2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çıkmaz inşallah kuzucummm

Sıvı tüketmeyi unutma
Bebeğin rızkını da kesme sakın
Süt çayları iç bol bol
Yavaş ama istikrarlı gideceğiz bebeklerimizle beraber

Ay yok bu kadar da kötü durumda değilim ben :deli:

Neden verem aşısı yaptırmıyorsun?

Biberonla veriyorum ben
Sürekli vermediğim için henüz reddetmeye kalkmadı

Ya ne olmuş bu kuzu böyle
Benim kız hayatta durmaz böyle
Ben üniversitedeyken laboratuvarda içeriğini epey bir araştırmıştık da. O zaman uyarı aldık. Ben yaptırmıyorum yapana da mani olmam.

Ben üniversitedeyken laboratuvarda içeriğini epey bir araştırmıştık da. O zaman uyarı aldık. Ben yaptırmıyorum yapana da mani olmam.
İçeriğinde neler var ? Aslında bende bütün aşıları yaptirip yaptirmamakda kararsizim şöyleki yanlis bilmiyorsam bu ilaclar iğneler yurt dışından gliyormua icinde nler vardir dusuncensden kendimi alamiyorm:110::110: malum turkiye nüfusu almis basini gidiyor bu yuzden de yaptırmsk istiyorm. Aklımda deli sorular:110:

Asidan geldik hic kilo almamis kizim:( mama baslaticaz galiba istanbulda olan arkadaslar onerebileceginiz cocuk dr var mi

Gece cis yapmıyor pek uyurken genelde o yuzdenhic acip uykusunu bolmuyorum uyanmadan emiyor uykuya devam ediyor. Kakayi sabah yada ogleden sonra gunde bir kez yapiyor gece kaka yapmadigi icinde rahatiz.

Bu arada kizim 3_5 gund3 bir kaka yapiyor hemsire cok az dedi gunde 2 kez yapmaliymis moralimi bozde gonderdi beni

Aşıdan geldik canlar. Gün iyi başlamadı, kapıdan çıkar çıkmaz kv ile karşılaştık, asm de tuhaf bir kadın çocuğu kucağımdan çekerek almaya çalıştı, ne yapıyorsunuz, olmaz diyerek arkamı döndüğümde oğlumun elinden tuttuğunu farkettim döndüm dokunmayın dediğimde yanağına burnuna dokundu seviyorum benim de çocuklarım var demeye başladı sesimi yükselterek dokunmayın dedim dediğimde ebe araya girdi, doğum kontrol hapını verdi hastası olmasa da sırf göndermek için. Aşıdan sonra fırından ekmek almaya girdim araba yanımda duruyor ben parayı verirken bir adam kucağında 4-5 yaşlı çocukla bebek arabasının üstünü açtı bak bebeye bak diyerek. Hemen döndüm arabayı aldım durun kapatayım dedi, sesimi kontrol edemedim, sinirle dokunmayın ben kapatırım dedim çıktım geldim eve hala sinirim geçmedi keşke asm de kavga çıkarsaydım diye. Aşının stresi yetmiyormuş gibi... :sinirli:

Dun bi pazara cikayim dedm kapinin önünde olunca yavruyu uyutup babasina teslim ettm :)) tabii pazarda bnj gorduleer sen hic degismemssn gebelidken önce nasilsn hâlâ oylesin hicc gebelign de bi acayipti zaten. Cok kilo almadigim icin. Sutun yetiyor mu hey Allahım ya ne sacma sorular. Bizde sana glcz hey allahim ya mubarwk bi sot Mevlüt fln yapcan mi musaitmsn.... Ben her geleni nasil agirlicm ya evidir temizligidir ikramidir:sopa:
Bana da arkadaş grubundan gelecekler pazartesi. Baktım yakamı bırakacakları yok, gruptan yazdım cumartesi gelmek isteyeni beklerim diye. 3 kişi cumartesi geliyor, 3 kişi de teker teker ben ayrı geleceğim tek geleceğim yazdı. Yahu kalabalık aileyim ben her dakika misafir hazırlığındayım sanki

