2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305

Kendi haline bırakamıyorum maalesef, çok mızırdanıyor, ağlamakla mızırdanmak arası oluyor. Eşim uyancak diye de çekiniyorum, onun için eğer yarım saatte uyandıysa pışpışlıyorum, 1 saat geçip uyandıysa emziriyorum. Geçer inşaallah vallahi ne diyeyim, zor oluyor böyle her gün baş ağrısı çekiyorum hap da içemediğimden.
 
Aynen öyle zamanlarda baş ağrısı cabası birde ben eşimi bırakıp gidip uyuyamam 12 de uyuruz yakup 7 buçuk 8 gibi uyur zor oluyor gerçekten Allahtan odasını ayırdım laf aramızda babası fena horluyor bazen sabaha yakın çok dönüyordu benim oğluşta uyumuyordu rahatladım ayırınca. Ben aynı şeyi 2 kere yaşadım sürekli olmayıp günlük olanlar hariç ikisinde de hiç bitmicek hep böyle kalıcak sandım şükür bitti eşin okusun rahatlar biraz belki.
 
Mrb arkadaşlar geçenlerde yazmıştım oğlumun çenesinde kızarıklık var diye yanağına da biraz yayıldı doktor egzama dedi kortizonlu krem verdi kortizon içerdiği için çok arada kaldım ne yapabilirim sizler yaşadınız mı bu durumu
 
Can'ım bende yazmıştım kızarıklık var halen geçmedi birde yüzünde kuruluk var ama dr gitmedim. Acaba benimde mi egzema? Bilemedim. Belki yiyeceklerdendir diye de düşünüyorum verirken çenesine felan da dökülüyor. Birde çok salyalı bu aralar dişten de olabilir diye düşünüyorum. Kortizonlu kremi çok fazla kullan ma derim ince bir tabaka halinde sür bir yada 2 defa kullan derim çünkü çok fazla kullanıldığı Zaman deriyi inceltiyor. Benim oğlumun poposu pişik olmuştu yayılmıştı. Dr travazol vermişti onu bile korkarak sürüyordum 2 defadan fazla kullanmıyordum. Zaten hemen iyileşme etkisini gösteriyor. Geçmiş olsun Can'ım.
 
Kızlar bu gün 6. Ay aşılarını olduk. Oğlum çok ağladı umarım Ateş yapmaz. Bu ay 400 gram almış ama boyu bir santim uzamış 68 cm. Hemşire 9 . ay hemogram tahlili istedi. Sizdende istendimi? Merak ettim. Birde kan ilacını mutlaka kullan dedi, ama ben daha kullanmaya başlamadım tabi
 

Ben ayıramadım daha, bu kadar sık uyandığı müddetçe de ayıramam valla. Git gel daha helak olurum. Hayırlısı artık, düzene girer inşaallah, kp okuyor hep ama dişten olduğuna inanıyorum. Bakalım :)


Bizden de istendi ki iyi de oldu. Ben de kullanmıyorum çünkü kan ilacı ve kullanmayı da düşünmüyorum. Bakalım değerleri nasıl.
 
Bizde de alerji var ondan çok kuru cildimiz zeytinyağı gözenekleri tıkıyormuş diyorlar kantaron yağını duydum çok iyi diyorlar bebeklerde ki kuruluk ve egzama için. ben araştırıcam sende bi bak istersen. Kış geldiği için bizim yanaklarda gerildi ve sırtı hafif kabuklanmış
 
Girer tabiki bana uyanmak sıkıntı değil öteki odayada gitmek ben böylede daha çok Dinleniyorum. Ama çoğu kişiye yanındayken daha kolay gelir mantıkende öyle zaten. Düzene girer elbet normali bu değilse eski düzenine mutlaka geri döner.
 

DİŞTENDİR CANIM.BİZDE ÖYLEYİZ.HER GECEE AYAKTAYIZ.
 
