- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.521
Canim ben de ek gidaya basladim yogurdu cok sevdi sebzeyi hic istemiyor muzu ezip verdim onu da sevdi elmayi yemedi hippnin muhalebisini eh iste yiyiyor herhalde yacas yavas alisirlar insallahhhEk gıdaya geçen arkadaşlar ne alemdesiniz? Iki gündür geçtik biz güya elma püresi ve yoğurt yedirdim yoğurdu yiyor elma püresini diliyle ittiriyor ağlıyor.yumurta sarısının çeyreğini ezdim sütle karıştırdım süzgeçten geçirip homojen yaptım asla yemiyor. Patatesci haşladım ezdim sütle homojen yapıp zeytin yağı ekledim mümkün değil ağlıyor itiyor. Şimdiye kadar huyu güzel olan bebeğim gitti durmadan ağlayan başka bir b3bek geldi sanki. Nasıl oturacak bu ek gıda işi. Ben mi yanlış yapıyorum. Buarada bebeğim 5 aylık geçen ay 300 ondan onc3ki ay 400 gr aldığı için mecburi ek gıdaya geçiş yaptik
Bizim de senin gibi kilo alımı yavaşladı hatta alamadı bile dr mama dedi ama süt allerjisi var diye geçmek istemedim ek gıdaya yavaştan başladım ben de havuçtan nefret ediyor ya sabrettim defalarca verdim püresini yok zorluyor en son kendini kusturuyor patetas henüz denemedim çorba yapayım dedim ama hip bebe bisküvisi aldım onu verdim yüzü biraz kızardı sanki bakalım bir daha deneyecem yine kızarırsa onu da vermem ki bir taneye ikiye böldüm kendi sütümle ezip verdim onu çok sevdi elma suyunu sevip içiyor muza bayılıyor ama potasyumu yüksek diye zeytin büyüklüğünde verdim kabız gibi oldu kestim onu vermiyorum artık yani anladığım ve buradaki ark anlattıkları gibi sabretmek gerekiyor hemen alışmıyorlar zamanla olacak ben çok aceleci davrandım ama anladım ki zaten zamanı gelince kendisi yiyecek pirinç ununu hiç seviyor ve ben onu her çeşitli yaptım yemedi bugün elma suyuyla yaptım yine yemedi başka Lehler’i deneyecem şuan sadece deneme yapıyorum tadımlık 6 Aydan sonda tamamen geçecem ek gıdaya şimdi 3 4 günde bir veriyorum ne vereceksem öyle ısrarla vermiyorum artık tavsiyem sen de akışına bırak zamanla alışacak inşEk gıdaya geçen arkadaşlar ne alemdesiniz? Iki gündür geçtik biz güya elma püresi ve yoğurt yedirdim yoğurdu yiyor elma püresini diliyle ittiriyor ağlıyor.yumurta sarısının çeyreğini ezdim sütle karıştırdım süzgeçten geçirip homojen yaptım asla yemiyor. Patatesci haşladım ezdim sütle homojen yapıp zeytin yağı ekledim mümkün değil ağlıyor itiyor. Şimdiye kadar huyu güzel olan bebeğim gitti durmadan ağlayan başka bir b3bek geldi sanki. Nasıl oturacak bu ek gıda işi. Ben mi yanlış yapıyorum. Buarada bebeğim 5 aylık geçen ay 300 ondan onc3ki ay 400 gr aldığı için mecburi ek gıdaya geçiş yaptik
Önümüzdeki hafta doktor kontrolü var ama ben nasıl müdahale edicem masaj yapıyorum karnına kiraz çekirdeği kesesini koyuyorum ısıtıp başka ne yapmalıyımArtık müdahale et bence. Ne zamana kadar beklicen ki.
Valla cnm ben de hipin bebe bisküvisini aldım dün yarımını sütümle ezip verdim seninki gibi oldu dudağının üstü ve çenesi bugün vermiycem geçsin bir daha denerim yine çıkarsa ondan demektir sen de hemen verme geçsin kızarıklık bir daha denersin şimdi anlayamazsın ondan mı kaşıktan mı diye
Yogurtu tadımlıktan fazla verdim. 1 corba kaşığı elmayı tadımlık. Yumurtayı da tadımlıktan fazla verdim cünkü tamamen sıvı halde verdim süzülmüş sütün biraz rengi değişmiş gibi sadece ama tadından eledi hemenBu verdiklerini 3 gün kuraliyla tadimlik mi verdin canım?
