• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
istanbuldakilere yarayabilir senin aktarın:KK48: ya bir arkadaşımın erkek bebeği oldu mavi lohusa şerbeti yaptı onu nasıl becerdi bilmiyorum sanırım gıda boyasıyla yaptı tarçın karanfil falan yaptı heralde ama çok şık duruyordu:KK200:

Aaa o nasi seymis oyle. Tarcin karanfili sekere katinca yogun kizil oluyor onu hangi gida boyasi maviye dondurebilir cok sasirdimmm

ağırda yemiyorum ama akşam baya rahatsız ediyor beni:işsiz:
Benim hem ülserim hem reflum var canım belki onlar dan da etkilidir. Şu bulantili günler gecede hayırlısıyla sağlıcakla artık bebislerin boyunu kilosunu cinsiyetini konuştuğumuz günler gelse

seve seve tatlım zaten çok zor değil lohusa şekeri hazır satılıyor aktarlardan içine bir kaç tane karanfil atıp kaynattın mı oluyor:KK200: suyunu şekerine göre ayarlıyorsun ahh o günler gelsin de daha ne tarifler veririm:KK70:

Ben lohusa şerbetini hiiiiç sevmezdim. Ama lohusalığımda öyle güzel gelmişti ki :) hatta ben lohusa şerbeti sevmediğimden belki duymuşsunuzdur tarsus bölgesinde kaynar çayı diye bir çay var. Lohusa şerbeti yerine bundan ikram ederlermiş. Ben ondan yapacaktım ama lohusa şerbeti içerisine zencefil, karanfil, tarçın ve azcık da muskat koymuşlardı. İnanılmaz güzeldi tadı, şekerini suyla seyreltip baya uzun bir süre içtim :) reyhan şerbeti de ikram edeni gördüm, o da çok lezzetli oluyor alternatif olabilir. Ben yazın çok sık yapıyorum reyhan şerbetini, kolay da yapımı :)

Hem adet sürdürmezler hem de laf söylerler gıcık olmakta haklısın arkadaşım :) ayyy o günler bir gelsin bolbol resimli paylaşımlar yapıp birbirimize fikir veririz :) Bu grup okadar iyyi oluyor ki insan konuşurken hem rahatlıyor hemde yeni şeyler öğreniyor :)

Insallah o gunleri de goruruz canim hayirlisiyla bi gelse suslu suslu seylere bakinip alacagimiz gunler.. sanki cok uzakmis gibi geliyor simdi bana.

Aaa o nasi seymis oyle. Tarcin karanfili sekere katinca yogun kizil oluyor onu hangi gida boyasi maviye dondurebilir cok sasirdimmm

valla bilmiyorum ki tatlım tahmin yürüttüm sadece o arkadaşımla da burda tanıştım istanbulda kendisi o günler gelince sorarım olmadı:KK48:

Benim hem ülserim hem reflum var canım belki onlar dan da etkilidir. Şu bulantili günler gecede hayırlısıyla sağlıcakla artık bebislerin boyunu kilosunu cinsiyetini konuştuğumuz günler gelse
bende de reflü var:KK43: amin canım benim ya inşallah o günleri de görürüz birlikte. ben çarşambaya kadar çok mutsuz dolaşacağım heralde aklım hep bebeğimde çok merak ediyorum:işsiz:

Ben lohusa şerbetini hiiiiç sevmezdim. Ama lohusalığımda öyle güzel gelmişti ki :) hatta ben lohusa şerbeti sevmediğimden belki duymuşsunuzdur tarsus bölgesinde kaynar çayı diye bir çay var. Lohusa şerbeti yerine bundan ikram ederlermiş. Ben ondan yapacaktım ama lohusa şerbeti içerisine zencefil, karanfil, tarçın ve azcık da muskat koymuşlardı. İnanılmaz güzeldi tadı, şekerini suyla seyreltip baya uzun bir süre içtim :) reyhan şerbeti de ikram edeni gördüm, o da çok lezzetli oluyor alternatif olabilir. Ben yazın çok sık yapıyorum reyhan şerbetini, kolay da yapımı :)
reyhanı bende çok sık yapıyorum bayılarak içeriz ama lohusa şerbeti daha özel adı bile üstünde:KK48: ama sevmeyen anne adayları kendine has yapıp içebilir. ama ben yinede dağıtılanın lohusa şerbeti olmasını isterim.

