2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
muhtemelen cnm cereyan çarpmış bizde arabada biraz çam açtık 2 gün çok halsiz oldu yavrum

Günde 1 genelde bazen iki oluyo ama nadir genelde 1 kere yapiyo hergün

Evet normal canım bu kaka sen niye üzülüyor kaka olayına olması gereken gibi böyle sulu bütün bebekler nornal
günde 5,6 kereden 1 en fazla 3 e düştü sırf su yapıyordu aynı ishal gibi düzeldiğine seviniyorum :))
 
Deneyeyim bakayım bugün. İnşallah çoğalmıştır?

Canım sen sadece gece uykusuna geçmeden önce mi, emzirme sonrası mama veriyordun? Yani günde 1 kez mi? Hala 120 cc mi veriyorsun? Biz 150 cc ye geçtik. Günde 4 yada 5 biberon 150 cc mama içiyor kızım. Aralarda da emiyor :/
 

Hâlâ 120 veriyorum çünkü sonunda mutlaka bırakıyor geçmedim o yüzden 150 cc ye. Ortalama günde 3 kez yiyor. Ya da 4. Gündüz hep 90 içiyor bitiremiyor fazlayı ama gece 120 içtiği oluyor. Ama işte her günü birbirinden farklı mesela dün gece emdi, bıraktı sonra yetmediğini anladım 120 cc mama yaptım ama sadece 40 cc içti bıraktı. Sürekli de emziriyorum. Gerçi emme ve mama aralığı uzadı bu aralar.
 
Kızlar az önce sağlık ocağından geldim kontrolümüz vardı. Oğlum bu ay 50o gr almış boyu da 63 cm olmuş boyda 2 cm uzamış. Kilo 6700 gr olmuş sizce normal mi?
 
canım ben guruba üye olmak için form doldurduk ama cevap gelmedi onay mesajı mesengerdan mi geliyor
Cevap gelmiyor canım uygunsa formun kabul ediyorlar emzik biberon kullanımı yok yeme içme süt yapmaz sadece emzirmek mama tavsiyesi yapmicam emzirme fotoğrafı paylaşılabilir yorumlarda bu tarz şeyler işaretle yani grupta kurallarda yazanlara göre cevaplar ver.
 
Kızlar az önce sağlık ocağından geldim kontrolümüz vardı. Oğlum bu ay 50o gr almış boyu da 63 cm olmuş boyda 2 cm uzamış. Kilo 6700 gr olmuş sizce normal mi?
Bizim 20 günde 500 gram almasını az buldu ama bence onun görüşü yanlış diğer tüm hemşire ve doktorlar 500-800 arası bekliyoruz dedi cnm bana bizim bu ay boyumuz hiç uzaması mesela boyu uzuyorsa kiloya takılma bence her bebeğin bünyesi farklı
 
Teşekkür ederim canım. Boyu 2cm uzaması bana biraz az geldi gibi. Bir de bu ay çok fazla kaka yaptı anlamıştım fazla kilo alamicak diye neyse bunada şükür elimden geleni yapıyorum. Hasta olmasında varsın az kilo alsın
 
Birde hemşire rota aşısını sordu yaptırıcam dedim. Eczaneden sipariş verdim yarın gelicek. 3 dozlu rotateg sizde yaptırdınız mı?
 
İşte biz neyaparsak yapalım alamayacakları varsa kaka yapıpyorlar yorulup bir şekilde az alıyorlar dediğin gibi çok şükür bi hastalık yok
 
Birde hemşire rota aşısını sordu yaptırıcam dedim. Eczaneden sipariş verdim yarın gelicek. 3 dozlu rotateg sizde yaptırdınız mı?
Ben kesinlikle yaptırmıcam önce kararsızdım ama nette yaptıranların bizzat ağzından okudum ve doktorun tavsiyesine uyucam çoğu doktor da tavsiye etmiyor alerjiyi tetikliyormuş çoğu kişi rotadan sonra çocuğa bi haller olduğunu söylüyor o yüzden yaptırmamak en iyisi iyiki öbür aşılarıda yaptırmamışım bizde alerji olduğu için tavsiye edilmiyor bağışıklık sistemini etkilemeyeyim çocuğun
 
Birde hemşire rota aşısını sordu yaptırıcam dedim. Eczaneden sipariş verdim yarın gelicek. 3 dozlu rotateg sizde yaptırdınız mı?

