- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.165
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #8.181
benim satla uyumlu gitti hep şu an için sata göre takip ediyorum. bizler alışana kadar bu hafta + günler baya karışacak anlaşılanKızlar bu haftalar sata göre değil sanırım doktorun söylediğine göre hesaplıyorlar benimle aynı sata sahip arkadaşlar 1 hafta önden giden de var
bebişleri için fidan dağıtmayı düşünenler olmuş onun yerine bebişinizin adına kaç adet fidan diktirmek istiyorsanız temaya bağışta bulunabilirsiniz. sonuçta verdiğiniz insanlar o fidanları nereye dikecekler ki? ben şahsen temaya bağışta bulunmak istiyorum ayrıca iş yerinde eşim lokum dağıtır. hastane odasında da minik ikramlıklar lohusa şerbeti ve hatıra hediyelikler düşünüyorum ben
ay öylemi ee süpermiş büyük illerde malesef apartmanlarda olduğumuzdanCanım ben Balıkesir'in bir ilçesinde yaşıyorum ve burada herkesin bahçesi var herkes böyle geçiniyor ve fidan ağaç burada insanların birinci uğraşlarından hayvancılıktan sonra bundan dolayı içim rahat yani kesin ekilir yeterki ekilecek bir şey olsun buradakilereayrıca benimde eşim okulda baklava dağıtacak öyle bir adetleri varmış okullarında ama lohusa şerbetini şahsımca hiç sevemedim gittim
Ben de öyle düşündüm tatlım, çünkü benim sat 6 şubat ben anca 10+5im..9+5 olmasin o.
Anladım canım, ne bileyim tahmini doğum tarihine bakınca dedim arkadaş karıştırmasın..Kızlar bu haftalar sata göre değil sanırım doktorun söylediğine göre hesaplıyorlar benimle aynı sata sahip arkadaşlar 1 hafta önden giden de var
Tatlım reyhan şerbeti diye bisey var, tadına bayılıyorum ferahlatıcı ve çok hoş.. Rengi de o kadar güzel oluyor ki pembe pembe, ben onu dağıtmayı düşünüyorum..Canım ben Balıkesir'in bir ilçesinde yaşıyorum ve burada herkesin bahçesi var herkes böyle geçiniyor ve fidan ağaç burada insanların birinci uğraşlarından hayvancılıktan sonra bundan dolayı içim rahat yani kesin ekilir yeterki ekilecek bir şey olsun buradakilereayrıca benimde eşim okulda baklava dağıtacak öyle bir adetleri varmış okullarında ama lohusa şerbetini şahsımca hiç sevemedim gittim
ay öylemi ee süpermiş büyük illerde malesef apartmanlarda olduğumuzdanya o kadar yararlı ki ben bayılıyorum lohusa şerbetine ablamınkini ben yapmıştım o kadar çok yapmışım ki 1 ay boyunca içtik sütte arttırıyor baklava baya masraflıymış maşallah güzel adet bulmuşlar
seve seve tatlım zaten çok zor değil lohusa şekeri hazır satılıyor aktarlardan içine bir kaç tane karanfil atıp kaynattın mı oluyorO zaman şerbet tarifi senden arkadaşım :)
Tatlım reyhan şerbeti diye bisey var, tadına bayılıyorum ferahlatıcı ve çok hoş.. Rengi de o kadar güzel oluyor ki pembe pembe, ben onu dağıtmayı düşünüyorum..
