2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Sütüm doluyor hamdolsun çok olmasa da iyi nasıl bu kapm cnm Allah yardımcımız olsun ama bu ehvamıda biran önce atmalıyız bizede yazık onlarada
ah evet bnm annem cok evhamlidir o bile beni gectin diyor o atamamis bakalim ben atabilicem mi?
emzirme sanati grubunda okumustum bi gece yaptim baya ise yaradi tum gunu ve geceni emzirmeye veriyorsun, gece uyurken ben yanimda yatirdim saatte bir meme bos olsa bile kalkıp emzirdim, gunduzde 1,5 2 saatte bir emzirdim surekli memedeydi yani bebis hemen yeteri kadar sut gelmeye basladi yoksa ben de mamaya basliyodum kilo almadigindan. insanlar bunu bikac gun yapiyor sut depolamak icin baya guzel bi yontem
 
Emmiyor ki kampına gideyim cnm zaten en geç 2 saate emziriyorum bu defada alamazsa sağıp kaşıkla veriyorum bazen güzel emiyor bazen emmiyo işte yoksa boş olduğu zaman bile emerek 2 kere kaynatıyor memeyi
 
benim kızda tahmini 600 gr aldi bu ay annemde tutturdu ek gıdaya basla
gelişme cagi tıkadı kulaklarımı geldim eve ara ara mama veriyordum eve geldiğimden beri mama da vermiyorum artik
 
Canım bence sen kendini çok yiyip gereksiz stres yapıyorsun.3 aydan sonra zaten kilo alımı düşer bebeklerin artık 1-1.5 kg bekleme.400 gram almış ki 400-600 arası beklenir 3-6 ayda kilo alımı.
doğru diyorsun
Ozaman alerjimizde iyi gidiyor demektir evde otura otura kuruyorum doktora gitsem şu randevu gelse rahat etcem boyu bu ay h uzaması bakalım bu ay nasıl olacak bazen böle olabiliyor ki 46 cm doğmuştu kuzucuğum
 
LifeandFeel emzirme kampı tomrisin emzirme notları var 3 teydi sanırım anlatılıyor emzirme sanatı grubunda da başa tutturulan linklerde vardı sanırım.
Tomrise bakarım şimdi emzirme sanatının linkini yollarımısın cnm bulamadım ben. Gerçi her yolu sabırla deniyorum sütü artık hiç takmıyorum bazen doluyor bazen yumuşak oluyor her türlü yetiyor ama şu emme işini halletmem lazım çok istiyorum emzirmeyi bizi maalesef enfeksiyon ve alerji zorluyor emme konusunda karnı gurladımı kendini geri atıyor istemiyor malesef
 
Kızlar ek gıdaya geçince böyle buzluğa atmamız sağlıklı olurmu yoksa tazemi yedirmek lazım çünkü eğer böyle olursa çooook büyük bir kolaylık olucak benim için :)
 

Eklentiler

  • b18fad5b0406efa2b96e59dee934141f.jpg
    76,6 KB · Görüntüleme: 69
Benimki de istemiyo canım çevreye ilgisi çok arttı tabiri caizse zorla emziriyorum ben emzirmesem kendi istemez nerdeyse gezdirerek falan emziryorum.Facebook a emzirme sanatı yaz direk çıkar grup olarak.Yumuşak dolu fark etmez ikisinde de süt var demek benim kız yumuşak sevmiyor gezdire gezdire emziriyorum valla napim artık terbiye oldu eskisi gibi dolmuyo göğüsler o emmeye başlayınca iniyor süt.
 
Ben face kullanmıyorum herkese açıkmk gurup ayyy çok soru sordum tavsiye ettiğine pişman olucaksın :)). Benimkide uzanarak emiyor sadece kandıra kandıra şarkı türkü saçlarla ellerle oynaya oynaya benimki boşu çok güzel emer oldu iyi mi yeterki derdi olmasın memeyi tuta bilsin hatta uykudayken beni emdiği oldu 30 dk emzik yerine ağrısı geçsede yine emse keşke öyle
 
Fake hesap al üye ol istersen canım herkese açık değil ama tomrisin emzirme notlarına da bakabilirsin onda da kampı anlatıyor google a yaz çıkar.Aynen çevreye ilgileri arttıkça zorlaşacak bu dönem meme reddi de sık oluyor özellikle emzik biberon varsa.
 
