• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bu çocuğu ile ilgilenmeyen babalar beni sinir ediyor. Kimse kusura bakmasın ama süs çiçeği değil bu çocuk. Anne kadar babaninda sorumlulugu var. Ama birazda kadınlar bu hale getiriyor bence kocalarını. Sürekli "sağolsun yardım ediyor, altini değiştiriyor, allah razi olsun çocuğa bakıyor" diye diye bu bir tercih durumuna dönüşüyor. Çocuğa bakmak yardım değil ebeveynlik görevi ve anne kadar babada bakıma ortak olmalı. Bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın.

Eklentiler

• Screenshot_20190331-154525_Instagram.webp
    Screenshot_20190331-154525_Instagram.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar bebek arabasına takarak kullanıdığımız anakucağının içindeki yenidoğan pedini ne zaman çıkarıyoruz? 3 ayı geçti artık çıkartmak lazım galiba dimi?

Kızlar bende bunun ikea da satılanından var ve çok kullanışlı ben anneme bile götürüyordum ayakları çıkıyor ve silme falan açısından da iyi almayan varsa almak isteyen varsa uygunmuşta tabi kalite olarak ikea daha iyidir muhtemelen
Ben de almayı düşünüyorum böyle bi tane. Yazın ek gıdaya baslayacagimiz için balkonda da olsun istiyorum böyle bir sandalye. Biz hep balkonda yiyoruz yazlari. İçeri disari taşımak zorunda kalmayalim hem de güneşten filan etkilenirse diye ucuz bı şey iyi olur diye düşünüyorum. ama internette de aynı fiyata aşağı yukarı bunlar. Marketten eve taşımaya gerek yok bence.

Kızlar bebek arabasına takarak kullanıdığımız anakucağının içindeki yenidoğan pedini ne zaman çıkarıyoruz? 3 ayı geçti artık çıkartmak lazım galiba dimi?
Ben geçen hafta çıkardım. Yanı söyle hava soğuksa kalın battaniye örtüyorum o zaman takmıyorum dar oluyor ama hava iyiyse ince battaniye almışsam takıyorum.

Benimki gündüz mü çok uyuyot acaba. 8 gibi uyanıp 10-11 gibi uyuyor. Bu uyku 3 veya 3.5 saat süryor. Öğleden sonra 2 gibi uyuyup 1.5-2 saat uyuyor. Sonra da 7.30 -8 gibi mızırdanmaya başlıyor. Gece uykusuna geçiyor artık.
Şimdi emerken uyudu mesela...

Deniyorum canım sürekli rvirip çeviriyorum ama yok

Biliyorum canım, benimkine banyo da işe yaramadı. Yani uyuyor akşam 8 en geç 9 gibi. İlk uykusu eğer toksa 3 saat civarı sürüyor ama sonra 2 saatte bir hatta daha sık mızırdıyor. Gözünü açıp ayılmasa da ya emzik istiyor ya acıkıyot ya öbür yana çeviriyorum. Bu da yoruyot beni. Baksan 11-12 saat uyumuş ama mızır mızır.
Bana gündüz uykusu çok uzun gibi geldi canım. Tam emin değilim ama sanki toplam 14 saat uyumali diye okumuştum bu aylarda. Benimki de gece 1,5-2 saatte bir uyanıyor ama emdikten sonra hiç problem çıkarmadan devam ettiği bana çok koymuyor. Doktor bana uyku döngüleri bir buçuk saatte bir hafifliyor arada hangi yöntemle uyuttuysan yine aynı yöntemle uyumaya ihtiyaç duyuyorlar demişti. Yani açlıktan değil, emzirerek veya emzikle uyuttuysan yine onu arıyor olabilir tekrar dalabilmek icin.

Ben de almayı düşünüyorum böyle bi tane. Yazın ek gıdaya baslayacagimiz için balkonda da olsun istiyorum böyle bir sandalye. Biz hep balkonda yiyoruz yazlari. İçeri disari taşımak zorunda kalmayalim hem de güneşten filan etkilenirse diye ucuz bı şey iyi olur diye düşünüyorum. ama internette de aynı fiyata aşağı yukarı bunlar. Marketten eve taşımaya gerek yok bence.
Evet canım mantıklı taşıması falan çok kolay pratik

Kızlar bu telefon ve tv için neler yapıyorsunuz? Bebeklerin inanılmaz ilgisini çekiyor, ben Teoman'la ilgilenirken bunları hç kullanmıyorum. Normalde de tv izlemem zaten akşam belki bir film-dizi vs şeklinde. Yani şimdiden alışmasın istiyorum.

