• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canim sebze veriyor musun? Bende sebze ile mi başlasam diyorum. Yoğurt denedim bir kac kere yogurda tam başlayayım diyorum. Ne kadar yogurt veriyorsun tek seferde az verip üzerini mama ile mi tamamliyorsun yoksa öğün mü yapiyorsun canım?
canm ben normalde doktorla görüşmeden önce patates ve havuç vermiştim. ama doktor ilk ay sadece meyve ve yoğurt deyince sebzeyi bıraktım. doktorun dediğine göre ek gıdayı öğün olarak vermeliyiz. ama tabi az yedikleri için normalde 2 saatte bir mama veriyorsam ek gıda verdiğim öğünden 2 saat sonra değil de 1 saat sonra mama veriyorm. doktor bu şekilde tarif etti. her seferinde 1 kahve fincanı kadar vermeliymişiz. gram olarak hesap edecek olursak 40 gr'mış.

canm daha yeni başladık ek gıdaya normal bir insan gibi doyumluk yemesini bekleyemezsin ki. sen çok büyük beklentidesin bence ek gıdadan. şimdilik 4-5 kaşık tadımlık vermen yeterli. tavuk yumurta falan bunlar için çok erken. sadece meyve yoğurt yada patates havuç balkabağı püre verebilirsin. benimki de tam yemiyor. ben veriyorum o çıkarıyor ben veriyorum o çıkarıyor. Daha tam olarak yutmayı bile bilmiyorlar. tam anlamıyla yemeleri 8-9.ayları bulacak.
Yok cnm bir mama kaşığı bile yemiyor kusturuyor kendini yumurtayı sarışını minicik hatta yok kadar az diline değdirdim vermedim öyle tavukta kemiğini eline vermiştim biraz emsin diye hemen almıştım elinden sanırım evet ben hemen yer diye bekliyormuşum :) anladım zamanla olacak bu iş saol cnm

Bence alerjik olabilecek bebeğine yumurta sarısı falan vermemelisin ve sakin olup iyi bir doktorla görüşmelisin beslenme olayini❤
Cnm yumurta sarısını diline değdirdim yani ağzına bile girmedi okadar minik değdi tavukta kemiğini vermiştim yalasın diye tabi hemen almıştım elinden

Anladım kuzum, zamanla alışacaklar. Sen yine de acele etme. Yediği kadar yesin. 😊 doymadıkları günde gelecek❤
Ayyy ayyy ben ne aceleciyim bir bilsen :) anam erken doğmuş desem oda değil hem heyecan yapıyorum ek gıda için hem acabalar var dün minicik muz ezip verdim diye bu gün korktum kabız olur diye birşey vermedim şu allerjisi geçse de ben de devam sütü yoğurt filan versem

Kızlar bizim doktorun verdiği ek gıdaya geçişle ilgili bilgiler

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    137,2 KB · Görüntüleme: 111
Arkadaşlar bana fikir verirmisiniz..... bir kaç gün önce bi arkadaşımın yeni kırkı çıkmıştı bebeği emzirdikten sonra nefessiz kalmış bebek hemen ambulans hastane kusmuk süt ciğerine inmiş hastanedeler hala gözetimde hemen geçmiyormuş devlet hastanesi hemşire vs çok ilgili değiller arkadaşın sütü çok nasıl yapmalı bebek yutmaya yetiştiremiyor göğsünü sağıpta mı emzirmeli acaba bende bilemedim öylede sütün faydası kalırmı ki

Arkadaşlar bana fikir verirmisiniz..... bir kaç gün önce bi arkadaşımın yeni kırkı çıkmıştı bebeği emzirdikten sonra nefessiz kalmış bebek hemen ambulans hastane kusmuk süt ciğerine inmiş hastanedeler hala gözetimde hemen geçmiyormuş devlet hastanesi hemşire vs çok ilgili değiller arkadaşın sütü çok nasıl yapmalı bebek yutmaya yetiştiremiyor göğsünü sağıpta mı emzirmeli acaba bende bilemedim öylede sütün faydası kalırmı ki
Gecmis olsun canim aynen dedigin gibi yapsin once biraz sagsin sutunu oyle versin faydasi tabiki kalir zaten ilk geken sutte su orani fazladir sonra yagli sut gelir yani yagli olani icirmis olur oda daha faydalidir tabiki

