni daha guzel bilgilendirir tarifler iste.kiyamam rahatsizliklari son bulsun insallah yavrucugunun aman dikkat et cnm bi dilimden bisey olmaz deme oluyor demekki
sen bakma kimseye kendini kalben dinle o senin yavrun..

Cnm ya çok sordum ve allerjisi olmayan bebeklerin bile hırıltısı var çözemedim şu işi var mı yok mu diye yani aylarca yaptım diyet yok yine vardı ki ben bildiğin hiç birşey yemiyordum ya ama aynıydı şuan da aynı gidecem inş bakalım ne diyecek
Merhaba benim bebegimin de hırıltısı var birkac doktora götürdüm çünkü hırıltısı beni çok rahatsız ediyordu ama doktorlar çocugumun gayet iyi oldugunu burun mukozaları küçük oldugu için hırıltı olabilecegini söyledi.Sizin yazdıklarınızı okuyunca yine baska doktora götürsemmi diyorum annelik çok zor .

insallah biter cnm kendini kotu hissetme biz seninle 9 ay kustuk mide problemlerini had safhada yasadik milllet yer icerken biz baktik defalarca kustuk nelere gogus gerdik bak neyse ki yiyebiliyorsun artik sen de cocugun alissin diye vermek istemissindir ama napcan olmayinca olmuyo zamani varmis demekki senin minik biraz daha zahmetli olucak ama olsun bi gulusleri yetiyo cidden Allah baska dert vermesin ne hastaliklar var cnm bu gecici bi durum oyle dusun
coo sukur bizde alerjik bi rahatsizlik simdilik yok be de kendimden cekiyorum sirt agrilari bel agrilari taş dusuruyorum onun agrilari bende hamilelikten sonra agrilar bitmedi kizim da asiri kucakci insallah yurumeye baslayinca gecer.senin bebisinin de alerji sorunu gecer insallah hemencik
zaten baska doktorlar ek gidaya gecmenin mukuslu kakakyi onleyebilecegini soylerken bazi doktorlar da tam tersi diyor.
alerjik bebekler icin ozel mamalar almak gerekiyo cnm onlardan kullanman gerekiyo sanirim onlar da bayagi pahali ama herse cocuklarimiz icin cnm.
sen diyetine devam et anneligini kendini sorgulama kimsenin de sorgulamasina izin verme herkesin bebegi bir degil her alerjik bebek de bir degil.sen yemene icmene dikkat et demekki bir dilim peynir bile cocugunu zorluyosa varsin yeme bosver alerjik bebekler icin tarifler vardir nette onlara bakip biseyler yap
ama mutlaka baska doktoraem kisa zamanda git cnm o seni daha guzel bilgilendirir tarifler iste.kiyamam rahatsizliklari son bulsun insallah yavrucugunun aman dikkat et cnm bi dilimden bisey olmaz deme oluyor demekki
sen bakma kimseye kendini kalben dinle o senin yavrun..
akşama kadar elimde bebek çorba karıştırmıyorum 😂😂😂😂😂

Back