2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten çıldırmak üzereyim pedagoğa mı gitsem?hangi kitabı alsam okusam? hangi duayı okusam o durumdayım,bu ikinciler ne kadar fena oluyormuş ya ,1 ağustos doğumluyuz 13 aylık olduk ilk oğlumda görmediğim şeyler görmediğim huylar ağlama krizleri,memeye düşkün bir bebekti,izine çıktım tatile gidip geldik iyice abarttı benden başka kimseye gitmek istemiyor beni görünce sürekli meme diyo hadi bunu geçtim beni gördüğünde mız mız sürekli bir ağlama hali,o kadar hareketli bi çocuk ki arkamı döniyim ya kanepe tepesinde ya koltuk tepesinde o kadar çok hayır yapma atlama diyoruz ki evde :KK43: evde birinci sınıfa başlayan abimiz var onada hiç rahat vermiyo,ben yokken hiç öyle değilmiş babannemz söylüyor ,onudaanlıyorum özlüyor ama nasıl davranacağımı şaşırdım tepkisiz kalıyorum paçalarıma yapışıyo kızıyorum daha çok ağlıyor, tecrübeyle falan alakası yokmuş yani şaştım kaldım,beşiğinde yatırayım gece 1 saat ondsn sonra uyanıp aramıza geliyo gözleri kapalı ağlıyo meme de uyuyoruz zaten sabah kadar açık,sabah tam beşiğine yatırıcam daha dokunmamla ağlamaya başladı valla bir fikri olan varsa söylesin ne olur.
Merhaba benim kızda 17 agustos doğumlu ilk bebeğim ve aşırı ilgileniyoruz ailecek ama bana çok düşkün dediğinşz gibş hep yanımda ol diyo gördüğü her yerde meme diye ağlıyo , benden başka kimsede durmuyo babasında bile beş dk duruyo hep ben yanında olmalıyım , yemek iş hiç birşey yaptırmıyo bana bacaklarıma yapışıyo aglıyo kucak diye ve ben çalışmıyorum da hep onunlayım , uyku konusına gelince sallamayı bıtçraktım kendisş ne zaman isterse uyuyo du taki bu bir ay içinde iyice abarttı hep benle yatmak istiyo yataktan düştü o yuzden , bende aglasa da hep yatagına koymaya başladım tabi uykusuz gecelere selam olsun , ama yavaş yavaş düzeliyo sanki sabır işi biraz Allah yardımcımız olsun ..

Aslan burçları mı böyle oluyor acaba,yani bişeyi kafaya taktıysa o olacak ağzına bişey atıp kaçıyor mesela ağzından zorla alıyorum ya kendini yerlere atıyor bende öylece bırakıyorum.
benımkıde oyle ıstedıgı olmadımı hırsından aglıyor olmuyor elını yere vuruyor hayır sakin kalmaya çalışıyorum anlatıyorum ama banamısın demiyor korkuyorum şimdi böyleyse ergenlikte evden atar heralde :-)

bızde olduk canım 2 gun 6 saatte bır calpol & dolven döüşümlü verdim dr hatta 2 gün sonra düşmezse bu şekilde antibiyotik verelim dedi şükür gerek klamadı
Bizimde atesimiz olmadi ama parol ile calpol icerigi ayni dolven ya da ibuprofen iceren agri kesiciniz yok mu
İlk çocuktan biliyorum düşmeyen ateşe calpol ve dolven dönüşümlü ver demişti, ben ateşe hep calpol kullanıyordum,hemen düşürüyordu.
Doktora götürdüm geçen hafta aşı olduğumuzu söyledim. Boğazları ve kulakları kızarmış. Yine antibiyotik ve dolven verdi. Dolveni ateşi olsun olmasın 3 gün kullan. Eğer ateş devam ederse geri getir dedi.
Benim zilli her ay 2 kere hastalanmazsa olmaz zaten. Doğduğu günden beri hastanelerdeyiz. 🙄 bugünümüze şükür tabi.

