2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Canım ben Balıkesir'in bir ilçesinde yaşıyorum ve burada herkesin bahçesi var herkes böyle geçiniyor ve fidan ağaç burada insanların birinci uğraşlarından hayvancılıktan sonra bundan dolayı içim rahat yani kesin ekilir yeterki ekilecek bir şey olsun buradakilere ayrıca benimde eşim okulda baklava dağıtacak öyle bir adetleri varmış okullarında ama lohusa şerbetini şahsımca hiç sevemedim gittim

ay öylemi ee süpermiş büyük illerde malesef apartmanlarda olduğumuzdan ya o kadar yararlı ki ben bayılıyorum lohusa şerbetine ablamınkini ben yapmıştım o kadar çok yapmışım ki 1 ay boyunca içtik sütte arttırıyorbaklava baya masraflıymış maşallah güzel adet bulmuşlar

Ben de öyle düşündüm tatlım, çünkü benim sat 6 şubat ben anca 10+5im..
Kızlar bu haftalar sata göre değil sanırım doktorun söylediğine göre hesaplıyorlar benimle aynı sata sahip arkadaşlar 1 hafta önden giden de var
Anladım canım, ne bileyim tahmini doğum tarihine bakınca dedim arkadaş karıştırmasın..

Bulantısı olmayanlara çok imreniyorum Bulantı tableti içmeden kendime gelemiyorum ben. Hiç çıkarmadım bugüne kadar hep bastırdım bir şekilde ama bulantı her daim var. Dün doktorda tartıldım 2 kiloya yakın vermişim. Yine de diyorum bebeklerim çok şükür iyiler onlar iyi olsun da.

Tatlım reyhan şerbeti diye bisey var, tadına bayılıyorum ferahlatıcı ve çok hoş.. Rengi de o kadar güzel oluyor ki pembe pembe, ben onu dağıtmayı düşünüyorum..

O zaman şerbet tarifi senden arkadaşım :)

O zaman şerbet tarifi senden arkadaşım :)
seve seve tatlım zaten çok zor değil lohusa şekeri hazır satılıyor aktarlardan içine bir kaç tane karanfil atıp kaynattın mı oluyor suyunu şekerine göre ayarlıyorsun ahh o günler gelsin de daha ne tarifler veririm

Tatlım reyhan şerbeti diye bisey var, tadına bayılıyorum ferahlatıcı ve çok hoş.. Rengi de o kadar güzel oluyor ki pembe pembe, ben onu dağıtmayı düşünüyorum..

Onu hiç duymadım bakalım öğreneceğim artık sizden bir şeyler ama çok ta tatlı oluyor hastanede böyle süslü minik kadehlerle falan insan sevmesede özeniyor :)

Akyar tavsiyesini de ben verebilirim :) satilan her lohusa sekeri ayni yogunlukta degil bence yegenleriminkinden gordugum kadariyla. Sirkecide sabuncu handa bizim eski bi aktarimiz var oradan aldigimiz sekerin serbeti enfes oldu ilgilenen olursa tam bilgi paylasirim :)

Aminn canım benim amin Allah im korusun evlatlarımızı şu cuma günü hürmetine yüreğim ağzımda 9.haftadadyim diyince bile içim sıkılıyor hayırlısıyla bi buyuseydiler inşallah. . Rabbim e emanetler

Ne guzelmis :)
Isyerleeinde benim de bildigim dogum dugun vs mutlu bisey oldugunda tatlisi ya da cikolatasi ikram edilir de nedense bugunlerde insanlar yasatmaz oldular bu adetleri. Ne guzel surdurmus onlar da. Ben dugunumden sonra burda cikolata cektim herkese de adamin biri ne diyim hayirli olsun mu diyim dedi. Lafa bak. Bak yine sinirlendim :))

Onu hiç duymadım bakalım öğreneceğim artık sizden bir şeyler ama çok ta tatlı oluyor hastanede böyle süslü minik kadehlerle falan insan sevmesede özeniyor :)
Aynen ben de bayılıyorum süslü şeylere.. Nete yaz bak reyhan şerbeti diye de nasıl tatlı olduğunu görürsün, hem bizim doğum nasipse kasıma gelcek, o zaman taze reyhan da var, tazesiyle daha güzel oluyo.. Ahh o zamanlar bir gelse..

istanbuldakilere yarayabilir senin aktarın ya bir arkadaşımın erkek bebeği oldu mavi lohusa şerbeti yaptı onu nasıl becerdi bilmiyorum sanırım gıda boyasıyla yaptı tarçın karanfil falan yaptı heralde ama çok şık duruyordu

benim sabahları çok nadir oluyor ama akşam bulantılarım sabahkine oranla daha fazla oluyor özellikle yemeğin pişme süresi uzadığında açlıktan ve yemek yedikten sonra hazmedinceye kadar.
Tam olarak aynen ben de öyleyim canım gün içinde de bulantım var eve ama akşamları çok fena oluyorum

bende adetlerin yaşatılmasından yanayım çeyizim bile davullu zurnalı oldu bizde adettir eşim ablam hiç istemedi çingeneler gibi dediler valla ne olursa olsun göbeğimi bile attımhiç bişi içimde kalmadıher ilin yörenin kendine has çok güzel adetleri var unutulmadıkça yaşatıldıkça ben mutlu oluyorum bizim burda da öyle boş boğazlar var karşı firmada bir kız evlenmişti lokum getirmişti yazık kızın arkasından koca bulduğunu ilan ediyor diye gülmüşlerdi

Hem adet sürdürmezler hem de laf söylerler gıcık olmakta haklısın arkadaşım :) ayyy o günler bir gelsin bolbol resimli paylaşımlar yapıp birbirimize fikir veririz :) Bu grup okadar iyyi oluyor ki insan konuşurken hem rahatlıyor hemde yeni şeyler öğreniyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…