2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Insallah canim saglikla. Ben de cuma dr daydim bu cuma tekrar gidicem bakalim. ilk gittigimde 4 mm diler sonrasinda 10 gun sonra biri 14 mm biri 13 mm kocaman olmuslar
Ooo masallah seninki ikizmis ayni sayilmazmisiz o zamn sen bnden once dogurursun muhtemelen :)
Nie o kadar sk gidiosun bnm doktorum artik gelmene gerek yok 12. hafta gel zeka testini filan yapcaz dedi tabi bn o zamana kadar catlamazsam
 
Batıl inanç canım hiç söylemiyim boşuna kafana takma.
Bnm doktorum sac kesmeyide boyatmayida yasakladi boya kimyasal oldugu icin sac kestirmekte bebek besin bulamadiginda ihtiyac duydugu besini saclardan saglarmis o yuzden heralde bn simdilik kestirmeyi dusunmuyorum bnde hep batil inanc saniodum :)
 
Bnm doktorum sac kesmeyide boyatmayida yasakladi boya kimyasal oldugu icin sac kestirmekte bebek besin bulamadiginda ihtiyac duydugu besini saclardan saglarmis o yuzden heralde bn simdilik kestirmeyi dusunmuyorum bnde hep batil inanc saniodum :)
Ben ilk kez böyle bir şey duyuyorum ya besini saçlardan sağlasın ne olacak ki bana biraz saçma geldi doğrusu ilginç bir doktormuş
 
Folik asit de mi kullanmıyorsunuz?
 
Ben ilk kez böyle bir şey duyuyorum ya besini saçlardan sağlasın ne olacak ki bana biraz saçma geldi doğrusu ilginç bir doktormuş
Adam ilginc ama en cok tercih edilen doktor bn ilk kez boyle tutulan bir doktor gordum adama her sehirden gelen var o yuzden cok guvendigim icin bnde kestirmemeye karar verdim yoksa banada tuhaf geldi
 
Kızlar aralıklarla tartılmak hamilelikte hem kilo kontrolü için önemli hem de 20. Haftadan sonra gebelerde preeklampsi dediğimiz yüksek tansiyon idrarda protein atımı ve ödemle seyreden bir tablo gelişebiliyor , ani hızlı kilo alımlarında bunu akılda bulundurmak gerekir o yüzden aralıklarla tansiyonunuzu ve kilonuzu ölçtürün mutlaka gerekirse hemşireden rica edip ölçtürün.
 
Dr um bana sir agdaya ok verdi ama ben ilk 3ayda dikkat ediyorum.. Oje falan hic surmedim bile mesela

Bnde oje sürmüyorum hiç hatta makyaj bile yapmıyorum sonuçta o da kimyasal diye zaten sevmem makyajı pek.. Sadece güneş kremi sürüyorum işe yürüyorum çünkü.. Sir ağdaya ok demesine sevindim ya
 
Bu arada şeker yüklemesi aç karnamı yapılıyo kızlar baklavayı sabah aç karna yemiyoruz ya ondan merak ettim ondan belki şeker yüklemesinden bazıları çok etkileniyodur
 
Adam ilginc ama en cok tercih edilen doktor bn ilk kez boyle tutulan bir doktor gordum adama her sehirden gelen var o yuzden cok guvendigim icin bnde kestirmemeye karar verdim yoksa banada tuhaf geldi

Enteresan bi açıklamaymış gerçekten , çocuklarında saçlarını kestirin vitaminler saça gidiyo diyo uzmanlar, hangi şehir ist sa semt ne canım gittiğin dr un
 
Enteresan bi açıklamaymış gerçekten , çocuklarında saçlarını kestirin vitaminler saça gidiyo diyo uzmanlar, hangi şehir ist sa semt ne canım gittiğin dr un
Valla birinin dediği öbürünü tutmuyo kime güveneceği şaşırıyo insan. Ben ucundan aldırırım çok kötü olursa okadardan birşey olmaz bence
 
İyi geceler hanımlar,
Bugün muhabbet baya koyuymuş anlaşılan. Sayenizde bende çiğköfteden nasibimi aldım bu arada sağolun valla