seve seve tatlım zaten çok zor değil lohusa şekeri hazır satılıyor aktarlardan içine bir kaç tane karanfil atıp kaynattın mı oluyorsuyunu şekerine göre ayarlıyorsun ahh o günler gelsin de daha ne tarifler veririm
Aminn canım benim amin Allah im korusun evlatlarımızı şu cuma günü hürmetine yüreğim ağzımda 9.haftadadyim diyince bile içim sıkılıyor hayırlısıyla bi buyuseydiler inşallah. . Rabbim e emanetlerDoktora gittim. İlk kez böle bi 10 dk ultrason yaptı. 2 kez farklı açıdan kalp dinledi. Kanama alanı yok önceki kandır dedi. Crinone jel e devam et dedi. Folik asit kullanma artık dedi. Eve yolladı. Haftaya da kendimi zorla çağırttırdım. Yemin ederim inanmayacaksınız bu bebeği kucağıma alana dek stresim geçmeyecek. Çok korkuyorum çok panikliyorum. Hiç kolay elde etmedim çok ama çok bekledim. Burada aldığım haberlerden bile çok etkileniyor üzülüyorum. Allah hiçbirimizi evlatla sınamasın karnımızı kucağımızı boş bırakmasın.iyi dilekleriniz dualarınnız için Allah hepinizden razı olsun. İnşallah tek dileğim bu dalikadan sonra burada bebeklerimizden hiçbiri hayata veda etmez
Tatlım reyhan şerbeti diye bisey var, tadına bayılıyorum ferahlatıcı ve çok hoş.. Rengi de o kadar güzel oluyor ki pembe pembe, ben onu dağıtmayı düşünüyorum..
Canım ben Balıkesir'in bir ilçesinde yaşıyorum ve burada herkesin bahçesi var herkes böyle geçiniyor ve fidan ağaç burada insanların birinci uğraşlarından hayvancılıktan sonra bundan dolayı içim rahat yani kesin ekilir yeterki ekilecek bir şey olsun buradakilereayrıca benimde eşim okulda baklava dağıtacak öyle bir adetleri varmış okullarında ama lohusa şerbetini şahsımca hiç sevemedim gittim
Aynen ben de bayılıyorum süslü şeylere.. Nete yaz bak reyhan şerbeti diye de nasıl tatlı olduğunu görürsün, hem bizim doğum nasipse kasıma gelcek, o zaman taze reyhan da var, tazesiyle daha güzel oluyo.. Ahh o zamanlar bir gelse..Onu hiç duymadım bakalım öğreneceğim artık sizden bir şeyler ama çok ta tatlı oluyor hastanede böyle süslü minik kadehlerle falan insan sevmesede özeniyor :)
istanbuldakilere yarayabilir senin aktarınAkyar tavsiyesini de ben verebilirim :) satilan her lohusa sekeri ayni yogunlukta degil bence yegenleriminkinden gordugum kadariyla. Sirkecide sabuncu handa bizim eski bi aktarimiz var oradan aldigimiz sekerin serbeti enfes oldu ilgilenen olursa tam bilgi paylasirim :)
Tam olarak aynen ben de öyleyim canım gün içinde de bulantım var eve ama akşamları çok fena oluyorumbenim sabahları çok nadir oluyor ama akşam bulantılarım sabahkine oranla daha fazla oluyor özellikle yemeğin pişme süresi uzadığında açlıktan ve yemek yedikten sonra hazmedinceye kadar.
Benim canım sabahları uyandigımda bulantı m olmuyor bi yarim saat 1 saat sonra başlıyor gece de siddetleniyorBisi sorablrmyim kzlar sabhlari mide bulantsi olmayan varmi 9 haftalk hamileyim sabhlari midem bulanmyor hic
bende adetlerin yaşatılmasından yanayımNe guzelmis :)
Isyerleeinde benim de bildigim dogum dugun vs mutlu bisey oldugunda tatlisi ya da cikolatasi ikram edilir de nedense bugunlerde insanlar yasatmaz oldular bu adetleri. Ne guzel surdurmus onlar da. Ben dugunumden sonra burda cikolata cektim herkese de adamin biri ne diyim hayirli olsun mu diyim dedi. Lafa bak. Bak yine sinirlendim :))
ağırda yemiyorum ama akşam baya rahatsız ediyor beniTam olarak aynen ben de öyleyim canım gün içinde de bulantım var eve ama akşamları çok fena oluyorum
Ne guzelmis :)
Isyerleeinde benim de bildigim dogum dugun vs mutlu bisey oldugunda tatlisi ya da cikolatasi ikram edilir de nedense bugunlerde insanlar yasatmaz oldular bu adetleri. Ne guzel surdurmus onlar da. Ben dugunumden sonra burda cikolata cektim herkese de adamin biri ne diyim hayirli olsun mu diyim dedi. Lafa bak. Bak yine sinirlendim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?