• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

Screenshot_20170721-120409.png mesela bu montessori sınıfından bir örnek. Duvarlar masalar sandelyeler ne kadar sade görünüyor. Çocukta dikkat dağınıklığı yaratacak hiçbir obje yok.

Canım montessori yöntemini biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Sanırım biraz yanlış anlamışsın. O yöntemde sadelikten bahsedilir. Montessori sınıflarını çok inceledim. Oturdukları masalar sandalyeler bile sadece ahşap rengidir. Yani çocuğa rakamları öğretmek istiyorsan renksiz ahşap rakamlar vereceksin. Hem renkli hem rakamlar olduğundan dikkati dağılıyor. Sen duvara harfleri böyle karman çorman renklerle asarsan çocuk bocalar. Bu sadece bi örnek, montessori sınıflarını araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.
canım sen Türkiye'de uygulanan Montessori sınıflarını incelemiş olabilirsin, malum artık herkes her şeyi yapmaya yetkili.
Ama ben İtalyanca biliyorum, bir süre İtalya'da yaşadım. Orada da Montessori ile ilgili özel bir ders aldık. Bence sen yanlış anlamış olabilirsin. Kitaplarını okumanı tavsiye ederim.

canım sen Türkiye'de uygulanan Montessori sınıflarını incelemiş olabilirsin, malum artık herkes her şeyi yapmaya yetkili.
Ama ben İtalyanca biliyorum, bir süre İtalya'da yaşadım. Orada da Montessori ile ilgili özel bir ders aldık. Bence sen yanlış anlamış olabilirsin. Kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
Montessorinin her ülke için farklı bir uygulama hazırladığını düşünmüyorum : ) ülkeden ülkeye ya da sınıftan sınıfa imkanlar dahilinde farklı yorumlamalarla düzenlemeler yapılmış olabilir ama felsefe aynı felsefe : ) italyanca bilmiyorum çok şükür ki felsefe Türkçeye de çevrilmiş. Sen bir de Türkçesini oku bence İtalyancasını çok iyi anlamamış olabilirsin : ) tartışmak amacıyla yazmadım. Sen o büyük harfleri kalabalık duvarı montessori yöntemi diye savunursan ben senin montessori yöntemini anlayamadığını pek ala düşünürüm. : ) uzamasın sağlıcakla kal..

Montessorinin her ülke için farklı bir uygulama hazırladığını düşünmüyorum : ) ülkeden ülkeye ya da sınıftan sınıfa imkanlar dahilinde farklı yorumlamalarla düzenlemeler yapılmış olabilir ama felsefe aynı felsefe : ) italyanca bilmiyorum çok şükür ki felsefe Türkçeye de çevrilmiş. Sen bir de Türkçesini oku bence İtalyancasını çok iyi anlamamış olabilirsin : ) tartışmak amacıyla yazmadım. Sen o büyük harfleri kalabalık duvarı montessori yöntemi diye savunursan ben senin montessori yöntemini anlayamadığını pek ala düşünürüm. : ) uzamasın sağlıcakla kal..

Elbette tartışmayacağım:) sadece bir yöntemi komple yanlış anlayarak çocuğunuzu eğiteceksiniz. Sizin adınıza üzüldüm. hoşçakalın

Son düzenleme:
Kızlar bizim neredeyse çoğu şeyimiz hazır kıyafet olarak.ufak tefek şeyler kaldı son aylar onlar da.

Eklentiler

• 2017-07-21 12.46.54.jpg
    2017-07-21 12.46.54.jpg
    35,7 KB · Görüntüleme: 157
  • 2017-07-21 12.47.44.jpg
    2017-07-21 12.47.44.jpg
    32,8 KB · Görüntüleme: 153
Eki Görüntüle 2023933 mesela bu montessori sınıfından bir örnek. Duvarlar masalar sandelyeler ne kadar sade görünüyor. Çocukta dikkat dağınıklığı yaratacak hiçbir obje yok.
Evet cok dogru bende Anaokul öğretmeniyim montessori yi bizde uyguluyoruz annelerinde biliçli olup eve yansıtmalarını hep önerirdik allah şükür bilinçli annler geliyor :)