Merhaba benim kızda 17 agustos doğumlu ilk bebeğim ve aşırı ilgileniyoruz ailecek ama bana çok düşkün dediğinşz gibş hep yanımda ol diyo gördüğü her yerde meme diye ağlıyo , benden başka kimsede durmuyo babasında bile beş dk duruyo hep ben yanında olmalıyım , yemek iş hiç birşey yaptırmıyo bana bacaklarıma yapışıyo aglıyo kucak diye ve ben çalışmıyorum da hep onunlayım , uyku konusına gelince sallamayı bıtçraktım kendisş ne zaman isterse uyuyo du taki bu bir ay içinde iyice abarttı hep benle yatmak istiyo yataktan düştü o yuzden , bende aglasa da hep yatagına koymaya başladım tabi uykusuz gecelere selam olsun , ama yavaş yavaş düzeliyo sanki sabır işi biraz Allah yardımcımız olsun ..
Yanlız değilmişim demekki hadi ben çalışıyorum görmüyorda böyle zannediyordum sen evdeymişsin bak, valla emzik haline getirdi iyice çocuk beni meme olarak görüyor artık,lavovabaya bile birlikte gidiyoruz ya :KK43:

bızde olduk canım 2 gun 6 saatte bır calpol & dolven döüşümlü verdim dr hatta 2 gün sonra düşmezse bu şekilde antibiyotik verelim dedi şükür gerek klamadı
Bir şey sorucam dolven verdim az önce doktor yazmıştı. Ölçeğini söylemedi eczane de üstüne yazmamış. Ben calpol gibi 1 ölçek verdim. İçeriği sonra okudum meğer yarım ölçek vermem gerekiyormuş. Ay napsam bir şey mi olur mu ki? Ya da başka vermeyeyim bugün. Yarın yarım ölçekle devam edeyim. :KK43: akılsız kafam ya.

Bir şey sorucam dolven verdim az önce doktor yazmıştı. Ölçeğini söylemedi eczane de üstüne yazmamış. Ben calpol gibi 1 ölçek verdim. İçeriği sonra okudum meğer yarım ölçek vermem gerekiyormuş. Ay napsam bir şey mi olur mu ki? Ya da başka vermeyeyim bugün. Yarın yarım ölçekle devam edeyim. :KK43: akılsız kafam ya.
yok canım ya 1 olcek verıyordum bırsey olmaz bence ama dolven agır bıraz daha 6 saatten fazla gecmesı gerekıyor

yok canım ya 1 olcek verıyordum bırsey olmaz bence ama dolven agır bıraz daha 6 saatten fazla gecmesı gerekıyor
İlk kez kullanıyorum dolven. Dünden beri de calpol parol verdim 4 saat arayla. Toplamda 3-4 sefer dünden beri. Korktum yan etki yapar diye. İçeriğinde öyle okuyunca şimdi rahatladım. Zaten 5 te verdim. Uyku arasında veririm o zaman yine. İçim rahatladı.

Kızlar merhaba. Benim minik canavar 3 gündür toplamda 1 kase yemek yemedi. Sürekli su içiyor. Bir de öğürüyor. Biberon mamasına hayır demezdi hiçbir zaman şimdi görünce elleriyle hayır deyip ağlıyor. Az önce uykudan uyandı zorladım epey yemedi hıçkırarak ağladı. Su biberonunu gösteriyor. Kafayı yemek üzereyim. Diş olsa 7 tane diş çıkardı hiç böyle yapmadı. Hep iştahsızdı zorla yemek yerdi ama bu sefer gün boyu 1 kaşık mama ile durdu. Sağlık ocağına gittik metpamid verdi. Neden olur bir fikri olan var mı? :KK43:
Azi dis geldi mi hic azı belirtisi gibi bu

Kızlar merhaba. Benim minik canavar 3 gündür toplamda 1 kase yemek yemedi. Sürekli su içiyor. Bir de öğürüyor. Biberon mamasına hayır demezdi hiçbir zaman şimdi görünce elleriyle hayır deyip ağlıyor. Az önce uykudan uyandı zorladım epey yemedi hıçkırarak ağladı. Su biberonunu gösteriyor. Kafayı yemek üzereyim. Diş olsa 7 tane diş çıkardı hiç böyle yapmadı. Hep iştahsızdı zorla yemek yerdi ama bu sefer gün boyu 1 kaşık mama ile durdu. Sağlık ocağına gittik metpamid verdi. Neden olur bir fikri olan var mı? :KK43:
Metpamid mide bulantısı kusma ile ilgili diye biliyorum kusuyor fln mi?

