• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

Ben almadım ama almak istiyorum. Araştırıyorum ama henüz içime sinen birşey bulamadım.. Oğlumda chicco polly mama sandalyesini kullanmıştım ana kucağı olarak. Şimdi oğlum onda yemek yiyor ve severek kullanıyor. Haliyle arayıştayım.. İçine sinen birşey bulursan paylaşırmısın?

@bir garip oblomov
Dönence çok güzel duruyor ama uyandığında otomatik olarak müzik çalmasını istediğine emin misin? Bu sefer tekrar uykuya geçmek için hep müzik aramaz mı acaba? Sonra yalnız uykuya geçmekte zorlanır mı acaba?
Ben fisher price mutlu düşler dönenceyi kullanmıştım, tavsiye edebilirim dönence alacaklara. Gece lambası gibi loş bir ışığı var ana gövdede, isteğe bağlı açıyorsunuz. Tavana yıldız projektörü var, projektör yansımasının dönüş hızı düşük. İster oyuncakları dönerek istersen de oyuncakları dönmeden müzik çalabiliyor. Farklı müzikleri var, sesi de ayarlanabiliyor. Uzaktan kumandası da var, o kumandayı ben pek kullanmadım ama :) benim için artıları; gece yanına gittiğimde beşiğin içini görebilmeme olanak sağlayan loş ışığı, oyuncakları dönmeden müzik çalabilmesi, oyuncaklarının çıkarılıp yıkanabilir oluşu ve yavaş hızdaki projektörüydü.
Canim ses sensoru ayarlanabiliyor yani duruma gore acip kapama imkani var. Onu bende dusundum ama artilari cok fazla geldi bana butun ozellikleri barindiriyor

Kızlar dönenceleri ışıklı mı alıyorsunuz
Ben bi kaç makalede bazı zararlarını okumuştum
Daha çok ışıksız olanları tavsiye ediliyor ben oğlumda sadece renkli kumaşlardan yapılmış ayıcıklk dönence almıştım

Kizlar bebisi icin donence aldiniz mi? Ben arastirdim baya vtech marka peluslu donence alacagim her kullanan cok memnun kotu yorum hic yok. Youtube videolarinida izledim bebegin aglamasina hasassiyetli sensoru var klasik muzik ve white noise denilen anne karnindaki sesin benzeri sesi var ozellikle kolik bebekler icin cok iyi oldugunu soyluyorlar Tavana isik yansitiyormus her urun bir arada yani.Eki Görüntüle 2045843

Eşim oyuncak firmasında çalışıyor Vtech in de ürünlerini toptan olarak toyz shop e bebek gibi firmalara onlar satıyorlar.
En iyi dönencenin bu olduğunu ve oğlumuza da bundan getireceğini söyledi. Bence de bunu almakla en iyisini yapmışsınız

Kızlar hastaneye ikramlık veya hediyelik ne götüreceksiniz? Benim akrabalarım yok burada. Hastaneye eşimin kardeşleri annesi ve benim iki üç arkadaşım gelebilir . Hastane şerbet veriyor ben de lokumları tek tek kutulayıp sepet içinde götüreyim sadece diyorum. Hemşirelere çalışanlara filan da dağıtırız. Başka neye gerek var ki?? Siz neler götüreceksiniz??

Ben hastane ortamını sevmiyorum hiç bişey yapmicam herseyi Mevlüt te yapcam zaten pek kimseyi istemem hastane de annem eşim başka gelen olmaz die düşünüyorum bir tek kapı susu alcam onu da eve getircem

Kızlar dönenceyi uyku danışmanlarının önermediğini okuyorum hep. Dönence, yastık, oyuncak gibi uyarıcı şeyler uykuya geçişini zorladığını okudum o yüzden ben almayı düşünmüyorum ilk etapta. İş yerimden arkadaşlarımın uyku düzensizliği sebebiyle işe ne durumda geldiklerini gördüğümden uyku konusunu önemsiyorum. Sallanmaya ihtiyaç duymadan kendi uykuya geçebilen geceyle gündüzü ayırt edebilen bir bebek istiyorum inş. Sağlıkla gelirse elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıcam. Eşim uykuya çok düşkün bende uykusuz 1 günde bile yorgun düşüyorum. Bebekken neyse ama 3-5 yaşına kadar uykun düzeni olmayan bir çocuk çok yorucu olur diye düşünüyorum.