Testler konusu ise elbette ki kişinin kendisine kalıyor. Ben hiç birşeye iyice araştırmadan, ön yargılı yaklaşmama taraftarıyım. Araştırıp değerlendirip, konuyu kendimden daha hakim olan birilerine (dr) danışıp öyle karar vermek en iyisi sanırım. İkili, üçlü vs testler zaten %100 garantili olmadığını doktorlar bile söylüyor ancak yaptırıp en azından ihtimallerimin ne olduğunu bilerek hayatım hakkında karar vermek isteyen gruptanım ben. Çıkan sonuca göre ise yüzdesi daha yüksek gerekli testleri yaptıracağım elbette. Benim zaten yapılması gerekliliği büyük zira yaşım 40 artık. Kararımı ise o zaman vereceğim. Hiç birimizin kararıda bir diğerini bağlamayacağı için sorunda olmamalı aramızda. Bazı değerlere girmeme talebimide bu vesileyle tekrarlayayım böylece.

Bu arada S sevgininkokusu çabanı taktir ettim inan. Birazcık bilgilendirip fayda sağlama isteğini anlıyorum ama sabrına hayran kalmadım dersem yalan olur. Ben çoktan pes ederdim sanırım. Senin anlatmaya çalıştığın konuda bazılarımız tarafından anlaşılmayan nokta sanırım testler arasındaki farklar. Yani evet 2 li vs testler tercihe kalabilir, olacak olan her koşulda makbulumuz denebilir elbette. Fakat sağlıklı bir bebeğin bizim yüzümüzden sakat kalması, ölü doğması gibi sonuçları olabilecek bir durumu anlatmaya çalışıyorsun sen. Önlenebilecek birşeyken ihmal sonucu buna sebep olmak daha yıkıcı olsa gerek. Neyse çok uzun oldu ama anca toparlayabildim konuyu. Hatta dahada uzatıp bir kaç dakikasını ayırıp okumak isteyenler için birde yazı paylaşayım en iyisi.

Gebelikte diyabete bağlı oluşabilecek problemler:
- Kandaki yüksek şeker düzeyi bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır. İri bebeklerde sezaryen gerekme riski daha yüksektir. Ayrıca doğum sırasında omuz takılması, doğum travması, doğum eyleminin uzaması da iri bebeğe ait risklerdir.
- Gebelikten önce diyabetik olan hastalarda yani pregestasyonel diyabet hastalarında bebekte bazı anomalilerin görülme riski artar. Ancak gebelikte başlayan gestasyonel diyabet (GDM) bebekte anomalilere neden olmaz veya çok hafif ilgili olabileceği konusunda şüpheli araştırmalar vardır (kaynak).
- Diyabet olan gebelerde gebelik esnasında preeklampsi (yüksek tansiyon) gelişme riski artmıştır.
- Erken doğum riski artmıştır.
- Ani bebek ölümü meydana gelebilir
- Doğumdan sonra RDS (bebekte akciğer yani solunum) sıkıntısı gelişebilir. Diyabetik anne çocuklarında akciğer gelişimi gecikir.
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) ve bilirubin yüksekliği, polisitemi (bebekte kan hücrelerinin fazlalığı) gelişebilir
- Pregastasyonel (gebelik öncesi) diyabet hastalığı olanlarda plasental fonksiyon yetersizliği ve bunun neticesinde bebekte IUGR (gelişme geriliği) meydana gelebilir.
- Diyabetik gebeliklerde polihidramniosa sık rastlanır. Pregestasyonel diyabette oligohidramnios da gelişebilir.
- Anne karnında ani fetal ex meydana gelebilir.
- Preeklampsi, ketoasidoz gibi nedenlerle maternal mortalite artmıştır.
- Diabetik gebelerde üriner sistem enfeksiyonu, solunum yolu enfeksiyonları, doğum sonrası puerperal enfeksiyonlar ve yara yeri enfeksiyonu riski artmıştır.
- Diabetik ketoasidoz meydana gelebilir. Diabetik hamilelerde aşırı bulantı kusma, enfeksiyonlar, beta mimetik veya steroid ilaçlar diabetik keteoasidoza zemin hazırlayabilir.

Eğer gebelik öncesinde ve süresince doğru bir tedavi alıyor ve düzenli kontrollerinizi yaptırıyorsanız, sağlıklı bir bebek doğurabilme şansınız yüksektir.

