• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Allah razı olsun cnm evet çok çok zor hamdolsun büyüyorlar ve inş tamamen geçecek öyle diyorum öyle olsun :) ben dediğim gibi çok az tadımlık veriyorum öyle aklıma gelince hem bu Arada biraz büyür 6 ayı bitirir ozmaan tamamen geçerim yaparım artık hergün ama anladım ki çok zor emzirmek çok kolay istediği zaman çıkar ver ek gıda öyle değil hazırla özel kaynar bilmem ne meşakkatli iş ama yavrularımız iyi olsun diye değer herşeye
Geçer inşallah canım benim büyük oğlum çok allerjik bi bünyeye sahipti yaşında geçti hepsi çok şükür.
Sorma canım Rabbim ne güzel bi mekanizma olarak yaratmış bizi tek çocukta bide herşey daha kolay oluyor ilk ek gıda deneyimleri daha keyifli oluyor

Selam kızlar nasılsınız? Epey sessizleşmiş burası. Çalışan arkadaşlar yavaştan işe başladı sanırım. Öteki.er de ramazan iş güç bebiş giremiyorlar. Ben bu sene dönemi de kapattım bebiş 9,5 aylıkken çalışmaya başlayacağım inşallah. Biberon kullanan arkadaşlar carrefour da weewellin cam biberonunu gördüm internetten baktım weewellin biberon yok. Bir de biberonlarda 0 6 ay yazıyor. Yavaş akışlı mı demek oluyor bu. Zaten 6.aya girmek üzereyiz. Cam tercih etmeli miyim? Suluk ne almalıyım? Beni bir aydınlatın hala bir biberon aolamadım 🙄
Emzik ve biberon meme reddi yapıyor canım. Ben 2 aylıkken başladım çalışmaya biz de emzik kullanımı var. Biberon olarak da lansinoh un yavaş akış ( süt sağma makinesinin biberonu ayrı da satılıyor) kullandım. Bir- birbuçuk ay meme reddi yaşamadım dedim daha da yapmaz ama bebeğim bir ara beni ittirmeye başladı az emip çıkıyordu ve ağlıyordu. Öğleden akşama kadar yaklaşık 7-8 saat belki de emmedi. Çok canım sıkıldı duruma. Gece yanıma aldım yatarak emzirdik vs bir şekilde kabullendi tekrar. Emzik yok denecek kadar az şu an. Sana tavsiyem kaç aylık olursa olsun akıtmaz ters çevirince damlatmayın alıştırma bardaklarından Alman. Ucu dikdörtgen şeklinde üç deliği oluyor. Onlar anne memesine benzemediği için emme ihtiyacını karşılamıyormuş. Meme reddi yapmıyormuş o yüzden de.

Merhaba, satın aldınız mı cihazı ben de marka araştırması yapıyorum
Weebaby Bebek telsizi var bende şu mavi olandan. Gayet memnunum. 300 m ye kadar çekim gücü var. Bebeği uyutup bahçedeki işimi halletmeye çıktığım zaman içim rahat oluyor, dışarda da çekiyor. tek sıkıntısı şarjı çabuk bitiyor ama diğer telsizlerde de aynı sıkıntı oluyormuş bildiğim kadarıyla.

Hırıltıdan doktora götürdüm bugün. Polen alerjimiz çıktı. Sabah 10 ile 4 arası dışarı çıkarma dedi. Burun spreyi ile alerji damlası verdi. Ayni zamanda 3 gün sonra 5.ayımız doluyor. Bu ay 700 gram almişiz.

kizlar moralim bozuk biraz kimseyle paylasamadigim icin buraya yazim dedim
esimden ilk anneler gunu hediyesi beklerken hic bisey almadi bi de ustune yarin annemlere hediye alalim dedim.tmm okuzdur falan ama bu benim ilk anneler gunumdu hic boyle hayal etmemistim.benim icin onemli olan onun icin defilmis demekki

kizlar moralim bozuk biraz kimseyle paylasamadigim icin buraya yazim dedim
esimden ilk anneler gunu hediyesi beklerken hic bisey almadi bi de ustune yarin annemlere hediye alalim dedim.tmm okuzdur falan ama bu benim ilk anneler gunumdu hic boyle hayal etmemistim.benim icin onemli olan onun icin defilmis demekki
Canım anneler günü yarın.alır belki daha:) ayrıca eşinden niye böyle bir hediye bekliyorsun ki ilerde çocugun alır işte..