Arada sağım yapabilirsen iyi olur sütün azalmaması ve mastit olmamak için ama benim sabah bırakıp akşama kadar sağmayan eve gidince de sürekli emziren arkadaşlarım da vardı okulda.2 yaşa kadar emzirenler de oldu onlardan hiç imkanın olmazsa da çok kasma eve gittiğinde sabaha kadar emzirirsin haftasonu da öyle.Biz kabakla havuçla başladık pişirip ezdik verdik belli bir sınır yoktu doyana kadar ne kadar yerse açıkçası.Benim kızım ek gıdayla öğün geçiriyor mecburen, kendi istediği sürece verdi kadın.Tadımlık süreci aştık biraz.Sebze çorbası yapıyor yoğurdu denedik 3 gün sıkıntı olmadı yoğurt çorbası da yapıyor pirinç katarak.Tarhana henüz yapmadık ama yapılabilir bence kvdem vermişti bana da.İmkanın varsa uzun saatler bırakmadan önce alıştırma yapın bakıcıyla.Biz bayram sonrası okul açılana kadar öyle yaptık.Ben yokken yemiş ek gıdayı verdikçe.Yediği miktarı bebişin belirler zaten.Yumurta tok tutuyor peyniri de seviyor labneyi falan onları yiyor.Biz yemekten çok uykuda sorun yaşadık.ilk 2-3 hafta uyku saati gelince beni arıyor ve çok ağlıyordu.3 hafta sonunda alıştı ama zorlanmadık diyemem illa ki zor oluyor zamanla oturuyor.Emerek uyumuyorsa bebeğin sizin daha rahat olur.Aç kalmaz merak etme bakan kadın doyurur onu bi şekilde.Benim eşim de korkuyırdu başta hatta bende alışmışım ilk kızımda püreye ama damaklarıyla ezilecek boyuttaki her şeyi yiyebiliyolar damakla çiğniyor yutuyorlar.Yutamazsa da öğürerek çıkarıyor.Suyu içiyor mesela onda daha çok tıkanıyor benim kızım. Bakan kadına yavaştan alıştırın o deneyimliyse zaten sizin kadar panik olmaz yedirir rahat.
 
Canım benimki de öyle oldu okula başlayınca neden bilmiyorum diş yok henüz bizimde.Ben çareyi eşimle aramıza almakta buldum yatarak emziriyorum açıkçası kendim de daha iyi uyur oldum mızırdandığı an veriyorum memeyi yattığı yerden emerek uyuyor geri.Bebiş de daha iyi uyur oldu ben de.
 

Değil ya, normalimiz çiçek gibiydi. İnşaallah döner..

DİŞTENDİR CANIM.BİZDE ÖYLEYİZ.HER GECEE AYAKTAYIZ.

Ay diş olsun yeter ki, alışkanlık yapmasın da, diş çıktığında normale dönelim inşaallah.


Ya aramıza almaya ben hala çekiniyorum eşim gidince alıyorum yanıma ama aramıza almaktan korkuyorum. Bir de ben öyle hiç uyuyamam daha fena oluruz :) bu düzen alışkanlık olmasın da korkum o benim.
 
Bakıcı kadın çok tecrübeli gerçekten ona bıraksam yeme içme konusunu dert etmiycem ama öyle bir ağlıyor ki yavrum bırakacağımı anladığı zaman..sürekli "nasıl daha az bakıcıyla vakit geçirir" hesabı yapıyorum..eşimle ucu ucuna yetişiyor mesela saatlerim,uçarcasına işten koşturup, birbirimize bırakmaya çalışıyoruz. En azından babasında ağlamıyor ve arada bana gelebiliyor diye rahatım. Çoğunlukla emerek uyuyor maalesef benim kızım da bi de hep yatakta uzanarak emzirmeme alışmış,kucağımda emmeyi de kabul etmiyor. Ameliyatlardan dolayı yaklaşık iki aydır oturamadığımdan sürekli uzanıp emziriyordum da."zor" kelimesi benim için her anlamda yetersiz kalıyor gerçekten. O kadar çok şeyle başetmek zorundayım ki. Halimi görenler "çocuğu niye yaptın" ya da "yaptın,niye çalışıyorsun" diye yarı acır,kızar bi tavır takınıyorlar..gerçekten çok yıpratıcı her anlamda. Bi şekilde yoluna koyulacak, koyulmasa da kör-topal büyütücez bu yavruyu artık.
Sebzelerden ben de haşlayıp verdim, bugün de yoğurdu denedim. Haftaya yumurta,peynir e de başlarım artık. Sağma olayına memelerin durumuna göre bakarım artık.
Çok sağol yesilagac
 