Belirtiler:
Pek çok gebe kadın diyabetin belirtilerini fark etmemektedir ve bu durum tahlillerle anlaşılmaktadır ancak susuzluk hissi, kilo kaybı, çok fazla yemek yemek, çok fazla miktarda idrar yapmak, yorgunluk gibi belirtiler olabilir.

Diyabeti olan bir kadın gebe kalırsa, gebelik esnasında hastalığın kontrolünün zorlaşacağını ve daha kötüleşebileceğini bilmelidir.

Tanı:
Tanı için glukoz yükleme testleri (şekerli su testi) denilen testler yapılır. 24-28. gebelik haftasında bütün gebelere tarama amaçlı 50 gr. glukoz testi yapılır. 50 gram glukoz yükleme testi sadece tarama testidir kesin olarak diyabet tanısı koydırmaz. 50 gram glukoz testi değeri 140'dan yüksek çıkanlara 100 gram glukoz tolerans testi yapılır. 100 gram glikoz testinin sonucuna göre diabet tanısı koyulabilir. Bu testler ayrı bir başlık altında detaylı olarak anlatılmıştır.

Tedavi:
Gestasyonel diyabet tedavisi için bazen diet yeterli olur. Diyet yeterli olmadığı zaman ise insülin tedavisine geçilir. Tablet şeklindeki şeker düşürücü ilaçlar gebelikte kullanılamazlar.
Gebelikte insüln kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarakulaşabilirsiniz.

Doğum nasıl ve ne zaman olmalı?
Diyabetik gebelerde eğer bir anormallik yoksa, sezaryen gerektirecek başka bir durum yoksa doğum normal doğum şeklinde ve normal zamanında yaptırılır. İri bebek (makrozomi) ya da anne kemik yapısının uygunsuzluğu gibi durumlarda sezaryen gerekebilir. Diyabetik gebeliklerde erken doğum riski artmıştır.

Doğumdan sonra diabet devam eder mi?
Çoğu kadında bebeğin doğumunu takiben bu durum geçer. Gebeliklerinde gestasyonel diyabet tanısı konmuş annelere doğumdan 6 hafta sonra 75 gram glukozla OGTT (şeker yükleme testi) uygulanır. Bu testle şeker hastalığının devam edip etmediği öğrenilir. Bu test normal çıksa bile annenin sonraki gebeliklerinde ya da hayatının ileriki dönemlerinde şeker hastalığına yakalanma riskinin diğer insanlara göre daha fazladır. Gebelikte diyabet olan hastalarında yaklaşık yarısında 20 yıl içerisinde aşikar diyabet hastalığı gelişir.
Gebelik öncesinde diyabeti olanlar doğumdan sonra gebelik öncesindeki durumlarına tekrar döneceklerdir muhtemelen.

İleriki yıllarda çocukta diabet (şeker hastalığı) gelişme riski yüksektir:
- Diabetik anneden doğan çocuklarda diabetik olmayan anne çocuklarına göre ileride Tip 2 diabet ve GDM gelişme riski 20 kat artmıştır.
- Gebe iken diabetli olan annenin çocuklarında diabet gelişme riski %33'tür.
 
Bugün kan testlerimi yaptırdım tam kan sayımında Lökosit, nötrofil, monosit hücreleri yüksek çıkmış nedenini bilen var mı acaba ? Doktor randevum haftadaydı ama daha erken gitsem mi ?
 
medusa76 cım aynen evet demek istediklerimi yazmışsın.Ben kısaca bahsetmiştim ama eklediğin yazı olabilecek tüm riskleri yazmış zaten bana söyleyecek çok söz kalmamış , ikili üçlü testi istemiyorsanız yaptırmayını gerçekten gönül rahatlığı ile diyebiliyorum bebeğe hiç zararı olmaz bunun ama folik asit kullanımı, demir kullanımı, şeker yükleme testi gibi konularda aynı rahatlıkta olamıyorum malesef sorumluluk olarak görüyorum kendime ister istemez, bilgilendirme ihtiyacı duyuyorum.Yoksa uzun uzun yazmaktan açıklamaya çalışmaktansa isteyen yaptırsın isteyen yaptırmasın demek hepsinden kolay.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…