Kızlar normalde bebeğim günde bi kaç kez kaka yapardı.bikaçgündür ek gıdaya geçtik bugün hiç yapmadı muz vermiştim ondan olabilirmi?

Hırıltıdan doktora götürdüm bugün. Polen alerjimiz çıktı. Sabah 10 ile 4 arası dışarı çıkarma dedi. Burun spreyi ile alerji damlası verdi. Ayni zamanda 3 gün sonra 5.ayımız doluyor. Bu ay 700 gram almişiz.
Canim tek hiriltimi wardi polen alerjisi belirtisinde bnde kizimda alerji oldugunu dusunuorum da ondan soruyorum gecmis olsun cok polen alerjisi zor bnmde war nefes almak cok zor oluyor allah yardimciniz olsun

Canim tek hiriltimi wardi polen alerjisi belirtisinde bnde kizimda alerji oldugunu dusunuorum da ondan soruyorum gecmis olsun cok polen alerjisi zor bnmde war nefes almak cok zor oluyor allah yardimciniz olsun
Sağol canım. Hapsuruyodu ama daha çok hırıltısı vardı.Baska da Bi sıkıntı yoktu. 2 gecedir uyuyamadi.baya sıkıntı yaşadık 2 gündür.

Arkadaşlar siz tecrübelisiniz bana bi bilgi verir misiniz lütfen? bebeğimiz 7 şubat doğumlu, şu an 3 ay 4 günlük ama 37+1 de doğdu. Düzeltilmiş olarak 2 ay 1 haftalık diyebiliriz. Bebeğim sırt üstü yatarken ellerinden tutup çektiğimizde kafasını öne doğru getirmiyor boyun kafa arkada kalıyor. Bugün çocuk nörolojiye gittik normal değil getirmesi lazımdı öne dedi beyin usg ve bazı tahliller istedi. Çok korkuyorum sizin bebekleriniz ne zaman yapabildi ?
2 aylıkken bebeğim yanındaki bir nesneye bakıp yönelebiliyor ve evet ellerinden tutunca kafasını kaldırıyordu. Doktor da rutin muayenede ellerinden tutup kaldırmıştı onu ama bu bir kıstas değil bence. İki aylık bebek bu sonuçta yapamaya da bilir. Benim kuzum da kafasını geç tuttu. Çok zayıf doğmuştu. Seni çok iyi anlıyorum yine de. Ben de bu çocuk kafasını taşıyamıyor kambur mu kalacak derdim. Haa ondan önce acaba görmüyor mu acaba duymuyor mu?? Kapılar çarpıyor uyurken yanında alkış yapıyorum hiç tepki vermiyordu. İşitme testini geçti şimdi parmak ucundayım aman uyanır diye. Her bebek farklı. Hepsi ayrı bir evren. Zamanla kaygıların kaybolacak inşallah annesi... Tek bir davranışı baz alıp boşuna strese girme derim...

Emzik ve biberon meme reddi yapıyor canım. Ben 2 aylıkken başladım çalışmaya biz de emzik kullanımı var. Biberon olarak da lansinoh un yavaş akış ( süt sağma makinesinin biberonu ayrı da satılıyor) kullandım. Bir- birbuçuk ay meme reddi yaşamadım dedim daha da yapmaz ama bebeğim bir ara beni ittirmeye başladı az emip çıkıyordu ve ağlıyordu. Öğleden akşama kadar yaklaşık 7-8 saat belki de emmedi. Çok canım sıkıldı duruma. Gece yanıma aldım yatarak emzirdik vs bir şekilde kabullendi tekrar. Emzik yok denecek kadar az şu an. Sana tavsiyem kaç aylık olursa olsun akıtmaz ters çevirince damlatmayın alıştırma bardaklarından Alman. Ucu dikdörtgen şeklinde üç deliği oluyor. Onlar anne memesine benzemediği için emme ihtiyacını karşılamıyormuş. Meme reddi yapmıyormuş o yüzden de.

