- 29 Mart 2012
- 2.498
- 4.706
- 333
- 41
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #75.601
Ortalama fiyatlar boyle galiba degil mi oyuncak bile pahali yaa bikac tane alicaz artik napalilmexixizimm 1v1y de baby fehn'in çok güzel puset oyuncakları var. Kargo süresi bir hafta sonra ama mini dönence, askılı oyuncaklar, sarmal oyuncaklar filan var bak istersen.
Öyle anneler olduğuna inanmak istemiyorumElimizddn geleninyapiyiruz canim.sen hepimizden fazla yapiyorsun hatta olmayinca olmuyor bu senin elinde benim.elimde olan birsey degikki olsa cesmeleri sonuna kadar acarim uzaktan fiskirtarak beslerim valla
Canini sıkma mamayla buyuyen tek bebek bizimkiler degil az da olsa verebildiğimiz süt onun bagisiklik sistemine fayda saglar bizde emzirme duygusunun güzelliğinden yararlaniriz surda ek gidaya nekaldi sutu olup da vermek istemeyen emzirmeyen anneler var onlardan olmadığımızı biliyoruz icimiz rahat olsun
Yuksek ihtimal reflu canim bizde de var bi dra goturmeni tavsiye edrimGünaydın kızlar bu aralar oğlumda kusma problemi arttı ağzından burnundan geliyor ağlıyor zor sakinlestiriyorum. Sürekli kusuyor beni korkutan uykusunda kusması baya baya cıkarıyor midesindekileri dün kusmuş uyurken bi baktım bebeğin yüzü yastık hep batmış bazen de midesindekiler ağzına geliyor geviş getiriyor uykusunda kaç kere ağzına birşey kactı sandım parmagımla baktım yok sonra anladım ki midesindekiler boğazına gelmiş oda öyle sanki bisey emer gibi agznı sapurdatıyor sonra ağlamaya başlıyor reflü den şüphelenmeye başladım
Cano uzulme benim buyuk oglumda ilk gunden itibaren mamayla buyudu 3 ay emmedi bile ben damla damla sagarak verdim 7. Aya kadar nasibinde yokmus napalim ayrica asiri zeki hic birseyi unutmazÖyle anneler olduğuna inanmak istemiyorum
Walla cok haklisin canim. Mama gerçekten zor is, gece kalkip lop diye memeyi cikarmak var, mutfaga gidip mamasi olcusu suyu biberonu ugrasmak var. O arada bebegin aglamalari, uykusunun acilmasi. Hadi bunlari gectim ates pahasi o mamalar. Allah hepinizin yardımcısı olsun ki sen ne kadar cok ugrasiyorsun. Insallah karsiligini alacaksin. Bu arada olay sadece anne sutu degil aslinda. Salt beslenme sekli gozuyle bakmamak lazim. Anne sutu ile beslerken anne ve bebek arasindaki duygusal baglanma olayina butun bakmak lazim. Tomris notlarında annes sütüne yakin mama uretilmeye calisiliyor ama emzirme olayinin yerini hicbirsey alamaz diye yazmisti. Sen de bu kismi eds ile cozuyorsun zaten. Aranizda o bagi olusturmak icin. Gerisini anne olarak en iyi sen bilirsin. Cok ugrasiyorsun seni cok takdir ediyorum, etrafi hic dinleme en iyi bildiğini yapmaya devam et canim.Emzirme haftamiz kutlu olsun kızlar
Sosyal medyadaki gereksiz duyar kasmalardan çok sıkıldım resmen bu hafta bitene kadar giresim gelmiyor. Sanki bebeğinin yanında olup sütü olup vermeyen var. Hayır mama zaten hem pahalı hem de zor sürekli sterilize et bebek normalde acikmayacagi saatte birden açlık krizine girsin ortalığı yiksin bu sırada elin ayağına dolaşmış şekilde koş koş koş o telaşla biberonun ölçüsünü tam tuttur, mamayi ölçek kasığına koy silme yap azıcık ölçüyü kacirirsan bebe kabiz olsun bi de her yerde "anne sutuyle beslenen çocuklar daha sağlıklı" "anne sutuyle beslenen çocuklarda IQ değeri daha yüksek" "anne sütü mucizesi" bla bla bla
Bunlar süt veremeyen annelerin kabusu olmak dışında bir halta yaramıyor. Bi kere zeka genetik+ çevresel faktördür en azından buna eminim sadece gereksiz duyar kasiyorlar. Süt veremiyorum diye mamayla ilgili bütün türkçe ve ıngilizce kaynakları okudum anne sütüne en yakın olan mamayi bulmak için biz de elimizde varken çocuğa vermiyor ya da neyse sütüm yok al herhangi bir mama ye demiyoruz:/
Çok doldum kusura bakmayın
Canım Allah razı olsun. Aslında kafaya takmayı bırakmıştım ama şu emzirme haftası hiç iyi gelmedi. Bi de kendimi hamileyken öyle inandırmisim ki sütüm artarsa sütü olmayan birileri olursa onlara vereyim falan diyordumCanım sen elinden gelenin kat kat fazlasını yaptın ve yapıyorsun lütfen her ileri geri konuşmaları yazıları kafana takmamaya çalış. Herkesin bebeğinin nasibi farklı. Zeka konusuna hiç girmiyorum bile . Her Anne sütü alanın zeka patlaması yaşamadığı ortada. Senin dediğin gibi genetik ve çevresel faktör önemli bu konuda. Eli öpülecek annesin bunu unutma
Maşallah canım kuzuya. Biz böyle uğraşırken sütü olup vermeyen insanlar var biliyorum ama olduklarına inanmak istemiyorumCano uzulme benim buyuk oglumda ilk gunden itibaren mamayla buyudu 3 ay emmedi bile ben damla damla sagarak verdim 7. Aya kadar nasibinde yokmus napalim ayrica asiri zeki hic birseyi unutmaz
Gece uyumuyorsa sancisi oluyor ve evet agliyor surekli. Besik yanimizda icinde uyudugu da oluyor durmadugi da. Cok derin uykuya dalmissa yerine koydugumda kalkmiyor. Ama yeni uyumussa yerine koydugumda hemen kalkiyorGunaydin anneler ve bebisler.merak ettigim bir konu var.sizin bebisler gece uyumadiklari sure boyunca hep agliyorlar mi ve besiklerinde tek kalmiyorlar mi?