Kızlar dönenceyi uyku danışmanlarının önermediğini okuyorum hep. Dönence, yastık, oyuncak gibi uyarıcı şeyler uykuya geçişini zorladığını okudum o yüzden ben almayı düşünmüyorum ilk etapta. İş yerimden arkadaşlarımın uyku düzensizliği sebebiyle işe ne durumda geldiklerini gördüğümden uyku konusunu önemsiyorum. Sallanmaya ihtiyaç duymadan kendi uykuya geçebilen geceyle gündüzü ayırt edebilen bir bebek istiyorum inş. Sağlıkla gelirse elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıcam. Eşim uykuya çok düşkün bende uykusuz 1 günde bile yorgun düşüyorum. Bebekken neyse ama 3-5 yaşına kadar uykun düzeni olmayan bir çocuk çok yorucu olur diye düşünüyorum.
canım valla iyi hoş güzel diyorsun da evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor ablamda derdi hep dünya para verip oda yaptılar odasını ayıracaktı her şeyi planlı programlı olacaktı ama gel gör ki 2 yaşına geldi hala anneyle yatıyor babayı dahi istemiyor yatakta:KK70: kolik oldu mu hele uyku düzen haram oluyor. ne sallamam diyenleri gördüm koca çocuklarını hala ayaklarında sallıyorlar. tabi uğraşmadılar mı uğraştılar ama başaranı çok az gördüm o nedenle hiç peşin konuşmuyorum bebek uyusun da emsin karnı doysun da diyip her kural çiğneniyor malesef:işsiz:

Doğumdan korkuyorum ya napcam ben çok az kaldı sezeryan istedim ondan da korkuyorum epidural isticem ama ya bayilirsam :( panik atak var bende sanırım

birde bu uyku danışmanı denilen kişiler üniversitelerin hangi bölümlerinden mezunlar acaba çok merak ediyorum sosyal medyalar doulalardan uyku danışmanlarından emzirme danışmanlarından geçilmiyor. hayır tamam iyi hoş tavsiyeler veriyorlar ama her durum bence az da olsa yıkılabilecek kurallar içermeli bende instagramda bir çok sayfayı takip ediyorum merak ettiklerimi öğrendikten sonra detayına girmiyorum çünkü detay bence bizim çocuğumuzla alakalı kitaplarda yazılanlarla uzmanların söyledikleriyle bizim çocuklarımız uyuşmayabilir onların tavsiyelerini yerine getiremeyen annelerde de bu sefer kendinde eksiklik bulmaya başlıyor ya da çocuğuna kızmaya sen neden böyle değilsin demeye başlıyor yukarda da dediğim gibi bazen bazı durumlarda kurallar çiğnenebilmeli hem annenin ruh sağlığı hemde bebeğin daha rahat etmesi için....

Kızlar merhaba uyku seti arıyorum kenar korumalıklı olanlardan beşik için. Siz nerelerden aldınız ? Öneriniz var mı acaba ?

birde bu uyku danışmanı denilen kişiler üniversitelerin hangi bölümlerinden mezunlar acaba çok merak ediyorum sosyal medyalar doulalardan uyku danışmanlarından emzirme danışmanlarından geçilmiyor. hayır tamam iyi hoş tavsiyeler veriyorlar ama her durum bence az da olsa yıkılabilecek kurallar içermeli bende instagramda bir çok sayfayı takip ediyorum merak ettiklerimi öğrendikten sonra detayına girmiyorum çünkü detay bence bizim çocuğumuzla alakalı kitaplarda yazılanlarla uzmanların söyledikleriyle bizim çocuklarımız uyuşmayabilir onların tavsiyelerini yerine getiremeyen annelerde de bu sefer kendinde eksiklik bulmaya başlıyor ya da çocuğuna kızmaya sen neden böyle değilsin demeye başlıyor yukarda da dediğim gibi bazen bazı durumlarda kurallar çiğnenebilmeli hem annenin ruh sağlığı hemde bebeğin daha rahat etmesi için....