Canım cevap için teşekkür ederim. Ben minnoşu uyutmak için en gec 8.30 da odaya giriyorum. Babamız geç geldiği için biraz onunla da vakit gecirsin istiyorum. Emerken uyuyor 9 gibi. 20 dk uyuyor. Sonra uyut uyutabilirsen. 3 saat ugrastigimizi bilirim. Yatağa koy geri al. Emzir yatağa koy geri al. Baba pispislasin. En son babamiz pes ediyor bir tarafta o yamuluyor uykusuzluktan, bir tarafta beboş:KK48: Kısacası ben uyku saatini one çekmeye calistikca bu minnoş daha geç uyuyor :olamaz:
Gaz sancisi, aglamalar, kivranmalardan bahsetmiyorum :KK48:
Uykuya gec yatirdigindan olabilir mi gece uykusunu 8 e cekmeyi dene belki uyanmaz babasi icin uykusunu sasirtma. 7.30 da gec odaya emmesini ona gore ayarla emsin uyusun bir dene istersen bu sekilde. Bu suonunlonunla onunla konuşma isigida acma.

Aşıdan geldik canlar. Gün iyi başlamadı, kapıdan çıkar çıkmaz kv ile karşılaştık, asm de tuhaf bir kadın çocuğu kucağımdan çekerek almaya çalıştı, ne yapıyorsunuz, olmaz diyerek arkamı döndüğümde oğlumun elinden tuttuğunu farkettim döndüm dokunmayın dediğimde yanağına burnuna dokundu seviyorum benim de çocuklarım var demeye başladı sesimi yükselterek dokunmayın dedim dediğimde ebe araya girdi, doğum kontrol hapını verdi hastası olmasa da sırf göndermek için. Aşıdan sonra fırından ekmek almaya girdim araba yanımda duruyor ben parayı verirken bir adam kucağında 4-5 yaşlı çocukla bebek arabasının üstünü açtı bak bebeye bak diyerek. Hemen döndüm arabayı aldım durun kapatayım dedi, sesimi kontrol edemedim, sinirle dokunmayın ben kapatırım dedim çıktım geldim eve hala sinirim geçmedi keşke asm de kavga çıkarsaydım diye. Aşının stresi yetmiyormuş gibi... :sinirli:
Insanlar gittikce ilginclesiyor ne sebeple olursa olsun kimse kimsenin cocuguna dokunmasin mumkunse hala idrak edemediler cok iyi yapmissin

Benim kızım çok geç yatıyor ve akşamları sürekli mızmız bazen bi düzelir gibi oluyor ama özellikle dışarı çıktıysak veya birisi gelip sevdiyse o gece uyumuyor ağlıyor bende düşünüyorum acaba yıldızı düşükte nazarmı değiyor diye okuyorumda ama
Benim oglanda ne zaman disari ciksa yada babayla ben asiri sevsek cildiriyor okuyunca rahatliyor yada biz oyle inaniyoruz ama hepmi denk gelir herseferinde rahatliyor. Yada birine iyu birsey soylesem bebekle ilgili hemen o duzen degisiyor en iyisi anlatmamak diyorum.

Nesrinay86 Nesrinay86 canım nedenini bilmiyorum ama bcg Yi yaptırmanı öneririm, tüm aşıları yaptırmanı öneririm. Artık ülkemiz eskisi gibi değil. Aşısız bir çok göçmen sığınmacı girdi ülkemize kontrolsüzce ve biliyorsun ki her yerdeler. Neredeyse hiç görülmemeye başlayan kızamık bile hortladı. Menenjit etkeni değişti ve daha bir çok şey. Sözün özü bcg bir kez yaptırılıp ömür boyu koruyacak bir aşı ve yaptırmanı öneririm. Allah korusun Tüberküloz mikroorganizması inanılmaz kolay yayılır okulda kreşte otobüste her yerde. hala bir çok kişi verem savaş dispanserlerinde tedavi görmekte kimisi de hiç bildirilmemiş tedavisiz aramızda dolaşmakta. Uzun oldu kusura bakma yine sen bilirsin ama aşı toplumsal bir sorumluluktur bence
*bağışıklık sistemi yetmezliği gibi özel durumları saymıyorum tabi o zaman doktor zaten aşı yapılmamasını söyleyecektir
Canım biliyorum bunları. Ama o aşıyı bizzat içeriğini araştırdığımız için yapamam yani. Yarar-zarar tarttığım zaman yaptırmamayı tercih ediyorum. Kimseye yap, yapma demem, karışmam, kendi bildiğimden gidiyorum. Ülkemizde de çok kalmaya niyetli değilim açıkçası. Böyle giderse ilk fırsatta uygun teklifi değerlendirerek yine gurbetlere devam.

