2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Oyyy kuzum benim 😔 çok zordur eminim. Allah yardımcın olsun. Inşallah doyar kilo alır da mecbur kalmazsın. ❤
Saol cnm benim İnan okadar sağlık sorunu yaşadık bu beni pek etkilemiyor napayım illa kilo alır diyorum artık yeter ki ciğerleri iyi olsun çok çekti yavrum bu pis hastalıktan şimdi mama başlarsak nasıl verecem onu düşünüyorum çünkü almıyor biberonu da almıyor kaşıkla da almıyor hastalandığı zamanlar mama veriyorduk yiyiyordu sorun yoktu ama şimdi alıştı çok memeye istemiyor yutmuyor en sonunda kusturuyor kendini ek gıdaya geçelim mi dedim erken dedi ama baktım olmuyor deniyecem valla azar azar

Yok canım o ondan değil artık büyüyorlar ve dikkatleri dağılabiliyor etrafı incelemeye çalışıyorlar teyzen de hemen en kötüsünü söylemiş zaten bezinden anlaşılır süt olup olmadığı
Haklisin kuzum 😔 bezi de azaldı.once dopdolu alıyordum, şimdi 12 saatte bile aşırı dolu olmuyor. Psikolojik olarak mi taktım, ondan mi az geliyor bilmiyorum 😔 her hareketinden kötü anlam çıkarır oldum 😞 çok fazla bisey olacak korkusu var

Benim ki yabancılara değil ama bakım veren herkese karşı aynı. Yani ağladıginda annem, babası veya ben olayım yeter. Hiç bana karsi özel ilgisi yok anne olarak. Bı yandan rahat ama bı yandan da kiskandiriyor beni. Anne diye tuttursa bazen keşke
Valla ben tuttursun istiyorum biraz.Benimki herkese aynı yabancılara da malesef

Bana hiç bı zaman uygun gelmiyorlar açıkçası. Her şeyi oyuncak yapıyor cocuk en fazla tuşa basıyor o ne derse onu yapıyor filan. Yani çocuk oyuncağı değil oyuncak çocuğu yönlendiriyor. Çocuğun ilgisini ceker oyalar epey bi belki ama bı şey katmaz çocuğa. Çocuğun daha ön planda olduğu, yaratıcılığını kullandığı oyuncaklar daha işlevli bence. Aç bi müzik birlikte dans et, çocuğa çok daha fazla şey katar.
o zaman oyuncağa ihtiyacın yok canm, kendin kağıt kalemle bile ona oyun kurabilirsin. Mesela ben beyaz bir kağıdın yarısını siyaha boyadım. Yatağının yanına astım. Saatlerce ona bakarak konuşuyor. Çünkü siyah beyaza bayılıyor. Sen oyuncak sorduğun için oyuncak önerisinde bulundum. Bez montessori kitaplarını çok beğeniyorum mesela. Ama onlar için de çok küçükler daha.

Haklisin kuzum 😔 bezi de azaldı.once dopdolu alıyordum, şimdi 12 saatte bile aşırı dolu olmuyor. Psikolojik olarak mi taktım, ondan mi az geliyor bilmiyorum 😔 her hareketinden kötü anlam çıkarır oldum 😞 çok fazla bisey olacak korkusu var
Kötüyü ne olur düşünme lütfen çekme ben onu çok yaptım ve yavrum 3 kere bronşiolit geçirdi ne olur güzel düşün en kötü bu olsun hem baktık olmuyor bizde ek gıdaya geçeriz çok fazla seçeneğimiz var ama hasta olunca hiç olmuyor hem olan onlara hem bize oluyor

Psikolojik etkileniyor canım süt azalması ben bi ara çok üzülmüştüm bişeye acayip azaldı sütüm sonra boşverdim ve geri çoğaldı düşünme hiç yetiyor diye düşün bol su iç dere otu ye sütlü tatlı da yapıyor süt

Kötüyü ne olur düşünme lütfen çekme ben onu çok yaptım ve yavrum 3 kere bronşiolit geçirdi ne olur güzel düşün en kötü bu olsun hem baktık olmuyor bizde ek gıdaya geçeriz çok fazla seçeneğimiz var ama hasta olunca hiç olmuyor hem olan onlara hem bize oluyor
Haklisin kuşum, sakınan göze çöp batar. Ama elde değil. Hele top olayından sonra tam paranoyak oldum. Her hareketi yorumluyorum. Insallah cozerim bu durumu da.