Zaten çiğnenemeyen durumlar o uyku danışmanlarıyla çalışanlara hastır sanırım. Ben sadece okuyup fikir alıyorum. Ben bunları okumayıp ama sadece sabrıyla bebeği kendi kendine uyuyanda çok anne tanıyorum. Dediğim gibi iş arkadaşlarımın çocukları 2,5-3 yaşında hala gece hiç uyumadım diyolar. Bir düzene sokmaya çalışsanız denildiğinde Napim uyumuyor diyolar. Gündüzleri bebek yanlış saatlerde uyuyunca geceleri uyumuyorlar. Zaten bu bebeğin beden ve karakter gelişimi için de bence yanlış. Küçücük şeyler ağlayınca kucağa alınıp susuyorlar burda anne babayı kullanmaya başlıuolar bence. dediğim gibi bebekken düzeni oturuncaya kadar tabi ki her şey kabul ama sonrasında doğal bir disiplinle başarılamıyorsa bile çalışılmalı diye düşünüyorum ben kendi adıma.

canım valla iyi hoş güzel diyorsun da evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor ablamda derdi hep dünya para verip oda yaptılar odasını ayıracaktı her şeyi planlı programlı olacaktı ama gel gör ki 2 yaşına geldi hala anneyle yatıyor babayı dahi istemiyor yatakta:KK70: kolik oldu mu hele uyku düzen haram oluyor. ne sallamam diyenleri gördüm koca çocuklarını hala ayaklarında sallıyorlar. tabi uğraşmadılar mı uğraştılar ama başaranı çok az gördüm o nedenle hiç peşin konuşmuyorum bebek uyusun da emsin karnı doysun da diyip her kural çiğneniyor malesef:işsiz:

Bir de şöyle bir şey var. Çevre de hep olumsuz örnekler mevcut nedense. Mesela altını silmek için pamuk kullanıcam diyorum sıkılırsın diyenler aman kim uğraşıcak onunla ıslak mendilinde zararsızları çıktı diyenler acayip çok. Oda yapıcam diyorum 3 yaşına kadar benimle yattı diyenler hatta sadece çocuğuyla yatıp 3 yıl kocasıyla yatmayan kaç tane arkadaşım var. En iyi gördüğüm örnek ortasında yatıran. Ben tüp bebekle hamile kaldım ki bunu çevremde kimse bilmiyor. Zaten bu süreçte de hiç of neden ben demedim, hamile kaldım normal Doğum istiyorum dedim ne yorumlar geliyor sezeryan yap neden kendine işkence çektireceksin diyen, yok efendim sonrasında cinsel tat alamazsın diyen, idrarını tutamazsın diyen fln fln. Ben yine de bebeğimin o kutsal süreçte dünyaya gelmesinden yanayım diğerleri bana bencillik gibi geliyor. Bunlar benim düşüncem bu yaşayacağımız süreçte yaşayacaklarımız kendi seçimlerimiz diye düşünüyorum. Bu dediklerimin hiç birini de gerçekleştiremeyebilirim, İstisnai durumlar tabi ki yaşanabilir ama en azından uğraşmadım dememek için çabalarım.

Kızlar dönenceleri ışıklı mı alıyorsunuz
Ben bi kaç makalede bazı zararlarını okumuştum
Daha çok ışıksız olanları tavsiye ediliyor ben oğlumda sadece renkli kumaşlardan yapılmış ayıcıklk dönence almıştım
Ne tür zararları var?Tavana vuran ışıklı bir dönence almayı planlıyorduk

bayıldım canım çok güzel ama diğer fotolara baktın mı iç gösteriyor sanki:KK43: bu arada ne zamandır aradığım gecelik ve pijama takımını bulmama bilmeden yardım ettin teşekkür ederim:KK36:
bu doğru iç gösteriyor galiba:( ama ben çok beğendim terlikleri de çok güzel. Şahinlermiş markası gidip bakıcam yakından nasıl kumaşı falan

Eklentiler

• IMG_0992.PNG
    IMG_0992.PNG
    218,5 KB · Görüntüleme: 142
Back