Muhallebi kendimiz de yapabilir miyiz? Süte pirinç unuyla mı yapıcaz yoksa dışardakilerde vitamij vs daha mı fazla. Bir de biz hiç biberon kullanmadık. Biberonla vermeyi denemeli miyim acaba daha mı kilay yer. Şuan sadece yiyip kilo almasına odaklandığım için en kolay çözümü arıyorum.Canim ben de ek gidaya basladim yogurdu cok sevdi sebzeyi hic istemiyor muzu ezip verdim onu da sevdi elmayi yemedi hippnin muhalebisini eh iste yiyiyor herhalde yacas yavas alisirlar insallahhh
Gaz sancısı gece uykusuzluğu filan hiçmiş bunun yanında. Ek gıdaya geçiş bana çok zor geldi. Uykusuzluğa bile alıştım ki çok uyku severimdir. Dediğin gibi kusacakmış gibi yapıyor. Ablamın bebeği 1 ay büyük. Elmaya ceviz rendeledim yiyor dedi. Hurma elma armut karıştırıyorum yiyor diyor ki yeni geçti onlar da. Benimki bana çekti heralde zayıf yemek sevmiyor diyorum ama pes etmek yok bakalım. Her gün yeni bir serüven deneyeceğiz.Bizim de senin gibi kilo alımı yavaşladı hatta alamadı bile dr mama dedi ama süt allerjisi var diye geçmek istemedim ek gıdaya yavaştan başladım ben de havuçtan nefret ediyor ya sabrettim defalarca verdim püresini yok zorluyor en son kendini kusturuyor patetas henüz denemedim çorba yapayım dedim ama hip bebe bisküvisi aldım onu verdim yüzü biraz kızardı sanki bakalım bir daha deneyecem yine kızarırsa onu da vermem ki bir taneye ikiye böldüm kendi sütümle ezip verdim onu çok sevdi elma suyunu sevip içiyor muza bayılıyor ama potasyumu yüksek diye zeytin büyüklüğünde verdim kabız gibi oldu kestim onu vermiyorum artık yani anladığım ve buradaki ark anlattıkları gibi sabretmek gerekiyor hemen alışmıyorlar zamanla olacak ben çok aceleci davrandım ama anladım ki zaten zamanı gelince kendisi yiyecek pirinç ununu hiç seviyor ve ben onu her çeşitli yaptım yemedi bugün elma suyuyla yaptım yine yemedi başka Lehler’i deneyecem şuan sadece deneme yapıyorum tadımlık 6 Aydan sonda tamamen geçecem ek gıdaya şimdi 3 4 günde bir veriyorum ne vereceksem öyle ısrarla vermiyorum artık tavsiyem sen de akışına bırak zamanla alışacak inş
Doktorunuz 10 güne kadar yapmazsa fitil yap fln demedi mi hiçÖnümüzdeki hafta doktor kontrolü var ama ben nasıl müdahale edicem masaj yapıyorum karnına kiraz çekirdeği kesesini koyuyorum ısıtıp başka ne yapmalıyım
Pirinc unu sut yapabilirsin cnm ama inek sutu degil heralde formul sut.Muhallebi kendimiz de yapabilir miyiz? Süte pirinç unuyla mı yapıcaz yoksa dışardakilerde vitamij vs daha mı fazla. Bir de biz hiç biberon kullanmadık. Biberonla vermeyi denemeli miyim acaba daha mı kilay yer. Şuan sadece yiyip kilo almasına odaklandığım için en kolay çözümü arıyorum.