Ama eşimin elinden telefon düşmediği gibi izlemese bile ses olsun diye tv açık oluyor. Salonda kamera var bizim, ona emanet edip gidince ne yapmış diye bakıyorum ya oyun halısına koymuş ya slaıncağına koymuş çocuk mızır mızır tek başına takılıyor ve tamamen ağlayana kadar almıyor. Ne bir konuşayım ne bir oynatayım yok. Bazen de kucağına alıyor, tek elde Teo tek elde telefon. Çocukcağız etrafa bakınırken bu instagramda geziyor.
Eskiden bırakıp çıkardım, şimdi ne yaptığını gördüğüm için hiç içim elvermiyor bırakmaya, Teoman'ı da alıp çıkıyorum.
Ne yapsam da adam düzgün ilgilense, kırk kere açıkladım böyle yaparsan bu çocuk telefon da ister tablet de şeklinde ama nafile. tavırları hiç hoşuma gitmiyor.
Ben hamileyken telefonu odasına bile sokmayacagim filan diyordum ama ilk ay uykusuz gecelerde uyuyakalmamak için pes edip telefonla oyalandim yanında. TV hiç acmiyoruz. Telefonu da daha bı kaç gün önce artık bı daha yanında elimize almayalim diye konuştuk eşimle. Görüntülü arama da yapmayacağım artık. Telefonun ekranini farkedince ne yapıyor olursa olsun bırakıp telefona kitleniyor tedirgin ediyor insanı. Eşine doktor filan söylese daha çok etki eder mi acaba? Ya da kendin söylemek yerine direk bilimsel bı şeyler okutsan temel güven duygusunun önemi, ekranın zararlariyla ilgili.

Canım gündüz uykusu iyi, aksamda 7.30- 8 gibi gece uykusuna geçiyorsa uyanmalari normal bence gündüz de gece de uyuyor. Benim kızım aksam 11 den önce uyumaz sabah da 8 de ayakta, gece uykumuz iyi diyordum ben iki gündür geceleri çok sık uyaniyor o da bozuldu yani, gündüz uykulari da kuş uykusu gibi, gündüz bir kere 2 3 saat uyusa şükrediyorum ben.
Yani gündüz bir kere uyusa ds olur ama gece daha kaliteli uyuması lazım sanki. Nasıl düzen oluştururum bilmem.
Eşimde aynıydı oğlumda şimdide kızımdada aynı dün akşam kızımı ona verdim yemek hazırlamaya geçtim kızım vızıklıyor eşimde aşkım kızım ne oldu prensesim deyip duruyor baktım Bebek huzursuz iyice içeri bi gittim çocuk tekli koltukta yatıyor eşim başka koltukta eşim aşkım bebeğim derken telefona bakıp söylüyor çıldırdım aldım kızımı git yemeğini kendin hazırla dedim oğlum 4 yaşına geldiğinde eşim nerdeyse oğlumun tüm sorumluluğunu aldı onsuz hiçbiryere gitmez maça sinemaya balık tutmaya hayvanat bahçesine lunaparka hep başbaşa giderler hafta sonu işyerine götürür okuldada velisi odur dün yüzmeye vermiş beraber gitmişler palet mayo gözlük almışlar 23 nisan için öğretmen lcw den kostüm seçmiş gitmiş giydirmiş almış karnını doyurmuş bence teomanda büyüsün eşin eşim gibi yanında arkadaş diye gezdirir eşim şimdi kızımada diyor büyüde seninle neler yapıcaz diye seviyor ama 3 yaşına gelene kadar bakmaz
Bana da şu an bir paylaşımım yok ne yapayım diyor ama olmaz ki öyle... Bari bir saat ilgilensin ama tam ilgilensin.
Bu çocuğu ile ilgilenmeyen babalar beni sinir ediyor. Kimse kusura bakmasın ama süs çiçeği değil bu çocuk. Anne kadar babaninda sorumlulugu var. Ama birazda kadınlar bu hale getiriyor bence kocalarını. Sürekli "sağolsun yardım ediyor, altini değiştiriyor, allah razi olsun çocuğa bakıyor" diye diye bu bir tercih durumuna dönüşüyor. Çocuğa bakmak yardım değil ebeveynlik görevi ve anne kadar babada bakıma ortak olmalı. Bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın.
Ben de öyle düşünüyorum.
Kaldı ki ben çok çok kötü zamanlar yaşadım ama bir kere bile ben bakmam, ilgilenmek istemiyorum demedim. O hiç dememeli.
Bana gündüz uykusu çok uzun gibi geldi canım. Tam emin değilim ama sanki toplam 14 saat uyumali diye okumuştum bu aylarda. Benimki de gece 1,5-2 saatte bir uyanıyor ama emdikten sonra hiç problem çıkarmadan devam ettiği bana çok koymuyor. Doktor bana uyku döngüleri bir buçuk saatte bir hafifliyor arada hangi yöntemle uyuttuysan yine aynı yöntemle uyumaya ihtiyaç duyuyorlar demişti. Yani açlıktan değil, emzirerek veya emzikle uyuttuysan yine onu arıyor olabilir tekrar dalabilmek icin.
Gündüz uykusu gelince çok mızırdıyor ve ağlıyor. Daha da yatırmazsam çok huysuz oluyor o gün kendine gelemiyor:) gece benimki de uyanmıyor ama bazen 10 dakikada bir mızıldıyor. Açlıktan mı emziği mi istiyor anlayamıyorum, kendi belirliyor.
Ben hamileyken telefonu odasına bile sokmayacagim filan diyordum ama ilk ay uykusuz gecelerde uyuyakalmamak için pes edip telefonla oyalandim yanında. TV hiç acmiyoruz. Telefonu da daha bı kaç gün önce artık bı daha yanında elimize almayalim diye konuştuk eşimle. Görüntülü arama da yapmayacağım artık. Telefonun ekranini farkedince ne yapıyor olursa olsun bırakıp telefona kitleniyor tedirgin ediyor insanı. Eşine doktor filan söylese daha çok etki eder mi acaba? Ya da kendin söylemek yerine direk bilimsel bı şeyler okutsan temel güven duygusunun önemi, ekranın zararlariyla ilgili.
Yani artık herkesin bildiği şeyler, birinin söylemesine gerek var mı bilmiyorum. Kendince daha bebek olduğu için anlamaz modunda ama göre göre alışacak çocuk.

