• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Arkadaşlar ek gıda dönemi için hangi marka kaşık bardak tabak bakıyorsunuz yada alan varmı ne önerirsiniz
Bebedor silikon kaşık ve myceyin 5li plastik kaşığını almıştım. Yoğurdu silikon kaşıkla meyveyi plastik kaşıkla yediriyorum. Munchkin plastik tabaklar almıştım onlardan da memnunum. Bardak olarak da henüz almadım şimdilik minicik bir biberonumuz var onunla su içiriyorum ama avent silikon başlıklı alıştırma bardağı alacağım.

Kızlar bebegime ilk defa havuç püresi verdim.bikaç saat sonra hepsini kakasıyla birlikte yaptı.neden olabilir ?
Ben doktorla görüşmeden başlamıştım ek gıdaya. 3 gün havuç da vermiştim bişey olmamıştı ama doktorla görüştüğümüzde ilk ay sadece meyve ve yoğurt vermemizi söyledi. Havuçla ilgili özel bir durum var biraz daha sonra başlayacağız ona dedi ama o özel durum neymiş bilmiyorum:

Ben wee silikon kaşık nuk suluk aldım.tabak şuan almadım küçük porselen tabaklarda veriyorum şimdilik.buharda pişirme aparatınada gerek yok bence tel süzgeçte çok güzel pişiyor sebze
Bebedor silikon kaşık ve myceyin 5li plastik kaşığını almıştım. Yoğurdu silikon kaşıkla meyveyi plastik kaşıkla yediriyorum. Munchkin plastik tabaklar almıştım onlardan da memnunum. Bardak olarak da henüz almadım şimdilik minicik bir biberonumuz var onunla su içiriyorum ama avent silikon başlıklı alıştırma bardağı alacağım.
Teşekkür ederim

Ben doktorla görüşmeden başlamıştım ek gıdaya. 3 gün havuç da vermiştim bişey olmamıştı ama doktorla görüştüğümüzde ilk ay sadece meyve ve yoğurt vermemizi söyledi. Havuçla ilgili özel bir durum var biraz daha sonra başlayacağız ona dedi ama o özel durum neymiş bilmiyorum:
Bende doktorla görüşmeden başladım.Ozaman şimdilik sadece meyve ve yoğurt mu verelim.bebeğim 5 aylık bişey yediğinde hemen kaka yapıyo daha hazır değilmi acaba ama verdiğimde az da olsa bi çay kadıgı kadar yiyo

Bende doktorla görüşmeden başladım.Ozaman şimdilik sadece meyve ve yoğurt mu verelim.bebeğim 5 aylık bişey yediğinde hemen kaka yapıyo daha hazır değilmi acaba ama verdiğimde az da olsa bi çay kadıgı kadar yiyo
doktor 1 kahve fincanı kadar verebileceğimizi söyledi. biz şimdilik meyve ve yoğurt veriyoruz ama her doktora göre de değişiyor. Bazıları patates havuçla başlatıyor.

ruhum_mavi ruhum_mavi cnm benim oğlan yemiyor yaaa havucu 2 gün verdim 2 günde kusturdu kendini ama bizim yediklerimizi istiyor tavuk verdim kemirdi yumurta sarısını minicik verdim sevdi ama ona hazırladığım hiç birşeyi yemiyor dün elma suyu hazırladım sevmedi muzu eline verdim nasıl emiyor ben de onu püre yaptım az su koydum kaşıkla vereyim dedim yok anam yemedi yine sence napmalıyım var mı fikrin ???

ruhum_mavi ruhum_mavi cnm benim oğlan yemiyor yaaa havucu 2 gün verdim 2 günde kusturdu kendini ama bizim yediklerimizi istiyor tavuk verdim kemirdi yumurta sarısını minicik verdim sevdi ama ona hazırladığım hiç birşeyi yemiyor dün elma suyu hazırladım sevmedi muzu eline verdim nasıl emiyor ben de onu püre yaptım az su koydum kaşıkla vereyim dedim yok anam yemedi yine sence napmalıyım var mı fikrin ???
Bence alerjik olabilecek bebeğine yumurta sarısı falan vermemelisin ve sakin olup iyi bir doktorla görüşmelisin beslenme olayini❤

Serra 5,5 aylık oldu canm. elma armut gibi mevsim meyveleri ve yoğurt veriyorum.

Canim sebze veriyor musun? Bende sebze ile mi başlasam diyorum. Yoğurt denedim bir kac kere yogurda tam başlayayım diyorum. Ne kadar yogurt veriyorsun tek seferde az verip üzerini mama ile mi tamamliyorsun yoksa öğün mü yapiyorsun canım?

canm daha yeni başladık ek gıdaya normal bir insan gibi doyumluk yemesini bekleyemezsin ki. sen çok büyük beklentidesin bence ek gıdadan. şimdilik 4-5 kaşık tadımlık vermen yeterli. tavuk yumurta falan bunlar için çok erken. sadece meyve yoğurt yada patates havuç balkabağı püre verebilirsin. benimki de tam yemiyor. ben veriyorum o çıkarıyor ben veriyorum o çıkarıyor. Daha tam olarak yutmayı bile bilmiyorlar. tam anlamıyla yemeleri 8-9.ayları bulacak.

Back