Metpamid mide bulantısı kusma ile ilgili diye biliyorum kusuyor fln mi?
Canım geçen haftalarda 3 hastane gezdik en sonunda üniversite hastanesine sevk ettiler bağırsak düğümlenmesinler şüphelendiler. Şükür bir şey çıkmadı. Azı dişi de hala gelmedi. Evet kusuyordu yediğini. Sudan başka bir şey içmiyordu.

Selam kızlarr benim minikte 15 Ağustos doğumlu ve resmen paçamda birlikte yaşıyoruz. Babasına bile gitmiyor. Gece uyku bozukluğumuzda var devamlı memede. Memeden çeksem ağlıyor uyanıyor . Resmen açık gezsem yeri evde . Yakama yapışıyor iki fırt alıp gidiyor😂 :halay: çok huysuz ve elimle baktığımdaazı dişleri geliyor sanırım ikisi aynı anda. Zaten bütün dişler çifter çifter geldi bizim 5. Aydan beri şuan 8 dişi var azılar yolda.
Ama çok gülüyorum hallerine. 1-2 tane bebeği var alıyor mendili üstlerine örtüyor falann abigubi konuşuyor birşeyler anlatıyor. Tabi ben aynı ortamda bulunduğumda. Yoksa hemen benim arkamda bitiyor

Kızlar iyi misiniz?? Kimse uğramıyor artık resmen.
Doğum günlerini atlattık artıkk kuzuların 1 yaşları var. Ne durumdasınız bebişler nasıl ? Meningokok aşılarını kaç doz yaptırdınız?
Bizim ili doz bexsero yapıldı 9-11. Aylrda.1 yaş sonrası da nimenrix yapılacak dedi dr tek doz aMa yaptırmadım dah

Doğum günlerini atlattık artıkk kuzuların 1 yaşları var. Ne durumdasınız bebişler nasıl ? Meningokok aşılarını kaç doz yaptırdınız?
Bizim ili doz bexsero yapıldı 9-11. Aylrda.1 yaş sonrası da nimenrix yapılacak dedi dr tek doz aMa yaptırmadım dah
Merhaba yorucu ama güzel geçiyo büyümesini izlemek :KK200::KK200::anne: ben bu aşıları hiç bilmiyorum saglık ocagına soruyorum hiç bi crvap alamıyorum ve aşılar kaçıyo ben takip etmesem , doğum gününde vurulan aşıdır heralde sizin dediğinz, saglık ocagından hiç bilgi alamamak sinir bozucu

Valla özel aşılardan sadece rota yaptırdım

Merhaba yorucu ama güzel geçiyo büyümesini izlemek :KK200::KK200::anne: ben bu aşıları hiç bilmiyorum saglık ocagına soruyorum hiç bi crvap alamıyorum ve aşılar kaçıyo ben takip etmesem , doğum gününde vurulan aşıdır heralde sizin dediğinz, saglık ocagından hiç bilgi alamamak sinir bozucu
Özel aşı bunlar canım . Evet sağlık ocakları özel aşılrı bilmiyorlar bende birkaç defa sordum bilgi alamadım. Ama normal aşılarsa telefonla arıyorlar aşısı var veya takibi var kızınızın diye. Değiştşr sağlık ocağını yakın semtlerde yok mu başka?
Valla özel aşılardan sadece rota yaptırdım
Aa öyle mi? Peki dr unuz mu yönlendirdi siz böyle bir karar mı verdiniz?

Özel aşı bunlar canım . Evet sağlık ocakları özel aşılrı bilmiyorlar bende birkaç defa sordum bilgi alamadım. Ama normal aşılarsa telefonla arıyorlar aşısı var veya takibi var kızınızın diye. Değiştşr sağlık ocağını yakın semtlerde yok mu başka?

Aa öyle mi? Peki dr unuz mu yönlendirdi siz böyle bir karar mı verdiniz?
Gerek duymadım. Biliyordum aşıları.

Ne yazık ki yok dolu diyolar hasta sayısı, nasıl oluyosa artık ,buraya bişe zorla kaydolduk ama sagol bakarım özel aşılara ben

Ay evet o sıkıntı oluyor bende değiştirdim . Zor oldu bekledik biraz. Sen dilekçe ver yine de bence boşluk olunca alıyorlar

X