Yok canım değiştirdim zaten başka buldum ona götürücem anne sütü alıyor sadece olabilir dedi buna bağlı huysuzluğu yok ama yinede bence normal değil daha önce 5-6 günde birdi ilk defa bukadar uzadı fitil mi versemDoktorunuz 10 güne kadar yapmazsa fitil yap fln demedi mi hiç
Yogurtu tadımlıktan fazla verdim. 1 corba kaşığı elmayı tadımlık. Yumurtayı da tadımlıktan fazla verdim cünkü tamamen sıvı halde verdim süzülmüş sütün biraz rengi değişmiş gibi sadece ama tadından eledi hemen
Canm ek gıda biraz sabır işi. İlk etapta kaşık kaşık yemesini beklememek gerek. Serra da yoğurtu sevmiyor midesi bulanıyor ama elma armut balkabağı ve muzu sevdi. Onları da sevmesine rağmen tam yutmayı bilmedikleri için yutarken çıkarıyor ağzından ben kaşıkla alıp tekrar veriyorum. Günde 3-5 kaşık yemeleri yeterli. Buarada yumurta için çok erken. 7-8.ayda başlayacağız kahvaltıya.Ek gıdaya geçen arkadaşlar ne alemdesiniz? Iki gündür geçtik biz güya elma püresi ve yoğurt yedirdim yoğurdu yiyor elma püresini diliyle ittiriyor ağlıyor.yumurta sarısının çeyreğini ezdim sütle karıştırdım süzgeçten geçirip homojen yaptım asla yemiyor. Patatesci haşladım ezdim sütle homojen yapıp zeytin yağı ekledim mümkün değil ağlıyor itiyor. Şimdiye kadar huyu güzel olan bebeğim gitti durmadan ağlayan başka bir b3bek geldi sanki. Nasıl oturacak bu ek gıda işi. Ben mi yanlış yapıyorum. Buarada bebeğim 5 aylık geçen ay 300 ondan onc3ki ay 400 gr aldığı için mecburi ek gıdaya geçiş yaptik
Bizimki de sadece anne sütü aliyor. 5-6 günde bir yapiyordu ama düzene girdi tekrar. E ge r 9 güne falan çıksaydı sanirim fitil koyardım ben ya. Ne kadar 10 güne kadar normal olsada. 9 da fazla artik ya.Yok canım değiştirdim zaten başka buldum ona götürücem anne sütü alıyor sadece olabilir dedi buna bağlı huysuzluğu yok ama yinede bence normal değil daha önce 5-6 günde birdi ilk defa bukadar uzadı fitil mi versem
. 8-9 günden sonra tıbbi olarakda kabızlık sayılıyor bebekde huzursuzluk varsa acile götürün lavman yapıyorlar yada kendi doktorunuza gidin o ya fitil veriyor yada kendisi orda lavman yapıyor buladar uzun süren kabızlık mutlaka bebeğe ağrı sancı veriyordurÖnümüzdeki hafta doktor kontrolü var ama ben nasıl müdahale edicem masaj yapıyorum karnına kiraz çekirdeği kesesini koyuyorum ısıtıp başka ne yapmalıyım
Bebeğiniz kaç aylık bende yavaş yavaş tadm yaptırmaya geçmek istiyorum ama doktora her söylediğimde kesinlikle hayır diyorCanım pespese hepsini deneme. 3 gün tek besin dene mesela ilk gun 2 cay kasigi 2. Gun 2 tatli kasigi 3. Gün 2 yemek kasigi kadar gibi. Amaç tatlara alışmaları doymalari değil. Kilo alimi icin kaşık mamasini deneyebilirsin sütlü pirincli olanlardan onu da 3 gün ayni sekilde dene baktin yiyor dokunmuyor günde 2 öğün verirsin corba krep hamuru kivaminda yapip kaşıkla yedirebilirsin. Kilo alimi icin ek gidaya cabuk geçemezsin canim. Bünyelerinin alışması uzun sürebilir. Daha sindirim sistemleri duzene girmis degil. Bagirsak ve mideleri anne sütünü formul sütü bile zor hazmedebiliyor. Mesela ben su an sadece yogurt veriyorum o da günde 1 yemek kasigi kadar önümüzdeki hafta sebze pürelerini tattirmaya baslicam ağırdan gidiyorum. Daha 6 aylik bile olmadilar.
. 8-9 günden sonra tıbbi olarakda kabızlık sayılıyor bebekde huzursuzluk varsa acile götürün lavman yapıyorlar yada kendi doktorunuza gidin o ya fitil veriyor yada kendisi orda lavman yapıyor buladar uzun süren kabızlık mutlaka bebeğe ağrı sancı veriyordur
Bebeğiniz kaç aylık bende yavaş yavaş tadm yaptırmaya geçmek istiyorum ama doktora her söylediğimde kesinlikle hayır diyor
Şuana kadar anne sütü aldı hiç bir zaman sütüm maleaef bol olmadı şimdiye kadar idare ettik bu hafta beş aylık oluyor doktora girtik kilo alımı azalmş dedi mama verelim olmazsa dedi mamadansa azar azar yoğrt felan vermek istiyorum5 aylık, kilo alımı yavas, mama takviyesi de alıyor. Sadece anne sütü alıyorsa 6 ayi bekleyin bence. Eskiden mama takviyesi alan bebeklere 4 ayı dolunca ek gıdaya gecirirlerdi, ama şimdi illa 6 ay deniyor sindirim sistemlerinin hazir olmasi, sağlıklı gelişmesi için.
Şuana kadar anne sütü aldı hiç bir zaman sütüm maleaef bol olmadı şimdiye kadar idare ettik bu hafta beş aylık oluyor doktora girtik kilo alımı azalmş dedi mama verelim olmazsa dedi mamadansa azar azar yoğrt felan vermek istiyorum
Ben kullanıyorum canimBebeğine kehribar kullanan var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?