• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

kızlar bakın hele ben bu hafta meselelerine çok kafayı taktım ya:KK51: burda 12-13 hafta bittiğinde 3. ay bitmiştir diyor. şimdi ben bugün 13 haftalığım tam yarın 13+1 olacağım 14 haftalık olunca mı 3. ay bitecek:KK64:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

kızlar bakın hele ben bu hafta meselelerine çok kafayı taktım ya:KK51: burda 12-13 hafta bittiğinde 3. ay bitmiştir diyor. şimdi ben bugün 13 haftalığım tam yarın 13+1 olacağım 14 haftalık olunca mı 3. ay bitecek:KK64:
Canım bu yanlış bence. Haftaları aya çevirmeye kalkınca hata oluyor. 36 hafta bitince 9 ay bitmiş olmuyor. 36 ile 40 hafta arası 10 gün mü sanki. Doktorlar bu yüzden ay olarak söylemezler hep hafta hesabı gidiliyor. Bana ne kadarlık diye sorduklarında ben hep hafta olarak söylüyorum. Yani kaç ay diyorlar :KK48: inan ben de düşünüyorum bi cevap verirken :KK48:
Ben de bir ay hesabı buldum canım. Bana bu daha doğru geliyor.

1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

Canım bu yanlış bence. Haftaları aya çevirmeye kalkınca hata oluyor. 36 hafta bitince 9 ay bitmiş olmuyor. 36 ile 40 hafta arası 10 gün mü sanki. Doktorlar bu yüzden ay olarak söylemezler hep hafta hesabı gidiliyor. Bana ne kadarlık diye sorduklarında ben hep hafta olarak söylüyorum. Yani kaç ay diyorlar :KK48: inan ben de düşünüyorum bi cevap verirken :KK48:

1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
senin hesapta hemen hemen bununla aynı canım :KK64:yine bizim 3. ay 14. haftada bitiyor olacak demek ki? ya bazen ay soruyorlar sinir oluyorum hele en çok +lı haftalara geçinde 13 mü diyeyim 14 mü diyeyim diye de düşünüyorum yok mu başka çıkar yolu şu +lı haftalar bu site yüzünden karışıyor:skandal:

1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
Bence bu karışıklık doktorların gebeliği, adetin ilk gününden itibaren baz almasından kaynaklanıyor. Kadınlarda yumurtlama adet gününden itibaren ortalama 2 hafta sonra oluyor. Yani adet olduğumuz zaman hamile olmuş olmuyoruz aslında. o yüzden gerçek gebelikle 2 hafta fark oluyor.

Bence bu karışıklık doktorların gebeliği, adetin ilk gününden itibaren baz almasından kaynaklanıyor. Kadınlarda yumurtlama adet gününden itibaren ortalama 2 hafta sonra oluyor. Yani adet olduğumuz zaman hamile olmuş olmuyoruz aslında. o yüzden gerçek gebelikle 2 hafta fark oluyor.
senin hesapta hemen hemen bununla aynı canım :KK64:yine bizim 3. ay 14. haftada bitiyor olacak demek ki? ya bazen ay soruyorlar sinir oluyorum hele en çok +lı haftalara geçinde 13 mü diyeyim 14 mü diyeyim diye de düşünüyorum yok mu başka çıkar yolu şu +lı haftalar bu site yüzünden karışıyor:skandal:

G GUL_84 dediği gibi canım. Biz 6 haftalık hamile olduğumuzda aslında bebek 4 haftalık oluyor. O yüzden 1-6 haftaya 1. Ay demişler. Valla ben de ay soranlara sinir oluyorum :) ay olarak söylediğinde 1 ayda 4 hafta var mesela 11-14. Hafta 3 ay sayılıyor diyelim ama 11 deki gelişim ile 14 teki gelişim bir değil. Ay olarak söylemek doğru değil o yüzden. Soranlara 4. Ayın içimdeyim diyorum artık :) benim kafam da fena karıştı :KK70:

Herkese selam bulantilarim fena uzun süredir giremedim.kizlar az önce eczacı eşime bulantı için bir bileklik önermiş ilk kez duydum deneyen memnun kalan varmı.pek mantıklı gelmedi bana almadan önce size sorayım dedim.bu arada cuma günü kontrolümuz var eğer gösterirse cinsiyet söyleyecek Dr.

merhaba kızlar 17 sinde kontrolüm var 12+2 de cinsiyet tahmini yaparmı ki acaba sağlıklı olsun öncelikle tabiki ama merak ediyor insan:KK72:

Herkese selam bulantilarim fena uzun süredir giremedim.kizlar az önce eczacı eşime bulantı için bir bileklik önermiş ilk kez duydum deneyen memnun kalan varmı.pek mantıklı gelmedi bana almadan önce size sorayım dedim.bu arada cuma günü kontrolümuz var eğer gösterirse cinsiyet söyleyecek Dr.

Geçmiş olsun canım :) Ben bilekliği duymuştum daha doğrusu okumuştum bir makalede akapunktur bilekliği gibi birşeydi ve internet yorumlarında iyi geliyor diyorlardı :)

Ben aldım ama maalesef canım hiç etkisi olmadı. Doktorum bulantıyı kesen bir çiğneme tableti verdi de ondan sonra kendime geldim. Bileklikler para tuzağı :/

Back