Weebaby Bebek telsizi var bende şu mavi olandan. Gayet memnunum. 300 m ye kadar çekim gücü var. Bebeği uyutup bahçedeki işimi halletmeye çıktığım zaman içim rahat oluyor, dışarda da çekiyor. tek sıkıntısı şarjı çabuk bitiyor ama diğer telsizlerde de aynı sıkıntı oluyormuş bildiğim kadarıyla.
Nerfeyse 5 buçuk aylık olduk meme reddi olmaz diye düşünüyordum ama evet haklısın her zaman olabilir. Su için 3 delikli olanı dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim

Kızlar normalde bebeğim günde bi kaç kez kaka yapardı.bikaçgündür ek gıdaya geçtik bugün hiç yapmadı muz vermiştim ondan olabilirmi?
Aaahhh ahhh evet ondandır. Muz daha geç veriyorlar kabızlık yapabiliyorlar diye. Biz sadece yoğurt ve elma püresiyle kabız olduk. Çok üzülüyorum ben de. Önce vermedim düzeldi yine verdim yine kabız. Üstelik 2 gün oldu ve ağlıyor bebişim oturup ağlayasım geliyor başıma ağrılar girdi onun derdinden. Onu üzgün ağrılı görmeye dayanamıyorum. İnşallah alışır çabucak.

Geçer inşallah canım benim büyük oğlum çok allerjik bi bünyeye sahipti yaşında geçti hepsi çok şükür.
Sorma canım Rabbim ne güzel bi mekanizma olarak yaratmış bizi tek çocukta bide herşey daha kolay oluyor ilk ek gıda deneyimleri daha keyifli oluyor
Hadi ya bir yaş sonrası olmadı mi hiç ? Ne bileyim bronşit filan oldu mu önce ve sonra ?aynen çok heyecan yapmıştım hazırlarken filan çok keyifli geliyor bana bi okadar zor bebeği bırak o arada hazırla ağladı mı koş git al getir güzel ve zor anlar

Geçmiş olsun cnm valla bizim doğduğu günden beridir hırıltı var allerjik bünyelerde olur demişti dr hala da var ben her gün burnunu açıyorum sümük dolduğu için hapşırma hep var belki bizimkinin de polene allerjisi vardır bilmyorum ama birşey demedi dr hiç ilaç zaten çok fazla kullandık ilk 2 ay bakalım umarım yaza kadar düzelir ve bir daha hiç olmaz hiç birimizin

Ondandır cnm biz ek gıdaya tamamen geçmememize rağmen her gün 5 6 kez kaka yapan bebek dün mesela hiç yapmadı bugün yaptı sulu sulu yanı sanırım normal bir durum bağırsak ilk kez farklı mikropla tanışıyor biz istediğimiz kadar hijyenik şeyler verelim yine de engel olamadığımız mikroplar var böyle böyle bağışıklık sağlıyorlar zaten bol bol masaj yap en azından gazını çıkar

Geçmiş olsun cnm valla bizim doğduğu günden beridir hırıltı var allerjik bünyelerde olur demişti dr hala da var ben her gün burnunu açıyorum sümük dolduğu için hapşırma hep var belki bizimkinin de polene allerjisi vardır bilmyorum ama birşey demedi dr hiç ilaç zaten çok fazla kullandık ilk 2 ay bakalım umarım yaza kadar düzelir ve bir daha hiç olmaz hiç birimizin
Sağol canım Bizim şuanki polen alerjisinde burnu hiç akmıyor. Doktor ilaç olarak Bi burun spreyi verdi onu kullanmaya bşladik. Dün gece rahat uyudu nihayet.

Alerji testi mi yaptılar canım.
Bu hırıltılar gerçekten can sıkıcı cok geçmiş olsun

Sağol canım. Hapsuruyodu ama daha çok hırıltısı vardı.Baska da Bi sıkıntı yoktu. 2 gecedir uyuyamadi.baya sıkıntı yaşadık 2 gündür.
Canim bnm kizimda surekli burnunu kasio ve hapsuruo bana da var gibi gelio carsamba doktoruna goturcem bizede test yapilsin bakalim nr dicek

Back