Ben yaptım canım kendim damlattım, korkma hiç bir yan etkisi yok. Kararsız kalmıştım ama vicdanen keşke dememek için ve toplum ırk olarak çok karıştığı için, solunumla bile geçtiği için yaptırdım.


Canım, sen alerjisi olduğu için bunu söylüyorsun ama arkadaşın bebeğinde alerji yok. Onun için etkileyici bir şekilde konuşmamak lazım bence. Her bebeğin bünyesi farklı ve nerdeyse en az yan etkisi olan aşı rota aşısı, 1 hafta araştırdım. Kuluçka süresi zaten 1 hafta, o sürede bir şey olmadıysa daha da olmaz. Besin alerjisi de varsa bebekte rotada çıkmasa bile ek gıda döneminde çıkar zaten:)
 
ben kendi fikrimi söyledim fikir soran birine üstelik yaptıranlar savununca iyi yaptırmayanlar sebep belirtince kötü oluyo hiç hoş bi yaklaşım değil saygı duyalım lütfen nasıl yaptırın çok iyi tedbir diyenlere birşey demiyorsak sonuçta koruyuculuğu kesin olmadığı gibi birde yan etkileri var cnm piyasa tabiki savunucak güzel bir piyasa aşı piyasası ilaç sektörü

LifeandFeel sen aşı yaptırmadığın halde alerji çıktı.ben de düşündüm bu i htimali ama sen aklıma geldin.acaba tesadüf mü?
evet ama ben sizler gibi henüz kan görmedim doktor bizim durumumuzu çok iyi buldu çok diyet taraftarı değilim dedi ama ben yavrum için elimden geleni yapmak istiyorum ve besinleri bulmak çok zorluyor bu süreçte bizim laktoz intoleransı bebeği mahvetmişti oda mama vermekten oluyor direk ineksütüne maruz kaldığından. Alerjisi olanlara tavsiye edilmiyor alerji yapıyor demedim zaten
 

Ben saygı duymadığımı düşünmüyorum, aksine "hiç hoş bir yaklaşım değil" ifadesi bana göre doğru değil. Alerji açısından değerlendirmişsin ve bende arkadaşın bebeğinde alerji olmadığını, bunun dışında da her hangi bir yan etkisi olmadığını belirttim. Bunda bir yanlışlık yok. Bu arada yaptığım araştırma katiyen piyasa araştırması değil, 27 yaşındayım çok fazla hastalık gördüm, yaşadım ilaç piyasasını iyi bilirim. Güvenilir insanlardan bilgi aldım. sen nasıl yaptığın araştırmaya güveniyorsan, ben de güveniyorum ve paylaşıyorum ve orda yaptıran insanların "alerjiyi" tetiklediğine dair yorumlarını paylaşıyorsan bende hiç bir yan etki yaşamamış, 3.değil 1.tekil şahıs olarak, bir anne olarak durumu paylaştım.

İçtiğimiz hiçbir ilacın %100 hastalığımızı geçirceğini bilemeyiz ama içeriz. Şifa önce Allahtandır ama ilaçlar sebeptir. En basitinden kortizon, kemik erimesine sebep olan bir ilaçtır ama bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır ve mecbursundur. Kar-zarar araştırmasını iyi yapmak gerekiyor.
 
Sağlık ocağındaki hemşirede mutlaka yaptır dedi önemliymiş.
 
Bana doktor da hemşire de rota aşısından için gerek yok demelerine rağmen ben yaptırdım. Es geçmek istemedim tedbirimi aldım. Belki de pahalı bir aşı olduğu için öyle dediler bilmiyorum ama ben yaptırdım. Ben bir yaşımdayken bir hafta on gün hastanede yatmışım ishalden dolayı. Serumlardan delik deşik olmuşum. O zamanlar aşı falan var mı bilmiyorum da belki buna sebep bu virüstü. Herşey yolundayken sonra gerilemeye başlamışım zayıflamışım. Bu yüzden bu aşıyı yaptırmamak olmazdı. Hiçbir yan etki de olmadı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…