2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kuzum enfeksiyon geçti mi? Önce de mi öyleydi? Yoksa enfeksiyondan mi?
Canım enfeksiyon zamanı çok kötüydü çocuk kucağıma yatırdığım an ağlıyordu emeceğini anladığı için benim kız kaka da yapmıyor ya bez 24 saat dursa olurdu yani şimdi o ağlaması kesildi ama iştahı yok iki çekip atıyor kafayı arkaya yada bana konuşuyor gülüyor ben bakmıyorum ama geri bir kez daha emip ağlıyor anlamadım

Hayırlısı olsun cnm ben daha yaptırmadım ama bakalım nasıl olacak çok ağladı mı ?
Ameliyathanede çok ağlamış yaa çıktığında iç cekiyo agliyodu. Ben olmayınca yabancı biliyo herkesi. Kucağıma aldim sakinleşti. Şuan 5 saat oldu yaptirali ağlaması olmadi evde hiç. Hâlinden memnun umarım böyle devam eder.

Canım enfeksiyon zamanı çok kötüydü çocuk kucağıma yatırdığım an ağlıyordu emeceğini anladığı için benim kız kaka da yapmıyor ya bez 24 saat dursa olurdu yani şimdi o ağlaması kesildi ama iştahı yok iki çekip atıyor kafayı arkaya yada bana konuşuyor gülüyor ben bakmıyorum ama geri bir kez daha emip ağlıyor anlamadım
Acaba seninkisi de mi atak haftasında kuzum? Belki ondandır. Atak bitince duzelir❤ inşallah atlatırsınız bunu da ❤

Bizimde sabah sünnetimiz oğlum 9da uyudu ben hala uyuyamiyorum onu izliyorum biraz ağlıyorum. Allah çocuğu hasta olanlara şifa versin biz sünnet için böyle olduysak onları düşünemiyorum:KK43:(((
Hayırlı uğurlu olsun canım bende öyleydim ama inşallah sende bizim gibi anlamadan atlatırsın. Allah rahatlığını göstersin insallah😇😇

Kızlar kontrole gittik sordum bu oturtma ile ilgili çok şey diyen doktor var diye hayır oturmaya hazırsa istiyorsa tabiki oturttun dedi tabi destekli oğlum çok seviyor oturmayı hatta oturunca hiç sesi çıkmıyor ama uzanınca kıyamet kopuyor sürekli mız mız mız ben yaklaşık 10 gündür destekli oturtuyordum zaten çünkü hazır bana saçma geliyor 6 7 aya kadar oturtmamak çünkü durmuyorlar hazır olmasa zaten oturmazlar ve susmazlar tabi her doktor aynı demediği için sizin için birşey diyemem ben oturtuyorum
Bende senin gibi düşünüyorum canım daha önce oturmaya çalışmazdı şimdi uğraşıyor ayaklarının üzerine basmazdı sindi biraz basıyor bence onlara göre hareket etmeli en iyisini onlar biliyor

o zaman oyuncağa ihtiyacın yok canm, kendin kağıt kalemle bile ona oyun kurabilirsin. Mesela ben beyaz bir kağıdın yarısını siyaha boyadım. Yatağının yanına astım. Saatlerce ona bakarak konuşuyor. Çünkü siyah beyaza bayılıyor. Sen oyuncak sorduğun için oyuncak önerisinde bulundum. Bez montessori kitaplarını çok beğeniyorum mesela. Ama onlar için de çok küçükler daha.
Evet yapabilirsin ama sürekli bunun için çabalamak, düzenleme yapmak da yorucu. İsimi kolaylastiracak oyuncaklar istiyorum ama çok kısır bir donemdeyiz galiba. becerileri tam gelişmediği için alternatifler çok sınırlı. Yoksa teknolojik oyuncaklar harici klasik oyuncaklar için geçerli değil bu fikrim. Tabiki oyuncağa ihtiyacı var bebek, araba ,lego gibi klasik şeyler gayet uygun bence ama bu aylar için secenek yok işte. Sürekli annenin kurduğu oyunu oynaması da doğru degil, kendi kendine oyun kurma becerisi de geliştirmesi lazim. İkeanin oyuncaklari güzel gibi bu anlamda. Helezon var mesela önümüzdeki aylarda oynayabilir bence onunla. Bı de benimki son zamanlarda dolaptaki magnetlere dokunmaya, hareket ettirmeye çalışıyor. Şöyle bi şey buldum onun ilgisini çeker diye. Şimdi daha amacına uygun oynayamaz ama en azından benim gozetimim de sağa sola ittirir karşisina koyunca.