Eşin gidince hiç alma neden dersen sen uyurken uyanırsa düşer yataktan.Ben kendi yerime alıyorum daha çok kendim dışa doğru geliyorum eşime daha uzak duruyor mesafe olarak o daha deli yatar çünkü.Artık büyüdüler kendilerini kurtarırlar zaten.Bir de ben çalıştığım için gün içinde çok özlüyorum o yüzden beraber uyumak bana da çok iyi geliyor.Sizinki de kalıcı olmaz inşallah zor tabi devamlı kalk emzir geri koy vs
 
Canım zor alışıyorlar bu bir gerçek ama alışıyorlar ve ne kadar erken alışırsa senin için o kadar iyi.Ben de ilk haftalar öğlen eve nasıl geldiğimi bilmiyordum çok ağlıyordu.Eve gelir gelmez üstüme atlıyordu.2. Çocuğum olmasına rağmen kendimi çok çaresiz hissediyordum.3 haftanın sonunda alıştı ve çok rahatladım.İşe de daha morali yükssk ve huzurlu gidiyorum kapıdan rahat çıkıyorum.O yüzden bakıcıyla az zaman geçirmesine değil biran önce alışmasına çabalayın.O zaman hepiniz için daha rahat olur.Evet biraz ağlayacak belki, aylardır alıştığı düzeni arayacak ama sonunda olmadığın sürelere alışıp kendine yeni düzenini kuracak sen de rahatlayacaksın işinde daha huzurlu ve verimli olacaksın böylelikle.Ağlamasın aman biran önce gidelim yanına derseniz süreç çok uzar hepiniz için.Hayat şartları çalışıyoruz hepimiz bir şekilde bırakıyoruz ve alışıyorlar onlar da sonuçta onlara iyi bir gelecek sunmak için çabalıyoruz etrafın dediklerini takma bu konuda her daim kulp bulurlar.Rica ederim inşallah siz de en kısa zamanda alışır düzeninizi kurarsınız canım.
 
Çok teşekkür ederüm, Allah kolaylaştırsın hepimizin işini
 
Ya kızlar siz nasıl yediriyorsunuz ben ne yapsam benim kızım yemiyor ağzını kilitliyor ağlayıp duruyor illa emecek yedi aylik olduk daha hic birsey yediremedim
 
Kızlar dünden beri oğlum çok iştahsız aşının etkiside olabilir hiç keyfi yok sürekli ağlamaklı. Birde kabız devam ediyor. Çok ıkınıyor kakasını yapmak için yapamayıncada ağlıyor. O kadar çok ıkınmış ki yavrum poposunda küçük et beni gibi basur oluşmuş. Zeytin yağı, kayısı püresi, avakado denedim çok az etkisi oldu. Kabızlık için bitkisel ilaç aldım dün damla şeklinde onunda çok faydası olmadı gibi belki bir kaç gün daha kullanırsam etkisini gösterir inşallah. Bebişlerinizi kabız olmamasına dikkat Edin kızlar çok zor.
 
Canım bizim üzeri kabuk gibi olmuştu sizin de öyle mi? salya yokken uyuduğunda filan mesela kızarıklık geçiyordu ama elimi sürdüğümde kabuklandığını anlıyordum salya olunca zaten hemen kızarıyordu egzama derdi doktor 3 gün sür 2 gün ara sonra 3 gün daha sür dedi ama ben uymayabilirim biraz geçtiğini görsem bırakırım içime sinmiyor çünkü kullanmak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…