Oğlumda da eşim işyerinde baklava dağıtmıştı. Babam da çalışanlarına baklava dağıtmıştı :) Hastaneye gelenlere de lokum ikram ettik biz. Ağustos bebeğiydi, hava sıcak olunca çikolata yaptırmamıştım. Allah nasip ederse bunda çikolata yaptırmak istiyorum :)
Hediyelik olarak da ben eve gelenler için hazırladığım kolonya şişelerimden ve badem şekerli şeker kavanozlarımdan hastaneye de götürmüştüm. Küçük kağıt poşete ikisini bir koyup gelenlere, hemşirelere ve doğum ekibime de hediye etmiştim. Arkadaşlarımın kimi hastaneye geldi, eve gelemedi mesela. Onlara da hediyelerini vermiş olmuştum. Mevlütte de başka hediye yaptırmıştık, çikolata yerine de külahlarda mevlüt şekeri dağıtmıştık. Zazzle diye bir site var, ordan tüm şekerleme ve hediyelikler için isim yazılı minik kartlar, stickerlar hazırlamıştım.
İstanbuldakiler için eminönü bu konularda candır. Karnım burnumda erken doğum riskime rağmen doktordan çıkıp eminönünde bu alışverişleri yapmıştım da annemler deliymişim gibi bakmıştı bana :KK45: Kurdeleler, tüller, kavanozlar, kolonya şişeleri, ipler, ponponlar için grapon kağıtları, renk renk keçeler vs vs. Ama inanılmaz kafa dağıtıyorsun ya bunlarla uğraşırken, hatta son 2 aydan fazla zamanımı sürekli evde geçirmiştim de yattığım yerden hediyeliklerimin hepsini kendim hazırlamıştım. İyi ki de gitmiş almışım demiştim :süslü: Keyifli telaşlar hepsi, inşallah o günlere geliriz sağlıkla :)

Yaptığım ve iyi ki dediğim şeylerden biri doğum fotoğrafçısı :) hastanenizde imkanınız olursa tavsiye ederim. Normal doğumdu benimki, öyle sezeryandaki gibi kendimin afilli fotoları yok ama oğlumunkiler süper :) doğduğundaki hallerini eşim göremedi, giydirilirken de ben göremedim ama fotoğraflardan hepsini gördük :) o ilk an ile odadaki fotoğraf çekimi arasında bile değişmiş gibi geliyor oğlum bana. Sanki saatler içerisinde daha da pembeleşip yanaklarını doldurmuştu :)) hepsi çok güzel hatıralar. Hastaneniz, doktorunuz izin verirse bence doğum fotoğrafçılığını olayını değerlendirin derim ben :)

Oğlumda da eşim işyerinde baklava dağıtmıştı. Babam da çalışanlarına baklava dağıtmıştı :) Hastaneye gelenlere de lokum ikram ettik biz. Ağustos bebeğiydi, hava sıcak olunca çikolata yaptırmamıştım. Allah nasip ederse bunda çikolata yaptırmak istiyorum :)
Hediyelik olarak da ben eve gelenler için hazırladığım kolonya şişelerimden ve badem şekerli şeker kavanozlarımdan hastaneye de götürmüştüm. Küçük kağıt poşete ikisini bir koyup gelenlere, hemşirelere ve doğum ekibime de hediye etmiştim. Arkadaşlarımın kimi hastaneye geldi, eve gelemedi mesela. Onlara da hediyelerini vermiş olmuştum. Mevlütte de başka hediye yaptırmıştık, çikolata yerine de külahlarda mevlüt şekeri dağıtmıştık. Zazzle diye bir site var, ordan tüm şekerleme ve hediyelikler için isim yazılı minik kartlar, stickerlar hazırlamıştım.
İstanbuldakiler için eminönü bu konularda candır. Karnım burnumda erken doğum riskime rağmen doktordan çıkıp eminönünde bu alışverişleri yapmıştım da annemler deliymişim gibi bakmıştı bana :KK45: Kurdeleler, tüller, kavanozlar, kolonya şişeleri, ipler, ponponlar için grapon kağıtları, renk renk keçeler vs vs. Ama inanılmaz kafa dağıtıyorsun ya bunlarla uğraşırken, hatta son 2 aydan fazla zamanımı sürekli evde geçirmiştim de yattığım yerden hediyeliklerimin hepsini kendim hazırlamıştım. İyi ki de gitmiş almışım demiştim :süslü: Keyifli telaşlar hepsi, inşallah o günlere geliriz sağlıkla :)
bende saolsun ablamdan biliyorum. her şeyini ben aldım hem çalışıyordum hem vakit bulup yaptım hatun evden çıkamadı ödemdi her yeri:KK45:çok güzel telaşlar Allah'ım hepimize nasip etsin inşallah:KK200::dua:

Canım reyhan şerbeti hamilelere zararlı,olur da bu yaz yaparsan 1 cay bardağından fazla içme..

Canım reyhan şerbeti hamilelere zararlı,olur da bu yaz yaparsan 1 cay bardağından fazla içme..

Bilmiyordum bak bunu :eek: aklımda olsun. Sağolasın :KK200:

bir garip oblomov bir garip oblomov
Verdiğin linkteki şerbetin tarifi benim demin dediğim ve bayıla bayıla aylarca tükettiğim lohusa şerbeti tarifine çok benziyor :) ben içerisine ayrıca şeker koymuyordum ama, bu tarifte şeker de eklemişler.

Bilmiyordum bak bunu :eek: aklımda olsun. Sağolasın :KK200:

bir garip oblomov bir garip oblomov
Verdiğin linkteki şerbetin tarifi benim demin dediğim ve bayıla bayıla aylarca tükettiğim lohusa şerbeti tarifine çok benziyor :) ben içerisine ayrıca şeker koymuyordum ama, bu tarifte şeker de eklemişler.
şeker konulursa mafeder insanı zaten lohusa şekeri adı üstünde şekerli:KK70:

Back