Evet yapabilirsin ama sürekli bunun için çabalamak, düzenleme yapmak da yorucu. İsimi kolaylastiracak oyuncaklar istiyorum ama çok kısır bir donemdeyiz galiba. becerileri tam gelişmediği için alternatifler çok sınırlı. Yoksa teknolojik oyuncaklar harici klasik oyuncaklar için geçerli değil bu fikrim. Tabiki oyuncağa ihtiyacı var bebek, araba ,lego gibi klasik şeyler gayet uygun bence ama bu aylar için secenek yok işte. Sürekli annenin kurduğu oyunu oynaması da doğru degil, kendi kendine oyun kurma becerisi de geliştirmesi lazim. İkeanin oyuncaklari güzel gibi bu anlamda. Helezon var mesela önümüzdeki aylarda oynayabilir bence onunla. Bı de benimki son zamanlarda dolaptaki magnetlere dokunmaya, hareket ettirmeye çalışıyor. Şöyle bi şey buldum onun ilgisini çeker diye. Şimdi daha amacına uygun oynayamaz ama en azından benim gozetimim de sağa sola ittirir karşisina koyunca.

dolaptaki magnetlere mi dokunuyor hareket mi ettiriyor :KK9: seninkinin maşallahı var, bizimki için 2-3 ay sonraki aşamalar onlar galiba.

Günde 6 kez emse şükür ediyorum iki emiyor gülüyor hemen bırakıyor toplam günde 25 dk emmiyordur emip 2 çekip bırakıyor hep böyle bezleride eskisi gibi değil şu 5. Ayda bir biterse inşallah ek gıda ile destek veririz bazen ağzına yoğurt değdiriyorum hemen tükürüyor oğlumda öyleydi ek gıdada beni çok zorlardı aç gezerdi yine yemezdi buda öyle olacak diye aklım çıkıyor
canım en azından mememe döndügine sevindim zamanla daha çok emer ins

Bu pysio soothie ye çok benziyo zaten tamamının silikon olması çok iyi

Canım sıkıntı şu soothie de onları takıcak yer yok işte ip de taksan zincir de 😁😁
allah allah ayni emzikten bahsetmiyoruzmu acaba 😊 bende aldim su aventin koca emzigini kenarinda delik var 😁 bu degilmi

Eklentiler

• 15538566781212273628865916715317.webp
    15538566781212273628865916715317.webp
    65,3 KB · Görüntüleme: 22
Acaba seninkisi de mi atak haftasında kuzum? Belki ondandır. Atak bitince duzelir❤ inşallah atlatırsınız bunu da ❤
Ne bilim canım anlamıyorum ben bu atak denilen şeyleri kızının kilo alımı iyiydi en son takma kafana sende canım 3. Aydan sonra kilo alımı azalıyor diyorlar 600 gr falan alsa yeter

Bizdede chicco psycho var ama pek tutmadi gibi. Bende üstüne düşmeyince kaldı öyle emzik olayı.
benim ortanca kiz da 6 7 emzik denedim tabi bir ay gecti enson pyhsio uyu tuttu bundada ilk phsio yu aldim baslarda tutamiyordu bende emzik beyenmedi sandim fakat 1 ay gecti tutmaya basladi yavas yavas bence kucukken her emzigi tutamiyorlar gibi geldi benim bu kizim ablasi gibi emzik asigı degil ama 😁

Emzik zinciri ne kullanıyorsunuz kızlar instagram da var şu ahşap olanlar ama ağır gelir sanki sırf görünüm olsun diye kızımı yormak istemiyorum eski usül eczanelerde satılan zincirlerden mi alsam siz nerden aldınız evden çıkamıyorum ki e bebekte var mı çeşit
bende agir saniyordum fakat kardesim yapti bizim emzik zincirini ama agir degil ipini uzun yapti birazda dogdugundan beri kullaniyoruz

Eklentiler

• 15538571656594675997286323475859.webp
    15538571656594675997286323475859.webp
    60,1 KB · Görüntüleme: 20

Söylediklerinin hepsine katılıyorum bende aynı şeylere dikkat etmeye çalışıyorum evdeki biblolara da dokunmaya çalışıyo ittiriyo :)) ama ayağına çıngıraklı patik aldık ilgilenmiyo sadece etrafla ilgili 🤣🤣

Back
X