• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kizlar biz 3 gun sonra 4 aylik oluyoruz ama ailemdeyim daha kibrisa donmedim. Doktoruna soramiyorum haliyle. Bu ay bazilari yogurt tadimina badlat dio bazilari 6 ayi bekle dio. Sizler ne yapicaksiniz
6. Ayı bekle kesinlikle canım. Zaten ömür boyu yicekler. Mama da olsa anne sütü de olsa 6. Ay beklenmeli diyor doktorumuz.

Ablam 6 ayı beklemişti bir de çocuğa hep ayrı yemek yapıyordu yağsız tuzsuz salçasız baharatsız.. çocuk şimdi bişey yemiyor. Yedikleri sayılı şeyler. Erkenden tattırmadığıma pişman oldum dedi. Ben de şimdiden minik minik başladım. 6. Ayda öğün olarak veririm şimdilik parmak ucu kadar veriyorum sadece
Erken ek gıdaya geçince bebek herşeyi yiyecek diye bir kural yok. Ayrica 1 yaşından önce tuz, salça, yağ ve baharatlı yiyeceklerde önerilmiyor.

Canım zaten ilk de hemen yemiyorlar bence 5. Ayda başlamak mantıklı bana Dr umuz demişti ilk zaten çok az tadarak başlıyorlar en azından 6. Ayda artırıyorsun çok uğraşmıyorsun birde çiğneme reflekside daha çabuk gelişir demişti bilmiyorum ben 5 bitsin başlarım az az tabi herkes kendi bilir
Bide su konusu var kizlar. Benimki anne sutu aliyo sadece. Su vermeye ne zaman baslicaksiniz?

canim ben ilk iki cocugumda da 6. ayi bekledim ama 5 bitince sofrada cok minik agzina surme tarzinda basladim 6 bitince ona ozel menu yaptim bundada oyke yapacagim iki cocugumdada yemek derdimiz olmadi bazen aksama kadar yemek istemeiler serbest biraktim ama genel olarak yediker ve 6. ayda ellerine hep kasik verdim agzina goturmeye baslayinca az mijtar onune koydum o yemege calisirken ben arada yedirdim hep ve mutlaka bizle sofraya oturttum biraz batiyor ama onuda eski bir kiyafet giydirerek buldum caresini inslh bu kizimda secmez yemek😊
Yesinlerde kirlettikleri kiyafetleri olsun :) artik bnde 5 biterken ufak ufak tattiririm. Sofraya oturtma isini uzmanlarda soyluyor cok iyi yapmissin onu bnde yapicam mutlaka

Erken ek gıdaya geçince bebek herşeyi yiyecek diye bir kural yok. Ayrica 1 yaşından önce tuz, salça, yağ ve baharatlı yiyeceklerde önerilmiyor.
Herkesin kendi fikri canım bu kadar sert çıkış yapmana gerek yoktu. Ben de hep 6. Ayı bekleme taraftarıydım ama çevremde büyütmüş olanlardan eskileri de yenileri de tattır diyor. Öğün olarak anne sütü yerine bir kase yoğurt yesin demiyorum zaten. Hemen dudağına değdiriyorum ya da diline sadece tadını bilsin diye. Ayrıca çocuğa gidip de bol tuzlu baharatlı yemeklerden yapacak ya da verecek değiliz herhalde ama sıfırlamam ben. Çok az da olsa atarım. Hangimizin annesi bizlere ayrı yemek yapmış bebekken. Şimdiki çocukların yemek yememe sebebi bence bu kısıtlamalardan kaynaklı. Doktorlar kendilerini riske atmamak için(alerji olursa diye)vermeyin diyorlar. Azar azar denemekten zarar geleceğini düşünmüyorum

Bide su konusu var kizlar. Benimki anne sutu aliyo sadece. Su vermeye ne zaman baslicaksiniz?
Kesinlikle gerek olmadığını düşünüyorum ama çevremde aşırısının aşırısı bir baskı var(havalar ısınıyor çocuğun içi yanıyor). Sırf baskıdan kurtulmak için onların gözü önünde bir iki damla verdim onun harici vermiyorum düşünmüyorum da

Kesinlikle gerek olmadığını düşünüyorum ama çevremde aşırısının aşırısı bir baskı var(havalar ısınıyor çocuğun içi yanıyor). Sırf baskıdan kurtulmak için onların gözü önünde bir iki damla verdim onun harici vermiyorum düşünmüyorum da
Zaten hic bitmio bu cevremizin dedikleri. Annemde biz size verioduk diyo. Iyide cocuk zaten emio ne gerek var extra suya diorum e tadina alistirmassan buyuyunce icmez diolar. Neyse kendi dr u ver diyene kadar vermicem

Herkesin kendi fikri canım bu kadar sert çıkış yapmana gerek yoktu. Ben de hep 6. Ayı bekleme taraftarıydım ama çevremde büyütmüş olanlardan eskileri de yenileri de tattır diyor. Öğün olarak anne sütü yerine bir kase yoğurt yesin demiyorum zaten. Hemen dudağına değdiriyorum ya da diline sadece tadını bilsin diye. Ayrıca çocuğa gidip de bol tuzlu baharatlı yemeklerden yapacak ya da verecek değiliz herhalde ama sıfırlamam ben. Çok az da olsa atarım. Hangimizin annesi bizlere ayrı yemek yapmış bebekken. Şimdiki çocukların yemek yememe sebebi bence bu kısıtlamalardan kaynaklı. Doktorlar kendilerini riske atmamak için(alerji olursa diye)vermeyin diyorlar. Azar azar denemekten zarar geleceğini düşünmüyorum
Yoo sert Bi çıkış değil uzmanların görüşünü söyledim. Sen dilediğini yapabilirsin tabiki

evet canım kesinlikle , skechers giyince başka ayakkabı ile rahat edemezsin derlerdi inanmazdım . İşim gereği klasik de giyindiğim için bu ayakkabı benim için ayağımı tatile çıkarmak gibi 😂

indirimde yakalarsan 300 küsüre düşüyor ama iki tane alacaksan biraz fazla olabiliyor canım
[/QUOTE]
Kızlar o kadar çok övdünüz ki alıcam skechers indirim yakalamaya çalışıyım. Boyner’de 400₺ üzerine 100₺ indirim var bakınıyorum bakalım

Back
X