Uykuya dalana kadar kullanıyorum emziği aramıyor hiç tomrise bakarım daha öncede oradan okuyordum arasıra çok sağol
 
Kızlar ek gıdaya geçince böyle buzluğa atmamız sağlıklı olurmu yoksa tazemi yedirmek lazım çünkü eğer böyle olursa çooook büyük bir kolaylık olucak benim için :)
Ben taze hazırlamıştım bunada taze hazırlarım ama tabi imkan yoksa dr öylede yapabilirsin derse yapabilirsin tabi zaten ilk başlarda püre çorba kahvaltı meyve sebze püreleri günlük yoğurtlar falan biraz dövizlik değil gibi ama ben hiç denemedim açıkçası olabilir belki
 
Benim oğlum da bu ay pek kilo almadı, her ay 1 kg giderken bu ay duvara toslayacağız sanırım :) küçük doğmasa takmazdım ama sağlıklı olsun da kof kof olmayıversin gerçi.

Emzirme sanatı için ben de form doldurdum, merak ettim grubu :) Y yesilagac44 birde minik insan rehberi var, orası genel konularla ilgili her yaş grubuyla alakalı sorunlar oluyor, orda da tavsiye edilmiş bu grup. Bakalım kabul ederler herhalde.
 
Kızlar biz bugün doktordaydık idrar kültürü sonucunu almaya gittik. Geçen ay 250 gr almıştı sadece. Enfeksiyon çıktı, arızalı bi bakteri türüymüş antibiyotikle savaş açarsak o daha beter açabilir dedi. Hatta kum dökmesinden şüphe edip usg çektirdik temiz çıktı. 10 gün sonra tekrar idrar kültürü yapılacak, o zaman arttıysa mecbur antibiyotik verecek. Moralim bozuldu :/

Meme reddi konusunda da benim kız fena halde. Emzirirken bi parende atmadığım kaldı. Yeni bir taktik buldum, parmak emmeyi çok seviyor, parmağımla kandırıp onu emerken parmağımın yanından memeyi sokuyorum onu emmeye başlıyor, baya iyi çözüm oldu tavsiye ederim.
 
böyle buzluğa koyana kadar küçük kavanozlara konserve usulü yapsak olmaz mi yoğurdu corbayi
Kızlar ek gıdaya geçince böyle buzluğa atmamız sağlıklı olurmu yoksa tazemi yedirmek lazım çünkü eğer böyle olursa çooook büyük bir kolaylık olucak benim için :)
 
Belli bir aydan sonra kilo alimi azalıyor. Sutum yetmiyor diye dusunmeyin. Birde gogusler artik eskisi gibi sis degil ama icinde sut var :)
Bebeginizi her istediğinde emzirin. Üstüne sağın sut artiyor. Birde artik ilgileri dağınık benimkilerde bir bana bakiyor bir etrafa bir memeye ama yapacak birsey yok. Gezerek ziplayarak emziriyorum bazen ama 6 aya geldik ikizlerle anne suttuyle. Ben inat ettim biraz ilk 3 ay 2 saatte bir sağarak biberonla verdim. 3. Ayin sonunda tomrisin emzirme günlüklerini okuyarak basbas meme reddi yapan kizlarimi her saniye emzirerek -gece uykuda daha iyi aliyorlar- memeye alistirdim 3 aydirda gak meme guk meme modundayiz. Evet cok yorucu oluyor. İkiz bebek. Cevrede herkes sutu. Yetmiyordur baskilari ama kilo alimlari iyi ilk 3 ay 1 kilo, 4 ay 800 5 ay 600 aldilar ve doktor gayet iyi oldugunu soyledi. 6 aydada 500 fln almalari yeterliymis sanirim. Artik eskisi gibi 1 kilo almiyacaklar caninizi sıkmayın. Moralinizi bozmayin.
 
Bizim yeni sorunumuz dönme :) benim kizlar sirt üstünden yüz üstüne dönebiliyorlar. Ama yuz üstünden sirt üstüne dönemiyorlar. Surekli donmek istiyorlar. Yuz ustu donduklerinde basbas bagiriyorlar. Bir turlu ogrenemediler geri donmeyi. Birde birbirlerinin elini kolunu ymeye basladilar. Ev halimiz pek komikz ama bayagi yorucu oluyor git gide. İse baslayinca nasil yetecem kara kara dusunuyorum.
 

Canım çok geçmiş olsun, bu aralıkta inşaallah senin sütün şifa olur da kuzuna artmaz. Hiç yoktan sebebini öğrendin, artsa bile ki artmaz inşaallah dermanı var :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…