Gecmis olsun canim.nerede yatiriyorsan bas kismindan ayaga meyil ver(yastik koyma ama) dra gidene kadar.biraz rahatlatir kuzuyu ins.Günaydın kızlar bu aralar oğlumda kusma problemi arttı ağzından burnundan geliyor ağlıyor zor sakinlestiriyorum. Sürekli kusuyor beni korkutan uykusunda kusması baya baya cıkarıyor midesindekileri dün kusmuş uyurken bi baktım bebeğin yüzü yastık hep batmış bazen de midesindekiler ağzına geliyor geviş getiriyor uykusunda kaç kere ağzına birşey kactı sandım parmagımla baktım yok sonra anladım ki midesindekiler boğazına gelmiş oda öyle sanki bisey emer gibi agznı sapurdatıyor sonra ağlamaya başlıyor reflü den şüphelenmeye başladım
Allah sağlık versin insallah ugrasmaya devam edeceğim emzirmek beni de bebeğime bağlayan bir şey bazen saatlerce memede kalıyor canım yanıyor ama değer ben eds'yi uygulamaya başladıktan sonra kafamı yastığa rahat koymaya başladım.Walla cok haklisin canim. Mama gerçekten zor is, gece kalkip lop diye memeyi cikarmak var, mutfaga gidip mamasi olcusu suyu biberonu ugrasmak var. O arada bebegin aglamalari, uykusunun acilmasi. Hadi bunlari gectim ates pahasi o mamalar. Allah hepinizin yardımcısı olsun ki sen ne kadar cok ugrasiyorsun. Insallah karsiligini alacaksin. Bu arada olay sadece anne sutu degil aslinda. Salt beslenme sekli gozuyle bakmamak lazim. Anne sutu ile beslerken anne ve bebek arasindaki duygusal baglanma olayina butun bakmak lazim. Tomris notlarında annes sütüne yakin mama uretilmeye calisiliyor ama emzirme olayinin yerini hicbirsey alamaz diye yazmisti. Sen de bu kismi eds ile cozuyorsun zaten. Aranizda o bagi olusturmak icin. Gerisini anne olarak en iyi sen bilirsin. Cok ugrasiyorsun seni cok takdir ediyorum, etrafi hic dinleme en iyi bildiğini yapmaya devam et canim.
Benim.oglum reddetti beni icimde nasil bir ukte anlatamam ama olmuyorsa olmuyordur yani meme nakli yaptiracak halimiz yok yaMaşallah canım kuzuya. Biz böyle uğraşırken sütü olup vermeyen insanlar var biliyorum ama olduklarına inanmak istemiyorum
Girtlak yumusakligi olabilir miKizlar benim oglanin bohazindan hirilti geliyor sanirim surekli sut kactigi icin oluyor okyanus suyu olan spreyler ise yarar mi burnunda hic bisey yok
O ne olaki canim reflu var sut surekli bogazina kaciyor emerken sut cok gelincede oluyor nasil.anlarim soylediginin olup.olmadiginiGirtlak yumusakligi olabilir mi
Nasibi olan geliyor iste, ne sut engel oluyor ne kondom ne de spiral :)
Bnde siparis verdm hâlâ gelecek ve eskisi gibi degil artk memelerim glmesede olur :)Grupta biri önermişti bunu, iyi ki almışım. Göğsüme takıyorum sızdıra sızdıra dolduruyor, çok da kısa sürede doluyor hem de emeksiz ve acısız
Bizim de gecmedi diye anemik testler yapilmisti.sutten de olabilecegi ve emzirmekte bir sikinti olmayacagi soylenmisti test sonuclanmadan once.ins hayirli sonuclar alirsinizAnne sütüne bir de şöyle bakin: bebegimde uzamış sarılık var, 2 aylık olacağız hala geçmedi. Sebebini bulmak için kan testleri yaptılar, minicik kolundan kan alindi 2 defa, normal çıktı değerler. Ultrason randevusu var, karaciğerine safrasina filan bakacaklar, onlar da normalse teshis: anne sütü yüzünden. Tabi biz dua ediyoruz, ciddi bir rahatsızlığı çıkmasın, anne sütünden olsun diye. Ama insanı üzüyor tabi, sütüm bebegimi sari yapıyor diye. Eger bundansa, mama versek geçermiş ama gene de emzirmeye devam etmeyi tavsiye ediyorlar.
Bana hala emziriyorum diye madalya vermeleri gerek, olabilecek tüm sorunları yasadim herhalde.
Ne güzel kalplisin :) niyet etmek de yapmak kadar var tüm bu çabaların ve güzel düşüncelerin mükafatlandırılacaktırCanım Allah razı olsun. Aslında kafaya takmayı bırakmıştım ama şu emzirme haftası hiç iyi gelmedi. Bi de kendimi hamileyken öyle inandırmisim ki sütüm artarsa sütü olmayan birileri olursa onlara vereyim falan diyordumyetmeme ihtimali yok yani bi de artarsa diyodum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?