Evet cok dogru bende Anaokul öğretmeniyim montessori yi bizde uyguluyoruz annelerinde biliçli olup eve yansıtmalarını hep önerirdik allah şükür bilinçli annler geliyor :)
canım bilinçli anneler diyorsun çok hoş ancak Montessori çok derin bir felsefe doğru anlayıp uygulamak önemli. Montessori'nin 'absorbent mind' kitabında açıkça belirtildiği gibi çocuğu doğum sendromundan çıkarabilmek için sürekli göz göze geldiği duvarın renkli duvar kağıtları ile süslenmesi gerektiği belirtiliyor. Çocuğun dikkatini çekecek renklerden uzak durmak ne demek? O zaman bu çocuk renkleri nasıl öğrenecek:) Doğduğu anda sıcak renklerle temas etmesi dikkat dağınıklığına değil daha çok dünyaya adapte olmasına fayda sağlar. Sınıf örneklerinde sandalyeler ahsap renkte seçilmişse bunun nedeni oyuncakların sıcak renklerde olması, bebeklerde oyuncak olmadığı için yenidoğana en mantıklısı renkli bir duvar sunmak. Keşke dediğin gibi herkes bilinçli olsa, sağdan soldan gördükleri ile değil kitap okuyarak, araştırarak, doğru gözlemleyerek bilinçli olsa.

canım bilinçli anneler diyorsun çok hoş ancak Montessori çok derin bir felsefe doğru anlayıp uygulamak önemli. Montessori'nin 'absorbent mind' kitabında açıkça belirtildiği gibi çocuğu doğum sendromundan çıkarabilmek için sürekli göz göze geldiği duvarın renkli duvar kağıtları ile süslenmesi gerektiği belirtiliyor. Çocuğun dikkatini çekecek renklerden uzak durmak ne demek? O zaman bu çocuk renkleri nasıl öğrenecek:) Doğduğu anda sıcak renklerle temas etmesi dikkat dağınıklığına değil daha çok dünyaya adapte olmasına fayda sağlar. Sınıf örneklerinde sandalyeler ahsap renkte seçilmişse bunun nedeni oyuncakların sıcak renklerde olması, bebeklerde oyuncak olmadığı için yenidoğana en mantıklısı renkli bir duvar sunmak. Keşke dediğin gibi herkes bilinçli olsa, sağdan soldan gördükleri ile değil kitap okuyarak, araştırarak, doğru gözlemleyerek bilinçli olsa.
Bana işimi mi öğretmeye calısıyorsunuz ben renkler olmaz diye bi açıklama yapmadım farkındaysanız dört yıllık üniversite artı dört yıllık tecrübemle ve ayrıca şuan psikoloji de okuyorum ben burada kendimi ispatlamayada kalkmadım sadece ufak çapda da olsa cocuklarımıza vereceğimiz şeyler cok değerli ben sadece bundan bahsettim

Ben de bugün bütün aklımdaki ıvır zıvırları aldım rahatladım. Hiç çorabı, eldiveni, şapkası , beyaz çıt çıtlı bodysi yoktu onları tamamladım bugün.

-Babynest , beşik için cibinlik ve odası için mavi-gri bulutlu avize , yine beşik için grili-beyazlı cicili bi desende yan korumalık siparişi verdim, duvarlara boya yapmayacağız ama farklı boyutlarda yıldız desenli stickerlar aldım pinterestte görmüştüm ,o şekilde süsleyeceğim odasını.Bir de ikeadan duvar lambaları ve yine pinterestten cerceveler ile..
-Unibaby'den köpük şampuan, bebe yağı, bebek losyonu ve kulak çubuğu aldım.
-Bebedor'dan tırnak bakım seti, tarak-fırça seti, banyo termometresi ve klinoz burun aspiratörü aldım.
-Baby&Me 5 paket pofuduk alt değiştirme örtüsü aldım.
-Lansinoh süt saklama poşeti 50'lik ve göğüs ucu kremi aldım.
-Depend emici lohusa külodu aldım 10'lu paket.
-Biberon temizleme fırçası aldım.
-Philips avent göğüs kalkanı aldım inanılmaz iyi yorumlar var bu ürünle alakalı.