Masallah tatliya, tombik yanakliya :) bu sekilde uyumazsa ayip zaten.

Emzik kullanmiyoruz, kendisini sardirmiyor, sapka hele dışarı cikarken bile sorun, gözünü kapatsin istemiyor. bugun yeni birsey denedik, yün uyku tulumu. Normal kiyafetlerin ustune giydirdim Eki Görüntüle 2196936 24 derece odada yanmaz umarim :)
Şapkanıza bayıldım sizin. Maşallah güzel yavru, Allah korusun seni

Bu resim ürünün tanıtımından, bizimki erkek. Bu yerel bir marka ama benzer ürünler vardir mutlaka. Bu gece uyku tulumunu ilk denemem ama su ana kadarar ise yaramış görünüyor, genelde bir kez uyandi mi ikinci uyku cok zor oluyordu. Bakalim ne kadar uyuyacak böyle..
Ay buna çok güldüm ben de seninki sandım :KK70::KK70:

Bu arada kizim 3_5 gund3 bir kaka yapiyor hemsire cok az dedi gunde 2 kez yapmaliymis moralimi bozde gonderdi beni
Hemsire sacmalamis anne sutu alan bebek bir hafta on gune kadar yolu var kilo alimi icin 40 a kadar kakaya bakilir sonrasinda cisli beze bakilir. Enfeksiyon icin idrara baktirdinmi aktif emiyorsa ve cisli bezleri iyiyse o yuzden kilo almamis olabilir. Oglum iki gunde bir kaka yapiyor yap ac diyenin doymuyor diyenin alnini karislarim :) kaka artik kriter degil.

Surekli emiyor 7_8 tane cisli bezi oluyor ama1 ayda 260 gr almis bu hic normal degil bide ayse39.5 olursa fitil ver dedi cok degil mi ya biz biraz ates olsun istiyoruz dedi asinin etkisi icinmis

Bugun mesela 8-11.30, 1 - 3.30, 5.0-6.0 uudu, 6da kaka yapti, degistirdim.simdi memede ve uyumak uzere.

Gece kaka yapnamasi veysdaha uzun uyumasi icin onerilere acigim.
Sizin bebiş ne kadarlık? Önceden benim kızım da hep bezi komple kakalı ve çişli kalkardı. Kaka gittikçe azaldı. Bu sabah çiş bile çok azdı. 2.5 aylık. Bence bu düzen zamanla oturuyor, kontrol etme şansımız yok[/QUOTE]

9 hafta bitto, 10. haftanin icinde Ben de pek kontrol edilemeyeceginin farkındayım aslında ama bariz yanlış birşey yapiyorsam duzelteyim diye soruyorum.

Bugun mesela 8-11.30, 1 - 3.30, 5.0-6.0 uudu, 6da kaka yapti, degistirdim.simdi memede ve uyumak uzere.

Gece kaka yapnamasi veysdaha uzun uyumasi icin onerilere acigim.
Valla ben de bugün başlıyorum uyku düzenine çünkü sinirli oluyor ama uyumuyor da .ben yanına yatarak uyutucam belli bir düzende .gece iyi uyuyor da gündüz uykusuzluktan sapitiyor benimki[/QUOTE]
bizimki bacaklarını kendind toplamaya, hafiften yuvarlanmaya başladı. karın üstü egzersizinde de yanlara yatmaya çalışıyor. diyeceğim artik kendi yatağıma almıyorum, hem besikte. belki donmeyi de ogrenir riskli artık sanki.

Back