Benimkide oturmaya çalışıyor ben kucağımda o doğrulunca biraz tutup geri yatırıyorum tek başına oturmadım erken geliyor ama yavaştan kucağımda oturtarak hen onun isteğini hem benim düşüncemi gerçekleştiriyorum.ben 2 saatte bir uyutmaya çalışıyorum ama bugün 2,30 saat ayakta kaldı. Eğer 45 dk az uyursa tekrar uyutmak için çok uğraşıyorum bazen ise yarıyor ve tekrar uyuyunca toplan 1 saati geçiriyor. Sende dene belki ise yarar ve umarım rahatca uyurlarsa ev yemek uğraşırım kaçtır yemek yaktım anlatmayayim :KK48::rolleyes:
Bugün dediğini denedim işe yaradı gibi ama uyandı uyutmaya çalışırken baya mız mızlandı çok saol cnm ya aklıma hiç gelmemişti böyle denemek 10 dk bir uyanınca yemek iş hep kalıyor en azından yarım saat uyudu gerçi oğlum doğduğu günden beridir çok uyuyan bir bebek olmadı az daha büyüse tamamen uyumayacak:)

Her satıcı ayrı gönderiyor. Ödeme kredi kartıyla bazen 10 güne bazen 40 güne geliyor. Bazen hiç gelmedigide oluyor 🤣
Ana ciddi misin çok geç geliyor ozmaan peki parayı iade ediyorlar mı mesela geçen trend yoldan 13 ürün aldım 10 geldi aradım neredeyse 15 gün oldu ne iade yapıldı nede ürünü gönderdiler sinir oluyorum sitelerin bu üçkağıtçılığına

Evet canım aynen öyle.İlkini ben çevirip döndü oğlum diye sevdim ikincide dön oğlum dedim döndü baya zorlandı poposunu kaldırabildiği yok gücü var ama tembellik yapıyo gibi😊
Vay be. Benimkinin su anda soylediklerime verdiği tek tepki sanki aşırı komik bir seymis gibi gülmek 🙄

kizlar ben de annemin evine geldim 1 haftadir.yuruyus yapiyoruz kardesimle insallah dogum kilolarimi veririm.54ten 71e cikmistim su an 61im.bir de bileklerim cok agriyodu bebegi kaldiramiyodum o da biraz duzelir umarim

Back
X