Arkadaşlar merhaba. Ben Şubat annesiyim oğlum daha 9.5 haftalık. Uyku yönünden inanılmaZ problemimiz var günün sadece 7 saati falan uyuyoruz. Gündüz uykumuz 0a yakın. Siz daha tecrübelisiniz böyle olupta sonradan düzelen var mı aranızda? Düzeldiyse nasıl oldu?

Arkadaşlar merhaba. Ben Şubat annesiyim oğlum daha 9.5 haftalık. Uyku yönünden inanılmaZ problemimiz var günün sadece 7 saati falan uyuyoruz. Gündüz uykumuz 0a yakın. Siz daha tecrübelisiniz böyle olupta sonradan düzelen var mı aranızda? Düzeldiyse nasıl oldu?
Merhaba oncelikle hayirli olsun rabbim size bagislasin benim kizim ilk uc ay asiri sekilde uyuyordu gece beslenmek icin uyanmiyordu ben alarm kurup kalkiyordum fakat uyandiramiyordum hatta bunun icin doktora bile gittik hic bir sorun yok dedi ama uc aydan sonra bir degistiki sorma susn uykuya hasretim gunduz zaten cok az uyuyor gecede saat basi uyaniyor sabah yedide tam anlamiyla uyaniyoruz yani demem oki oyle bir degisiyorlarki gorursun insallahhh sizinkinin de uyku duzeni degisir

3. cocugunu buyiten bi anne olarak sana nacizane tavsiyem akışına birak canim ben obur bebelerimle kiyasladigimda onlarda sıkıntı yaptigim seyleri ki buna kaka yapmamalari ve mudahale etmem vs de dahil bunda akisina biraktigimda bi zaman sonra bebegin kendi belli etmesi ve herseyin zamani gelince kendiliginden yoluna girmesini gordum ha istisnalar vardir mutlaka ben bu bebegimde bebegimin zamani geldiginde ne zaman uyuyacagini cısini yaptigi zamanlari susadigi zamani belli ettigini farkettim obur cocuklarimda boyle bisey farketmemistim hic 😔 evet cok zor hele uykusuzluk ama saglikli olsun kucakda tutmaya rasiyim gibi telkinlerle sakinlesmeye calisip beklem3k lazim bu bebegim abi ablasi gibi degildi uykusu onlar 1 aylikken yatagina yatirdim saat 8 ve uyirlardi gece uyanip saatlerce agladiklarini bilmem bebegimi kucagima aldim hastane dahil hic besikde yatmak istemedi hep goğsumin uzerine yatti yuz ustu ilk bir ay oturarak uyidum her gece allahim dedim bu uyku problemli olacak aksamlari ben 8 de yatirdim o 9 da kalkti gece 2 lerde uyidu ki ben uykusuzluuga dayanamam saglikli olsun kucakda dursun raziyim bidaha bebek tutmayacam kucagimda tadini cikaralim derken 3 aylikdi saat 8 de aglamaya basladi ama nasil anlatamam ne yapsam susmuyo sonra farkettim uyumak istiyor ama ben salladigimdan hoplattigimdan cocuk uyuyamiyor bende rutin yapmaya basladim ve hop saat 7.30 8.de uyumaya basladi yatirdigimda baktim yuzune biseyler degdirmek istiyor basini yanq cevirip battaniyeye saklamak istiyor uyku atkadasi yaptim isteeigi gibi cok.uzattim kusura bakma kisaca sakin ol ne kadar zor olursa olsun bu gunler gececek ve belkide bebegin uyuma sekli ariyor olabilir yuzunu ortme bisey tutma elleruni baglatma gibu benim bebegim gibi 😊

Çok teşekkğr ederim. Artık oda çok yorgun düşüyor Benimle beraber. Sürekli esniyor huzursuzlanıyor.