Bunlar dışında;
-English home'dan battaniye,pike ,müslin bez, havlu vs gecen hafta almıştım geldi bugün.Bir de yenidoğan set.
-Braun 6520 kulaktan ateş ölçer aldım.
-Oda için nem ölçer aldım.
-Philips avent 0-3 ay emzik almıştım.
-Bir de cam philips avent biberon aldım 120 ml olanından, elimde 3-4 tane lansinoh natural wave var 160 ml hediye gelmişti set olarak ama bu da bulunsun daha ufak .
-Bebek bezlerinin tamamı hediye geldi Prima -pişik kremiyle beraber ,stok var şuan.
-Unibaby yenidoğan ıslak mendil bolca almıştım,şimdilik yeterli.
-Babyjem küvet,filesi,kovası, maşrapası, deniz süngeri, çamaşır yıkama torbasını,deterjanını almıştım.
-Mothercare'den aylarına göre çıt-çıtlı uzun bodyler ,tulumlar ve bi kaç alt-üst pijama aldım.
-6'lı ağız mendili aldım.
-Emzirme yastığı, yan yatırma-reflü yastığı ve lansinoh süt pompası ve göğüs pedleri, ve 3-4 tane lohusa gecelik set arkadaşımdan gelecek.
-Bebek arabasını,pusetini sona saklıyorum.
-Büyük mobilyalar bu haftasonu alınacak İkea evimizin herşeyinden =)
-Halı alınacak.
-Emzirme sütyeni alacağım.

Uzun oldu ama başka şu mutlaka eksik dediğiniz öneriniz varsa alırım, hastane çıkışı vs almadım henüz , kıyafet konusunda eksikler var onlarıda tamamlarsam, sadece beklemek kalacak sanırım =)
Canım beşik için yan korumalığı ne kadara aldın.

Çok güzel eksikleri tamamlamışsınız. Bizde bugun bi iki parça cici aldık .
Kızlar masallah baya tamamlamışsınız daha ben bi iğne almadım.erken gibi geliyor.2.gebeliğim.oglumdada son 2 ay almıştım.ama si zi görünce benim de bo şeyler almam gerekiyor diye düşünmeye başladım.ve bayıldım bunlara

Kızlar masallah baya tamamlamışsınız daha ben bi iğne almadım.erken gibi geliyor.2.gebeliğim.oglumdada son 2 ay almıştım.ama si zi görünce benim de bo şeyler almam gerekiyor diye düşünmeye başladım.ve bayıldım bunlara
Halledeyim kafam rahatlasın diye aldım ben her ay , sonra üşenicem gibi hissediyorum:))

Bebek icin banyo havlusu hangi marka aldınız ben bugün biraz dolaştım almak icin ama kararsiz kaldım sanki hiç biri yumuşak değilmiş gibi geldi

merhaba, ben de chicco'da beğendim, yumuşacıktı ama 100 tl civarıydı. bir de internetten chakra'nınkiler güzel diye okumuştum ama gidip bakma fırsatım olmadı.

Bebek icin banyo havlusu hangi marka aldınız ben bugün biraz dolaştım almak icin ama kararsiz kaldım sanki hiç biri yumuşak değilmiş gibi geldi

Carters ve zara home bebek havlularını kullandım oğlumda. Ben memnunum ikisinden de.
Şimdi kızıma linensten bi hediye set geldi. Havlusu yumuşacık, bayıldım dokusuna. Henüz yıkamadım ama, yani yıkanınca sertleşir mi bilemedim.

Bu arada carters için de zara home için de indirim takip edebilirsin. Evet biraz pahalılar ama indirim zamanı biraz düşüyor fiyatları. Zara home mağazaları tekil çalışıyor, yani mağazaya numaranı bırakıyorsun kampanya dönemlerinde arayıp haber veriyorlar. Carters için de sitesinde daha fazla kampanya oluyor, üye olursan kampanyaları mail alabilirsin :) bazen günlük hatta yanılmıyorsam bir keresinde birkaç saatlik kampanyaya denk gelmiştim :) linenste de şimdi bana gelen sete baktım da kampanyaya girmiş, 90tl diyor. İçerisinde başlıklı banyo havlusu, önlüğü, havlu ağız mendili ve alt değiştirme süngeri bulunuyor.

Back