• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

philips avent pp biberonundan aldım canım tırnak bakım seti daha almadım biraz araştıracağım bir normal bildiğiniz terzi makası tarzı olanlar var birde bizim tırnaklarımızı kestiğimiz tarz olanlar hangisi daha kullanışlı araştırdıktan sonra bakacağım. sahte emzik aldım sootie emziklerden, alından ateş ölçer aldım braun marka, banyo için kova maşrapa file aldım şimdilik aldıklarım bunlar. birde bebek bakım setleri var onları dalin mi johnson's baby mi yoksa başka marka mı alayım ona karar veremedim.

tırnak makaslarına açıklık getireyim diye foto ekliyorum:KK48:
Eki Görüntüle 2025631 Eki Görüntüle 2025632
e bebekte bebedorun setinde hem makas şeklinde olan hem normal olan hem de törpü var çok da pahalı değil, gayet iyi bence, bebek bakım seti mustela cok öneriliyo ama pahalı derseniz ki pahalı ,unibaby iyidir derler deneyimli anneler =)

evet ben de mustela almayı düşünenlerdenim. şampuanı konak oluşumunu engelliyormuş. eskiden de bu markanın methini duymuştum mesela bebekler için en iyi güneş koruyucusu olarak önermişlerdi yeğenime almıştım. bir çocuk doktoru yazısında bebek yağı, kremi, pudrası gibi bakım malzemeleri için bebek vücuduna gerek olmayacak derecede kimyasal demiş... ondan biraz araştırıp, çok gerekli değilse bunlardan almamayı düşünüyorum. 6 aylık bir bebeği olan arkadaşım da pişik kremi olarak bepanthol'ü önerdi. ilk olarak mustela alacaktım bunu da ama bepanthol de alabilirim.

e bebekte bebedorun setinde hem makas şeklinde olan hem normal olan hem de törpü var çok da pahalı değil, gayet iyi bence, bebek bakım seti mustela cok öneriliyo ama pahalı derseniz ki pahalı ,unibaby iyidir derler deneyimli anneler =)
evet o setleri bende gördüm ama acele etmek istemiyorum pek bakalım belki doğumdan sonra alırım. bebek bakım setlerinde de içeriklerine göre hareket edeceğim. gecenlerde araştırma yaptım şu ıslak mendiller var ya en saf olanında bile Phenoxyethanol veya Potasyum Sorbat yani küflenmeyi önleyici varmış:KK43: insan kan hücrelerinde mutasyona neden oluyor Dna hasarına yol açıyorlarmış. o nedenle aldığım ıslak mendilleri doğumdan sonra makyaj temizleyicisi olarak kullanacağım. bebeğimin popişini de su ve pamukla temizlemeyi düşünüyorum. pişik kremi olarak doğal alternatif bir yöntem arıyorum zeytinyağı diyenler var ama onun içindeki doğal asit zarar verir mi acaba diye düşünüyorum. zormuş bu işler o nedenle aceleye getirmek istemiyorum:KK51:

evet o setleri bende gördüm ama acele etmek istemiyorum pek bakalım belki doğumdan sonra alırım. bebek bakım setlerinde de içeriklerine göre hareket edeceğim. gecenlerde araştırma yaptım şu ıslak mendiller var ya en saf olanında bile Phenoxyethanol veya Potasyum Sorbat yani küflenmeyi önleyici varmış:KK43: insan kan hücrelerinde mutasyona neden oluyor Dna hasarına yol açıyorlarmış. o nedenle aldığım ıslak mendilleri doğumdan sonra makyaj temizleyicisi olarak kullanacağım. bebeğimin popişini de su ve pamukla temizlemeyi düşünüyorum. pişik kremi olarak doğal alternatif bir yöntem arıyorum zeytinyağı diyenler var ama onun içindeki doğal asit zarar verir mi acaba diye düşünüyorum. zormuş bu işler o nedenle aceleye getirmek istemiyorum:KK51:

Bende öyle düşünüyorum. Kış bebeği olacak tam hayal edemesem de evdeyken en azından belden aşağısını yıkarım yada en kötü ihtimalle bebek temizleme pamuklarını kullanırım diye düşünüyorum. Islak mendili belki evde olmadığımızda kullanabilirim. O yüzden 1-2 paketten fazla almam. Hatta eczanelerde organik pamuk larda var ama fiyatı biraz yüksekmiş sanırım onlar belki ilk doğduğunda kullanılabilir kısa süreliğine.
Tırnak makasıyla ilgili de chicco ve mothercare in terzi makaslarını önermişler hep araştırdığım kadarıyla bildiğimiz tırnak makasları etini kesebiliyormuş. Bende çok ince eleyip sık dokuyorum şu ana kadar karar verip 3-4 tulumdan fazlasını alamadım bu hızla yetiştiremiycem hiç bir şeyi diye üzülüyorum :(

Merhabalar kızlar,
size bir sorum olacak ben böyle bir yatak düzenlemeyi düşünüyorum:
8f0d0d96aff56a6c590a306ef6b374f2-1.jpg

bu yatağı 1 yaşından itibaren kullanabilir miyim sizce?