Arkadaşlar merhaba. Ben Şubat annesiyim oğlum daha 9.5 haftalık. Uyku yönünden inanılmaZ problemimiz var günün sadece 7 saati falan uyuyoruz. Gündüz uykumuz 0a yakın. Siz daha tecrübelisiniz böyle olupta sonradan düzelen var mı aranızda? Düzeldiyse nasıl oldu? İlk dönemlerde böyle oluyor bebekler ilk doğduğnda uykuya geçmeyi tek başına başaramıyor uyku hormonu 3. Aydan sonra salgılanıyormuş zamanla düzelecek şuan için akışına birakmak en iyisi anne için çok zor olsada bi süre böyle geçiyo ben rahatlayıp gevşemesi için telefoa elektirik süpürgesi ses indirmişdim uykuya geçmesinş gevşemesn sağlıyo halada kullanıyorm bide bebeğe uykudan önce belli bir rutin uygulamak bebekde alışkanlık oluşturuyo bende hala gündüz uykusunda başaramadm ama gece uyku saatinden önce banyo yaptırıp giydirip uyutmaya çalışrsan belli bir süre sonra banyıdan sonra uyuması gerektiğini öğrenir genelde akşam banyo yaptırıp yatrmak öneriliyor şuan için canını sıkmamaya çalış bizde bile hala sorunlar oluyo gün grçdikçe uykusu artıyo

Demek ki hepimiz aynı dönemlerden geçiyoruz aşağı yukarı
Bizim uykularımızda 20-30 dakika gece gündüz böyle nadiren gece uykusu 2-3 saat uyuyor 50 kiloya düştüm bekarlığımdan daha zayıfım ilk zamanlar doktor bişey yok gazlı bebek 3 ayını doldursun düzelir yok 4ayınu doldursun düzelir yok 5 olduk hala aynı umudumuz önümüzdeki ayda yani evet hepimiz bu yoldan geçiyoruz üstelik kaka sorununuzda çıktı aniden hafta da bir yapıyor yolunu gözlüyoruz ama hasta olan bebeleri görünce iyi olsun uyumasın kucağımda dursun diye teselli ediyorsun kendini

Çok geçmiş olsun arkadasina. Ben de benzer şeyler yaşadım başlarda. Hep korka korka emzirdim hiç huzurla emziremedim çocuğumu. Bebek büyüyüp daha hızlı emmeye başladı mı düzeliyor. Sağıp da verirse bebek hiç bı zaman etkili emmeyi ögrenemez sütü de zamanla azalıp kesilebilir. Yan yana uzanip emzirmek işe yarıyor bebek icemedigi fazla sütü ağzının yanından akıtıyor. Veya iyice geriye yaslanıp yarı yatar pozisyonda emzirip akışı yavaşlatabilir. Tersten emzirmek de işe yarıyor bazen. Çok zorda kalırsa sütü biraz sağip memedeki sütün tazyigi azalinca verebilir. Ama sağım yapmak da uzun vadede tazyigi daha çok arttiriyormus. Çok tercih etmesin. Sık sık emzirip meme de sütün birikmesine izin vermedim. Ve bebek sakinken emzirdim çünkü ağlarken daha fazla tikaniyorlar. Tekrar çok geçmiş olsun inşallah işine yarar söylediklerim .

Zamanla düzeliyor sonra tekrar bozuluyor sonra tekrar duzeliyor😄 öyle bi kısır döngü içinde yuvarlanıp gidiyorsun işte. Ben bu konuyu olduğu gibi kabul edip uykusuzluk gerçeğiyle yuzlesince rahatladım. Sürekli çok az uyudum, ne zaman uyuyacağım, niye uyumuyor diye düşündükçe daha da mutsuz oluyorsun. Eğer sadece emziriyorsan sen de umut etmekten vazgec olduğu gibi kabullen uykusuzlugu. Biraz daha iyi olcak ama hiç bi zaman eskisi gibi kafayı vurup uyuyamayacaksin.

Back