2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ayyy yani bu atan bebeğim mi oluyo kipirdiyo mu napiyo ki böyle pit pit hissetmesem de görüyorum artık bi bakıma onu çok duygulandim canımmm teşekkür ederim cevabın için çok teşekkür edeirm

Bir de bunlara vakit ayirmak ta mesele..zaten bebek 2 aylik olana kadar bisey anlamiyosun. Misafir eylemek zor geliyo bana...yapanların sabrina hevesine hayranim. O ayri

Dikkate alacağım canım bu söylediğini bir araştırayım internetten doktorları en azından fikir almış olurum. Tavsiyeleri olacaktır mutlaka... teşekkür ederim ilgilendiğin için
Canım geçmiş olsun İstanbuldaysan benim Dr m da çok iyi isim yapmış bi Dr adı Sait Halil bi araştır istersen ben ve gidenler çok memnun.

Çok güzeller teşekkür ederim canım.kesinlikle farklı renk katmam lazım yoksa çok boğuk olacak. Tam da cinsiyeti öğrenememiş bir ruh hali boguklugunu yansıtacak yoksa :) gri de çok hoş olmuş dediğin gibi

Benim bir tane elbisem var annem saklamış. Ama 6 7 yaş. Hep onu kizima giydirmeyi hayal ederek saklıyorum. Allah erkek nasip etti :) eşimin sünnet kiyafeti var, onu giydiririm inşallah hatira diye. Beyaz cok guzel bir takim elbise ve sünnet pelerini. Başka da hatıra birşey yok
Ben bebeklere cinsiyet ayirmaksizin her rengi yakıştırıyorum. Pembeyi hic sevmem mesela, kızım olursa kendi secimini yapmak isteyene kadar pembe hicbirsey almam diyordum. Nisanligim bile maviydi. O yüzden kızım olsa da bulut mavisi falan giydirirdim gönül rahatlığıyla. Keza eşim de açık pembe gömlek veya kravat kullanıyor.
Herseyden öte, benim yatak odasi mobilyamin tamamı somon rengi. Hiç mavi falan suslemeyi düşünmüyorum. Beşiği, yatak takimi beyaz olsun. Oda zaten somon yapacak birsey yok, pipisi dusmez herhalde :)

İkili testten sonra uçlu test Yok mu ben mi yanlış biliyorum bende pazartesi hem cinsiyet icin gelde uçlu test icin gidecektim bende 15+5 oldum

İkili testten sonra uçlu test Yok mu ben mi yanlış biliyorum bende pazartesi hem cinsiyet icin gelde uçlu test icin gidecektim bende 15+5 oldum
Benim doktorum dortlu test onerdi canim uclu teste gore basari orani daha yuksekmis o yuzden.belki senin doktorun da bahseder canim :)

Söylediklerine aynen katılıyorum canım, birisi bisey yapiyo, öteki ben daha iyi yaparım diyo bi kat çıkıyo üstüne, oburu ben ondan da guzel yaparım diye diye iş abartildi da abartildi bence de..

İnşallah güzel haberler vereceksin bize canim ve orgune başlayıp bize fotoğraflar aticaksin :)

Cok tatliymis ya ellerine saglik ne guzel yapmissin

Bebeklerin haftasından ileride veya geride olması konuşulmuş. Konu annesindeki şekerden dolayı kilolu bebeğe de değinmiş. (İyi yapmışsınız aslında, eleştirmek amaçlı değil de bilgilendirme amaçlı yazmak istedim) Şu an bebeklerimizin baş ve popo mesafesi ölçülüyor. Şu an ileride veya geride olmaları belli bir ölçü dahilinde normal kabul ediliyor. Geç döllenme olabilir bu yüzden geriden geliyordur ya da uzun bebek olacak olabilir bu yüzden ölçüm fazla çıkıyor olabilir gibi. Ama ilerleyen haftalarda artık bebeklerimizin boyu cihazla tek seferde ölçülemeyecek kadar büyümüş olacak. 3 ölçüm yapılacak bu sefer. Baş çapı, karın çapı ve uyluk kemiği ölçümleri. Bu ölçümlerin ortalamasına göre takip edilecek bebeklerimiz. İşte o zaman mesela karın çapı ölçümü çok ileride çıkarsa bu tombul bebek demek olabiliyor, annede şeker var olabiliyor denebiliyor. Ama şeker olmayabilir de mesela bende şeker yoktu ama oğlum haftasından ilerideydi. Benim ilk bebeğimde ise çok gerideydi karın çapı mesela, bu da ileride olması kadar riskli ve dikkat edilmesi gereken birşey. (Çok fazla sıfatını özellikle ekliyorum, zaman vermek istemiyorum gereksiz stres yapmayın, doktorunuz dikkat edecektir) Referans aralıkları oluyor bu ölçümlerin, o arada olması yeterli oluyor. İlla günü gününe tutması gerekmiyor ölçümlerin ki sonuçta hata payı da var. Şu an ne kadar ileride geride çok önemsemeyin bence, asıl ölçümler o baş, karın ve bacak kemiği ölçümleri diye biliyorum. Hem de çok keyifli oluyor minicik bacağın kemiğini ölçüyorlar :)

Cinsiyeti öğrenip alışverişe yavaştan başlayan anneler alışveriş topigimize fotoğraflar bekliyoruz sizden :) benim cinsiyet kesinlessin hayirlisiyla dayanamam paylaşırım heralde aldigimda

Kizlar bu ilaclari icmekten artik midem bulandi sizede verdimi doktor magnezyumla kalsiyumu bugun verdi ama midem bulaniyo ya

Eklentiler

• IMG-20170518-WA0016.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 42
Canım ben de özellikle diş buğdayı ve kızlara yapilan 6 ay kinasini çook gereksiz buluyorum.. Ben yapmicam, ama 1 yas dogum günü bizim ailemizde önemlidir yani 1 yaş boyle akrabalar falan kalabalik bi doğum günü yapılır sonrakiler aile içinde, ama tabi 1 yaş dogumgununde de oyle yok organizasyonmus bilmem ne oyle degil de, evde pastalı borekli kısırlı Allah ne verdiyse o şekilde kutlanir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…