S Sarisinbebek çok şeker canım ama o puflardan çıkar atlar gibi geliyor bana.
haklısın canım daha yer yatağı gibi olanları da var etrafı parmaklıklı, ancak 1 yaşındaki çocuk için uygun olur mu kestiremiyorum. 1 yaşına kadar sepet beşiklerde odamda yatırıp, 1den sonra kendi odasına böyle bir yatak kursam burada rahat yatar mı gece uyandığında benim için bakmak zor olur mu 04794345.jpg

haklısın canım daha yer yatağı gibi olanları da var etrafı parmaklıklı, ancak 1 yaşındaki çocuk için uygun olur mu kestiremiyorum. 1 yaşına kadar sepet beşiklerde odamda yatırıp, 1den sonra kendi odasına böyle bir yatak kursam burada rahat yatar mı gece uyandığında benim için bakmak zor olur mu Eki Görüntüle 2025644

ben yorumu bebişli annelere bırakayım ama etraftan gördüğüm kadarıyla gece uykularında ayaklanıyorlar bebişler. sen uyurken gezmeye çıkabilir gibi geliyor :)

Merhabalar kızlar,
size bir sorum olacak ben böyle bir yatak düzenlemeyi düşünüyorum: Eki Görüntüle 2025640

Çok tecrübeli olmamakla birlikte bende montesorri yatakları çok beğeniyorum ve felsefesini de yararlı buluyorum. Zaten yürümeye başlayacağı zamanlar olduğu için kendi yatıp kalkması açısından bence kullanabilirsin zaten bu yatakların korkuluklu olanları da var bunlar tehlikeli gelirse onları da düşünebilirsin.

Ben evlenirken ikea'nın sedir almıştım ileri de korkuluk taktırıp bebek karyolası olarak da kullanırız diye şimdi pişmanım montesorrileri gördükçe. Önce bir sepet beşik alıp sonra duruma göre hareket edicem.

Eklentiler

• dolapli-sedir-modeli.jpg
    dolapli-sedir-modeli.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 83
Çok tecrübeli olmamakla birlikte bende montesorri yatakları çok beğeniyorum ve felsefesini de yararlı buluyorum. Zaten yürümeye başlayacağı zamanlar olduğu için kendi yatıp kalkması açısından bence kullanabilirsin zaten bu yatakların korkuluklu olanları da var bunlar tehlikeli gelirse onları da düşünebilirsin.

Ben evlenirken ikea'nın sedir almıştım ileri de korkuluk taktırıp bebek karyolası olarak da kullanırız diye şimdi pişmanım montesorrileri gördükçe. Önce bir sepet beşik alıp sonra duruma göre hareket edicem.
ben de şimdi öyle düşünüyorum canım, odaya bir sepet beşik kendi odasına da bu yataklardan alayım diye ama işte çekincelerim var visnelikurabiye visnelikurabiye dediği gibi uyur gezer olmasın bebekler çok tehlikeli olabiliyorlar gerçekten :D

Zeytinyagini benmari usulu isitip asitini aldirabilirsin canim. Ben ikizlerim icin uzun sure bu sekilde kullandim. Simdi havalar sicak olunca dogru banyoya gidip popis yikiyoruz :-)

Merhabalar kızlar,
size bir sorum olacak ben böyle bir yatak düzenlemeyi düşünüyorum: Eki Görüntüle 2025640

Canim bir yasina kadar kullanabilirsinde bir yasindan sonra sanmiyorum:-) donmeye baslayinca tehlikeli oluyor. Ikizlerim suan 16aylik. Koltuk tepelerinde geziyoruz. O yuksekligi cok rahat tirmanabiliyorlar oyle dusun..dusmemeleri icin derin bi yatak lazim.yada direk yer yatagi tarzi bisey

Canim bir yasina kadar kullanabilirsinde bir yasindan sonra sanmiyorum:-) donmeye baslayinca tehlikeli oluyor. Ikizlerim suan 16aylik. Koltuk tepelerinde geziyoruz. O yuksekligi cok rahat tirmanabiliyorlar oyle dusun..dusmemeleri icin derin bi yatak lazim.yada direk yer yatagi tarzi bisey
04794345.jpg

böyle bir şey nasıl olur canım peki

Eki Görüntüle 2025685

böyle bir şey nasıl olur canım peki
Canim kendi cocuklarimi goz onune alarak dusunuyorumda bu yatagada cesaret edemezdim.gece cok fazla donuyor benimkiler.bu kendi inip cikacaklari yerden muhakkak duserler mesela benimkiler:-) ve bence korkuluklari daha yuksek olmali bu yatagin
.yada dosegi daha ince olmali bence. Tecrubeli diger arkadaslarda fikir verirse iyi olur
.ama dedigim gibi biz deli uyudugumuz icin bu yatagi kullanamazdik suan

Bu bebekler için olan örgü yumaklarının içinde neden hep akrilik yoğun yahu? Bir battaniye örgüsü için aradım, yüncülerin sitelerinden yumak içeriklerine baktım bebek serisi olanlarda yün oranı hep düşük. Ben pamuk veya yün oranı yüksek olsa daha sağlıklı olur diye biliyorum yanlış mı biliyorum? Gittim %100 yün içerikli olan bir yumak aldım tanesi 10 lira olan :oha:

Ben bebek şampuanını, losyonunu, çamaşır deterjanını, ıslak mendilini, pişik önleyici kremini uni baby aldım. Birer tane aldım inşallah alerji falan yapmaz da başka arayışlara girmeme gerek kalmaz.

Back