Psikolojik etkileniyor canım süt azalması ben bi ara çok üzülmüştüm bişeye acayip azaldı sütüm sonra boşverdim ve geri çoğaldı düşünme hiç yetiyor diye düşün bol su iç dere otu ye sütlü tatlı da yapıyor süt
Tesekkur ederim kuzum benim ❤❤ cok haklisin. Onlari da tuketeyim yine❤

Kızlar, bebeklerinizi günde kaç kere emziriyorsunuz?
Ben çok mu az emziriyorum diye kafayı taktım. Günde ennnn fazla 8 defa emziriyorum. Çokta iştahlı bir bebek değil. Memeyi bırakıp gülüyor, arkaya dönüyor. Bu ay daha az emiyor.
Günde 6 kez emse şükür ediyorum iki emiyor gülüyor hemen bırakıyor toplam günde 25 dk emmiyordur emip 2 çekip bırakıyor hep böyle bezleride eskisi gibi değil şu 5. Ayda bir biterse inşallah ek gıda ile destek veririz bazen ağzına yoğurt değdiriyorum hemen tükürüyor oğlumda öyleydi ek gıdada beni çok zorlardı aç gezerdi yine yemezdi buda öyle olacak diye aklım çıkıyor

Kızlar kontrole gittik sordum bu oturtma ile ilgili çok şey diyen doktor var diye hayır oturmaya hazırsa istiyorsa tabiki oturttun dedi tabi destekli oğlum çok seviyor oturmayı hatta oturunca hiç sesi çıkmıyor ama uzanınca kıyamet kopuyor sürekli mız mız mız ben yaklaşık 10 gündür destekli oturtuyordum zaten çünkü hazır bana saçma geliyor 6 7 aya kadar oturtmamak çünkü durmuyorlar hazır olmasa zaten oturmazlar ve susmazlar tabi her doktor aynı demediği için sizin için birşey diyemem ben oturtuyorum
Benim kızda hep kafasını kendi kaldırıp oturmak için uğraşıyor oturunca öyle mutluki dakikalarca ağlamaz yatırınca basıyor çığlığı

Haklisin kuzum benim 🤗 bizimki gece uzun uyuyor, bi defa kalkıyor. Bi de dün emzirirken kizim arkasini donup teyzeme bakip durdu. teyzem de sende süt yok ondan böyle dedi. Göğsüm yumuşaktı, kızımın ağzının kenarından süt akıyordu. Var benim sütüm dedim sinirlendim. Aklım birazda ona takıldı.
Şimdiye kadar sütüm yetti de birden mi bitti.
Insan doğrusunu bilse bile şüpheleniyor. Dünden onu düşünüyorum. Acaba çocuğun uyumamasi ağlaması falan ondan mi diye.
Gece uzun uyuyo bi defa kalkıyo demişsin bence sütün yetmese aç olsa uykusundan da uyanır aç olarak.Benim sütümün azaldığı zamanlar kızım1 saat zor uyuyodu.Gece uyumaması ataktandır ama sütünün yetmediğini düşünme ve arkasını dönüp bakması da bu aylarda artık çevreye ilgilerinin artmasından dolayı.Benimkide etrafa bakıyo oynuyo bekliyo bırakıyo normal yani

Emzik zinciri ne kullanıyorsunuz kızlar instagram da var şu ahşap olanlar ama ağır gelir sanki sırf görünüm olsun diye kızımı yormak istemiyorum eski usül eczanelerde satılan zincirlerden mi alsam siz nerden aldınız evden çıkamıyorum ki e bebekte var mı çeşit
Ben e bebekden aldım canım rahat be hafif

Eklentiler

• E4FC4B94-CD7B-4B38-A050-C31BA608FDD6.webp
    E4FC4B94-CD7B-4B38-A050-C31BA608FDD6.webp
    68 KB · Görüntüleme: 34
Saol cnm benim İnan okadar sağlık sorunu yaşadık bu beni pek etkilemiyor napayım illa kilo alır diyorum artık yeter ki ciğerleri iyi olsun çok çekti yavrum bu pis hastalıktan şimdi mama başlarsak nasıl verecem onu düşünüyorum çünkü almıyor biberonu da almıyor kaşıkla da almıyor hastalandığı zamanlar mama veriyorduk yiyiyordu sorun yoktu ama şimdi alıştı çok memeye istemiyor yutmuyor en sonunda kusturuyor kendini ek gıdaya geçelim mi dedim erken dedi ama baktım olmuyor deniyecem valla azar azar
Aynı durumdayız biberon reddi kaşık reddi var beni emerkende gülüyor emmiyor yada vızıklıyor 3 dk tutamıyorum ya göğüsümde

Günde 6 kez emse şükür ediyorum iki emiyor gülüyor hemen bırakıyor toplam günde 25 dk emmiyordur emip 2 çekip bırakıyor hep böyle bezleride eskisi gibi değil şu 5. Ayda bir biterse inşallah ek gıda ile destek veririz bazen ağzına yoğurt değdiriyorum hemen tükürüyor oğlumda öyleydi ek gıdada beni çok zorlardı aç gezerdi yine yemezdi buda öyle olacak diye aklım çıkıyor
Kuzum enfeksiyon geçti mi? Önce de mi öyleydi? Yoksa enfeksiyondan mi?

Gece uzun uyuyo bi defa kalkıyo demişsin bence sütün yetmese aç olsa uykusundan da uyanır aç olarak.Benim sütümün azaldığı zamanlar kızım1 saat zor uyuyodu.Gece uyumaması ataktandır ama sütünün yetmediğini düşünme ve arkasını dönüp bakması da bu aylarda artık çevreye ilgilerinin artmasından dolayı.Benimkide etrafa bakıyo oynuyo bekliyo bırakıyo normal yani
Teşekkür ederim canım benim ❤ ne bileyim herkes çok bilmiş gibi konuşup insanın aklını karıştırıyor. Kafamı takıyorlar

Back
X